Szia Szuzy!
Ha nem haragszol és megengeded elküldök egy-két dolgot rólad, a barátnőmnek, aki orvos, és szakrétő a férje, hátha tud valami okosat mondani!!
A biovitalnal én is dolgoztam egy rövid ideig, de az a véleményem, hogy zömében a pénzt veszik el az emberektől és össze-vissza kell szedniük mindent. Minden egyes kicsi tünetre adnak egy - természetes- gyógyszert, szert, és így szedhetnek kb. 5-7 féle dolgot. Szerintem ez tök nem jó, mert ha a fő okot megszünteted, akkor a többi is helyre fog állni, de ÉN nem vagyok orvos a Balaiczáékkal szemben, így hát ez az én privát véleményem.(bár mig ott voltam, volt olyan beteg,aki odajött, pont ilyen hasmenős baja volt, és adtak neki olyan szereket,hogy egyiket evéssel kellett bevenni, másikat éhgyomorra, de a kettő között több óra kellett elteljen...stb. a végén már nem tudta mit mikor, minek...stb. de ott hagyott kb. 50e ft- és ez volt a lényeg)
Bélmosás: nagyon sok embernek segit, megerősíti az immunrendszert DE! aki, bármilyen bélbetegségben szenved, pláne ha már van papírja arról, hogy a bélfalon elváltozás van, annak nem ajánlanám, mert ez azért erős dolog, és bármikor átlyukadhat a bélfal és abból még súlyosabb következmény lehet. Vagy fokozódhat a gyulladás.
A vitamin spray-k ről itt olvashatsz:
http://www.vitaminspray.hu/alapok.php
Szerintem érdemes kipróbálni, mert hamar felléphetnek hiányállapotok.
Azt tudnod kell, hogy a IBS és a crohn betegség oka is egyértelműen a stressz! Ahogy olvastam elég kemény időszak van mögötted, és teljesen egyértelmű, hogy ennek hatására kezdődött el a betegség benned. Sok időt kéne fordítani a stresszoldásra!! nem feltétlen nyugtatóval!!!
Próbáltál - e már pl. jógázni?? csak azért kérdezem, mert nekem is nagyon stresszes az életem, és ez NAGYON sokat segített!! de komolyan (amúgy élsportoló voltam 16 évig),a sima sport nem is tudott már annyira megnyugtatni, mint a jóga! Érdemes lenne kipróbálni, vagy vannak nagyon jó dvd-k, otthon is tudnád csinálni egy-egy órácskát, könyv is van nagyon jó!
A nyákleves-hányás szerintem
. Én is ezt tanultam,hogy ezt kell ajánlani, de aki még nem látta és nem kóstolta az bátran állítja, hogy azt meg lehet enni, de szerintem NEM!
Olyan ételeket próbálj fogyasztani, ami tényleg SZÁMODRA ízletes!
Célszerű elkezdeni egy táplálkozási naplót, egy füzetet, amiben elkezded felírni mit ettél, és melyik okozott hasmenést, vagy bármilyen panaszt, így ki tudod szűrni, hogy mit szabad, mit nem...
A kérdésedre a válasz- változó. Mert a crohnosoknak két fázis van az életükben- amikor gyulladt a bél, akkor nem ehetnek csak szigorú diéta szerint, meg amikor jól vannak, akkor meg általában mindent esznek (és gyakran ettől gyullad be mindenük:) ).
Nálad más lehet a helyzet. Ha betartod a diétát, eszel vitamint, erősödik a szervezeted és LEGFŐKÉPPEN megpróbálod a lelki egyensúlyodat helyrehozni, akkor szerintem elindulhat egy olyan mértékű javulás, hogy ehetsz amit akarsz, de ehhez kell az az akaraterő, hogy betartsd a szabályokat.
Szóval, beszélek az ismerősömmel, és még irok ezügyben!
Az, hogy a lelki dolgokat, helyre kell tenni, hogy a feszültséget, stresszt csökkenteni kell nem kétséges, tudnék most millió példát mesélni, hogy miként változott meg nagyon komoly, súlyos betegnek (akinek pl. már kivezették a belét a bélfalon kivülre 28 éves korára!-elhagyta a férje, leégett a háza..stb) az élete, miután felismerte, hogy a legfontosabb kérdés az, hogy nyugodtan éljen, próbálja az életét úgy felfogni, hogy a dolgok, amiket elé sodort az élet egy kihívás, amikkel meg kell bírkózni és egyre jobb lesz, ha ezt megteszi. Most a kisfiad is itt van és segíthet ebben
!
Meg én is ha bármi kérdésed van!!!
Jó hétvégét!!
még írok!
puszi somi