Új privát üzeneted érkezett!

Orsi+Mese,Jobbulást kívánok a kis manóitoknak :( :)

Egcsi, ugrálóvár, sajnálom :( szerintem is vidd vissza.Amcsiba úgyis visszavesznek minden szart, még a hordott dzsekidet is lecserélheted egy vadi újra :wink: De ezt neked mondjam?! :lol: :lol:

Anikó,napirendért le a kalappal előtted! :shock: :wink: Az ottalvással kapcsolatban én veled értek teljesen egyet.Ha fölvettek volna minket, ugyebár :( :? én tuti otthagynám aludni is.1. azért mert Eszti is kiesne a "ritmusból" mire hazaérünk, és szerintem akkor már nem tudnám lerakni!
2. én semmi értelmét nem látom csak egy de.-i bevitelnek.Mire beérünk 1/2 9- 9 és 3 óra múlva már hozhatnám el :roll: az pont annyi idő, hogy szinte itthon se tudnék mibe belekezdeni, vásárolni se nagyon+még itt a kicsi, akit általában akkortájt kell etetnem :roll: szal azért a 3 óráért??!!!Na, mindegy szerintem vagy rendesen járjon, vagy így nem is vinném!

Altatás, ühüm........... hát kövezzetek meg,nem bántásból mondom, de szerintem ez csakis szoktatás kérdése!Aki így járt, hogy vállon alszik csak el, azt ő szoktatta így! :( Nekem Hannus is már az ágyában alszik el, nappal is és este is.Pedig még igen picike, és nincs sírás :wink: Eszti szintén, 3 hós kora óta semmi gond az elalvással, se nappal se este! :wink:
manóci

Manó :)
Nem kövezlek meg, ügyi vagy. :D Én meg lágy szívű, mert ha Bence nyekereg inkább felveszem. :? Majd jól megszívom, úgy kell nekem. :roll: Annyi előrelépés történt azért, hogy nem alszik el a vállamon, hanem amikor látom, hogy mindjárt behuny, leteszem. Eddig bejött, kicsit nyöszörög, de semmi komoly. 8)
Berci fél napot volt csak a bébisintérnél, de reggel fél 7-től fél 12-ig.
3 óra alatt, tényleg semmit nem lehet elintézni. :?

Orsi :) Anikó :) Mese :)
Örülök, hogy nem vagyok egyedül a vállon elaltatással. Egyetértek
Manóval, de ahogy a mondás szól, voltak elveim, most már gyerekeim is vannak. :D
Betegeknek jobbulást! :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Szijjasztok!

Egcsi, borítsd rájuk az asztalt! :wink:

Vállon alvás...én is osztom Manóci véleményét, szoktatás kérdése. De nálunk ez olyan három hós korig nem volt gond,a ddig engedtük elaludni bárhol, de soha nem ringattuk egyiket sem. Utána mrá következetesen az ágyukba lettek pakolva. Meg is tanulta mindkettő, hogy ott kell elaludni egyedül. NÉha persze próbálkoznak/tak, de ha sír mondjuk CSigusz, akkor kiveszem, megpuszilgatom, és már vissza is teszem. Ha kell, ezt ismételgetem fél órán keresztül. De csak akkor fordul elő, ha valami komoly gondja van, pl fogzás.

Hajrá lágyszívű anyák! :wink:

Oviban altatásnál is kemény vagyok sajna. Nálam az a természetes, hogy a gyerek első perctől ott alszik. Ha nem altatnám ott, akkor úgy érezhetné, hogy ez csak egy átmenet, délelőtt játszik kicsit aztán úgyis megyek érte. Sajnos itt van az ismeretségi körben ilyen, hogy otthon van anyuka a kisebb tesóval (kettő is van), ezért a gyerek kezdettől fogva nem aludt az oviban. Így most négy, öt évesen (az egyik négy a másik öt éves) sírva mennek oviba, és a kérdésre, hogy milyen volt, rossz a válasz. :?
Gondoszságomat csak tetézem azzal, hogy most már csak akkor megyek LIlláért, ha meg is uzsiztak rendesen odabent az asztalnál, szóval fél négy után. De igényli is. TEgnap majdnem sírvafakadt, mert reggel öltözéskor kérdezte, hogy megyünk e oviba, én meg mondtam, hgoy ma nem. :roll:
ÉS a másik, hogy ha Csigusz is odanő, hogy oviba kell menni, és nekem meg dolgozni, akkor úgyis ott kell altatni mindkettőt. Akkor idővel Csigusz joggal kérdezné, hogy neki miért kellett kezdettől fogva ott aludni (bár nem hiszem, hgoy ez bántaná..), és Lilla sem értené, hogy eddig nem aludt ott, akkor most miért kell.

Remélem nem túl zavaros. :oops:

Egcsi!

Kép édi!

Pusszantás!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Ja, és én már fél nyolcra az oviban vagyok Lillával! Az a legjobb időszak! Még csak pár gyerek van, és óvónénik szinte egyenként tudnak foglalkozni velük. Nyolc körül beindul a dömping, akkor már nem nagyon tudnak odafigyelni egyenként.

Mindjárt teszek képet, csak le kell kicsinyítenem. TEgnap levágtam Lilla haját. Mindig össze van fogva neki, már el volt véknyulva a vége, pedig már majdnem a háta közepéig ért. De édi lett nagoyn.

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Kép

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Jajj, véletlen az elküld gombra nyomtam...bocsi, folytatom

Kép EGy kétségbeesett Csigusz, már egy él órája magyaráz, és mutogat, hgoy mit akar, és mi nem értjük. :oops:

Kép és ez egy ma reggeli ovibamenős...

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Ja, az ovibamenősön elég idétlen képet vág, meg görbe háttal áll, mert bohóckodott. 8)

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Sziasztok!

Még egyben :) De remélem szombat-vasárnap körül már kettőben leszek :)

Timi!
Igazad van óviban alvás ügyben,sajna nálunk már a szülőin kijelentették gyyesen,gyeden lévő anyukák gyerekei NEM aludhatnak ott és ők csak május 31-ig járhatnak utána csak szeptemberben mehet újra :evil: . Míra szegénykém meg mindig kérdezi h. ő miért nem aludhat ott.Persze mire hazaérünk és sikerül elaltatnom szinte kelthetem is fel mert különben este buliznánk sokáig. Akkora szívás ez nekünk h. csak na.Mert a bölcsibe teljesen megszokta az állandó napirendet nem is volt vele gond. Járni meg úgy járunk mintha bölcsibe mennénk kb.3/4 8-ra odaérünk legkésőbb :) legalább ez az apró momentum megmaradt :) De az óvi szerintem sokkal személytelenebb pláne a bölcsi után.Ott megszoktuk h. mindig elmondták mi történt a gyerekkel evett-e ivott-e stb... Itt meg semmi,ha kérdezek minden rendben volt semmi különös nem történt :shock: Meg kell szokni.Igaz a bölcsiben a 2 gondózóra jutott 10 gyerek itt meg 2 óvónőre 22 (de ez is csak azért mert kicsi a csoportszoba és nem férnek el többen).
Sőt még a legelején kiakasztottak azzal h. mi lenne ha csak 2 hét múlva kezdenénk a beszoktatást :shock: De nem hisztizek mert örülhetek h. felvették és közösségben lehet :)

S már lassan indulhatok is érte mert lassan vége az ebédnek :)
pusz vera

ui:jók a képek a csajokról :)

KépKép
viranka

no meg egy tegnapi pocakkép :) fejet ne nézzétek :) :)
Kép

KépKép
viranka

Timi :)
Annyira szépek a lányok! :)

Vera :)
Nagyon csini kismama vagy, beleértve a fejedet is. :D Szorítok, hogy gyors, könnyű szülésed legyen! :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Vera,mekkora pocid van :shock: :lol: :lol:A fejjel sincs szerintem gond :wink: Nagyon szorítok, hogy minden oksa legyen a szülésen!!! :wink:
Ovi ügy :( Amúgy ehhez nem lenne ám joguk, ha már egyszer fölvették a gyereket, olyan nincs hogy megmondják mikor vidd el!! :twisted: :roll:

Timi,akkor nagyon úgy látom mi baromira egy véleményen, ill. nevelési elven vagyunk ebben a 2 dologban! :wink: Kép A képek szuperek, nagyon szépek a lányok :wink:

Egcsi,akkor megkönnyebbültem, mert nem akartam én senkit megbántani, csak a véleményem volt :)

Csajok!Felháborít ez a botrány, az otthonszülő (idióta)miatt!Szegény kisbaba.Én gyűlölöm ezeket az otthonszülőket, nem értem meg őket egyáltalán.Szerintem baromi felelőtlenek, és önzőek a végtelenségig, hogy csak magukra, és a "háborítatlan" szülésükre gondolnak a babájukra meg nem.Hogy bármi közbejöhet, és akkor ba.....ja! :twisted: :twisted: Mint jelen esetben is!
Bocsi a kirohanásért, csak most pont ez megy a tv.-ben, és kiakaszt!!!
manóci

Sajnálom az otthonszülős résztvevőket. :( Sajnos a kórházban is előfordulnak ilyen esetek, csak nem verik nagydobra. :? Itt az otthonszülés és a kórház között választhatod a szülőotthont, persze csak akkor, ha komplikációmentes szülésre van kilátás.
Nemrégen halt meg egy kisbaba a kórházban, ahol szültem, mert elszúrták a gyógyszeradagját. :(

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Manóci!

Igen, ugyanúgy gondolkozunk. 8)

Egcsi!

Oké, hogy kórházban is megtörténik, hogy meghal a baba, de legalább aki a kórházat választja, ad esélyt a gyereknek az élethez.
Csigikével is történhetett volna a kórházban bármi szülés közben, mert ugye a beteghordó eltünt, így a császár elmaradt, de ott volt négy orvos, volt aki a hasamat nyomja, volt aki a gyereket igazítsa, volt aki az oxitocint adagolja, volt eszköz a gátmetszéshez...
És én úgy vagyok a szüléssel, hogy lesz@rom a természetességet, kapjak a végén egy egészséges gyereket, utána ráérünk harmóniázni. Az sem rázna meg, ha császár lenne, a baba a lényeg. Mindenféle szülést meg lehet élni ugyanolyan rosszul és ugyanolyan jól is!
Engem is felháborít!

Vera!

Hajrá a kicsinek! :wink:

Most háborgok. :wink: Az is felháborít, hogy nem aludhat az oviban olyan gyerek, akinek az anyja otthon van! Ha tudnak vele délelőtt foglalkozni, akkor miből tart lefektetni délután :?:
Őszintén megmondom, nem írtam be a papírra, hogy gyeden vagyok, beírtam a munkahelyem nevét, címét. VAlaki kérdezi (de nem kérdezi úgysem), nem én vagyok itthon a kicsivel. Nálunk rengeteg anyuka hordja oviba a gyereket úgy, hogy mellette még hozza a kisebbnél kisebb tesókat. :roll:
Igaza van Manónak, ha felvették, akkor ne mondják már meg, hogy meddig maradhat! Menj és csapjál szét közöttük. :lol:

El! Rengeteg dolgom lenne, tegnap hanyagoltam a takarítást, így ma Csiguszkám jóllakik a földön talált szösszel, porral. Gyorsan porszizok, felmosok, képes bármit felcsipegetni és megenni. :oops:
Megyünk ma tanácsadásra is. Betöltötte a 11.hónapját is a drágám. Egyre ügyesedik, motorral már oylan, mint a villám, egy kézen fogva sétál, megáll egyedül...szóval ügyike a csaj.

Pusssz Nektek!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Sziasztok,

Csak néhány gyors mondat:) Tegnap volt a szülői az oviban, két óvónő van a 29 gyerekre mert a dadus bizonytalan ideig táppénzen van. Ezért itt is megkérték a szülőket h a lehető leghamarabb vigyék haza a gyerekeket. Amin még meglepödtem h mivel Veronika nyári ezért nem is kiscsoportosnak számít hanem mininek:) Elvileg ők már most úgy kezelik h 4 évet fog oviba járni.
Megyek dolgozni, üdv mindenkinek
Andi

Kép[
Kép[
kostyika

Látom jól felpaprikázódtál... :roll: Én inkább sajnálom a résztvevőket. :( Én sem szülnék otthon-a császárt nehéz kissé megoldani :wink: , de ha normálisan bírnék gyereket szülni, akkor a szülőotthont kipróbálnám. De miután ez csak elviekben lehetséges, mondhatok akármit. :)

Andi :)
Hát nem semmi létszám... :? Jó későn kezdődik az ovi. Az én időmben nem volt minicsoport, 2X járták az évvesztesek a kiscsoportot... A július már évvesztes? Azt hittem szeptembertől számít csak. Azt se tudom, itt van-e ilyen. :roll:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

sziasztok!

hát, nem tudom, én nem hiszem h az alig 3 évesemet egész napra be fogom adni. Szoktatni fogom, h bizonyos napokon bennt aludjon, h nehogy azt higgye h neki nem kell, de végülis itthon vagyok, sztem nem most kell neki megtanulnia mi az ÉLET. Ráérünk még arra, ott van rá az egész élete..
Persze azt látom, mennyivel kényelmesebb így, de nem értek egyet azzal, h csak tanulja meg h bennt kell aludni.. Kövezzetek meg, de sztem ha nem kell menni dolgozni (és én már a kezdetektől tudtam, h 3 éves korukig velük akarok lenni) akkor egy alig 3 évesnek nem biztos h szüksége van gyermektársaságra, ráadásul reggel 8- tól du fél4-4 ig. Az csak később jön. Kell a szocializálódás, ok, ezt elismerem, de ő még csak nyári 3 éves! Még épp hogy..
Egy barátnőm el tudta intézni, h heti 2szer gyógytornára járatta, és azon a két napon már nem vitte be. Hát, ezt én nem tudom megoldani.

Amúgy lehet az is hozzájárul a véleményemhez, h én így is hazahozok némi lóvét, mindenféle járulékaival a gyednek (pl.havi 10es kajajegy, EP), úgyhogy nem lenne akkora hatalmas különbség, h visszateperjek dolgozni. Életem végéig dolgozhatok, hogy a fene essen bele.. Miért ne használjam ki ezt a kis időt a gyermekeimmel?! Szóval, én ezért nem ragaszkodom annyira a délutáni ovihoz.

Andi,
Mi is minik vagyunk, 4 gyerek van akik nyáriak, és a 6!!! évesek között.. azért nem semmi. Több időt foglalkozik velük az ovónéni (beszámol, h mit evett, nem úgy mint Veráéknál), a nagyobbaktól lesik el a dolgokat. Aztán jövőre igazi kiscsoportosok lesznek, némi előnnyel (remélem)

Vera,
ez tényleg genyaság, nálunk azt mondták, nem fogják megszabni h haza kell vinni ha van kistesó. Ez szimpi. Így hagynak némi mozgásteret a szülőnek is.

Manóci,
lehet h szoktatás kérdése,
DE
én szoktatom a kiságyához, de nem mindig szokik.
Mikor felvisít éjjel pl 11-kor, vagy fél 1-kor, vagy akármikor, 1szobában a bátyjával, hiába mondom neki, h neked itt a helyed, túlvisít a kiscsaj. Megoldás: 1.ledugom az ágyába, simi-simi, visít-visít, feláll, ledugom, dühöngő őrült lesz. 2. kiviszem, hogy nehogy felkeltse akkor már édesen alvó tesókáját. Majd visszaviszem, (szopi, egyebek) és újabb próbálkozás.
Sztem mivel nem minden gyerek egyforma, így vannak könnyebben elalvóak, és olyanok is akikkel meg kell küzdeni. Volt idő, kb másfél éve, h két hétbe is telt, többször is,h az addig jól alvó gyerekkel megértessük, h még mindig a kiságya a legjobb hely. Hatalmas sírás árán. Ugyanazokkal az elvekkel indultam neki, mint te, tudom, h az ágyában a helye, csak ők nem tudják néha.

Amúgy Levi simán besétált a terembe ma, jól érezte magát, ovónéni azt mondta, minden okés volt, jól érezte magát.. :D
meske

ja, még annyi, h ez at én saját kis véleményem, és még jó h nem mind vagyunk ugyanazon a véleményen :D
gáz is lenne..

Manóci,
az én fiam sztem soha nem fogja elsírni magát, ha nem megyünk oviba :D inkább fordítva. :wink:

a kétszeres jól érezte magáért bocsi

Mese
meske

Meske!

MÉg szerencse, hogynem egyezik minden ember véleménye! :wink:
Az én gyerekemnek szüksége van a társaságra. Amennyire félt a gyerekektől régen, nyár végére annyira meg volt veszve, ha nem volt kivel játszani. Egyszerűen nem bírt magával. Tudom, én is leköthettem volna jobban, de nem sok lehetőségem van játszóházakba, meg ide-oda hordani. A játszótér is gázos, mert CSenge már nem ül meg a babakocsiban, ő is játszana, de még nem tud járni...Lilla meg nem szívesen játszott egyedül...
Mióta oviba jár, teljesen kicserélték. Egy hét alatt barátnője lett, kis falkavezér lett, pont olyan, mint amilyen alapból az egyénisége lesz szerintem. (nem dirigál, de nagyon ötletgazdag, mindig tud új játékokat, és hívja a többit is játszani) És nekem most volt természetes, hogy sírdogál eleinte. De öt évesen (kb, mire Csenge ovis lesz, és dolgozni kell mennem) elkezdeni a beszoktatást, hát nagyon rossz lenne szerintem. Egy öt éves gyereket sírni látni az oviban...hmmm
Nekem nem egyszerűbb nélküle, mert nem volt vele semmi gond itthon. Eléggé szófogadó, segít, megbízható, nem csinál rosszat. (mármint olyan katasztrófális rosszat nem, amit ne lehetne helyrehozni) Szóval a nehezebb eset maradt így is itthon. :roll: :lol:

Nálunk eleve négy csopi van, kiscsopi, kisközépső, középső, nagycsopi!

Egcsi!

Itt május 31. után születettek évvesztesek. (persze mindenféle tanácsadó-óvónő-szülő összefogással lehet iskolába küldeni a gyereket, ha nagyon akarja valaki)

Altatás:
Az természetes, hogy vannak éjszakák, mikor nem megy minden simán! Én csak arról írtam, hogy általában az elalvás megy magától, és nincs ölbenringatás, meg 10-11-ig rohangálás, meg üvöltés, hogy nem akarnak aludni...Én is kiveszem a visítót, hogy ne ébressze fel a nagyot! KÉt rágófoga áttört már, kb. 2-3 héten keresztül minden éjszaka felsírt.. de nem általános.

Meg az is természetes, hogy Bence (Egcsié) vállon alszik most el. Hiszen még olyan picurka. Direkt hozzá is tettem, hogy olyan három hós koráig az én gyerekeim is bárhol elaludtak. (főleg az apjukon)

Na, szóval nem nekem címezted, az üzidet, de hasonló véleménnyen vagyunk Manóval úgy érzem, ezért gondoltam leírom álláspontom! :wink:

Jóéjt!

:)

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Hú, akkor Bencének van még 2 hete vállon.... :lol: Egyébként mindenki úgy csinálja, ahogy neki jó és kész. :wink:
Ha otthon lennénk, én is vinném Bercit szigorúan oviba, ottalvással! Egyszerűen unatkozik itthon, egy-egy fél órára le tudom kötni, de a háztartás, a kicsi és egyebek miatt nem tudok vele folyton játszani. Főleg nem olyat amit ő szeretne- Anya, én vagyok a farkas, te a malacka, szaladjál! Megeszlek! Vicces látvány, amikor a cickóimat fogva rohangálok vele a lakásban. :lol: Edzésnek nem rossz, mondjuk. :wink:
Apa nem altatja Bencét, viszont sokszor felveszi, dumálgatnak, a ded lebukja, ilyenek. :D
Ovira visszatérve, itt elég drága mulatság, éppen számolgattuk, hogy ha mindkettőt beadjuk, az én fizumból már nem sok maradna... szóval nem tudom mit csinálunk, de márciusig majd alakul a dolog. :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Mai kép:
Kép
Timi, emlékszel a könyecskére? Berci jó párszor kihajintotta a babakocsiból. :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

könyecske=könyvecske :roll:
Szerinted melyik jobb az ujjszopás vagy a cumi? Ha jól láttam Csenge cumis, Lilla ujjszopós volt...szóval mint tapasztalt, melyik verziót szorgalmazzam? :)
Többiek? Valakinek van még tapasztalata ez ügyben? :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

ÉS ismét itt!

Hali! 8)

Egcsi!

CUMI,CUMI, CUMI...!!!!!!!!!!! :D (méga kkor is, ha tudom, sokan nem értenek egyet!)

Lillát az ujjáról soha nem fogom tudni leszoktatni, csak mikor maga abbahagyja. MOndogatni lehet, hogy nagylány vagy..stb, meg játék közben sem cumizik, de akkor is mindig ott van neki.

CSenginek ezért vittem már a kórházba cumit. Szépen rászoktattam, esze ágában nem volt az ujját megtalálni. És most is már úgy 8-9 hós kora óta sehová nem viszünk cumit. Nem visszük a játszótérre, nem visszük boltba...alváshoz van,, akkor igényli, de máskor nem, lassan leszokik. El lehet tőle szépen majd venni, és máris nincs vele gond.

Ami a fogakat illeti, tökmindegy mit "használ" a gyerek. Ha hajlama van rá, akkor így is-úgyis előre fog állni a foga. Lillának is előre áll, és már CSengének is. Így elkülönítek egy alapot a későbbi fogszabályzásra. :oops:

Könyvecskére emléxem. Édi a nagyfiú! Annyira gyorsan megy az idő. Emléxel még Timire, akinek Anna volt a lánya? LIlla és Anna együtt járnak oviba, Timi kérdezte, hogy hogy vagytok, van e már kistesó. :)

Ovi-játék témában épp erről beszéltem én is. Nem tudok vele olyat játszani, amire szüksége lenne. Tudunk gyurmázni, rajzolni, színezni, olvasni, számolni, babázni, autózni, de ez mind-mind egyszemélyes játék, nem tudom pótolni a gyerekeket.
Aszonta ma Lilla, hogy ha Csenge nagy lesz, és oda jár majd ő is oviba, ahová most Lilla, akkor már fog vele is barátkozni. :lol: (most már hármasban járunk oviba, míg LIllát öltöztetem, Csigusz ücsörög a földön, vagy mászkál a padnál...)

Mennem kell!

Pussz!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Egcsi!

CUMI egyértelmüen :) könnyebb róla leszoktatni

még mindig egyben :)

KépKép
viranka

Egcsi,kép :) hát a lógó cickókkal való szaladgáláson akkorát nevettem :lol: de ez kb. nálunk is így van!Soxor szopi közben játszom Esztivel, pl. puzzle-zás ilyesmi mert ő is állandóan igényelne foglalkoztatna!

Timi,hát mi mennyire egyet fújunk.......... :wink: nagyon :) ugyhogy hozzád nem is fűzök kommentált, mert ua. -t írnám le csak pepitában :lol:

Mese,
ovi:már ne haragúdj, de azt muszáj vagyok megkérdezni, ha nektek ennyire "nem hiányzik" még az ovi, mert csakis melletted a helye, szerinted akkor minek vitted be?Főleg, ha megteheted, hogy még otthon is vagy vele?Ez azért jó, aki nem pártolja annyira az viheti, Esztinek meg ugyanúgy mint Lillának, meg Bercinek egyszerűen igénye van a gyerektársaságra, és hiányzik neki a foglalkozás nem vették fel, mert én itthon vagyok! :twisted: :twisted: Tudom erről nem TE tehetsz, most félre ne érts, csak hangosan gondolkodtam!De felháborít akkor is!Amúgy én nem azért adnám be mert az ÉLETRE szeretném taníttatni, hanem mert hiányzik neki a társaság, és a közös játék!Tudod a gyerekek egymástól sokkal jobban is tanulnak, mert műkszik a falkaszellem :wink: Én azon az elven vagyok, hogy az ÉLETRE ne is az oviban tanítsa meg más a gyerekemet, azt itthon tanulja meg!Na, mind1

Alvás: abban tökéletesen igazad van, hogy minden gyerek más, és nem lehet általánosítani altatásban sem.Nekem is Hanna éjjel ha felkel szopizni, utána reggelig már magam mellett hagyom :) Mi direkt azért nem raktuk még a 2 gyereket egy szobában, mert gondoltam, hogy azért nem egyből mennek majd simán a dolgok, és ne keltse fel Esztit!Így velünk van a hálóban, és nekem is kényelmesebb :wink: De az ebéd utáni, és az esti alvás az tabu.Én arra írtam, hogy szoktatás kérdése, és én azt is szoktatom neki, hogy azok a fő alvások, azokat ágyban szigorúan.De érdekes mert tényleg szopi után berakom, és se du. se este nem sír már!Az elején sírdogált kicsit, de azért nem annyira...hogy gonosznak tartsam magam e-végett!Viszont így csakis neki csinálok jót, ezt már tapasztalatból tudom Esztitől.Ugyanis kiegyensúlyozott, kipihent, jókedvű tud lenni egy gyerek aki rendesen ki tudja magát aludni!Nekem sok olyan ismerősöm van aki anno megszólt engem azért, hogy 2-3 napig hagytam sírni Esztit, amikor beszoktattam, hogy ők ilyet nem tennének!Hát most az az eredménye, hogy nekik már 2-3 éve sírás van, meg nem rendesen alvás stb. kínlódás az egész még ennyi idősen is!Szal én inkább a következetességre voksolok hosszú távon :wink:
manóci

Jaj, Egcsi,Cumi ügyben én nem vagyok mérvadó, mert nekem egyik gyerekem se fogadta el, és megtalálták hamar az újjukat!Most nemtom, hogy ez-e a jobb vagy a másik, de nem is tudok mit csinálni! :wink: Esztinek viszont nem áll előre tőle a foga.A kicsit még nemtom, nincs foga :lol: :lol: egyenlőre
manóci

Manóci!

Ez így van, úgyis azt választja a gyerek, amit akar, esetleg meg lehet próbálni irányítani.

Lillának négy hós koráig tömködtem a szájába a cumit, de minek. Az ujja győzött. :roll:
Csengét is sokáig tanítgattam cumizni, de nála be is vált.

De emléxem Egcsi, Berci az ujját szopta egészen addig, amíg eccer már nem tudtál vele mit csinálni, és adtál neki cumit. És onnantól cumis lett.

(Egcsi volt ugyanis az ujjszopipárti, én a cumipárti, eszerint igazgattuk a gyerekeket, és végül Berci cumis lett, Lilla meg ujjszopis. :shock: )

Itt sem vagyok! :oops:

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Sziasztok :D

Huh! Hát nem lesz semmi ezekre a témákra írni, ráadásul Flóra mindjárt ébred és megyünk az oviba Gergőért. De azért nekifutok, aztán majd legfeljebb folyt köv. :D

Én is a cumira szavazok, arról szerintem is könnyebb leszoktatni. Mi is próbáljuk már Flóránál csak alváshoz adni, mint Timiék.

Ovi ügyben szerintem mindenkinek igaza van, mert mindenki azt csinálja, ami neki jó. Én is úgy vagyok a dologgal, mint Mese, jövőre muszáj leszek visszamenni dolgozni, így akkortól úgyis ott kell majd Gergőnek aludnia, azt könnyebben meg fogja érteni, mint ha most hagynám ott. Tökéletesen tisztában van vele, hogy mi Flórával itthon vagyunk. Ha majd dolgozok, akkor azt is meg fogja érteni és az óvónők szerint akkor sokkal zökkenőmentesebb az ottalvás.
A másik, hogy én azért sem hagynám még ott egész fél 4-ig, mert az szerintem egy szükségmegoldás, amikor már a szülő dolgozik. De ha még itthon vagyok, akkor a délelőtt ok, mert Gergőnek is iszonyúan kell a gyerektársaság és az együttjátszás, de aztán szeretnék még vele együttlenni. Olyan gyorsan elmegy ez az 1 év és akkor már a nap nagyobb részében nem velem lesz. :( Így én még ezt látom jónak. De mondom, szerintem mindenki úgy kell csinálja, ahogy neki jó.

Elalvás: hát erről kicsit vegyes véleménnyel vagyok, mert nálunk Flóra elég sokáig tök jól elaludt, ha betettem az ágyába, aztán mikor már kezdett kinyílni a kis csipája, akkor már nem lehetett letenni. És én totál nem vagyok a sírnihagyás elvén, az meg abszolút nem működött, hogy kivettem, megvígasztaltam, visszatettem, mert utána még dühösebb lett. Ahogy Mese írta a dühüngő őrültet iszonyú jót nevettem, mert ez tényleg így van. Szóval nem mindig válik ám be a szoktatás.
De Flóra tök érdekes, mert csak nap közben kell így elaltatni, különben egész nap nem aludna. De este cici után szépen befordul, vagy kicsit forgolódik, de elalszik magától. Ok, ott kell feküdnöm mellette, de akkor is. Szóval ez érdekes.
Gergő soha nem aludt el magától, kicsinek cicin aludt el, aztán énekkel, majd most mesével. De én nem bánom. Mi már csak ilyen génekkel vagyunk megáldva. :wink: 8)

Magunkról: mindenkin végigment a nátha, csak rajtam nem, de a gyerekek 2 nap alatt rendbejöttek. Karcsi halálán volt, de férfiból van. 8) Én még tartom a frontot, nagyon remélem megúszom!!!
Gergő vígan ovizik, már ott eszik, így 3/4 9-től 3/4 1-ig bent van. egyik nap minden ok, másik nap kicsit hiányol, de alapvetően szereti és vidáman megy be minden reggel. :D

Vera
Már nagyon szurkolok, hogy mikor szülsz!! :D

Többieknek sok puszi, de most nincs időm mindenkinek írni, lassan készülni kell és a leányzó még alszik. :shock:

Pussssssz :D

Orsi

avocado

Köszi a hozzászólásokat cumi-ujjszopás ügyben. Akkor igyekszem cumira szoktatni, egyenlőre ellenáll. :roll: Az ujját sem szopja, cici kell esténként. Ha nem találok neki tetsző cumit, szereznem kell egy lecsatolható cicit. :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Huha! Volt mit olvasni!

Eloszor is Egcsinek: No cumi, no ujjszopas! :wink: Nem ertem minek akarod mindenaron a cumira szoktatni Bencet. :roll: Lemaradtam valamirol? Ha nem fog cumizni nem feltetlenul fogja szopni az ujjat. Ha kikopi a cumit, szerintem ne eroltesd.

En peldaul nem birom nezni amikor a pici babak szajaba tomik a cumit (nagyon sok ilyennel talalkoztam), amikor meg csak nem is sir es nem is kell neki. Kikopi a kis nyelvevel, de az anya csak addig nyomkodja a szajaba mig bent is marad. :roll:

vera: nagyon drukkolok!!!! Mindenkeppen irj sms-t!!

Ovi: En Orsival es Mesivel ertek egyet. :) De az biztos, hogy ahany anyuka, annyifele gondolkodasmod. :) Es szerintem a legtobb esetben az anyagiak vagy a munka ill. karrier hatarozza meg, hogy a gyerek mikor es hogyan menjen bolcsibe vagy oviba. Velemenyem szerint a gyereknek eleg egy fel nap az ovodaban, hogy gyerektarsasagban legyen. Utana ugyis alvas es azutan mar az ovibol ugyis mennek haza. Delutan mi ugyis mindig kreativoskodunk, meseket olvasunk, diavetitunk, jo idoben kint vagyunk, tehat en ugy erzem kell nekem ez a kapcsolat a lanyaimmal amig tehetem. 5 eves korig nem kotelesek az ovodak ugyse felvenni a gyereket, tehat addig otthon is maradhatna. Lili is ebben az evben fel napot lesz, mert ahogy Veraeknal nalunk is szigoruan veszik, hogy aki gyes-en van, az csak fel napot viheti a gyereket. Majd a jovo evtol lesz egesz napot. Es egyaltalan nem banom. Ugy latom, hogy egyenlore Lilinek ez eleg. Vidam, kiegyensulyozott, az ovonok szerint nagyon jo, engedelmes es gyerekkozpontu kislany. Teljesen pozitivan all az ovodahoz es biztonsagban erzi ott magat.
Szerintem ha otthon unatkozik a gyerek, az nem azert van, mert hianyzik neki a gyerektarsasag, hanem, mert nem tudja magat lekotni valamivel.
Persze, hogy magambol indulok ki, de nalunk mindig vannak szabadfoglalkozasok, amikor peldaul mosogatok vagy haztartasi munkat vegzek, Lili egyedul jatszik, most mar Kittivel. Vagy rajzolnak, vagy konyvet nezegetnek, vagy legoznak vagy homokoznak es mindig ugy, hogy leulok en veluk, elkezdjuk, majd rajuk bizom a folytatast. Igy van, hogy nyerek egy orat is. :)

Szoval Lilivel tovabbra sincs semmi gond. Nagyon jol erzi magat es tenyleg nagyon jo kislany. De amikor bemegyek erte 12.45-kor úgy a nyakamba veti magát, össze-vissza puszil, hogy csak na. Es boldogan jon velem haza. :) Azert delutan mikor megbeszeljuk mi volt az oviban, mondja nekem, hogy nagyon szomoru lett mikor elmentem Kittivel a ovodabol, de nem sirt, mert tudja, hogy visszamegyek. :) Ma volt szuloi es Lilit kulon megdicsertek magatartasaert. :) :) :) De lesz ez meg igy se! :wink:
Jovo het penteken kezdi Lili a jazz-ballet-ot. :) Kivancsi vagyok hogy fog neki tetszeni. :)

No, ennyi voltam. Majd jovok meg.
Jo ejt mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Rita :)
Nem akarom nagyon eröltetni a cumi dolgot, de esténként nagyon nem jó, hogy a cicimen cumizik, vagy nyekereg, mert nem tud elaludni. Tényleg az lenne a legjobb,ha egyik sem kellene...úgy látom a te lánykáid a ritkaság, akiknek egyik sem kellett. :)
Jazz balett :) Bercit is be kell iratni valami sportra, de itt 4 éves kor előtt nem állnak szóba az emberrel.
Apa nagyon valami verekedős dolgot akarna :roll: Én inkább valami lájtosabbat, mondjuk tenisz 8), de majd körülnézek, hogy milyen lehetőségek vannak törpe korosztályban. A baseball sem lenne rossz, Berci amilyen erős hatalmasat tudna a labdába ütni. :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Rita!

Én értelek Téged is, csak nálunk egy gond van. Kicsi még Csenge. Délelőtt alszik egy fél órát, ennyi idő alatt el sem jutok odáig, hogy előszedjek bármit is, ami Lillánka való lenne. (festék...stb.) Délután meg egyszerre alszanak, szóval akkor is ki van zárva a külön foglalkozás. _Egyébként LIlla és Csenge is nagyon jól eljátszik egyedül, de igénylik a foglalkozást is. Pl. tegnap az oviban "papírgalacsinalmát" csiánltak, és kitették a falra. És nagoyn büszke volt Lilla, hogy az ő jele is oda volt rajzolva, mert ő is csinálta. Itthon, mire meggyurnánk a galcsinokat, Csenge megenné a felét. :oops:
Egyébként azt az időt, mikor hazajön Lilla az oviból, együtt töltjük egészen alvásig. Ricsi is befut, akkor meg négyen játszunk, sétálunk, játszóterezünk. (olykor boltba is elmegyeünk :roll: )

NO, de még mindig tartom, hogy az a szép a fórumban, hogy nem egyezik mindenki véleménye. :wink:

MEnnem kell, ezer dolgom, Csenge most tölti a fél órás alvását. Ennyi idő alatt kellene mindent megcisnálnom . :oops:

Pussz!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Sziasztok!
Csak egy gyorsra:nincs valakinek felesleges iwiw meghívója????

Pusz,majd jövök:Anikó
vakili

Rita,azt mondjuk gondoltam, hgy te Orsival, és Mesivel értesz egyet! :P Ne kérdezd, miért, de tudtam!!!Talán mert ti is csak 1/2 napig jártok, és magad ellen nem fogsz beszélni!Timi már leírta előttem, tehát nem is cakkozom, csak egy mondat!Én azt szerintem sose írtam, hogy Eszti unatkozna itthon!!!!Ő nem szokott unatkozni, hála istennek, nagyon jól eljátszik egyedül már pici kora óta!És erre büszke is voltam mindíg is, hogy a védőnőtől a gyerekorvosunkig mind azt mondogatta mindíg is, hogy legyek rá büszke, mert nagyon sok gyerek abszolút nincs így el magával, hanem állandóan irányítani kell a játékát!Szóval unalomról szó sincs, csak igényelné ő is a foglalkozást, és az irányított társas játékot, mint a hozzá hasonló korabeli gyerekek.Ja, a mondókatanulásról meg már nem is beszélek!
És én is azt tartom, hogy ha valaki 1/2 4-kor megy az oviba a gyerekéért, akkor lehet igazán családos együttlét, mint ahogy Timi is írta!Nálunk is így szok általában lenni, ha Peti időben tud hazajönni mindíg együtt csinálunk valamit!Azért este 7-ig asszem nem rossz foglalkozási idő!

Na, de mielőtt bárki azt hinné itt vita folyik, az téved!Én is a véleményem osztom, meg ti is!És abban nagyon iagza van mindenkinek, hogy nem is lenne jó ennyi egyforma gondolkodású ember! :wink: Ugyhogy remélem nincs is senkivel harag ez után, csak egy kis véleménykülönbség volt!

Anikó, nincs :(
manóci

Nagyon gyors leszek, mert már fürödni kéne a leányzóval.

Szerintem tök jó, hogy ennyiféle véleményen vagyunk és most már túl is beszéltük ezt a témát, úgyhogy mindenkinek hajrá ovi ügyben! :wink:

Anikó
Nekem van és küldöm is! :D

Ma már tuti nem jövök, így pusszantás mindenkinek!:D

Orsi

avocado

Sziasztok!

Manóci!
Nem minden 3 éves megérett arra h. gyerekközösségbe menjen.Pont erről beszélgettünk nagynénimmel aki óvónéni :) Náluk volt egy kislány 3 évesen minden áldott nap üvöltés hiszti stb.. Anyuka pocakos lett nem vitték óviba s 4 évesen egyik napról a másikra beszokott :) ha látnád mennyien várnak 1/2 1-1 óra közt az óvi előtt :) Mondjuk náluk meg alig van gyerek...
Otthonszülésről meg csak annyit h. aki akar szüljön otthon,semmi baj ne legyen sem az anyukával sem a babával. Én inkább kórház párti vok,megbízom a dokimban azta pár napot meg csak kibírom ott :) Itt Gödön állítólag sokan szülnek otthon a régi védőnőm sok anyukához járt szívhangot nézni (az egy dolog h. utálta). Az itthoni otthonszüléseknek szerintem még mindig nincs meg a megfelelő háttere. Ha nem dugnák ennyire fejüket ott fenn a homokba akkor talán elkerülhető lett volna a baba halála. Mondjuk ha ez a szomorú eset kórházban történik tuti nem kerítettek volna ekkora feneket neki. Geréb Ági amúgy nem szimpi .

Különben a csajokról nem akarsz képet feltenni? Olyan kíváncsi vagyok Hanna babára is :)

Anikó!
Orsi megelőzött :)

Orsi!
Ti hogy vagytok?

pusz Vera

KépKép
viranka

Otthonszülés ügyben egyetértünk. Különben a csajszi nem is otthon, hanem a születésházban szült. Szerintem sem lett volna ennyire médiatéma, ha a kórházban történik. :? Ha tudnánk mennyi műhiba van eltussolva, lehet nem mennénk olyan nyugodt szívvel kórházba. :?

Igen, kérünk képeket! :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Hú,Orsi drága,nem nekem kell,hanem a barátnőmnek. :oops: Akkor is mehet?

Bocsika:Anikó
vakili

Vera,nagynénéd óvónéninek ebben teljesen igaza is van!De ez úgysem derül ki, mert az oviba tilos felvételiztetni!Tehát...... :) :wink:
Mikor szülsz máááár?Izgulunk értetek :lol:

Egcsikém,kértél képeket?hááát adok én szívesen :P

Kép

Kép

Ez egy tegnapi, annyira édes volt Eszti mesélt Hannusnak a könyvből :lol:
Kép

Ez a kép csak neked :wink: próbálgattuk a cumit neki, de nem kell, kiköpi mindíg és öklendezik!De azért egy kép erejéig benyomtam a szájába, és gyorsan katt, hogy legyen egy ilyen is!Annyira édes a feje vele, szerintem :)

Kép
manóci

Cumi dettó. Legalább akkor az ujja se keljen neki. :roll:
A lányaid még mindig szépek. Betojás mekkora haja van Hannának.
Kis punk. :lol:

Akkor én is felteszek egy tokásat. :wink:
Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Timi: En is teljesen egyetertek veled. Velunk is ugy volt, ahogy mondod amikor Kitti kisebb volt. De en nem irtam kulon foglalkozasrol. Mindent egyutt csinalunk, ha valamirol van szo. Ha gyurmazunk ott vagyok mellettuk, es ha kell Kitti szajabol kiszedem a gyurmat :) , de hagyom jatszni. :) Egyebkent nekunk meg a mai nap is nehez megoldani peldaul a festest. Az meg Kittinek nem valo, kiveve a kezes festes. Azt elvezi. :)

Mano: Ne haragudj, de egy szoval se irtam, hogy rolatok lenne szo. 8) En altalanossagrol beszeltem es a sajat velemenyemet irtam le. :) Es nem kell hulyenek lenni ahhoz, hogy tudjam, hogy te nagyon jo anyuka vagy. :wink: Es teljes mertekben egyetertek veled, amiket irtal! Nekunk is eljon az az ido, amikor egesz naposak lesznek a lanyok.
A kepek fantasztikusak! Hannus haja elkepeszto! Ti fesulitek igy, vagy alapjaban ilyen??
En is imadom, es megzabalom a lanyokat amikor Lili nagy tudomanyosan mesel Kittinek es Kitti meg nagy tudomanyosan figyel a noverere. :)

Otthonszules: Egyetertek Veraval. :)

Vera: jazz balett?? Sikerult elintezni?

Egcsi: Lilit se vettek volna fel jazz balettra. 4 ev a korhatar, de en fel eve nyomulok es azt mondtak, hogy ezert minket felvesznek. Szoval mi ugy megyunk, hogy kiprobaljuk es majd meglatjuk. Ha nem megy neki, nem eroltetem. :)
Cumi: Lili is cicin nyekergos volt, volt, hogy 4 orat. O 2 honapot cumizott is, de elegem lett es 4 honapos koraban eldobtam. :)

Orsi: Ovi-t nem igazan lehet tultargyalni. Most csoppentunk bele ebbe a vilagba. Es ez mindenkinek uj, nekunk is tanulnunk kell meg. En nagyon orulok, hogy errol beszelunk, sokat segit mindenkinek, megha neha egy kis sertessel, veszekedessel jar. Szerencsere en nem vagyok ilyen tipus. :)

Puszi nektek Rita

Kép
Kép
trita

Szijjasztok!

Rita!

Én nem gondolnám, hogy sértő lett volna bármi is. 8) Jó az ovi téma, még annyi minden fog történni, ami új lesz nekünk, valakikkel ki kell beszélni. :)
NÁlunk mostanában a menetrend: Délután Csigivel megyek LIlláért, majd LIlla nyávog egy sort, hogy miért hoztam Csigit is, majd hazaérünk, és elvonulnak ketten játszani a szobájukba. :lol: Ha nagyon csendben vannak, vagy épp nagyon csattog valami, megnézem...egyébként hagyom őket kibontakozni. Este megyek romelhárítani.
De ma reggel, mikro vittük Lillát, már mondta, hogy délután Csengével menjek érte. :P

Otthonszülés ügyben nekem csak az a nagyon fanatikus duma nem jön be, mikor minden mondatra az a válasz, hogy "de a dédanyáink...stb". De mindemellett elvárnák természetesen, hgoy egy rohammentő várja meg a szülés végét. De minek, ha dédanyáinknak sem volt...És annyi ellentmondó hozzászólás van, pl. gátmetszés ügyben is. Szóval a fanatikus része nagyon gáz, szerintem nem a többség nem fogadja el az otthonszülés gondolatát, hanem a fanatikusok nem fogadják el más véleményét.

Én mindig arra gondolok, hogy ha nincs ott 3-4 orvos, mikor CSenge született, akkor meghal szülés közben. MErt ugyan sima farosnak indult, amit dédanyáink is megszültek otthon....Na, jó, a második mondat már egy kicsit kötözködő volt...abbafejezem. 8)

KÉpek szuperek!

Pusszantás!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Szasztok!

de rég pörgött így a topik :) :) :)
Altatás:én nagyon elcsesztem mert MÍra csak velem hajlandó esténként elaludni :) No ha nem vagyok akkor más családtaggal is de ha hallja h. este jövök.... :) Én voltam ahülye mert mikor este hazajöttem munkából volt kb. 1/2-3/4 óránk aztán fürdés és olyan jó volt beszélgetni vele elalvás előtt :) HA meglesz kistesó(kinek neve lehet h. más lesz most Míra variál :) ) kíváncsi vagyok mi lesz.
Amikor szabin volt és nem volt bölcsi akkor este miondig egyedül aludt el,de ahogy én is visszamentem dolgozni üvöltött akár másfél órán keresztül is és az Apja sem volt jó :(

Ezt meg már rég meg akartam kérdezni:Ti bevittétek nagytesót mikor kórházban voltatok?Vagy érdemesebb először itthon találkozniuk?

Rita!
majd okt. elején hív,de nagyon aranyos volt telefonban a csajszi,mondta h. direkt nem hírdette meg mert olyan sok gyerek jár és a kicsikre így is csak heti 1 óra jut :( De én még reménykedek hátha járhat "zsebtáncra" :)

Ma is bejártam félm Pestet tömegközlekedésel,voltam ctg-n, munkahelyemen, bababoltban elköltöttem megint sokat,de drága fiam nem akaródzik kifele jönni . holnap meg Wc kiállításra kell MÍrát vinni :) Annyira fogllalkoztatja és múltkor a Híradóban meglátta és egész héten a szombat- vasárnapot várja h. menjünk :)
Tegnap meg megmagyarázta miért nem ette meg a kelkáposztafőzeléket az óviban :) Szerinte túl sok olyan anyag van benne ami az Ő kis fogaira káros :) Eszem a kis szívét,bezzeg a csokiban cukorban nincsenek fognyűvő manók :)

csók mindenkinek édik a babaképek s még mindig egyben :) :)

KépKép
viranka

Kitartás! Már nem sokáig leszel 2in1. :wink: W.C. kiállítás :shock: Mik vannak. :lol:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Most jut eszembe, hogy kérdeztél is... :roll: Hozzám behozta apa Bercit, nem aznap, mert lógtak belőlem csövek és nem akartuk, hogy megijedjen, de másnap délután. Következő nap meg jöttek és mentünk együtt haza. :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Vera!

NÁlam is volt egyszer tesónézőben Lilla. Ő sem aznap, hanem másnap, vagy harmadnap. Már nem eméxem pontosan. :oops:

Jóéjt4

Holnap irány Vác!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Vera,De izgiiii :) Nálunk is bent volt 2x Eszti a kórházban!Szerintem így jobb, mert nagyon hiányoztunk egymásnak! :wink:
Akartalak már régóta kérni, hogy nem tennél fel Miráról képet?Olyan rég láttam már, nem is nagyon emléxem az arcára :oops: :wink: A vonalzód mellett meg az a kiskori van!Köszi :)

Egcsi,tokás, naon cukiiii :P

Rita,tudom, hogy általánosságba beszéltél nem rólunk, nem azért írtam úgy! :)
Köszi a dícséreteket a lányokra :wink: Hannus haja, gyári :lol: :lol: Én ha megmosom a haját, mindíg lefésülöm, d emire megszárad így föláll :lol: :lol:
Ja, én is imádom ahogy már figyeli Esztit, pedig még csak 3 hónapos! :)

Timi,mit csináltok ti Vácon?
Mi a barátnőmékhez/Eszti keriszüleihez/ megyünk holnap Velencére, ott van nyaralójuk. 2 napra :) Szüreti fesztivál lesz, meg úgyis tök szép őszi idő van :wink: kimozdulunk kicsit!

Úgyhogy jó 7 végét mindenkinek!
manóci

Végre idejutok! :roll: Vacakol a netünk, már totál ki vagyok akadva, hogy ilyen sok pénzért mindig van valami baja, elegem van! :evil:

Vera
Hát nem kapkodja el a kisherceg! :wink:
Wc kiállítás: engem is érdekelne, de nem tudom meddig van, pedig jövő héten úgy megnézném!
Kórház: hozzám is bejöttek Gergővel minden nap, nem is bírtam volna ki, meg ő sem. Szerintem jó, még ha csak rövid időre is, de lát téged, könnyebb elviselnie a hiányodat. És szerintem a baba gondolatával is könnyebb neki megbarátkoznia, hisz eddig még ha beszéltetek is róla azért mégsem volt kézzelfogható. Így viszont látja, hogy ott van élőben és mikor hazaviszed már nem lesz neki annyira új a dolog. Talán. :)
Együtt elalvás: nálunk soha nem ment másként a dolog. Szerintem nem rontottad el. És nálunk is sokáig csak én kellettem, aztán a szüléstől már csak Apa, szóval nálatok sem lesz itt gond!

Rita
Igazándiból nem az ovi témára értettem, hogy túlbeszéltük, hanem a benthagyás, nem benthagyásról. Persze, hogy az ovi még jó darabig téma lesz itt, én is remélem, mert nekem is sokat segít, amit írtok. Úgyhogy bocsi, ha félreérthető voltam! :wink:

Timi
Otthonszüléssel kapcsolatban egy véleményen vagyunk. És a Geréb nekem sem túl szimpi. :?
Édesek lehetnek, ahogy elvonulnak együtt játszani! :D
NÁlunk is vannak ilyen pillanatok, és ők is szétkapják Gergő szobáját pillanatok alatt! :shock: 8)

Anikó
Képzeld bementem az iwiw-re a meghívót elküldeni, erre sehol nem volt, valószínűleg lejárt, csak én nem tudtam róla. Azóta meg nem tudtam belépni sehová a hülye netünk miatt, így nem tudtam reagálni. Bocsi! :roll:

Vera
Anikónak légyszi küld már el a meghívót, ha még megvan. Én elbénáztam és már lejárt, visszavették. :?

Manó
Tüneményesek a képek! Az a séró!!! 8)

Egcsi
Azt a kis tokás cukorfalatot! :D

Rólunk:
Mindenkin átment a betegség és a végére én is elkaptam sajna, de homeóssal elég jól elkaptam az elején, szóval nem voltak vészesek a tüneteim. Tegnap elég ramatyul voltam közérzetileg, de estére jobban lettem. Erre sikerült belerúgnom az ágy lábába, a kisujjam jól bedagadt és furcsán kiállt a csontom, úgyhogy 9-kor bementem szépen Pestre a balesetire, ott megröntgenezték és szerencsére nincs eltörve. De éjjel fél 1-re értem haza! :shock: És hétfőhöz 1 hétre lesz a koncertem, amin már tuti, hogy nem fogok tudni cipőt húzni, szóval klassz. :?
amúgy jól vagyunk. :roll:

Remélem most már lesz net, próbálok majd hozni képeket.

Addig is puszi mindenkinek :D

Orsi

avocado

Orsi :)
Betegség :? Nálunk is jön az ősz, remélem a nyamvadt bacik és vírusok elkerülnek bennünket.
Lábujjad :shock: Te szegény. Majd koncertezel papucsban. Úgysem a lábadat nézik. :wink:

Mi jól vagyunk, Bence tegnap negyed 8-kor bealudt, 2-kor szopi, 6-kor szopi, most még alvás. :wink: Berci könyvet lapozgat, de már mennem is kell olvasni...amiből az lesz, hogy az első mondat után, 1OO kérdése lesz. 8)

Milyen volt a suli?

:?: :?: :?: :?:

Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Ne haragudjatok,de megint csak egy kis olvasásra volt időm. :oops:

Vera:ne az én címemre küldd a meghívót légyszi,ha még aktuális!
A barátnőmnek kéne.Ha jelzel,megadom priviben az e-mailjét.
Köszike!
Mi újság???????
Hozzám is bejöttek a nagyobbak minden nap,amikor kórházban voltam az aktuális picivel.

Oviról,altatásról én inkább nem is beszélek.Nem vagyok rá büszke,mert nagyon elrontottuk,én sajnos egyáltalán nem vagyok következetes. :oops: Tudom,hogy ez nem jó,de ez van.Nem is írok erről semmit,mert nem követendő a példa.Én sem így terveztem persze,de így alakult. :?

Orsi:jobbulást az ujjadnak! :(

Képek nagyon édesek egytől-egyig!!!!!

Tényleg bocsi,de nem megy tovább!

Anikó
vakili

Anikó :)
A nem követendő példát is leírhatod, ha gondolod, mindenből lehet tanulni! :) Különben is, ki tudja mi mit tennénk a 3. gyereknél, néha én a 2 mellett is őszülök, pedig Bence még nem sok vizet zavar. Később mi lesz... :roll:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?