Sziasztok!
Megosztom veletek a szüléstörténetemet. Az enyém természetes szülésnek indult és nagyon megszenvedtem a babámért. Előtte soha nem gondoltam volna, hogy császár lesz. Szóval leendő Anyucik, akármennyire is szépek, fiatalok vagytok, és minden a nagykönyv szerint zajlott a terhesség alatt, ne zárjátok ki a császár lehetőségét. Ne gondoljatok túl sokat rá, de teljesen ne is vessétek el a gondolatát.
Én a Nyírőben szültem. Most már bezárt a szülészet.
...Pénteken este 8-kor kezdodtek a joslofajasaim, egy Cora bevasarlas utan. De nem voltak igazan fajdalmasak es 10 percenkent jelentkeztek. El is tudtam aludni. Hajnal 4-kor ebredtem arra, hogy ez mostmar faj (ma mar tudom, hogy az meg nem fajdalom). Kimentem zuhanyozni, hajat mosni, mert ugy ereztem, hogy szulni fogunk. Hajnal5-kor felebredt a férjem is, nagyon izgatott lett, ugyhogy mertuk a fajasok kozt az idot. 7 percesen voltak reggel 8-kor. 10-re egyebkent is kellett mennem CTG-re es ott mar bent fogtak a korhazban. De ott mar nem voltak olyan erosek a fajasok es nem is surusodtek. Delutanra mar szinte el is multak. Mondtak, hogy probaljak meg pihenni, mert valoszinuleg ejszaka be fog indulni.
Szoval szombat éjjel 11-kor ébredtem eros fájásokra. Éjfélig még szenvedtem a szobaban, aztan atmentem CTG-re a szuloszobaba. A szulészno megvizsgált és mondta, hogy tok jol halad a dolog, itt hajnal 3 és 5 között baba lesz. Hivtam a férjemet, hogy johet, mert szulunk. Minden tok jol haladt, surusodtek , erosodtek a fajasok, de meg kibirhato volt. Aztan beert a dokim is, megvizsgált, burkot repesztett. Iszonyat fajdalmas volt a vizsgálat. És nagyon sokáig tartott. Aztan azon tanakodtak, hogy lehet, hogy mar egy kicsit szivargott már a viz, amit en ketlek. Mivel amikor megszurta, kiomlott egy csomo meleg viz, előtte meg csak a kórházi hálóing volt rajtam, észre vettem volna. Nem gondoltam, hogy ennyi viz van odabent. Na szoval a burokrepesztesig 4-5 perces fajasaim voltak, aztan tok rendszertelenek. Hol 4 perces, 3, 7. Beultem a kadba, hogy táguljak, fel ora utan kiszáltam, mert hanytam. kiderult, hogy semmit nem tagultam a kadban. Ratettek a CTG-re es bekotottek az oxitocint. 10 egyseggel. A fekves meg rosszabbat tett. Kibirhatatlan fajasaim voltak, ha Csaba nincs ott, szerintem nem is birtam volna. De még mindig nem voltak eleg surun. Kozben felemeltek az oxitocint 30-ra. Aztan ultem labdan. A dokim fajas alatt vizsgalt, iszonyat szar volt, ja es 2-szer vegbelen keresztul vizsgalt meg. Hat az mar mindennek a teteje volt. Épp eszemmel biztos tiltakoztam volna ellene, most ez már felfoghatatlan számomra. Vegre kitagultam a varva vart 4 ujjnyira es vartak, hogy eltunjon a mehszaj. Kozben mar 130-cal kaptam az oxit. Olyan fajasaim voltak, hogy kozben azt hittek, hogy toxemias gorcsom van. 50 perc alatt tunt el a mehszaj, aztan vartunk, de nem jottek a tolofajasok. Kb. 5-10 percenkent jottek meg iszonyatos tagulasi fajasok, de sehol eg arva tolofajas. Ekkor mar majdnem reggel 7 volt. En fajdalomcsillapitoert konyorogtem. A dokim ugy dontott, hogy nem lehet tovabb varni es mutet kell. Ekkor szegeny férjem majdnem elsirta magat. Nekem mar mindegy volt, csak legyen vege. Remegtem a kimerültségtől. Kertem spinalis erzestelenitest, de azt mondtak, mar nem lehet megvarni, hogy lemenjen 2 infuzio, szoval altatnak. Hidd el , alig vartam, hogy elaltassanak es megszunjon a fajdalom. Alitolag Eszter mar a hasamban felsirt, meg ki sem emeltek, aztan ellattak es az Apukaja kezebe adtak. Olyan kis rozsaszin volt, szerencsere O jol volt az egesz tortura alatt.
Miutan felebredtem par perc mulva a kezembe adtak. Segitettek cicire tenni es rogton elkezdett szopizni. Kb. fel orat hagytak velunk. Aztan engem is atvittek az osztalyra es egy ora mulva hoztak ujra. Aznap harom orankent hoztak ki, de az egyik nover kint felejtette es 2 orat kint volt a fel ora helyett. Nem nagyon tudtam mozgolodni, kába is voltam, de jo volt, hogy egyutt aludtunk.
Picit csalodottvagyok , hogy nem normal uton szuletett a kislanyom. De ugy erzem, hogy igy is nagyon megszenvedtem erte. Van akinek harom tolofajasra kint van a gyerek, hat nekunk mar csak az hianyzott a normal szuleshez. De szep, egeszseges, kis kerek feju baba lett. Es az egeszseg a legfontosabb. A vagasom se olyan csunya. Majd elhalvanyodik. Sokkal jobb, hogy császár lett, mint ha bennakadt volna a szülőcsatornában, aztán úgy kell kirángatni, esetleg oxygénhiányosan.
(Egyébként mi ennek a sarlatán dokinak 6 számjegyűt fizettünk.)
Ma már 16 hónapos az én kicsikém. Nincs szebb, amikor reggel erre ébredek:
"Anya, Apa"