Kedves Szilvi!
Ne haragudj, hogy még csak most válaszolok, de Lili babám állandóan félbeszakít, így soha nem tudtam befejezni az üzenetet.
Köszönöm kérdésed, a napok gyorsan telnek. Azt veszem észre, hogy felkelek reggel - etetés- és már este van- fürdetés-.
Az esték jól telnek, csak nagyon meleg van és kistücsök - eddig- sokszor volt fent éjszaka. De most leköltöztünk a nappaliba, itt hűvösebb van mint az emeleten - az ő szobájában 28 fok van - így este csak egyszer vagyunk fent.
De azért olyan jó lenne ha tudna beszélni és elmondaná néha ,hogy éppen miért sír....
Este alvás előtt mostanában sokat sír. Előbb csak hisztizik, de képes addig csinálni, amíg tényleg elkezed sírni, aztán ember legyen a talpán aki megvígasztalja.
Büfi és alvás helyett folyamatosan nézelődik. És szeret kézben lenni. Természetesen az nem jó neki, ha kézben van és ülök, nem.... kézben kell lenni és sétálni kell.
(ezt valaki megmagyarázhatné nekem)
A szülésről annyit, hogy én úgy készültem nem kérek EDA-t. De olyan fájdalmaim lettek egyik pillanatról a másikra, hogy a végén kértem. És milyen jól tettem!!!!!!!!!!!!!!
Ugyan úgy érzed a tolófájásokat, de elviselhető, előtte meg olyan fájdalmaim voltak, hogy nem is tudtam néha magamról. Miután megkaptam az EDA-t, még pihenni is tudtam. Ami nagyon kellett, mert annyira kimerült voltam, hogy amikor felületettek, hogy beadják, majdnem előrebuktam. És ez a kimerültség kihatott a nyomásokra is. A harmadikat soha nem tudtam végigcsinálni.
Bár szerintem lelassítja a szülés folyamatát, de legalább tudatában vagy a testednek és a kicsidnek, felfogod ami körülötted történik.
Ugyhogy ha te már eldöntötted, hogy kérsz EDA-t , nyugodtan, de ne várd meg amit teljesen kimerülsz, mert amikor beadják nem szabad mozognod.
Utóhatása nem ismert. Bár egy kis szédülés volt, de azt mondták az a sok fekvéstől és erölködéstől van. De ott vannak a nővérek, segítenek.
Az alapítványi szobát akkor kell kérned, amikor szülni mész és felvesznek. Én egyágyasba voltam, így egyedül voltam. Tudtam pihenni, nem kellett senkihez sem alkalmazkodni, és akkor mentem fürödni, amikor én akartam. És abban aludtam amiben én akartam.
De szólj róla az orvosodnak, biztos tud felvilágosítást adni.
A szülésznőm: Farlas Adrienn volt. Ha szeretnél egy nagyon kedves, segítőkész szülésznőt, őt ajánlom neked. Bármikor lehet hívni, és én ahogy bementem a korházba ő is bejött. Végig ott volt velem, és minden kérdésemre válaszolt és mindent megtett, hogy a lehető legkényelmesebben érezzem magam. És utánna, amikor bejött megnézni a kicsit olyan szeretettel fogta meg, hogy az csak na!
És van humora!
Ha gondolod priviben megadom a tel.számát.
A kórházba vigyél magaddal:
-evőeszközt, poharat (legalább 3db-ot)
-tisztálkodó szereket (nagy nedvszívó eg.betétet)
-intim törlőkendőt
-hálóing, pizsama, poló,szoptatósmelltartó
-KISKÖNYVEDET ÉS AZ ÖSSZES LELETEDET
- házassági a, kivonat
-szem.ig.
- babának adnak pelust, de azért vigyél tartaléknak
- babának popsitörlőt (minden mást adnak)
- vigyél be néhány kisruhát neki. A csecsemőosztályon légkondi van, így a babákat beöltöztetik, de a szobába nagyon meleg van, akkor át tudod öltöztetni.
Hirtelen nem jut más az eszembe, pedig emlékszem az én listám hosszabb volt. De ha beugrik még valami, megírom.
- papírtörlőt
- sok folyadékot. ( szénsavmentes ásványvíz, rostos üditő)
A szobában van hűtő és mikró. A kaja pocsék, de aminek nagyon örültem, adnak kávét. Ill. tejeskávét, bár inkább kávé ízű tejet.
- mellszívót
-telefon, telefontöltöt. ( én a párommal éjszakánkét annyit beszéltem, hogy nagyon hamar lemerült)