Tina!
Lehet, hogy nem baj, ha megszületik már a baba, de hidd el, jobb neki még bent egy pár hétig. Azért csak a 37. hét után nem számít koraszülöttnek, még ha a súlya jó is. Lilivel nekem is kb. a 32. héten lett 2100, de utána végig feküdtem. Szerintem pihenj, amennyit tudsz. De az is lehet, hogy simán kibírod a 41. hétig.
Csak ne idegeskedj, mert az is méhösszehúzódáshoz vezethet.
Ja, most látom, hogy Neked is van egy nagyobb picurkád. Nekem most a 23. héten lett 2100, akkor azt mondta a doki, hogy nem kell bepánikolni, mert második baba. Ha nem változik, akkor nincs gond. Ismerek olyat, akinek a 24. héten 2100 volt, és kiírás elõtt 1 vagy 2 nappal szült.
Minke!
Mi volt a dokinál?
Azt hiszem, az mégsem az volt.
Anita!
Szerintem melltartó kell, de csak már akkor, ha belövellt a tejcsi, és tudod a méretet. Én akkor tényleg nem bírtam semmit elviselni a mellemen, még a hálóinget sem. De otthon már kellett, de akkor is csak azért, mert két szopi között is folyt a tej, és akkor kellett a melltartóbetét, hogy felszívja. De én otthon is ritkán használtam, csak ha mentem valahova. De nekem az volt a jó, amit felülrõl lehet lecsatolni.
Csütörtökön felhívom a dokimat, de ha nem lesz semmi gond, lehet, hogy csak hétfõn megyek. Különben is beszélek a kiscsajjal, hogy már kevesebb, mint egy hónap, és jöhet. De addig neki is jobb bent.
Láttam, kérdeztél a másik topicban is. Ha nem nagyon off, írok ide is. Azért nem engedik néhol a bugyit, mert nem szellõzik Erre jó a gyógyszertárban kapható hálós bugyi. Én elsõ nap használtam nagyon vastag betétet, utána az éjszakai Alwayst (amikor a szülésznõ meglátta, hogy ezt akarom betenni, csak kinevetett, hogy az nem lesz elég. De állítólag én nem veréztem nagyon.) Amikor hazajöttem, már csak a sima betétet használtam.
A mellszívó nagyon változó, van egy barátnõm, volt neki avent és elektromos medela is, és az utóbbi jött be neki. Nekem kézi medela volt, de nem voltam vele megelégedve, csak az elektromossal.
És tényleg mondd meg, hogy ne nagyon látogassanak a kórházban, mert nekem volt, hogy fejni sem volt idõm. Nagyon fárasztó, ha mindig jön valaki.
Én a mellemre Garmastan kenõcsöt kentem, de a leghatásosabb, ha elkensz rajta egy kis anyatejet, és szabadon hagyod.
Ildianyu