Sziasztok, lányok!
Annyira, de annyira jó olvasni, hogy mindenki jól van, megvannak a babák.
Pusy, én ugyan nem voltam a szoptatás nagy bajnoka, de a következő babánál megpróbálom a következőket betartani:
- lelki béke (nálam NAGYON gáz volt ezzel és mivel teljesen kiestem, rossz lelki állapotban voltam, ezért nem tudtam megfelelő védőfalat emelni a sok terheléssel szemben)
- igény szerinti szopi és
- éjjeli szopi mindenképpen - ez a legnehezebb, főleg, ha alvós a baba, de muszály
- rengeteg folyadék
- az első perctől való fejés, már a korházban, ahogy felbirtam kelni, függetlenül attól, hogy jön valami vagy nem (egyébként javaslom a Lactina elektromos gép (kék csúfság, a Budaiban volt ilyen, biztos vitték tovább) bérlését, nekem legalább egy hónappal meghosszabbitótta a tejtermelést, amikor Sára már nem akart szopni, fejtem minden etetés előtt vagy után és üvegből adtam oda este, biztosan tudsz ilyet bérelni a Mester u. Brumi Maci bababoltban, de van másutt is)
- mindenféle testhelyzet (én nagyon bánom, hogy valamiféle apatkus állapotom miatt nem tudtam/akartam fekve szoptatni - tudsz aludni akkor, a baba meg akor kapja be a cicit, amikor kell neki)
- ahogy a barátnőm mondta - az első időben, amilyen hosszan csak tudod, szard (bocs) le a lakást, a rendet, mindent, csak a szopiért kelj fel, semmi se érdekeljen
Minden esetre, én meg tudlak érteni, mert rengeteget kinlódtam a szopival. Amikor még volt, akkor minden etetés előtt elkapott pánik, hogy megint nem lesz jó. Most meg, amikor játékból Sára odacuppan néha a mellemre, sirva fakadok, hogy igy elbaltáztam és nem voltam erősebb.
Még valami - ha pótolsz, használj u.n. Szoptanit berendezést, mert közben a melledet is szopizi a pici, igy folyamatos inger éri, ami nagyon kell (ha elfogadod, nagyon szivesen odaadom az enyémet, csak egy csőt használtam, igy tudod használni a többit, vagy - mindketten egészségesek vagyunk, koppkoppkopp - fertőtlenitve a használtat is).
Sára, hálistennek, nem volt hasfájós, csak az elején. Én azt figyeltem meg, hogy amitől én puffadok (pl. főtt káposzta), attól ő is.
Jaj, még egy személyes tapasztalat és tanács - én az összes pótlást, amit nem szoptanittal adtam, úgy adtam (most is, amikor tudunk), mintha szoptatnám - polót le, cicit ki, a babát odaforditva. Igy megőrződ a testi kontaktust, ami nagyon fontos, majdnem hogy fontosabb a szopiban, mint maga a táplálás. Én most még a hozzátáplálást is (tudod, főzelékek, papik) ölben tartva adom Sárának, nem ültetem babaülésbe (pedig van és kényelmesebb is abban az etetés), mert úgy gondolom, hogy igy ki tudom tolni egy picit a közvetlen, tudatalatti, fizikai érzékelésre alapozott kapcsolatunkat. Még az elhagyott majomkölyöknek is kell egy kis puha rongy, baba, amibe kapaszkodhat, mert különben mentálisan beteg lesz. Hát még a babáknak... Ne félj kézben tartani, rengeteg élményt ad és nyugodt babád lesz. Nekönk a kedvencünk most is a kaja utáni has-a-hashóz játék, amikor a még pucér hasamra fektetem Sárát és úgy beszélgetünk, játszunk. Ha jó az idő, akkor őt is levetköztetem.
LÁNYOK, ha valakinek kell - természetesen ingyen -
BABE koszmó elleni sampon (nagyon jóóóóó!!!!), jelentkezzetek, mert a miénk októberben lejár és tuti nem használjuk el, viszont sajnálnám kidobni, ha valakinek még jó lehet. Egy két alkalom alatt kigyógyitja a fejbőrt, az ára viszont 1700 fotyi, inkább játékot vegyetek
Huf, én aztán jó sokat irtam... bocs
Üdv mindenkinek,
elike
elena75@freemail.hu