Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Cili!

Én is köszönöm a virágot, és a képeket!

Zsuzsi!

Klassz lehetett az elõadás, mekora gyrekek voltak, csak, mert én is szívesen megnézném a srácokkal!

Koppányka már jólvan, de a lelkismeretem még mindig nem nyugodt!Kép

Végre volt idõm végignézni az albumtárat!Kép Édesek a fiúk nagyon, és azért látni mindenhol némi különbségeket!Kép

Anna
anna35

Sziasztok!

Tegnep ki kellett mosnom a szõnyeget, mert a Nándus végképp elintézte szegény. Úgy köhögött este, hogy mikor kivittem a konyhába mézet etetni útközben lehányta. Kép
De szerencsére nem lett kenyér belõle. Egész jónak nézem az állapotát. Kép

Éva!
Köszi a sütis telefonszámát, de most egy darabig nem igen fogom felhívni, mert tutira én enném meg a nagy részét és most inkább lefelé kéne dobálni a kilókat, mert mostanság túl sok ünnep volt és felugráltak. Kép
Ki hová megy nyaralni? Olyan jó idõ van, én már csak arra tudok gondolni merre megyünk majd. Kép

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Hogy telt a hétvége??
Nekünk jól, de utálom, hogy volt 4 nap szünet a suliból, és egy nap sem tudtam tovább aludni a meccsek miatt, a gólarányunk meg csak romlik!Kép

Anna!

Megkaptam az e-mailt! Ment válasz!
A színházban voltak egészen pici gyerekek is, mert a szék is úgy volt megcsinálva, de úgy 3 év alatt nem nagyon láttam, de Te tudod.... Majd megnézem neked!Kép
Tegnap tesómnak eszébe jutott megnézni a videót a mi Két Lottinkról, de nem találtuk meg a kazettát!Kép Csak azért sajnálom, mert jó lett volna összehasonlítani, bár igaz, õk klasszisokkal jobbak!Kép Nálunk mindig nagya rendetlenség, és minden eltûnik...KépKép

Vikics!

Majd csinálj egy képet a szõnyegrõl, hogy milyen lett a végeredmény, kíváncsi vagyok!!!KépKép
Nándus jól van már??
Mi Görögbe megyünk nyaralni, mindkét szülõnkkel!!!KépKép Ez csoda!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

A nyaralás valószínüleg idén is a jó öreg Velencei-tónál a nyaralónkban lesz, de nem bánom, szeretem, mert jó a levegõ, csend van, és legalább öt fokkal hûvösebb nyárom mint itt a betondzsungelben. Gondolom ha majd nagyobbak lesznek a gyerkõcök, akkor már lehet velük messzebb is menni. Bár nem hiszem, hogy 2-3-4 éves korban a tenger akkora hatást gyakorolna rájuk.

Zsuzsi

Görögo. csodaszép, de fõszezonban kibírhatatlanul meleg. Bár annak aki szereti a rekkenõ hõséget pompás hely. Sajnos én pont július közepén voltam, nem mondta senki, hogy agylágyulást fogok kapni. A napozással pedig nagyon vigyázz!!!

Vikics

A szõnyeged nagyon elhíresült, szinte már relikvia lett. Én a helyedben feldobnám a következõ licitnél.

Hogy bírjátok a meleget? A szülés, sõt a terhesség óta én nem nagyon. Már látom elõre a nyári agóniámat, azt hiszem ások a ház alá egy gödröt és hibernálom magam õszig.

Andi
Ambrosia

Sziasztok!

A hétvége nálunk is egy kicsit zûrös volt, sajnos a férjem csak vasárnap volt otthon, egyébként dolgozott. Elsején kint volt a Városligetben az egyik színpadnál hangosított, úgyhogy anyósom kivitte hozzá Andrist, hogy megnézzék, hogy dolgozik Kép
Vasárnap meg családi nap volt nálunk, ez a szüleimet, a testvéreimet és családjukat jelenti, ez jelenleg 19 fõ (ebbõl 9 gyerek), ha sikerül majd teszek fel képeket is az albumba. Nagyon jó volt, csak egy kicsit fárasztó Kép
Nyaralni mi idén nem megyünk, akkor már nagyon nagy lesz a pocakom, meg a férjem is most váltott munkahelyet, és új helyen nem díjazzák egy darabig, ha szabira akar menni, de legalább Andris megy táborba az ovival.
A meleget én egyenlõre inkább élvezem, már nagyon vártam, sokkal jobban szeretem, mint a hideget... Kép

Zsuzsi!
Az ikertesómék nászúton voltak Görögországban, és nagyon élvezték! Õk július elején voltak, de nem volt bajuk a nagy meleggel, mászkáltak ide-oda, egyszer egy motort is béreltek pár napra, na azt élvezték leginkább, fõleg a sógorom Kép Biztos Ti is jól fogjátok magatokat érezni!

Zizi
debyand

Sziasztok!

Kétpetéjû ikrek: én is döbbenetesnek találom az élményt, amikor az emberek jobban hisznek a fejükben élõ elképzeléseknek, mint a saját szemüknek. Most is, kirándulás közben jön szembe egy férfi és a kislánya. Apuka: „Ikrek! Nézd meg milyen egyformák!” Gyerek csak értetlen képet vágott, õ biztos látta, amit látott. (Petra szõke, kék szemû, kerekebb a pofija, Dalma barna hajú, sötétbarna szemû.) El is tûnõdtem, hogy hát ezek szerint így mûködnek általában is az elõítéletek… A másik eset, mikor látja, hogy ikrek, látja, hogy nem egyformák és látszik az arcán, hogy nem érti. Aztán mikor súgok, hogy kétpetéjûek, akkor elkezd valami derengeni a biosz tananyagból. :-)Bár, ahogy Zsuzsi írja, az sem tökéletes. Igaz, nekem könnyû, mert a nagynénéim is kétpetéjû ikrek, úgyhogy én már ezzel az ismeretanyaggal nõttem fel.
Nappali alvás: hát nálunk sem ment egyik napról a másikra az áttérés a két alvásról az egyre! Hetekig az volt, hogy 2-3 nap egyszer aludtak, de ebben úgy kimerültek, hogy a következõ nap már kétszer. Állandóan azon törtem a fejem, hogy is legyen aznap a napirend. Aztán jött az, hogy másodszor már nem akartak aludni, de õk inkább délelõtt aludtak volna, én meg igyekeztem eltolni ebéd utánra. Úgyhogy 11-kor már ebédeltünk, de így is sokáig nehezen telt el a délelõtt. De ez nagyon gyerekfüggõ, egy lánynak az ikrei, akivel együtt szültem, sokkal kevesebbet alszanak, mint a lányok.
dkriszti

Sziasztok!

Zizi!

Tök jó, hogy ilyen nagy a családotok!Kép Bár gondolom mindenkinek névnapi, karácsonyi, szülinapi ajándék egy kicsit húzós lehet.....Kép
Szólj, ha sikerül új képeket rakni! Az ikrekrõl nicsenek képek? A bátyám gyerekeirõl tök klassz uh-s fotók volt, csak ezért kérdezem.

Mi is voltunk már egyszer Görögben, tök jó volt, igaz a hátam sebesre égett, még azóta is meg van a nyomaKép Akkor csak anyánkkal voltunk, és most tök jó, hogy négyen megyünk, a nõvérünk meg marad itthon az állatkákra vigyázni!Kép

Kriszti!

Igazad van, az emberek mindig egyformáknak képzelik el az ikreket, pedig a gyakoribb, 70%, nem is egyforma, és ezen tökre meglepõdnek! Az egyik csapattársam is mesélte, hogy vannak ikrek az osztályában, és csodálkozva mondta, hogy nem is hasonlítanak, persze nem akartam mondani neki, hogy ált. az ikrek nem is hasonlítanak, hogy sokkal gyakrabban különböznek.

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem!! Hogyan lehet a digit géppel csinált fotókat bevinni a gépbe?? Most vett egyet Apám, de én totál hülye vagyok hozzáKép

Zsuzsi
zsuzsi

Zsuzsi

Ha XP az op. rendszered akkor alapból benne van a gépben, vezérlõpult, képolvasók címen. Egyébként a fényk. géphez kellett hogy adjanak egy telepítõ szoftvert.

Andi
Ambrosia

Zsuzsi!
Uh-s fotók vannak az ikrekrõl, csak nem tudom beszkennelni itthon, mert persze nem digitális a kép.
Csak két új képet raktam fel, az egyiken a 9 gyerek, másikon Zsófi van, a többi nem lett olyan jó... Kép

Zizi
debyand

Sziasztok!

Andi!

Köszi, nem XP-nk van, de megtaláltam azt a szerkentyût és sikerült bevinni a gépbe!Kép

Zizi!

Én sem értek a szkenneléshez!Kép Még a webkamerát is elcsesztem!Kép
A képeket megnéztem, nagyon jó lehet ilyen nagy családban élni!Kép Nem? Annyi gyerkõc közöttKép. Vannak még ikrek Rajtatok, és a babákon kívül? Nálunk egyáltalán sehol nincsenekKép

Kriszti!

Ma tartjátok Dalma névnapját?? Ha igen, nagyon Boldog Névnapot neki!KépKép Nem veszekednek ilyenkor?? Mi biztos "megöltük" volna egymást, ha nem ennyire közel lenne a névnapunk!

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Kriszti, ha így van, akkor csatlakozok Zsuzsihoz, Boldog Névnapot Dalmának!Kép

KépKép

Cili
Szilvásy Cili (cilii)

Sziasztok!

Én is csatlakozok ha névnapja volt Dalmának! Az én naptáromba nem szerepel csak a Gizella.

Én nem tudom mi a fene van, de a Dundinak elment az esze. Össze-vissza rohangál, rosszalkodik és nem tudom lelõni. Pedíg már hulla fáradt volt mikor megebédeltettem õket és jókora adak kaját beléjüktömtem és feléledtek tõle. Nálatok is ez van??
Ma voltunk az oviba elõjegyeztetni õket. Egy csoportba kerülnek majd, de kértem a külön foglalkoztatást. Remélem meg is valósul valami belõle. Azt azomban elhatároztam, hogy ha valami nem tetszik nem fogok laca-facázni egybõl kiveszem õket. Bár úgy nézem, hogy sajnos, szerencsére sokat játszanak külön. A Nándus kinézett magának két 4év körüli kislányt és napok óta a nyomukban van. Mindíg odaül és kíváncsiskodik és oda megy ahová õk. Úgy veszem észre, hogy nem nagyon szól hozzájuk csak figyel. Olyan aranyos. Kép
A Levi meg persze csúszdázni akar mindíg ami a játszó túlsó felében van, úgyhogy akkor tutira nem látom a Nándit.

Tényleg van valami tippetek hogy tudnám meismertetni õket az óvónõkkel? Zsuzsi titeket hogy külömböztettek meg? Csak azt ne mond, hogy sehogy. Bár nálatok egy másféle fülbevaló is célravezetõ lehetett, nálunk ez elég gáz lenne. Kép

Éva!
Lemondtad a Vodafonos elérést vagy csak nincs idõd írni?

KépKép
vikics

Ezt a kocsit nyertem meg tegnap!! Remélem mihamarább itt lesz és visszanyerjük a szabadságunkat!! Kép Kép

Kép

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Vikics!

Ügyi voltál, jól néz ki a kocsi!Kép

Eltaláltad!Kép A fülbevalóról különböztettek meg az oviban, és a suliban még 1-2 évig, amíg nem utáltuk meg, és ki nem vetettük. Nekem kék, a tesómnak piros volt, 6 hónapos korunk óta. A fényképeken is onnan tudom, hogy ki vagyok én.Persze ez nem alkalmazható fiúknál.Kép Az különbözõ ruha jó a megkülönböztetésre, de csak arra a napra érvényes, és én tapasztalom néhányszor hogy a debilek még ezt sem jegyzik: "Melyiken is volt a piros poló...?"Kép A legjobbnak mégis a ruha tûnik fiúknél leginkább a színbeli eltérés. Nekünk picinek legtöbbször a piros-kék fülbevalóhoz a piros-kék ruhánk volt, és így ha megjegyezték, hogy kinek van piros fülbevalója, akkor nem kellett a fülünket lesni. Csak ezzel is mellé lehet lõni, nekem eltalálták, mert még most is a kék a kedvencem, de a tesómnak is, és nem a pirosKép.
A legesleg kézenfekvõbb ha van rajtuk valami jel, anyajegy, heg, stb..., ami látszik.Kép Van?
Ha más nem akkor idõ az idõ segít..Kép Míg kiismerik õket, a természetüket, ami semelyik ikernek sem egyforma.
Most nálunk leginkább ez van, az idõ, míg megismernek, meg az anyajegy a nyakamon. Akik már ismernek, nekik könnyû, mert totál mások vagyunk, a tesóm 1 milliószor rosszabb, és dohányzik....Kép
Meghát ha együtt vagyunk ott van a két kiló és két centi, bár ez általában csak nagyobb ikreknél van, nálunk csak 2 mm ,és 3 dkg volt úgy hatodikos korunkig.

Zsuzsi

ui: Holnap osztály kirándulunk, két napot.KépKépKépKép Vasárnap, vagy hétfõn, ha kihevertem jelentkezekKép Jó hétvégét!
zsuzsi

Vikics! Egy kérdés! Nincs vita, hogy ki üljön elõre?Kép
zsuzsi

Sziasztok!

Olvassátok el ezt az oldalt, ha van idõtök!Kép ( és képzeljétek Magatokat az édesanya helyébe)

[url=http://www.bebilap.hu/entortenetem/ikrek.htm" TARGET="_top]http://www.bebilap.hu/entortenetem/ikrek.htm[/url]

Ilyenkor azért elgondolkoznék, akarnék-e még egy kislányt!KépÕt is duplán?!Kép
Szilvásy Cili (cilii)

Azért, biztos nagy boldogság lehetKép
Szilvásy Cili (cilii)

Vikics!

Szerintem a legkézenfekvõbb elõre letisztázni a különbségeket, hogy melyik gyerekre mi jellemzõ, a kis testi különbségeket, csak vannak, nem??( szélesebb pofi, anyajegy látható helyen, sebecske nyoma, stb.., a jellembeli eltéréseket is tisztázni kell, amik késõbb elõsegítik szintén a megkülönböztetést. Ezeket az óvónõknek, a gyerekeknek, ami szintén fontos, pl. eltérõ benti cipõ, ami állandó, nem változik mindennap, eltérõ ruha, stb.., nálunk bejönKép

Anna
anna35

esetleg merészebb esetben eltérõ hajviselet ( egyiküknek rövidebb pl.)
anna35

Sziasztok!

Köszi a segítséget! A Levikén van egy anyajegy a jobb térdhajlatában, de hát az elég sovány ismertetõ. Az arcán is van egy (nagyon hallvány), de pechünkre nemrég nõtt oda a Nándusnak is. A benti szandi is jó ötlet lenne, de már megvettem tavaly és ugyan külömbözõek, de mégis borzaszó hasonlóak. Kép
A Nándusnak keskenyebb a pofija egy kicsit, de azt futtába az óvónõ kötve hiszem, hogy lereagálná.
Zûrös az ügy! A Nándusnak a hangja is mélyebb, de ez is csak akkor feltûnõ ha együtt vannak. Valami olyan megkülömböztetés kellene ami azonnal szembetûnik, mert szerintem az óvónõk pont annyira lusták mint a tanároktól elkezdve a mindenki. Egyszerûen nem veszik a fáradtságot, hogy észrevegyék a külömbséget. Gondoltam valami kis mûanyag órára, mert az nem annyira billog jellegû. Nyaklánc, karközõ kilõve mert balesetveszélyes. Lehet, hogy az óra is.
A mindennap eltérõ ruha sem tökéletes, mert ahhoz mindíg itiner kell.
Talán a haj! A forgójuk hátul pont ellentétes helyen van.
Na erre alszok egyet!

KépKép
vikics

Sziasztok!

Anna!

Nálatok hogy megy a megkülönböztetés?? Amiket írtál szerintem is jók, csak az olyanok, mint a szélesebb pofi, a méretbeli eltérés, csak együtt látszik, mint, ahogy a hang is. A haj, tényleg elég merész lenne!Kép

Vikics!

Hát az anyajegy Levi térdhajlatában valóban nem jó, elég gázos lenne, ha az ovonénik folyton hajolgatnának!Kép
Az arcunkon nekünk is pontosan ugyanott van az anyajegyünk, pedig az nálunk is jó lett volna ( van helyette a nyakamon)Kép. Az elsõ hetekben mindenki, a tanárok is, azt kérdezgették, hogy honnan lehet minket megkülönböztetni, mi meg egybõl mondtuk neki. Mindenki a nyakamat lesi, mondjuk még mindig jobb, mintha ledóriznának.
Az óvónõk valóban épp annyira figyelmetlenek, és ha tényleg azok lesznek, akkor el kell velük néhányszor "beszélgetni", hogy észhez térjenek! A számtech tanárunk ugy indított év elején, hogy megkérdezte hogy mirõl lehet megkülönböztetni, mi mondtuk az anyajegyet, õ meg, hogy azt úgyse jegyzi meg, õt nyugodtan átverhetjük ha akarjuk! Hát az ilyen mentalitású óvónõtõl én azonnal kivenném!Kép
Mondjuk én totál ledöbbentem tavaly, hogy a németversenyen sikerült egymást kicserélnünk, átverni az ofõnket, 4 év utánKép Ennyit a figyelmetlenségrõl....Kép Nem lehet elkerül, és õk isszák meg a levét, nem pedig a figyelmetlen felnõtek.

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Már megint elromlott a gépünk, azért nem jelentkeztem eddig. Most is csak csökkentett módban tudom használni, de végre mûködik.

Nem modtam le a vodafont, most tök jó lett, erre meg a gép romlott el.
Fiúknak kötõhártya gyulladásuk van , Lorának fülgyulladása.
Mennem kell, majd írok, ha elolvastalak benneteket.

Éva
p.éva

Vikics

Nálunk is van a Zolika jobb térdhajlatán egy anyajegy, én is mindig azt mondom annak, aki nem tudja megkülönböztetni õket, hogy nézze azt. Nyáron bejön a rövidnadrágba, de télen nem látszik.
Ma elviszik a kiskutyákat, megszakad a szívem értük, nagyon imádom õket, de már sok volt ennyi kutya után állandóan takarítgatni.

Megyek fõzni, majd még írok.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Éva! Jobbulást Nektek, remélhetõleg hamar rendbe jöttök Kép

A megkülönböztetéssel kapcsolatban nincs személyes tapasztalatom, mert mi nem voltunk sosem teljesen egyformák, de emlékszem, hogy volt ált. iskolában egy másik ikerpár is az osztályban, egypetéjûek, és az egész osztály hamar meg tudta különböztetni õket, pedig õk is egyformán öltözködtek teljesen (volt még egy idõsebb nõvérük, néha még õ is ugyanolyan ruhában volt Kép )

Cili!
Tényleg érdekes a cikk, amit írtál, jó nagy meglepetés lehetett a szülõknek, fõleg a második ikerterhesség...

Jön valaki a babaruhabörzére holnap? Mi kimegyünk, megnézem az ikerkocsikat, ha van, meg azért mindig akad egy-két apróság amire szükség van.

Zizi
debyand

Sziasztok!

Éva!

Jobbulást a gyerekeknek!Kép

Vikics!

Az anyajeggyel tényleg az a nagy baj, hogy ne mmindig látszik. Nekem a nyakamon van, és attól függ, hogy látszik-e, hogy merre nézek (jobbra látszik, balra nem), és, hogy milyen ruha van rajtunk, van három garbós pulcsink, amit szeretünk is, és abban sem látszik. Meg kellemetlen is, amikor kerülgetnek, és hajolgatnak, hogy lássákKép
Van mégegy, elég primitív módszer, nálunk alsóban a némettanár követelte meg tõlünk, hogy tüzzük ki a nevünket a ruhánkra. Hát megcsináltuk, be is vált, de én nem javasolnám!Kép
Egyébként ikerismerõseim körében is a legnépszerûbb az anyajegy, meg a magasságbeli, és súlybeli eltérés ( ami, csak együtt látszikKép), meg a maradandó nyomok ( vágás az arcon).

Cili!

Elolvastam én is, hihetetlen lehet!!Kép
Ilyenkor már csak úgy kíváncsiságból is megprobálhatnák, hogy a harmadikra is bejön-e!Kép

Zizi!

Szerintem az a legjobb megkülönböztetési módszer, ha megismerik az ikreket belülrõl, persze ehhez idõ kell. De jó módszer, mert szinte egyik ikerpár sem egyforma belülrõl. Sõt nagyon sokszor tök másak is belül (mi). Én is legtöbbször innen tudom ismerõs ikrekrõl, hogy ki-kicsoda. Valahogy "kiül" az arcukra a belsõjük!Kép

Na, megyek, mert kifolyik a szemem, és szétesik a fejem a 20 perc alvástól, és a másnaposságtólKépKép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Nem tudom, emlékeztek-e rám, már egyszer írtam ide,csak azóta nem nagyon volt idõm. Lányaim 4 évesek lesznek 18-án, 15 perc különbséggel születtek, 2600 és 2500 grammokkal. Egypetéjûek, és állítólag nagyon egyformák. Úgy látom, most a megkülönböztetés a téma. Nekünk is aktuális volt ez a dolog, mikor oviba mentek. Bár Hannusnak is van egy anyajegy a nyakán, úgy, mint Zsuzsinak, nem mindig látszik. Kép Nálunk is leginkább a haj jön be, Hannusnak ált. két copfba fogom, Sárának meg befonom. Bár fiúknál ez nem igen lehet, ott jó ötlet, ha egyiknek hosszabb, a másiknak rövidebb. Lehet, hogy elég drasztikus, de megéri, mert az õ érdekük. Egyébként a lányaim között is van 1 cm, és 1 kg, és szinte minden ikernél korral kialakul ennyi. De ez tényleg együtt látszik csak. Nekünk nem volt külön gond az óvónõvel, sõt... Nagyon megértõek, és segítették a lányokat,mert rájuk is jellemzõ, hogy magukban játszanak, félénkek és nem nagyon barátkoznak másokkal. Az oviban már nem így van, és ez nagyon köszönhetõ az óvónõknek, csak beszélni kell velük, és kérni, hogy figyeljenek oda rájuk, ismerjék meg õket mihamarabb, mert, ahogy Zsuzsi is írta, nagyon kevés iker egyforma belülrõl, ezt gondolom Ti is látjátok a gyermekeiteken, és ez a legjobb megkülönböztetési módszer!Kép

A fótóalbumokat megnéztem, édesek a fiúk nagyon! Zsuzsi, klassz, hogy Te iker vagy, nagyon-nagyon hasonlítotok a testvéreddel egymásra, és jó, hogy itt vagytok, te és Zizi!Kép Zizi, nagyszerû, hogy ikerként ikrek édesanyja leszel!Kép

Bogi
bogika

Sziasztok!

Éva hogy vagytok? Meggyógyultatok már? Végülis egy kutyust sem tartottatok meg?

Tegnap voltunk a börzén, vettem is egy-két apróságot (zokni, rövidnadrág, esõkabát...), de babakocsit még csak nem is láttam olyat, amilyet szeretnék Kép Vagy egymás mellettik voltak, vagy pedig csak testvérkocsik, amiben az elsõ ülést nem lehet fektetni. Szóval ez nem jött be, kereshetek máshol...
Zsófit elvitték a bátyámék addig, õk vigyáztak rá, Andrisra meg itthon vigyázott egy barátnõm, és képzeljétek olyan rendes volt, hogy közben még a konyhát is kitakarította. Azt mondta, úgyis ráért, amíg Andris megnézett egy mesét, és gondolta segít egy kicsit Kép Rendes nem?

Bogi! Persze, hogy emlékszünk rád, és jó is, hogy itt vagy, és írsz néha, mert a Te lányaid már tapasztalják az ovit, és ez nagy segítség lehet a többieknek, akik még csak készülnek rá.

Zizi
debyand

Sziasztok!
Nagyon kedvesek vagytok, köszönöm a névnapi köszöntéseket és a képet is. Még nem teljesen dõlt el, de valószínû inkább júli 12-én tartjuk a névnapját, mert az benne van a naptárban. Viszont az elég közel van a szülinapjukhoz. Zsuzsi, amikor a neveket választottuk, nem volt szempont, hogy egyszerre legyen a névnapjuk. Végül is más testvérpároknak is meg kell emészteni, hogy van, amikor csak az egyik kap ajándékot. Nagy ügyet nem is akarok ebbõl csinálni, mert a névnapot olyan mondvacsinált ünnepnek tartom. A szülinap, az igen!
dkriszti

Sziasztok!!

Bogi!

Jó, hogy írtál ismét, édesek a lányok, és tényleg elég egyformák!KépKép
És egy napon születtek a bátyám kisfiával, 1999.05.18-án!Kép
Jó ötlet, hogy úgy különböztetted meg õket, hogy máshogy csinálod meg a hajukat! Így meg tudják õket különböztetni?? Szerintem is sok múlik az óvónéniken, bár én már nem emlékszem, hogy õk megtudtak-e különböztetni, csak arra, hogy a gyerekek nem.Kép

Kriszti!

A névnapban tényleg azért jó, mert azt meg lehet választani, hogy mikor legyen!Kép
Én csak magunkból indultam ki, mert mi mindenen összeveszünk ketten, és régebben is ez volt, nem csak névnapkor, hanem mindig!Kép
Az anyukámtól is errõl érdeklõdtek a múltkor, hogy hogyan oldotta meg!

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Voltatok valamerre a jó idõt kihasználva??

Mi lementünk a Balcsira a gyerekekkel, bár a víz hideg volt,így nem mentünk bele! Meghát, el is gondolkoztam rajta,hogy hogyan fogom csinálni!!?? Három egy évessel, egyszerre a vízben, hogy még járni sem tudnak!! Ti hogy oldottátok meg?? Valami kis csónakra gondoltam...Kép

Nálunk is mindig összekeverik a gyerekeket, ráadásul mindhármat!! A fiút is a lányokkal! Gonolom, ez hamarosan már nem lesz ígyKép. A lányokkal meg nekünk is lesznek biztosan gondunk, mivel egypetéjûek. Asszem én is a különbözõ haj mellett fogok dönteni, az elég kézenfekvõ!Kép Anyajegyet feltûnõ helyen még nem vettem észre rajtuk.

Cili
Szilvásy Cili (cilii)

Sziasztok!

Már jobban vannak a fiúk, de még taknyosak szegénykéim. Már egy hete alíg alszunk tõlük és én is náthás lettem és nagyon fáradt vagyok, azért nem írtam eddig.

Bogi

Jó, hogy megint írtál! Merre voltál eddig?

Zizi

Sajnálomm, hogy a börzén nem találtál kocsit, de csak lesz valahogy.
Egy kislány kutyust megtartottunk, nagyon édes, imádjuk. A kislányom Fruzsinának nevezte el az egyik ovistársáról.

Vikics

Megjött már az új kocsitok?

Zsuzsi

MÁr szünet van a suliban? MIkor mentek nyaralni?
p.éva

Cili!
Ma talákoztam a tiétekhez hasonló "leosztású" 3-as iker trióval, akik már 5 évesek. 2 lány és 1 fiú, bár a kislányok szerintem nem voltak egypetéjüek. Az Apukájuk állított meg és kölcsönösen megcsodáltuk egymás gyerekeit és gratuláltunk egymásnak.
Bogi!
A különbözõ hajviselet tényleg nagyon kézenfekvö. Talán Zsuzsiék is meggondolhatnák... Bár akkor fuccs az egymás helyett megírt doliknak Kép
Vikics,
hajlandó lennél a srácokat máshogy nyíratni, az ö érdekükben?
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Éva!

Gyógyuljatok meg!! Rossz lehet, hogy mindannyian betegek vagytok, és nem bírsz emiatt aludni!Kép Én nem bírnám ki az biztos!
A sulinak asszem júni 20-án lesz vége, addig még van egy csomó témazáró, és két németvizsga. Jó lenne már túl lenni rajtuk, igaz, nem nagyon idegeskedem miattuk. Júli 19-tõl megyünk nyaralni. Kép
Ti nem mentek idén Alsópáhokra?? A bátyámnak sikerült megszerveznie, hogy megkapja a gyerekeit az anyukáiktól, és õk is mennek oda.

Marcsi!

Eltaláltad!Kép Csak az tart vissza a különbözõ frizurától, hogy akkor nem tudjuk egymást cserélgetni, pedig az néha nagyon hasznos, nem csak poénos !( otthon marad a jegy, belépõ, nemtanulásnál, felelésnél a rossz osztályzat elkerüléséreKép) És szerintem az (egypetéjû)ikerség egyik legnagyobb elõnye! Az szerintem biztos, hogy ha kicsi korunktól így lett volna, akkor megszoktuk volna, és nem hiányozna a cserélgetés. Talán, ha elballagtunk...

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Éva!
Sajna még nem jött meg, de hát nem a szomszédból küldik. Most írtam a nõnek egy levelet, hogy feladta-e már.

Marcsi!
Fiúknak olyan sok féle frizura nem létezik szerintem. Hosszú hajat nem akarok egyiknek sem, mert akkor meg lánynak nézik és amúgy sem tartom valami szépnek kisfiúknál mivel mindenképpen frufrusnak kéne lennie, az meg.... csajos.
Rövid hajnál meg nem létezik annyi féle és mivel a párom a fiúk fodrásza nem igazán mesterfokon olyan sokfélét nem tud csinálni. Azt is mondhatnám, hogy ahogy esik úgy puffan.
Szóval marad a benti cipõs dolog mikor kinõvik a jelenlegit.

Ma voltunk a rómain. Nagyon jó volt. Úgy élvezték a fúk. Egész nap csak lubickoltak. Kép Persze volt, hogy aludtak is. Kép
Kép

Zsuzsi!
A kis névjegy elég billog szerû nekem és oviban balesetveszélyes is szerintem. Kilõve..

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Zsuzsi! Tényleg júni 20-ig tart a suli? Jó sokáig húzzák... Vagy csak nálatok? Bár nem hiszem, hogy iskolától függ.

Nálunk május végén vége van a normális ovinak, utána már csak összevont csoportok vannak, úgyhogy Andris júniustól már itthon lesz.

Vikics! Tényleg nincs túl sok variáció fiúknál a hajviseletre, nálunk is csak egyszerûen a hajnyíró géppel szoktuk Andrisnak levágni a haját. Az gyorsan megvan, nem vágom el közben a gyerek fülét Kép és egyenlõre tökéletesen megfelel. Fõleg, hogy járt már úszni, és ott is egyszerûbb, és jobb is a rövid haj. Zsófival már nagyobb gondban vagyok, most levágtam neki is, hogy nem izzadjon, de nem vagyok valami nagy fodrásztehetség, úgyhogy azt hiszem hamarosan keresnem kell egy jó gyerekfodrászt Kép

Éva jobbulást nektek! Nagyon édi lehet a kiskutya, én is úgy szeretem õket...

Na most abbahagyom, mert a férjem is szeretne ideülni, majd lehet, hogy késõbb folytatom.

Zizi
debyand

Sziasztok!

Marcsi!

Klassz lehetett 3-asokkal találkozni, nekem még ne mvolt szerencsém, de tök jó lenne!Kép

Vikics!

Valóban kevesebb a megkülönböztetési lehetõség fiúknál haj szempontjából is, de mi lenne, ha egyiküknek maradna olyan, mint a mostani, a másikuknak meg rövidebb, mondjuk 1-2 cm-s. Így a frizurán nem kell gondolkozni, hogy miylen legyen, és a haj hosszúságáról is meg lehet különböztetni õket!Kép
Egyébként nagyon édes a kép!!Kép Gondolom, hogy milyen értékes pillanatok ezek, amikor ilyen nyugiban vannak! Az enyémek is napok óta lelõhetetlenek, már totál ki vagyok, nem bírok velük, mikor sikerül mindhármat lerendeznem kezdik elõrõl sorban, és ez így megy egész nap...!KépKép
Olyan jó lenne már egy baba, aki csak egyedül van! Már napok óta gondolok rá.....Kép Ti nem szeretnétek még babát? Kép
Egyébként biztosan csak közös csoportban lehetnek a fiúk??

Éva!

Jobbulást Nektek!!

Cili
Szilvásy Cili (cilii)

Sziasztok!

Vikics,
Nagyon édes a kép, szerencsére innen úgy tûnik nem reménytelen a megkülönböztetés!KépKép

Anna
anna35

Sziasztok!

Éva!

Édes lehet a kiskutya, nem tudsz képet tenni róla, ha már jobban érzed Magad??

Vikics!

Nagyon klassz a kép!KépKép
Tisztára olyan, mintha egy tükröt raktál volna középre!Kép
A névjegy szerintem nemcsak balesetveszélyes, hanem nagyon hülye dolog! Most már semmi pénzért nem raknám ki, inkább keverjenek továbbra is össze!Kép Ötleten egyelõre nincs több, fiúknál tényleg 100-szor nehezebb, a rövid haj, és a fülbevaló hiánya miatt! Majd megkérdezem anyukámat, hogy a fülbevalón kivül, még mi volt az, amirõl meg tudtak különböztetni(akkor még nem volt anyajegyem, és testi különbség sem közöttünk), bár szerintem azon kívül semmi más nem volt, mert tetõtõl-talpig egyformában voltunk mindig, de hátha...Kép

Zizi!

Mindenhol kb. eddig tart sajnos, kivétel a fõsulikon, ahol már vizsga idõszak van. Kép Most a legujabb "hülyeség", amin túl kell esnünk a Halotti beszéd, meg Dante Pokla, és az Isteni színjáték!Kép Majd kikeresem itt a netenKép

Zsuzsi
zsuzsi

Vikics!

Levi fekszik itt, Nándus pedig itt?? Kép

Cili
Szilvásy Cili (cilii)

Az oldalakra gondoltam, hogy az elülsõ Levi, a második Nándi, vagy fordítva??
Szilvásy Cili (cilii)

Sziasztok!

Cili!
Igen a Levi fekszik a rendezõi balon. Kicsit kerekebb az arca.
Szerencsre anyósékkal voltunk a strandon így még én is tudtam gondtalanul heverészni egy kicsit. Nagyon klassz volt. De ma az én fiaim is tiszta ketyók. Hisztisek és semmi sem jó az egyik pillanatban a másikban meg semmi baj.
Én csak azokat irigylem néha akik halál nyugalommal sétálgatnak a gyereükkel és ráérnek mindenre. Én meg folyton rohanok mindenhová és még a játszón is hatfelé. És persze imádom a fiúkat és nagyon örülök, hogy vannak, de nekem már sosem lesz részem abban az érzésben, hogy "egy" van. Mondjuk másnak sem abban, hogy egyszerre kettõ. Kép
A pár centi külömbség nem is rossz ötlet, csak nyáron a hosszabb hajúnak rosszabb télen meg a rövidebbnek. De még mindíg a legjobb megoldás. Átgondolom. Aztán lehet, hogy egy olyan óvonénijük lesz akit egy percre sem tudnak majd megtéveszteni. Kép

Köszönöm a dícséreteket!

Vikics

KépKép
vikics

Vikics!

Én csak õszintén megmondva tippeltem Kép, mert nagyon egyformák! Igaza van Zsuzsinak, valld be, hogy tükröt raktál középre!Kép Jó lehetett, hogy ki bírtad magadat pihenni, mi is lenn voltunk Balcsin, de...., egyszer ez akart idemenni hintázni, a másik a vízbe akart pancsolni, a harmadik meg....., és így tovább! És soha nem ért véget! Nem akarok panaszkodni, de már nagyon hiányzik egy kis pihenés, mert hiába a hétvége, az nem az!Kép Persze nagyon jó, hogy itt vannak mindhárman, csak egy-két olyan nap után, totál kivagyok, és nem akarok velük türelmetlen lenni, de mire mindhármat sikerül lelõnöm.....
Emiatt is kezdtem el azon gondolkozni, hogy jó lenne már EGY baba, csak egy!Kép Igaz, hogy úgy teveztük, hogy legalább 3-4 év legyen az ikrek és õ közötte, de jó lenne már!Kép Ha belegondolok, így is lenne majd 2! Nem, mintha valamit is forgatnék a fejemben.......KépKép
Persze mindennek ellenére jó, hogy vannak, mindhárman!Kép Te tudom, hogy a java még hátra van! (dackorszak, még nem is járnak)Kép

A haj! Hát lehet, hogy igazad lesz, én is ismerek olyan ikerpárt, akik kisértetiesen egyformák, mégsem tudják "átverni" az óvónõket! Szerintem a lényeg most még az, hogy ne legyen probléma a megkülönböztetésben, aztán majd még suliban ráérnek cserélgetni egymást egyforma hajjal, a kis csibészek!Kép

Cili
Szilvásy Cili (cilii)

Sziasztok Lányok!

Most írok elõször, a segítségeteket szeretném kérni!!
Ikerlányaim 13 évesek lesznek, a problémám velük az, hogy egyikük semmiért sem akar enni, a másikuk meg állandóan enne. Most ott tartunk, hogy egyikük 45 kg, a másikuk 59, ez majdnem 15 kiló különbség!!!!!! Pedig nagyon hasonlítanak, és 100%, hogy egypetéjûek! Nem tudok velük mit csinálni, látszólagteljesen egészségesek.

Köszi:
Ili
Névtelen

Az orvos sem mondott semmit, csak, hogy ennyi még belefér egypetéjûeknél is! De aggódom...

Ili
Névtelen

Ili!
az jutott eszembe, hogy, ha esetleg nem sportolnak, akkor talán még nem késö valami testhezálló sportágat kipróbálni. Az étvágytalannak meghozhatja az étvágyát, a jobban evö pedig ledolgozhatja, ha van felesleg. Úszás, biciklizés, evezés, aerobic? Magasak egyébként? Lehet, hogy a serdülökori hormonális változás más ütemben zajlik le? Jön a nyár, sok gyümölcsöt lehet majd enni, meg mozogni, szerintem ne aggódj! Ha más tünet nincs, akkor bizonyos keretek között biztos tudják, hogy mennyi kajára van szükségük Kép Kép
M.

KépKép

KépKép
2in1

Zizi!
Boldog Zsófi napot!
M.

KépKép

KépKép
2in1

Kedves Marcsi!

Köszi a választ, két éve röplabdáznak, így a sportal nincs gond. A magasságuk 165-167 cm, ott szinte nincs is különbség kettõjük között. Ebbõl számomra inkább az derül ki, hogy a "jó étvágyú" lányom a "normális". Nem tûnik egyikõjük sem betegnek, és emiatt sem értem, hogy miért van ekkora különbség közöttük, holott egypetéjûek. Tudom, hogy az ikreknél is van, hogy egyik jobb evõ, mint a másik, de ennyire. A hormonális változással van valami baj, de melyikõjüknél?? Az orvos semmit sem talált..
Névtelen

Sziasztok!

Zizi!

Csatlakozom Marcsihoz, Boldog Zsófinapot Zsófinak!KépKép

Bogi!

Ünnepeltek a hétvégén?? A bátyám elhozza fiát, úgyhogy mi igen!Kép Nem fura, hogy már 4 évesek?? Tudom, hogy ezt az öregasszonyok szokták mondani, de tényleg tök olyan, mintha tegnap születtek volna, legalábbis Balázs!Kép

Vikics!

Tényleg nagyon klasszul sikerült ez a fotó!Kép Tisztára, mint egy tükör....Kép
Szerintem igaza van Cilinek, most tényleg az a lényeg, hogy meg tudják õket különböztetni, mert nagyon sz@r, ha összekevernek, amikor én nem akarom. Aztán késõbb még ráérnek cserélgetni egymást, ha tudják, és akarják. Bennem a mai napig az van, hogy minek csináljak valamit jobban, máshogy, mint õ, mikor úgysem tudják, hogy melyikünk az.Kép
Bár lehet, hogy tényleg jó óvónénijük lesz!Kép Beszéltél már Vele, találkoztatok már?

Ili!

Ezt tényleg jó nagy különbség, de ha nincs semmi baj egyikükkel sem, akkor ne aggódj! Én is ismerek egy egypetéjû pár, akik között 10 cm, és 10 kg van. Teljesen kiegyensúlyozottak, egészségesek, egyszerûen ez van, annak ellenére, hogy egypetéjûek.
zsuzsi

Sziasztok!

Köszönöm a névnapi jókívánságokat Zsófi nevében Kép, bár azt hiszem, hogy inkább a szeptemberi napot fogjuk megtartani, mert májusban sok ünnepelt van a családban, szeptemberben meg csak õ lenne Kép
Ma volt az ovival kirándulás Bernecebarátiba, ahová a nyáron mennek majd táborozni, és szülõk is mehettek, hogy megnézzék a tábort, úgyhogy én is voltam. Nagyon klassz volt, szép a tábor, szerintem jól fogják magukat érezni Kép Most értünk vissza, én elégggé elfáradtam, Andris nem, mert egybõl átment az egyik ovistársához még játszani egy kicsit (pedig egész nap együtt voltak... Kép )

Ili!
A 15 kg tényleg soknak tûnik, de szerintem nem lehet nagy baj, ha az orvos sem aggódik. Attól még, hogy egypetéjûek, és külsõre hasonlítanak, lehetnek belsõleg teljesen mások, és ez lehet, hogy kamaszkorban így (is) mutatkozik meg. Mi kétpetéjûek vagyunk, de köztünk is volt, hogy több, mint 10 kg volt, mondjuk mi magasságban is különbözünk már születésünktõl kezdve. Az érdekes az, hogy volt, hogy én voltam nehezebb, volt, hogy a testvérem, ez korral változott.

Zizi
debyand

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?