Új privát üzeneted érkezett!

Mirci,
februárban és márciusban próbálkoztunk rendesen, április és május a jónás napokon, meg most augusztusban újra, mert már 3 hónap letelt a gyakornoki időmből.

Jaimee,
kösz, megnyugtattál. Majd nemsokára te már csak nevetsz rajtunk, parásokon. Egyébként másról is emlékszem rád, az asztal alá hányásra, Mr Gyapjúra, stb. nem felejtettünk el! :lol:
sirkici

Andi,
neked is köszike!

De mostmár tényleg megyek, hallom, hogy ugat a kutya!

Sziasztok!
sirkici

Sirkici: Á, a para nem múlik el, csak átalakul. :D Így lesz belőlem parás szülő.
Ami még rosszabb...

Elég lesz ám szombat reggel is tesztelni, így duplázódik vhogy a HCG! :wink:

Na megyek, megnézem, mit produkáltam reggel a terheléses cukron. :? :?

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee

Sirkici! Tudtam!Tudtam!Tudtam! Éljen az első "csak szex és más semmi " bébi!!! :D :D :D
Vendég

Sirkici,
ez óriási!!!!!!!!!!

Szabad irigykedni egy kicsit? :)

Kép
Kép
gabi82

Nóri,
az a legrosszabb, hogy nekem is ő nagyon régi barátnőm. És tényleg nagyon nagyon örülök neki, de valahogy a sírógörcs még itt van a torkomban. Remélem hamar elmúlik.......

De most tovább drukkolok sirkicinek!!!!!!!!

Puszi Nektek!

Kép
Kép
gabi82

Gabi, ez teljesen normális és érthető dolog, épp a minap mesélte el ugyanezt a "legjobbbarátnőterhes" sztorit egy barátnőm, aki már 4 éve küzd a babóért, s kétségbe van esve, hogy viselkedjen, mert nem egy megjátszós típus, és örül igazán, DE....És hogy most akkor mi lesz, nem barátkozunk olyanokkal, akiknek sikerült?!? :?

Megnyugtattam, velem bátran barátkozhat, meg felhívtam figyelmét a szomszédban működő száni klubra is....aztán jól kiröhögtük magunkat, de a problémára megnyugtató és őszinte megoldásunk még azóta se sincsen :lol: :twisted:
Vendég

Sziasztok!

Sirkici!!!

Kép

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Heni!
Te hogy vagy??????

babszika

Mi a tököm volt eddig a nettel?Én nem tudtam belépni... :cry:
Egyre megyek varratszedésre, utána jövök.
Szép napot mindnekinek és SIRKICI neked külön küldök egy cuppanósat! :lol:
Vendég

SIRKICIIIIIIIIIIIIIIIIII. :))))))))))))))))))))))NAGYON GARTULÁLOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOK!! Persze csak halkan.. meg minden.. de én tudtam, tudtam, tudtam, tudtam... :D:D:D:D
Jaj de jóóóóóóóó:)
Vendég

Mindenkinek köszönöm az izgulást, gratulációt, stb. Ma reggel megcsináltam megint a tesztet, most más fajtát, az is egyértelmű pozitiv, de talán egy kissé halványabb. Remélem az nem gond. Majd azért a tengerre is viszek egyet a biztonság kedvéért. Ma már kevésbé van folyásom, de azt találtam a neten, hogy ez a terhesség korai szakaszában általában normális, ritka az olyan eset, hogy nem. De hát csak pozitivan, nem lesz semmi gond!

Biborlány,
igen tényleg bejött a csak sex és más semmi, és tényleg most nem is számitottam rá, meg inkább nyaralni akartam menni, és tessék. Persze nagyon örülök, de még várom az uh-t, amit csak akkor fog megnézni a doktornő, ha hazaértünk, mert még nem látszana semmi száz százalékosan. Úgyhogy addig pihenek egyet a tengeren, ami most gondolom jót is fog tenni, és aztán amint hazaértünk megyek uh-ra. Úgyhogy mindenki fel a csak sex és más semmi mozgalomra!!! :D

Jaimee,
kösz, megnyugtattál, parázhatok tovább! :lol:
sirkici

Gabi,
igen szabad egy kicsit irigykedni, ez normális dolog és szerintem mindenkivel igy van, aki tudja, hogy milyen akarni a babát, és nem jön össze, közben a legjobb barátnőnek csak "úgy" összejön, stb. Én nem is akartam megfogni a barátnőm kicsijét, még egyszer sem volt a kezemben, igaz nem is sokszor találkoztunk, de akkor is. Úgyhogy tudod a szlogent! :lol:
sirkici

Sirkici, szerintem nem gond, hogy kicsit halványabb, más a teszt is, meg a csík az csík és kész, meg ugye kétnaponta duplázódik, Neked meg fél nap volt csak köztük, úgyhogy szerintem minden oké!!!
Én is inkább nyaralni akarok menni! :twisted:
Vendég

Sziasztok Lányok!

Először is a legfontosabb: Sirkici, GRATULÁLOK!!! Nagyon örülök, h. pozitív lett a teszt, de megmondom őszintén sejtettem is. :D Nagyon boldog lehetsz, és kívánom, h. érezzétek magatokat nagyon jól, mondhatni SZUPERÜL a nyaraláson. Ha megkérdezhetem, mi is az úticél?

Na én meg ma voltam dokinál a maratoni ciklusom miatt. Reggel 8-ra mentem és 12-re végeztem. Majd megőrültem a végére. Sorszám nem számít, sem az érkezés, úgyhogy a sok "bennfentes" elsőbbséget élvezve elénk "tolakodott"... Irtó pipa voltam :evil:
A lényeg, h. megvizsgált, elküldött hcg-re mert a vizsgálat során nem tűnt egyértelműnek a babó. Szóval először azt mondta, h. akár az is lehet, de miután megnyomkodta a hasam, azt mondta, h. nem hiszi, és ezért a vérvétel. Ha az is negatív, akkor hétfőn uh.
Egy picit megnyugtatott, mert azt mondta, h. szerinte semmi komoly, de majd hétfőn az uh. után beszéljünk. Felírt egy gyogyót ami majd meghozza a menszit---JUHÉJJJ! :lol: (de ezt is csak az uh után kell szednem)

De legalább már történik valami.

Ja és a hcg eredménye délutánra elkészül és akkor beszélek újfent a dokimmal.

Amúgy nagyon rendi volt és segítőkész a végtelenségig!

Bocsi, h. hosszú voltam...
Vendég

Kép
Vendég

Sziasztok!

Tegnapi letargiás hangulatomat felváltotta a jókedv. :)
Na jóóó, tegnap kipicsogtam magam... Ez is segített. Meg ti is..:D

Végül is, még nem biztos, hogy ez a hónap nem az a hónap e?

Nagyon nehezen viselem hőmérő nélkül......

Arikon,
a remény hal meg utoljára.... Még bármi lehet.
Egyszer nekem is bogyót kellett bevennem hogy megjöjjön. És szépen meghozta.

Hajrá mindenkinek!!!!!

Kép
Kép
gabi82

Ja, és jó hír!
Alap készen van!!!!!!!! Már a pillérek is bebetonozva! Elvileg jövőhéten jön a mixer és öntik a szerelőbetont!
Megyünk a BNV-re akciós cserepet meg ablakot venni!!!!!!!!!

:D :D :D :D :lol: :lol: :lol:

Mindenkinek nagyon szép hétvégét!
Sirkici,
nagyon jó nyaralást!

U.I. Semmi jele menszinek. Pedig én egy héttel előtte már "zabálok". Meg fáj mindenem... Tudom, hogy ez még nem jelent semmit, de most ez ad erőt.

:wink:

Kép
Kép
gabi82

Gabi:ezek tényleg jó hírek!Jó vásárlást. :lol:

Varratok kiszedve, szövettan negatív.Ennyi van nálam.
Vendég

Arikon,
örülök, hogy semmi komoly, de azért majd még irj, hogy mit mondott a doki. És neked is köszi a gratulációt. Az uticél Montenegro, azon belül is Petrovac.

Biborlány,
akkor egy last minute utat kiválasztani gyorsan... :D

Gabi,
gratula az alaphoz, az már egy nagy dolog, hisz az a legfontosabb egy háznál. :D És ez az, honnan tudod, hogy nem ez a hónap-e az?! Egyébként először nekem is az tünt fel, hogy később kezdett el fájdogálni a mellem, de az sem annyira, mint pms-kor szokott, meg nem voltam annyira ideges, tudniillik én olyankor mindenkit be szoktam kapni egészben. :oops: :D

Nóri,
akkor mostmár megszabadultál a varratoktól is, gondolom megkönnyebbülés. A negativ szövettan szintén jó!
sirkici

Gabi,
örülök, h. visszatért a jókedved! Ez a legfontosabb...no meg a szex :lol: :oops:

Sirkici,
jól esik, h. ilyen kedves vagy. Sz'al a doki megerősítette a gyanúm, h. negatív. Igazából most már nem is vagyok szomorú, rosszabb volt a tesztnél. Meg is fogadtam, h. min. 2 hét elteltével fogom legközelebb megcsinálni, addig tuti nem. Irtó nagy ilyenkor a csalódás, biztos már sokunk átélte.
A lényeg, h. hétfőn uh. és azt mondta mé, h. szerinte hormonális probléma lehet de majd utána járunk. Az a jó, h. úgy érzem 100 %-ig megbízhatok a dokimban, ez nagyon megnyugtat. No meg elsősorban a Férjecském nyugalma ami nagyon jól esett ezekben a nehezebb napokban.

Most próbálom takarékra állítani magamat és a sorsra bízni a dolgot. Menszi elősegítő bogyót holnap kezdem el beszedni. Remélem hatásos lesz :lol:

Bocsi, h. megint ilyen hosszú lettem.

Mindenkinek nagyon boldog, kellemes hétvégét!
Vendég

ja és Montenegro biztos nagyon gyönyörű lesz. Nagyon jó utat kívánok!
Vendég

Arikon,
igen, gondolom a negativ teszt a legroszabb, ha nem jön meg. De az jó, ha megbizol a dokidban, szerintem az nagyon fontos! Nekem még nem sikerült olyan dokit találnom, ezért is gondolom, hogy fontos, meg hogy ha csak kérdésed van is, akkor is segitsen. A mensi meghozó bogyók biztosan segiteni fognak, arra vannak kitalálva. Nekem egyszer volt ilyen, amikor nem jött meg a tabletta miatt, de akkor inyekcióval inditották.
Kösz, remélem jó utunk lesz. Petrovac az egyik legszebb hely, szép a Montenegrói tengerpart is, csak tudni kell, hogy hova szabad elmenni, mert igaz, hogy nem mindegyik strand felel meg az elvárásoknak. De gondolom ez nem csak ott van igy, máshol is lehet szörnyű strandokat találni?!
sirkici

Sirkici,
Akkor holnap utaztok! Szuper! Gondolom pakolás ezerrel!! :lol: Bizony már én is voltam egyszer (Görögor-ban) egy nem túl szép parton. Este nem takarították el az az napi szemetet, elég illúzió romboló volt. De ez biztos nem lesz így Petrovac-ban!!
Én Budapestre járok a dokimhoz az új Állami Egészségügyi Központba. Nem tudom, h. Te hova vagy valósi, de ha megfelelne akkor szívesen megadnám a dokim nevét...
Vendég

Sziasztok!

Gyorsan benézek elköszönni, a férjecském még alszik, addig gyorsan irok, aztán költöm fel, és lehet pakolni...

Arikon,
köszönöm, aranyos vagy, Bp-től messze vagyok, de terhességi gondozással foglalkozó dokit gondolom könyebb lesz találni, a kismamikat szeretni szokták, abból van egy kis pénz... :( Most privátul voltam dokinál, ha hazaérek elmegyek még egyszer hozzá, hogy megnézze mi van, és azután majd kikérdezem azokat, akik már szültek, hogy kihez menjek.
Egyébként mi amikor 4 éve voltunk lent a tengeren, Sutomoren reggel láttuk, hogy magas nyomással mossák bele a tengerben az előző napi szutykot, gondolom ennek köszönhető, hogy találkoztam a vizben egy betéttel. Habár az is hülye, aki csak úgy eldobja a parton. Egyébként az a legolcsóbb hely lent, sokan oda mennek először, és aztán örökre megútálják Montenegrót, pedig csak egy kicsit szét kellene nézni. Na, persze ehhez azért autóval a legjobb menni. Nekünk az volt mindig is a jó, hogy autóval mentünk, ha valahol nem tetszett, elmentünk máshová.

Na, mostmár befogom, túl hosszúra sikeredtem!

Akkor sziasztok, vigyázzatok magatokra, és tudjátok, csak sex és más semmi!!!

Üdv.
sirkici

Sziasztok!
Sietnem kell. Terhességi rosszulét mikortól lehet?

Sirkic,
Jó nyaralást!

Kép
Kép
gabi82

Sziasztok!

Ismét munka..... :(

A ciklusom még nem ért véget.
11. dpo-n vagyok és hát vicces.... sajna görbét nem tudok feltenni, mert már olyan szép hosszú, h kicsinyíteni kellene, de itt bent nincs progi hozzá.
Na, majd este...

Gabi!
Ezt nem lehet behatárolni. De ha minden igaz, akkor beágyi előtt sok mindent nem érezhet az ember.

babszika

Jó reggelt!

Szia Babszi!Ezek szerint ma már dolgoz :(
vedresandi

Na végre vki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Igen, de máris kiakadtam, mert új csop. vezünk van és enyhén szólva durva dolgokat talált ki.... csak egyet a teljesség igénye nélkül :lol: :
nem lehet rádiót hallgatni az irodában :!: :!: :!: :!:
:evil: :x :shock: :? :P :oops: :roll: :twisted: :lol: 8) ez hüjjjjje

babszika

Hát ez tényleg hülye...ha mást nem zavar,akkor miért nem engedi meg!!!?

Nem jöttél tegnap!?
vedresandi

Hát, ja... de gondolom olvastad az sms-t amit írtam.
Azt hittem, h sosem készül el ez a genya autó. És sztem marhára nem akarja megvenni a gyerek az autót. :evil: :(

babszika

Na, jön a ledobós időszak..... úgyhgoy búcsúzom.
Remélem, délutánra már lesz mit olvasnom, mert egyenlőre nem vagyunk túl aktívak és túl sokan sem vagyunk :?

Pusz, meg egyebek! :wink:

babszika

Pedig vagyunk-vagyunk..
Szia babszi, és szia And:)

Azon agyalok, hoyg mi leyen a köv. téma, amit bedobhatánk, köze nincs a fogamzáshoz, mégis mindenki rákattan...
Foci, állatok már kilőve...

Jöjjenek a munkhelyi baromságok??

Rádiózás nálunk mehet...viszont be vagyok kamerázva... :shock:
Azért az milyen már, nem??? :shock:
Egyedül a raktárak vannak felszerlve.. meg a titkárság - innen nyílik a pénztár - , de akkor is!!!!! :roll:
Az én személyiségi jogaim hol vannak??? :x

Senkinek nincs az irodai részelgen belül ilyen kedves "nagy tesója"... csak nekem...
grrrrrrrrrrr... :evil:

Meséljetek, ti min szoktatok kibukni a munkahelyeteken???? :wink:
Vendég

Szia Pötty!!!

Hogy sikerült Gyöngyös???? :wink:

Én nem vagyok bekamerázva, és hallgathatok rádiót.Sláger nélkül nálam nincs reggel.Az a helyzet, hogy nálunk mindent szabad.Engem inkább a sok munka borít ki, de azt hiszem nem tudok olyat mondani,amin kiakadnék ezen kívül. Az emberi ostobaság szintén kiakaszt,de ehhez nem kell elmenni egy munkahelyre.... :lol:
vedresandi

Sziasztok Lányok!

Engem az akaszt ki, h. ha nem hagynak dolgozni, és kötelezően végig kell hallgatnom mások hülyeségeit! Na meg a "persze amikor én annyi idős voltam mint te..." kezdetű mondatok. Brrrrrrrrrrrrr :evil:
Bár ez sem munkahely függő, de eddig csak itt ütköztem ezekbe a dolgokba.

Amúgy ma reggel voltam uh-n és hál'Istennek semmit bajt nem talált a doki. Bementem szép nyugodtan, h. akko majd egy hasi uh. lesz, erre a doki: "Bugyit le!!!" felkiálltással a vizsgáló asztalra "parancsolt". Egy cseppet meglepődtem... :oops:

A diagnózis: előrehajló méh, benne9 mm-es méhnyálkahártya. Környezetében kóros nem látható.
Mindkét oldalon ép petefészek.
(persze szótárral fordítottam le :lol:

Szóval menszesz meghozó tabi után megyek vissza dokimhoz és akkor beszéljük meg a továbbiakat.

Veletek mi újság? Ki hogyan áll egészségileg?
Vendég

Sziasztok!

Arikon: nekem is előrehajló a méhem. Most derült ki, hogy az előző orvosi vizsgálatnál elírta az asszisztensnő az ambuláns lapon, és az lett feltüntetve, hogy hátrahajló. Marha jó! Most meg azt mondják előrehejló. Neked mondott valamit a doki ezzel kapcsolatban? Megnehezíti a teherbeesést?
mirci74

Sziasztok!

Arikon! Hát nem túl jó, hogy ilyen hosszú a ciklusod és baba sincs . Vagy az tuti már hogy nincs???
Nekem is hosszú ciklusaim voltak az év elején más már 2X menstruált míg én 1x.

Sirkici! Jó pihit!!!! Igaz ezt már nem olvasod, de akkor is!!!

Babszi! Meggyógyultál már teljesen? Köszi a címet!

Képzeljétek én ma kipróbáltam az ingát, azzal kapcsolatban, hogy fiam vagy lányom, vagy hány fiam vagy lányom lesz. És képzeljétel elsőre kijött a fiú (és valóban van egy kisfiam), másidikra is fiú és harmadikra lány! 4.-re meg sem mozdult a karikagyűrűm. Hát kíváncsi vagyok mi jön be belőle???
Akinaek van kedve kipróbálhatná! Nem kell hozzá más csak egy madzag, meg egy karikagyűrű és bal csukló fölé kell lógatni a gyűrűt, ha oldalra leng ki fiú lezs, ha körkörösen megy lány, de mindig ki kell hopzni oldalra, ha már egyszer megállapítottátok, hogy mi a helyzet.

Egyébként nem ér, hogy mindenki szexről beszél. Nálunk most nem lehet és totál írigykedem!!!! :? :roll:

Pusza
Vendég

Kriszti: Szexről??
Ki beszél itt szexről?
Egyáltalán, mi az a szex???

Andi: Gyönygyös jóóóó volt.. Szombaton ké üveg pezsgő társaságát élveztük, hajnali fél 3-ig.. :shock: :oops:
Aztán pesten természetesen nem találtam azt, amit akartam (SEGÍTSÉÉÉG, hol lehet Quicksilver cuccot venni???)...de magamnak vettem két egyszerű csizmit... :) Le volt értékelve...
:shock:

Egyébként gyűlöletes hétfőm van, és piszok rossz a kedvem.. :(
Vendég

Pöttye! Én is ott voltam a hétvégén.
De jóóóóóóóóóóóó csizma, kényeztetés és alkesz! Én is pezsgőztem a hétvégén.
Vendég

Szép napot!

Pezsgő!Pezsgő! Pezsgő! :lol: :lol: És csizma! Hétvégén fel is húztam, én amolyan papucsból csizmába típus vagyok, uuuuuutálom az átmeneti cipőket ( is). Szóval itt van az ősz, itt van újra, rajtam meg az álomkor- egész elképesztő, a hétvégén is, úgy 10-12 óra alvás után ebédfőzés után muszáj volt alukálnom egy picit, és közben azt álmodtam, hogy alszom, pontosabban kocsmáztam a haverokkal, de elnézést kellett kérnem, és végignyúltam csicsikázni a bárban...ezek után az esti borkostoLÓt le is mondtam-még ilyet!-szóval én még mindig az állatokkal vagyok, azt hiszem, beállok téli álmot alvó medvének :twisted:
Vendég

Mirci,
A dokimnak csak telefonon olvastam be a diagnózist, úgyh. egyelőre még nem mondott semmit ezzel kapcsolatosan. Azonban egy picit utána olvastam a neten és a Petróczi I. doki honlapján azt írta, h. nincsen befolyása az előrehajló méhnek a megtermékenyülésre. Na de azért a dokimat is kifaggatom ezzel kapcsolatban.

Krisztinka,
Neked, hogyan állt be a ciklusod normálisra? Mert nekem a fogi előtt is kesze-kusza volt, de aztán nagyjából rendeződött,. Idén januárban hagytam abba a szedését és eddig 37-40 napra jött meg, de most...A doki szerint valszeg hormonális diszfunkció.
Vendég

Arikon, én is csak a hátrahajLÓ méhről hallottam, hogy picit megnehezíti a dolgot, ebből következően az előrehajLÓ meg... :lol:

Persze, ez csak józan paraszti ész, mikor ripityára törtem a csukLÓm, nem engedtem műttetni, azt mondták, az egyik csont hátra hajlik 3-5 fokot. Otthon méregettem, mi az a 3-5 fok, semmi, így minden kontrollkor továbbra is aláírtam a műtétet visszautasító papírt, aztán egyszercsak kiderült, 3-5 fok hátra, háááááát, igazából 15-öt kellene előre :shock: :lol: De akkor se engedtem meg hozzányúlni, oszt valahogy csak összeforrt meg helyrecsúszott a csontocska, szinte jobb, mint újkorában, én meg szakbarbárkodom tovább :twisted:
Vendég

[quote="krisztinka79"]P írta:krisztinka79öttye! Én is ott voltam a hétvégén.
De jóóóóóóóóóóóó csizma, kényeztetés és alkesz! Én is pezsgőztem a hétvégén.

Te is Gyöngyös? ???:)
Hát igen, én is amolyan papucsból-> csizma váltós vagyok:)

Amúgy kérek drukkokat, a nővérem Hollanidában él, sajnos kétoldali petevezető-letapadása van, és végre hétfőn megy az első konzulátciójára...

Mindenki szorítson neki, plííííz... már több, mint 3 éve várnak a babára... :(
Vendég

Arikon! Nekem igazából nem állt be, mikor mennyi a ciklus időm, általában 31-35 nap. DE volt már 48 is. Nekem fogigátló előtt is káoszos volt a ciklusom. Az orvosom nem mondott rá semmit, igaz nem is kérdeztem rá. De ilyen cuklus mellett is sikerült teherbe esnem a fogigátló után 6 hónappal.

Pöttye! Én is! eredetileg Gy. mellett lakatam, éltem stb. a párom meg Gy.-i.
És persze hogy szorítunk a tesókádnak!!!!
Vendég

Krisztinka, köszönöm...

Az előzményekről csak annyit... amikor kiderült HSG után, hogy mi a probléma, volt neki műtétje, de nem bíztatta túl sok jóval a doki... (olyan csúnya letapadásai voltak...), azóta eltelt másfél év.. már kinn élnek Hollandiában..és most szánta el magát arra, hogy kinn is elmenjen dokihoz...valószínű csak lombik lesz a megoláds nekik... de kíváncsi vagyok, hogy a kinti módszerek, eljárások miben különböznek az itthoniaktól...

Nagyon sokat van a fejemben... :(
Vendég

Sziasztok!

Pöttye,
drukk ezerrel a tesódéknak!!!!!!!!

A rosszullétet azért kérdezgetem, mert olyan hányingerek jönnem rám, mint állat.
Meg olyan szagokat érzek néha hogy csak na......
Bár asszem inkább megfáztam.... De azért reménykedni lehet. A férjem teljesen beizgult, hogy csak nem? És ezt kérdezgeti folyton. Elvileg pénteken kellene megjönnie.

Kaja roham nincs, rosszullét van. Holnap reggel mérek egy hőt, hogy mi van.
10.dpo-n még nem érdemes tesztelni, mi?

Babszika, jó hogy vagy!!!

Kép
Kép
gabi82

Pöttye,
a bekamerázásnak nézd a pozitív oldalát! Bármi törénik te le vagy védve!

Babszika,
a rádiót nem értem. Szerintem feldobja a dolgokat. Ha senkit nem zavar, miért ne?

Ja! És elvileg nekem hátrahajló a méhem. Mintha egyszer ezt mondta volna a doki. De valahol olvastam, hogy nincs hatással a teherbe esésre...... :?

Kép
Kép
gabi82

A méh körte alakú szerv, melynek felső kétharmadát a méhtest, alsó harmadát a méhnyak alkotja. A hüvelybe benyúló részét nevezzük méhszájnak. Az esetek több mint 90 százalékában a méh a kismedencében előrehajlott helyzetben található. A nők kis részénél fordított az elhelyezkedése, ilyenkor hátrahajló méhről beszélünk.

A hátrahajló méh csak nagyon ritkán okoz panaszt. Néha kétségtelenül megnehezíti a teherbe esést. Ennek az a magyarázata, hogy hátrahajló méh esetén a méhszáj – hanyatt fekvő helyzetben – a hüvelyben magasan (a hasfal felett) helyezkedik el, így a spermiumoknak hosszabb utat kell megtenniük ahhoz, hogy bejussanak a méhszájon keresztül a méhbe. Ilyenkor az orvosi tanács csodát tesz: arra kell figyelmeztetni a beteget, hogy aktus után kb. fél órára feküdjön hasra. Néhány hónapon belül a várt terhesség szinte mindig bekövetkezik.

A terhesség előrehaladásával a méh általában magától kiemelkedik hátrahajló helyzetéből. Elvétve előfordul, hogy ez nem következik be. Körülbelül a terhesség 12. és 14. hete között kell erre odafigyelni, mert a keresztcsont vájulatába beszoruló terhes méhben a magzat a nyomás miatt elhalhat. Ilyenkor ezt kézzel – nőgyógyászati vizsgálat során – a hüvely felől kiemelve kell megoldani.

Kép
Kép
gabi82

Gabi! Kíváncsi vagyok nagyon a hődre! Az ovu tesztet szokták használni ilyenkor jóstesztnek és ha kétcsíkos, lehet reménykedni. A normál terhességi tesztet akkor érdemes csinálni, ha legalább már 1 napot késett tehát neked szombaton, vagy esetleg már pénteken reggel az első pisiből.
Kivi vagyok meddig bírod teszt nélkül!
Nagyon drukkolok!!!!

Na senki nem próbálja ki azt az ingát????
Vendég

Krisztinka,
az ovu teszt az az LH teszt?
És terhesség esetén 2 csíkos marad????
Az ingát otthon kipróbálom. Csak gyűrű, meg madzag és a csuklóm fölé tartom. Magától kezd el mozogni? Vagy én indítom el és ahogyan tovább mozog az adja az eredményt?

Kép
Kép
gabi82

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?