Sziasztok!
Mar megint irtatok rendesen. Kesz esti program. Tevet nyugodtan eladhatom. Mar regota igerem, hogy irok Alsopahokrol, ugyhogy most bevaltom fenyegetesem:
Megprobalok rovid lenni (alt. nem sikerul).
Nekem osszessegeben kicsit csalodas volt. Azert megprobalom a pozitivakkal kezdeni:
1. futott nagy benti medence (bebi uszasra kivalo), es futott kinti gyerek medence szupi. Van meg nem futott nagy kinti is, azt nem probaltuk. Szauna tok jo, masszast nem probaltuk ido hianyaban, de mar banom.
2. Kisagy (utazoagy), kiskad, pelenkazo, fellepo mosdohoz bekeszitve. Tok szuper nem kell egy kisbusz 3 napra.
3. Reggeli nagyon jo, nagy valasztek (ja ennyi penzert lehet is). Etteremben legalabb 30 etetoszek, bebietelek, tejpepek, stb.,stb.
4. Ovoda, jatszoter, jatekok nagyobbacskaknak csucs szuper, plane, ha gyerek hajlando is ott maradni par ora, akkor az tobb mint tokeletes.
Negativumok:
1. Ennyi penzert kicsit szebb szobakat vartam. Mi a Gizella hazban voltunk, nem rossz, de nem voltam elajulva. (Lehet, hogy tul jo szallodakat elveztem eddig a ceg penzen?) Allitolag van kulonbseg a kulonbozo hazakban levo szobakban. Agy iszonyuan nyikorgott (nagyon negativ ket rossz pont). Sima egyszobasban voltunk, meggondolando, hogy legyen legalabb terasz, vagy 2 szoba (mennyi lehet?), mert igy szuper kipihentek lettunk, dedet letettuk este 8-kor aludni, no tv, no olvasas, no duma, csak alvas.
2. Kozvetlenul templom mellet van, negyed orankent nagyon hangosan harangoznak. Reka nagyon nem dijazta.
3. Semmi nincs a kornyeken, ahol jol lehetne setalni (kedveljuk, arnyekos helyeket, park, erdo, stb). Falu kozepen, falu tipikus magyar falu, foutca aztan semmi mas. Heviz kozel van (1km), mi at is setaltunk, de semmi fa az uton, aki ezt tuzo napon megteszi gyerekkel azt nem irigylem.
Szoval osszessegeben ar ertek aranyban nem erzem, hogy tul jo. Par napnal tobbre en itt igazan nem vagytam. Szerintem lenyegesen mas lehet annak a velemenye, akinek kicsit nagyobb a gyereke es elvezi a sok jateklehetoseget.
Voltunk bebiuszason csutortokon Rubin Hotelben. Nagyon tetszett. Kicsi baba masszazs elejen, vizben enekeltunk, jatszottunk, stb, nagyon szimpatikus volt a foglalkozas, mivel nem csak vizhez szoktatas, hanem nagyon jatekos.
.
Esti furdes, szopi alvas programnal. Mi az elso 3 honapban eloszor szopiztunk, utana furdes, majd megint kicsi szopi, amin bebi alomba szenderult. Gyerkoc mar a korhazban tudomasomra hozta, hogy eloszor szopi, utana lehet szo pelenkacsererol, furdesrol, vagy barmi masrol. Nekunk ez nagyon bejott, foleg mivel szopi kozben, vagy kozvetlenul utana szokot rottyantani. Idokozben annyit kellett valtoztatni, hogy furdes elott nincs szopi, csak utana, mert kb ket honapja o furdes utan mivel mar nem volt ehes marhara nem talalta erdekesnek a szopit inkabb dumalni akart szopi es alvas helyett. Miota csak furdes utan van szopi, szepen megnyugszik es alszik. Este nalunk is nyugosebb mint a nap tobbi resze. Sokszor furdes utan ordit amig nem szopizik. Rekord sebesseggel tudjuk feloltoztetni
. Kicsi szopi fogalmat nem ismeri, tehat sajna Zsuzsi modszere nekunk nem jo, de nyugodtabb gyereknel tok jo lehet.
Franyo!
En is majdnem vettem ilyet, de sajnos nem volt a mi meretunkben.
Kiscsaj tunderi es hatalmas es gyonyoru!
Gomb!
En mar teljesen kikeszultem volna a helyedben. Ugyhogy barmit is gondolsz szuper jok vagytok, hogy ilyen jol birjatok. Szegyellem magam, hogy en musorozok amikor kicsit tovabb tart Rekat elaltatni, vagy mikor ejfelkor fel orat ordit neha. Ferjem mondta, hogy egyik gyerek alvasrol szolo konyvben olvasott ilyenrol. (vettunk mar vagy 4 ilyen konyvet) Utana nezzek mit ir, hatha segit? Vagy jo tanacsbol van boven?
Gomboc!
Hat bizony apat meg kell probalni jobban befogni. Gondolom csak o jar el, te nem mesz sehova. Gyereknek szokni kell nala is. Hidd el nagyon jot tesz, ha kicsit kimozdulsz nelkule, akar ha csak a sarki boltba es ujsagoshoz, vagy epp a cukiba
. Nalunk apa siet haza munka utan, amint belep nyomom kezebe a gyereket es en inkabb fozok (na jo ez az utobbi idoben ritkan fordult elo), vagy barmi mast csinalok, csak nem a bebit szorakoztatom (kimosom a kadat furdeshez, vasalok, stb). Mondjuk en csunya hazi sarkany vagyok kikovetelem, de hat nem csak az enyem a gyerek nemigaz.
Nem kell valakinek chicco (jol irtam?, biztos nem) kenguru. Vadi uj, en vettem a bebinek, csak a lakasban probaltuk ki ketszer, haromszor tiz percre. Nem rossz, de kaptunk kolcsibe BabyBjorn-t es az jobban bejott. Nem emlekszem mennyi volt, de ha valakit erdekel utana nezek es felaron odadom.
Babak gyonyoruek.
Na huzok aludni, mert apa nem tud aludni a klimpirozastol.
jo ejjt!
Gyorgyi + nappal sok kicsit alvo Reka