2007.08.31 20:38
2007.08.31 21:23
2007.09.01 11:14
2007.09.01 14:16
2007.09.01 21:31
2007.09.03 20:01
2007.09.03 21:14
2007.09.05 22:41
2007.09.06 03:02
2007.09.06 15:58
2007.09.06 19:53
2007.09.06 21:07
2007.09.06 21:50
2007.09.07 10:59
2007.09.07 16:26
2007.09.07 19:58
2007.09.08 12:19
2007.09.08 17:17
2007.09.08 17:55
2007.09.09 12:55
2007.09.09 20:30
2007.09.10 07:35
2007.09.10 08:40
2007.09.10 09:09
2007.09.11 12:36
2007.09.11 20:44
2007.09.12 13:22
2007.09.15 18:06
[quote="saara"]O írta:saararsi, Estzer irt egy mungobabos receptet (azt hiszem ö volt) még az elején. Kimasoltam anno, itt van:
Kicsrit körülbelül így kell csinálni (tipikusan olyan étel, amit mindenki máshogy készít, a neve is 'keveréket' jelent): Általában 1 rész mungóbab (vagy más aprószemű hüvelyes), 2 rész rizs. Szerintem egyszerűbb egyben megfőzni mindkettőt, de van, aki külön csinálja. Az elején vagy megpirítod óvatosan a mungót & rizst szárazon, vagy nem, de piríthatod vajon vagy olajon is. Felöntöd annyi vízzel, hogy ellepje 2-3 centivel. Teszel bele sót és esetleg kurkuma- vagy gyömbérdarabot és kis lángon addig főzöd, amíg kásaszerű lesz. Közben lehet még tenni vizet, ha túl sűrű. A végén félkarikára vágott, ghíben vagy vajban, esetleg olajban sütött hagymát, vele együtt barnított fűszereket és egy kis citromlevet keversz bele. A fűszerekre néhány példa, barnítási sorrendben:
hing, egész római kömény, hagyma, őrölt koriander, csilipor
vagy: friss gyömbér reszelve, őrölt római kömény, fekete mustármag, őrölt koriander, kurkuma
Lehet dúsítani főzés közben spenóttal, padlizsánnal, krumplival, kókusztejporral, bármivel…Gyerekeknek enyhén, vagy nem fűszerezném, a tetejére viszont mindenképp kell olvasztott vaj vagy ghí (szerintem).
***
(én csak 1 vagy 1/2 rész rizst szoktam rakni, nekünk ugy jobban izlik).
2007.09.17 12:01