Sziasztok.
Gyerek megint dédizik. Miután megebédelt, a tatám közölte, hogy mi haza is mehetünk, mert a gyerek el fog aludni.
De legalább van időm írni nektek...egyébként nem lenne.
Wkata, Misi nagyon ügyes. Nálunk Peti mindent csipeszfogással fog, kivéve a kanalat. Az csak marokra jó fogni...
Gombi, Julcsinak mielőbbi javulást! Egyébként egy ismerősünk járt nemrég úgy, hogy szinte két-háromhetente beteg lett a lányuk, mire nagy nehezen beutalta őket a gyerekorvos a kórházba. Mondjuk nem tudom, hogy végül mi lett az eredménye a kivizsgálásnak.
A képek szuperek, én még mindig csodálkozom a lányod hajmennyiségén...
Figyi, akkor Julcsi nem is kapta meg a 15 hós kötelező szuriját? Mert ha mégis, akkor attól is lehet pöttyös. Nálunk kedden telik le a 12. nap, egyelőre megúsztuk tünetek nélkül.
Kmammy, hát itt a fizetős bölcsik nem lennének kihasználva...itt is vannak, Szegeden is van legalább 3, de az nálunk csak a "gazdagok" kiváltsága.
Kimike, hát szerintem a járásnak és az ülésnek semmi köze egymáshoz. Peti már jóval a stabil járás előtt ült kisszéken. Mondjuk karfáson. De elég érdekes... A rácsos és nem rácsos ágyon való altatáshoz nem tudok hozzászólni, de úgy gondolom, hogy mivel kevés a gondozónő, nekik is biztonságosabb lenne, ha rácsos ágyban aludna az, aki ott szokta meg. Én még mindig félek leszedni a rácsot Peti ágyáról, pedig már hányszor, de hányszor eszembe jutott...
Alvás: hát azt hiszem, Peti meg is őrítené a gondozónéniket, ha reggeli után próbálnák altatni. Úgy gondolom, végigbömbizné az altatást, és a végén a sírásba aludna bele...na ez nem kéne. Én nem értem, hogy miért kell ezt ennyire szigorúan venni. Hm, kötelező.
Én most vettem Petinek homeós golyókat, hétfőtől kapja a kasvirágot egy hétig napi 5 golyót, egy hét múlva a hét közepén kap egy tartály Oscillococcinumot.
Bénianyu, hát szerintem mindehol folyamatos a pakolás.
Mondjuk nálunk mindig van itt is, ott is játék, vagy valami olyan, amivel játszani lehet.
Pelusozásra nincs tippem, habár Petinek újabban nagyon tetszik a popsitörlő csomagja, pakolgatja jobbra-balra, ráteszi a hasára, stb.
Hát biztosan belejön Blanka a rendszerbe. Végül is elég lenne a müzli reggelire, de akkor, ahogy írod a tízórai is kell. Mondjuk szerintem így is úgy is jó, ha eszik 10 óra körül a szünetben.
Várni a WC papírra??? Durva...én is azt javaslom, hogy a beadott tekercsek mellett inkább csomagolj neki. Jó, akkor kivétel lesz, de azért mégis csak durva, hogy a várakozás miatt ne jusson ideje enni.
Reni, lassan én sem tudom, hogy mit adjak Petire, ez igaz éjszakára, de nappalra is. Most pl. nálunk egész jó idő van, állítom, hogy melegebb van kint, mint a szobában.
Most hosszú ujjú lábfej nélküli rugiban és zokniban alszik, meg be van takarva. A hálózsák nálunk nem jön be.
A fürdés meg nálunk úgy működik, hogy valaki levetkőzteti, és már rohan is a fürdőbe.
Én már írtam, hogy egyelőre nem veszek overállt, nehogy úgy járjunk, mint az elmúlt "télen", hogy megvettük (akkor egy 81-es méretűre tettünk szert), de egyszer sem volt a gyereken, és nem is lesz, mert már kinőtte...egyébként van vastag együttese - az egyiknek kantáros a másinkak sima a nacija + felső, kettő is (de tényleg vastagok, annyi, hogy nem vízlepergetős a külsejük).
Oriandy, jó ez a cipő. Petinek még nincs őszi cipője, egyelőre az edzőcipőjét nyúzza. Imádja, mert világítós. Jó, nem tartja a bokáját, meg hasonlók, de úgy gondolom, hogy már nem is nagyon van rá szüksége, annyira stabil a járása.
Cipő tekintetében szerintem a fűzős a legjobb, de duplán kell bekötni. Nálunk a tépőzár nem jelent akadályt, kicsatolja, mondjuk eddig semmit sem vett le a lábáról, mert azért elég passzentosak a lábbelijei. Na meg talán a zippzár, ami vissztartó erővel bírhat, de nem tudom, hogy olyan cipőt gyártanak-e.
Én most két helyi nagyobb kínai boltban láttam jó cipőket. Ha kinövi Peti a most használtat, akkor körülnézek. Mert a szandija talán jó lesz jövő tavasszal is, mert az 23-as. Remélem, nem nő megint két-három hónap alatt 1-2 méretet Peti lába (mert ugye ahány cipőféle, annyi méretezés).
Gabi, akkor overáll ügyében egy rugóra jár az agyunk...
Jó ez az oldal...és jó, hogy oda van írva a belső hossz, azért az csak pontosabb információ, mint maga a méret.
Megnéztem a Deichmann-os katalógust, az olcsó cipők is jónak tűnnek!
További szép napot!