Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!

Köszönöm a segítségeket!!! Többet fogok pihizni, lehet hogy rám fér már. Most egy hetet itthon leszek úgy hogy lesz pihi. :-) Jó lesz nagyon:-)
Hétfőn Lili az új isibe megy kicsit izgulunk, remélem jó lesz neki hamar megszokja. Azért várjuk is:-)

Puszi

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!

Hát, a "szokás" az nagyon vegyes a hozzátáplálással. Elvben 6 hónapos korig nem kell neki más, az emésztőrendeszere még nem érett meg rá; mi kicsit előtte répáztunk, mert akkor jött egy ronda hasmenős vírus és a répalé segített, meg némi almalé is jött akkor.

De mindent pont ugyanúgy láttam viszont, ahogy bement, tehát tényleg nem tudta megemészteni, az ugyan igaznek tűnik, hogy a bélfalának a "legyalulásában", legnyutatásában segített.

Én a második gyerekkel - ha nincs ilyen gond, mint a fiammal volt - ki fogom várni a hat hónapot. Viszont esetleg érdemes néhány friss, napon-levegőn érett gyümölcsöt lefagyasztanod, ha tudsz (feldarabolva, pürésítve), az első kóstolgatásokhoz.

Azzal is egyetértek, hogy nem kell erőltetni a kóstolgatást sem, rengeteget változik (akár oda-vissza), hogy mi ízlik éppen nekik és mi nem.

Tücsi
20150827140659

Sziasztok!

Boga, egyetértek Tücsivel. 6 honapos kor elött nem kell mas, mint az anyatej (ha van elég persze és szeretnél még szoptatni).
Mi 6 hosan kezdtük a kostolgatast, hallani sem akart az egészröl, 7-8 honaposan kezdtük igazabol, szoval raértek böven!
Van olyan baratnöm, aki még késöbb kezdte, mert nem fogadott el semmit a fia és szép erös gyereke lett (2 honappal idösebb, mint V és most kb 1 fejjel nagyobb :)).
Ha megnézed az összes szakirodalmat ezt fogod olvasni, ez a tudomany mai allaspontja. Anyaink koraban volt szokas korabban kezdeni, mert akkor azt gondoltak, h nem elég a tej. Igaz, igy is felnöttek sokan gyerekek :)

NAGYON jo ötlet, amit Tücsi irt, tényleg érdemes gyümiket lefagyasztani, örülni fogtok neki télen nagyon, mikor mar ra sem birtok nézni az almara!
Tavaly kb 40 (!) kilo gyümölcsöt lefagyasztottam és januar-februarra mind elfogyott :shock:

Timi, köszi, hivni fogom Agit. Ez a szabadsagosdi eszembe sem jutott... Jo lenne, ha ez elég lenne és nem kellene tappénzezni, végülis "csak" 2 honaprol van szo.
Tücsi, szakbarbart is megkeresem, ha Agi nem tud segiteni.

Néhany napja összefutottunk PP-vel a jatszon. Visszament dolgozni, élvezi. Flora és Patrick nagyon megnöttek, föleg Patrick, meg sem ismertem volna, szép nagy fiu lett. :)

Sára

Kép

Kép
saara

Ja és Anid, a szappant (persze :lol:) Z rakta hülye helyre, ugy került a fazékba (nem vettem észre, hogy ott van a tüzhely felett szinte, egy rossz mozdulat és puff benne volt...).

Nalunk is ujra szokas mostanaban az ébredés az éjszaka közepén, de hamar visszaalszik. Rosszakat almodik, sztem kicsit felkavarta az utazas. Elöször Apa tünt el az itteni nagyszülökkel és jatszopajtasokkal aztan a masik 2 nagyszülö és a tarsasag többi része (érdeklödik is utanuk rendszeresen) most meg Apa megint...
40 perces program nalunk akkor volt, mikor fogak jöttek egyszer, de mindenki mas és ez igy jo!

Itt egy kis link: http://www.csaladinet.hu/index.php?modu ... 20&id=2947
Mostanaban teljesen ra vagyok kattanva a hordozasra, V-vel mindenféle kötéseket kiprobalunk, egyelöre élvezi!
Szeretném végre otthonhagyni a babakocsit és igy közlekedni, nem lenne ez a BKV-rol valo fel-le pakolasos mizéria babakocsival... :roll:
Ma sokat jöttünk mentünk és érzetem is, h keményedik a hasam. Mostmar komolyan meg kell gondolnom, h hova merjek elindulni. A mi vonalunkon csak lépcsös busz és villamos van. Mikor lesz mar alacsony padlos BKV mindenhol? :(

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Itt az ősz? :cry:

Meg szeretném kérdezni, hogy Ti az őszibarackot hogy fagyasztjátok le? Megpároljátok vagy megpucolva nyersen teszitek el?
Mikor kezdtétek el liszttel csinálni a főzelékeket a gyerkőcnek?

Tegnap kipróbáltuk ismét a joghurtot. Hááááát! Nem nagyon izlett a kisasszonynak. Ti mivel tettétek csábítóbbá? Én nem vagyok nagy natur joghurt evő. Mindegyik fajta egyformán savanyú?

Anid? Ma nem kelltél korán? :)

Megyek, megfőzök amíg nyugiban játszik ez a nagylány.

Edina és Anita

Kép
educi

Kelltél=keltél :oops:

Edina és Anita

Kép
educi

Sziasztok!

Koszonom szepen a hozzataplalasos hozzaszolasokat! Teljes mertekben igy gondoltam en is, csak a nagyszulok, szulok bombaznak kritikakkal, h kell a gyumolcs a gyereknek, mar reg adnom kene, stb.

De a vedonom is azt mondta, h 6 hos koraig ha tudom, csak szoptassam, mert a tejben minden benne van, ami kell neki. Aztan van, aki azt mondja, h keves almat, majd barackot lehet adni... De minek, ha szepen gomolyodik a tejcsitol, nem igaz? Telen kap majd eleg vitamint gyumibol!

Koszi meg 1X!!!

Sziasztok :wink:

Kép
boga

Ja, es majd' elfelejtettem!
Saara, milyen folt Franciaorszagban?

Kép
boga

Sziasztok!

Educi! Én tavaly megpróbáltam az őszibarackot lefagyasztani, feldaraboltam és beletettem egy műanyag dobozba. Hát elég plöttyedt lett, csak úgy lehetett megenni, ha valamibe beleturmixoltam. Szóval ezt a módszert nem ajánlom. Másnak biztos van jöbb ötlete. Saara?
A joghurthoz nem tudok hozzászólni, tejallergiás Sanyika :(

Boga! Engem is folyton piszkáltak a nagyszülők, hogy adjak Sanyikának mindenféle kajákat fél éves kora előtt, de ellenálltam. 5-6 hónapos kora körül próbálkoztunk, de nálunk nagyon lassan ment, nagyon válogatós volt (és maradt is) őfensége.
Szerintem mire elkezditek jön a sütőtök és az almaszezon, legalább friss dolgokat tudsz neki adni.

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut

Lehet,hogy már régebben bemásolta már vki ezt az írást,de most találtam így megteszem én is.Remélem nem haragszik meg senki érte,de nekem nagyon tetszik. :lol: :lol: :lol: (kicsit hosszú)

Amit addig nem tudsz, amíg nincs gyermeked!

Az első 6 hónap

- az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis lukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad.
- a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.
- úgy tűnik, az egész nap egy végtelen szoptatás.
- napi 4-5 óra alvással is lehet élni.
- ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.
- egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.
- a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre.
- elindulni otthonról egy 2 órás procedúra.
- ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezen túl befogod.
- kurva nehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel együtt.
- minden babazokninak szűk a szára és bevág.
- a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.
- aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.
- az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass. Szülés után a 2 irgalmatlan méretű cicid miatt továbbra is csak ábránd marad...
- már nem szereted a vendégeket.
- sírsz, ha az alvó gyereked nézed.
- sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy ingerültebb veled.
- sárkány leszel, mindenért baszogatod a férjed.
- egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre.
- ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed.
- a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja.
- akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család.
- a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.
- kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan régebben. - kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már).
- anyósod még annyit sem.
- fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen reális egy babától.
- a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen.
- amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze.
- a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig.
- van 70 dekás teli pelenka!!
- a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1 felhúzással sajnos.
- a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának nincs.
- egész nap otthon vagy, még sincs este meleg vacsora és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy.
- a melltartóidat sárkányeregetésre is használhatod.
- zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd.
- a hátközépig fosás mindig akkor jön el, amikor sorra kerülsz a dokinál és le kell vetkőztetned a vizsgálathoz.
- a babagondozással kapcsolatban nincs egyetlen téma sem, amiről ne adna teljesen eltérő tanácsokat a védőnő, az orvos és az anyád.

6-12 hónap között
- ha a gyerek elalszik végre, akkor a kurva postás csenget. De 2x!!
-a törlőkendő pont akkor fogy ki, amikor a babád nyakig kakis,és a vízszolgáltatás előreláthatólag!!! 14 óráig szünetel.
- bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle.
- a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.
- 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben.
- napi 4x átöltöztetni nem is sok.
- az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.
- a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik!
- 1 óra cipelés után egy 6 kilós baba is 20 kilósnak tűnik.
- a legjobb játék a pillepalack. Minden más pénzkidobás.
- az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed, egy reklámszatyorba sem férne be.
- mindenen a bevarró címke a legérdekesebb.
- minden fájdalom és baj emelés hatására múlik.
- ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és még a WC-re is követ négykézláb.
- amíg a gyerek iszik a cumisüvegből, már lila fejjel és lélegzet
visszatartva nézve őt rá kell döbbenned, hogy ő tovább bírja 1 levegővel, mint te.
- térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.
- 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a mellbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered.
- ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni.
- a baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát.
- a baba nem ismeri a türelem szót! (sem)
- amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó.
- a körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan, mint futó vadra lőni..
- a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábán.
- miközben eteted, mindenki rajtad röhög, aki lát, mert te is nyitod és csukod a szádat, néha le is nyalod körbe a nem létező maszatot.
- a baba leszarja, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább.
- fel sem tűnik, ha kicsit hányásos a pólód.
- van, hogy 4 napig ki sem bontod a lófarokból a hajad. Kelsz és fekszel vele.
- rájössz, hogy a mikróba tett babakajás üvegből 40mp után kirobban az egész főzelék és mindent beterít.
- az etetőtálcára csöppent főzelék sorsa a tenyérrel szétcsapkodás. Ha nem vagy elég gyors a papírtörlővel.
- elnyúlni egy nagy kád habos vízben, arcpakolással, gyertyákkal körbe véve, egy pohár itallal.na ez innentől csak ábránd marad.
- ha 1 szál hajad kilóg a copfból, akkor azt megtalálja és szép lassan kitépi.
- ha megvetted a méregdrága játszószőnyeget lelógó cuccokkal, az elektromos hintát, a bébikompot, a babataxit, a félsátor áll a nappaliban, a felfújt kismedence is teli játékkal a szoba közepén, a járóka felállítva, a babakocsi a folyosón, és éjjel minimum 1 labdán átesel a 7-ből. . . akkor rájössz, hogy kiszorítottak a kecódból.
- ha eddig fújoltál egy nyálzó kutya láttán, akkor még nem tudod, milyen, ha megpuszil a csorgó nyálú gyereked.
- bármilyen földre ejtett morzsa vagy kajamaradék a szájában köt ki.
- többé nem kell mosni a papucsod talpát, van, aki tisztára nyalja.
- nem csak a saját lábujját tudja és fogja a szájába venni.
- a nagyszülőkhöz érkezve te már a kocsiban láthatatlanná válsz számukra.
lehet égnek álló seggel aludni!!!
- vendégségben is képes pólón és melltartón át bekapni a bimbódat.
- nem csak anya haját jó szálanként húzgálni, ott van apa mellkas szőre is.
- igenis meg lehet enni egy 3 fogásos vacsorát 4, 5 perc alatt.
- csak addig néz a fényképezőbe, amíg nem nyúlsz az exponálás gombhoz. 32 képből 1 sikeres.
- vetkőzni öröm, öltözni kín.
- a köldökpiercing képes 5 centit nyúlni. . .
- a " de én ezt így csináltam " mondat egy idő után kiváltja belőled a nagyigyilkos indulatokat
- ha bevásárlás után cipekedsz az emeletre, karodon gyerek, töködön is csomag lóg, akkor leejti a cumiját.
- a spejz úgy néz ki, mint egy bébiétel depó.

1 év után
- még mindig túl jóképű a férjed, túl jó szaga van az új parfümjétől, és biztos mindenki csak őt akarja. Pár féltékenységi jelenet, és totál hülyét csinálsz magadból. És ez még nem a vég, csak 1 éve vagy otthon. Lesz ez még rosszabb is.
- már nem zavar a kupi a lakásban, képes vagy nyugodtan ülni a szarkupac tetején, lábad alatt egy halom mosott és beszedett ruha, amit a gyerek elért az ágyon, és leszórt a földre. Oldalt egy pár üres flakon, amit kiszedett a kukából és odavitt neked a nappaliba. A konyhát beborítják a műanyag edények és fakanalak, amiket a szekrénybe beülve kihajigált. Esély nincs visszatenni, minek arra az 5 percre.
- a gyereked már 12 hós, csodásan feléri az asztalt. Igaz, nem látja mit ér el, de érzi, hogy valami húzhatót talált. Így szabadulsz meg az anyóstól kapott törékeny, de "csodálatos" lakásdíszektől, vázáktól, tálaktól, kaspóktól.
- eljött a fosztásidő. Minden, ami olyan anyagból van, ami kitartó munkával kikezdhető, és a szöszöket húzkodva kitéphető, az elkezd szétjönni. Ilyen pl. a padlószőnyeg, tapéta, a kutya bundája. (Ez utóbbi elég sokat nyüszít közben).
-eljött a nagy zajok ideje is. A földhöz csapkodás hangja már lószar ahhoz képest, amit a fakanál kiad, ha a konvektoron húzkodja végig. Mindezt fülig érő szájjal.
- az etetőszék kitűnően tolható a kövön, még a 20. kör után is érdekes elfoglaltság. Már akinek....
- nem hitted volna, hogy áhítattal fogod várni a napot, amikor először nézel meg egy teljes filmet. Az, hogy moziba is lehet menni, a vágyak netovábbja.
- eseményszámba megy, ha a fodrászig eljutsz és levágatod a hajadat...
- megtanulsz nyitott ajtóval szarni úgy, hogy közben valaki áll veled szemben és mereven néz téged.
- az ujjbecsípés 10. alkalom után sem riasztja vissza a fiókhúzogatástól.
- a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz, de a gyerek a kutya jutalomfalatját fogja a legjobb ízűen rágcsálni.
- az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a káresemények.
- mindenhonnan csak le- és kipakolni izgalmas.
- a homokozó lapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét.
- a Hull a pelyhes szép dal, de 200-adik alkalommal már a Mikulás k. anyját. Még jó, hogy kivehető az elem a játékból.
- rájössz, hogy finom a pötidanon
- a melegítőnaci a leggyakrabban használt ruhadarabod.
- úgy érzed, évek óta papucsban jársz.
- ha alszik, nem tudsz csörömpölni a mosogatógéppel, ha fent van, akkor meg tőle nem tudsz belepakolni.
- a lakás növényállományát tekintve úgy érzed, a gyereked sosem lesz természetbarát.
- a nagyszülők gyakran ismételt mondata: "Én adnék neked, de az anyád nem engedi."
- ha hosszú levelet írsz, a modem zsinórja lesz a legérdekesebb húzható játék.
- nyaraláskor csak a hátad barnul le, ahogy derékszögben futkosol a parton a gyerek után.
- a gyereket nem érdekli, hogy 9600 forintot adtál ki egy 18-as cipőért.
- mire 1 éves lesz, jobb bicepszed van, mint aki évek óta gyúr rá.
- a legjobb haverjaid dobot, trombitát, szintetizátort és gitárt vesznek neki az első szülinapjára. Esetleg géppuskát. Persze nekik még nincs gyerekük.......
timiban

Sziasztok,

Muzsu: Tényleg nem jött el a mailed tali ügyben, nem tudom mi lehet a gond :( Adjak esetleg másik mail címet? A lényeg, hogy Te kapjál meg minden mailt tőlem, mert akkor már az infók birtokában vagy! :)

Lányok, még várok 1 hetet, hátha ír még valaki tali ügyben, és utána összerakom a mailekből az időpontot. Szép számmal voltak jelentkezők! Hurrá, hurrá.

Precious: Persze Titeket is szeretettel várunk, de nem tudom a mail címedet, mert nem vagy benne a privát táblában. Ha elküldöd priviben, akkor Titeket is értesítelek a taliról.

Illetve még ha van valaki, aki nincs benne a táblában, és ebből kifolyólag nem kapott tőlem mailt, de eljönne a talira szívesen a csemetéjével írjon nekem privit a mail címével. Köszi!

Dina: Sajnálom, hogy kezd elromlani Kata alvókája. Sajnos nálunk is olyan egy éves kora után romlott el a dolog. Már lassan négy hónapja nem aludtunk át egy éjszakát se, és sajnos nálunk is gyakori volt a tartós sírás. De ezt már a múltkor leírtam. Na akkor szokott közénk a Fiatalember.

De most új cselem van, letettem egy matracot a szobánkban, így ha éjszaka ébred és behozom, akkor oda teszem le, nem közénk, mellé fekszem, megissza a teáját, újra elszunnyad, én meg visszasomfordálok apa mellé ő meg alszik egyedül tovább. Eddig bevált. A következő lépés az lesz, hogy már a saját szobájába kerül a matrac és remélem lassan visszaszokik így a saját szobájába. Hát drukkoljatok nekem plíz, hogy így legyen.

Egyébként nagyon jó volt képeket látni Katáról és Timi-családról, mennyit nőttek a gyerkőcök mióta nem láttam őket!!! Hanna is nagyon nagy lány már.

Lányok! Kedden vizsgázom forgalomból. Küldjetek nekem ezerrel drukkokat, hogy az utsó akadályt is vegyem elsőre, és akkor a talira már lehet kocsival megyünk! :) :wink:

Jaaaaj, ezzel akartam kezdeni: Pankának nagyon boldog elsőt kívánunk!
Nagyon megy az idő, én még leragadtam ott, hogy Panka 8 hónapos :( és lassan már tesója lesz. Remélem jól vagytok Ági! A táblát majd megcsinálom újra, de az kisebb meló. Ha lesz időm, ígérem...

Boga: Mi is 6 hónapos korig kizárólag csak szopiztunk, bár nagyon sokan magyaráztak, hogy jaj ne már, meg kell annak a gyereknek a gyümi, meg ilyenek. Főleg anyósom. Nagyon nehéz volt, de kitartottam. Legközelebb is így csinálnám. Ráér még megismerkedni Lujzi a gyümikkel, főleg ha van tejcsid elég.
Valaki írta a gyümi eltevést fagyóba. (Megnéztem, Tücsi írta, bocsánat) Nagyon jó ötlet, én anno rengeteg barackot, szilvát, körtét tettem el nyáron, és nagy hasznát vettem október-novemberben, mikor kezdtük a hozzátápit.

Educi: Én úgy kezdtem a joghurtot Bínek, hogy először csak 1-2 kiskanállal a gyümibe, aztán egyre több volt a joghurt. Hozzászokott. De ha nem szereti ne erőltesd, lehet nem fogja szeretni sokáig, aztán egyszercsak majd megtetszik neki.
Barackeltevés: én pucolva, kimagozva, gerezdekben, nylon zacsiban kis adagokban.
A főzijét pedig egy éves kora után kezdtem liszttel süríteni, addig rizsdarával vagy krumplival. (Inkább az előbbi, mert utálta a krumplit).

Sára, hogy vagy? Jó volt otthon? Pocaklakócska?

Na ennyi voltam. Így is litániát írtam.
Szép napot!
Lilla

lilló

Szia Lilla!

Én sem kaptam talis mailt. Priviben elküldtem a múltkor a címem. Elküldenéd nekem is, hátha el tudok menni.

Edina és Anita

Kép
educi

Húúúú majdnem elfelejtettem! :oops:

ANITÁNAK BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!
Kép Kép

Lilla,
mennek a drukkok kedden!Gondolok rád!

Puszi

Timi
timiban

Sziasztok!

Őszibarackot én pürésítve teszek el, sokat nem is tudok, nincs fagyasztónk, csak a mélyhűtőt szoktam robbanásig megtömni.

A sütőtök nálunk is nagy kedvenc volt, most is már alig várta a szezon kezdetét a fiam. Egyébként meg tudni kell fütyülni a hozzátáplálás erőltetésére.

Anyám azzal fárasztott, hogy bezzeg az ortopédián a féléves kislány már kéthónapos kora óta banánt eszik (?!), oszt persze anyuka nem értette, hogy a gyerek miért nyűgös és miért maradt abba már rég a szopi és egyáltalán... Látni fogod még hathónapos korában is, hogy mennyi minden emésztetlenül jön át rajta először, nekem ennél meggyőzőbb bizonyíték nem kellett semmire.

A joghurtot mi gyümivel kevertük és aztán mézzel (most a mézes natúrjoghurt az egyik kedvenc). Gyümit egyszerűen lepépesítettem, összekevertem a joghurttal; messze nem olyan édes, mint a bolti gyümijoghurt, jobban szokja az ízét. Na meg főzelékbe tettem sokat, ott is ismerkedett vele.

Erőltetni szerintem sem érdemes, nálunk egyszer csak meggondolta magát, gyümölcsjoghurtot (édes, boltit sem) nem eszi meg, csak a natúr joghurtot.

A liszttel főzés nálunk akkor következett be, valamikor kétéves kora körül, amikor teljesen átálltunk arra, hogy a mi kajánkból eszik, előtte mindig krumplis főzeléket csináltam.

Lillának drukk, Anitának boldog szülinapot!

Timi - ezt már láttam, de tényleg rettentő mulatságos. Egyszer elszórakoztattam azzal a kollégáimat, hogy még kis kiegészítéseket gyártottam hozzá, mert elkövették azt a hibát, hogy megkérdezték (gyermektelenek voltak - még akkor), hogy igaz-e. :)

Tücsi
20150827140659

Sziasztok lányok!
Végre én is idejutok, a férjem 2 napja itthon dolgozik, és nem akarom zavarni.
Amúgy is furcsa a sok utazgatás után újra itthon, de nagyon élvezem. Olyan jó megint a gyerekekkel!!!! Kellett már egy hét kettesben, öt éve voltunk utoljára nyaralni. Most végig azt mondtuk, hogy ez volt a nászút. Úgy is viselkedtünk... :oops:
Viszont a gyerekek meg nagyon hiányoztak. Érdekes dolog ez: jó volt kettesben, de állandóan a gyerekekről beszéltünk, vittünk fényképeket róluk és annyira megható volt utána a találkozás!!

Lilla!
Természetesen drukkolunk neked! Egyébként az a gyanúm, hogy valakinek nem jó a címe, mert mindenkinek küldtem a választ, megpróbálom majd egyenként, mert akkor kiderül.

Sára!
Nagyon örülök az új jövevénynek!!!! Mikor olvastam, már elutaztál Fo-ba, azért nem írtam neked. Amúgy is akartam tőled ezer dolgot kérdezni a biomosással kapcsolatban. Tudom, hogy már százszor leírtad, de majd összerendezem a fejemben, hogy miket is nem tudok. Jól éreztétek magatokat? Hogy viselted az utazást, ottlétet? Vince feneke természetesen továbbra is HARAPNIVALÓ!!!!!!!

Anid!
Sokat gondolok rád!!!!!! Kata meg TÜNDÉRI! Tudod, én imádom a rosszcsont kölyköket!!!! :D Remélem, tudtok jönni a találkozóra! Vigyázz nagyon magadra!

Timi!
Úgy örültem, hogy láttam a csemetéidet! Nagyon aranyosak. Nem felejtettem ám el a talinkat!!!!! Hétfőtől kezdődik Petikének az ovija, remélem hamar megszokja. Utána megbeszélhetünk bármit!! Televan igazságokkal ez a felsorolás, de vajon honnan is tudtuk volna ezt korábban??

Gyümölcsfagyasztás - mi is rengeteget fagyasztottunk, szerencsére van helyünk is, hűtőnk is. Egy nagy fagyasztó csak a gyümölcsökkel volt teli. Én az őszibarackot, sárgabarackot bedobtam egy pillanatra forró vízbe, megpucoltam és daraboltam egy részét, a másik részét meg turmixoltam. Nekem nagyon bevált, hogy 2 decis műanyag poharakba öntöttem a turmixolt dolgokat (szilvát, körtét, meggyet, barackokat, sárgadinnyét, sütőtököt, ringlót, szedret, málnát, epret), mert utána nagyon könnyű volt csak kiolvasztani és megetetni a gyerekerkkel. Gyakorlatilag mindent fagyasztottam, ami volt a kertben. A darabos dolgokból meg levest szoktam főzni, mert ahhoz nem baj, hogy plötyi a gyümölcs és nálunk az mindig jöhet. Ribizlit, rebarbarát, szedret, málnát, epret, szilvát felezve, meggyet magvalva szoktam fagyasztani. Sütibe is jobb, mint a befőtt. Persze anyukám mindenből csinál befőttet is, jó dolgunk van. És én még padlizsánt, cukkínit is szoktam fagyasztani. Azokat még fagyottan szoktam panírozni, vagy köretnek párolom.

6 hónapos korig szerintem se szükséges erőltetni a hozzátáplálást, ha rendben fejlődik a baba. Anyukáink korában volt ez "szokás", meg ti is biztosan hallottatok már a feles tejről (ezen mindig kiakadok!). Csak azt felejtik el anyukámék, hogy akkor még tej volt a tej, és nem is volt tápszer. Vagy volt??? Én egyedül Pankát kezdtem 5 hónaposan gyümölccsel etetni, mert egy hét aladt elment a tejem egy fosós vírustól, és nem akartam tápszert adni már. És szerencsém volt, mert el is fogadta, és jóízűen evett mindent. A két fiú nehezen szokta meg az ízeket és jóval később.

Educi!
Én is natúr joghurttal kezdtem 8 hónapos kor körül, kiolvasztott gyümölccsel, majd saját lekvárral később (anyukám kevés cukorral főzi és mindenféle stabilizátorok nélkül). Ez bejött nekik. Szerintem a Danonino meg a többi mini nyavalya átverés! Drága és senki nem tudja, hogy mi van benne!

Cserági!
Boldog szülinapot nektek!!! Jó, hogy újra vagy. Pihenj azért picit - persze könnyű ezt mondani, én is mindig csak legyintettem, de tényleg próbálj egy kicsit - talán tőlem elfogadod a tanácsot, mert hiteles a számból! Mikorra is vagy kiírva?

Nálunk ma egész nap szemetelt az eső és be volt borulva. Már Gézu is mondja, hogy "eső, esik"!!!! Tanulunk bicajozni, Petike teljesen kikészül, ha Panni legyőzi. Teljes erővel nekihajtanak a kerítésnek, mert lejt az udvarunk! Orrvérzés már megvolt! :roll:

Férj szólt, hogy vele is foglalkozzak!!!
Jó éjt nektek, puszi
Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Sziasztok,

Boldog szülinapot azoknak akikről lemaradtunk :roll:

Boga
Ha van tejed elég ne adj Lujzinak még mást, ráértek 6 hónap után kezdeni a mindenféle egyéb más dolgokat. De a fagyasztás nagyon jó ötlet, mert hát neki azért jobb a vegyszermentes, tertósítószermentes gyümi, úgyhogy menj el valamelyik piacra és vásárolj be a barackból, szilvából mindenképpen. Mert mikorra majd adhatod ezeket, akkor sajna nem lesz friss, csak import cucc, ami pedig tele van mindenféle frányasággal. Én is úgy szoktam csinálni, hogy olyan állapotban teszem el, hogy amikor majd kiveszem akkor már ne kelljen vele semmit se csinálni, csak kiolvasztani. Így az elején kicsit macerás, de milyen jól fog jönni januárban, amikor csak kiveszel egy kis pohárral a fagyóból és máris megvan. Még amikor elkezded a hozzátáplálást akkor lesz alma és sütőtök, de utána már ha kell neki egy kis változatosság akkor legyen elrakva ez-az.

Dina
Mennek a babaragacsok!!!!!

Lilló
Drukkolok neked :) Lesz autód is, vagy apáét kötöd el néha :wink:?
Nem irígyellek a sok mail miatt, gondolom már gyártottál egy naptáros táblázatot, hogy kinek mi a jó és mi a nem, és próbálsz benne egy jó napot találni :shock: :lol:

Muzsu
Régen is volt tápszer, nekem az egyik barátnőm azt mondta, hogy ő tápszeres baba volt, pedig velünk egyidős. De gondolom azóta azért már nagyon sokat változott az összetételük.
Nektek tényleg ennyi minden terem a kertben?? :roll:

Timi
Milyen az élet Budakeszin? Kezded már megszokni?

Én is ahogy nézegettem a képeket azon gondolkoztam, hogy mennyit nőttek a gyerekek!!!

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!

Kis kiegészítés a fagyasztás témájához: ha már elfogyott vagy nincs hely elég, mint nálunk, azért akkor is érdemesebb fagyasztottat venni, mint primőrt vagy konzervet, mert mindenhol az érett, friss cuccokat fagyasztják le.

Amit általában adnál a gyereknek, van belőle magyar is, arra kell figyelni, hogy olyat nem szabad megvenni, ami már láthatóan egyszer felolvadt és visszafagyasztották (sokszor látszik a csomagoláson, hogy pl. "kanyarban" fagyott vissza" vagy gyanúsan egybeállt a meggy), mert az viszont veszélyes (nem riogatás, de kicsikre és öregekre életveszélyes).

Na persze nem egyszerű ezt eldönteni, sokat szoktam matatni a mélyhűtőpult előtt is és volt, hogy valamit megvettem, kinyitottam, mégis kidobtam, mert akkor már rém gyanús volt állagra a gyümi.

Meg vettem olyan hűtőszatyrot, amiben nem olvad fel, míg hazaérünk és bepakolom a mélyhűtőbe. Úgyhogy amikor mirelitet akarok vásárolni, mindig azt hurcolom magammal. Kivéve, ha elfelejtem. :oops: Akkor vehetek másikat. :roll:

Amikor gyerekek voltunk, volt tápszer, feltehetőleg más összetételű, mintha valami ilyesmit olvastam volna. Egyébként én úgy hagytam abba a szopást a családi legendárium szerint, hogy rákattantam az ízesített Auróra tápszerre. Hát, magamon tapasztalva úgy érzem, hogy ezt-azt másként csinálhatott volna az anyukám. :)

Tücsi
20150827140659

Gabek!
Anyukáméknál terem ennyi minden, mindig mondjuk, hogy kánaán van náluk. Mi is ültettünk sok-sok gyümölcsfát, meg bokrokat, de még kicsik. Viszont tök büszke vagyok a 2 db mandulánkra!!! :D
Idén még csak ribizli, málna, áfonya volt, meg 2-3 sárgabarack, amiket addig érleltem, míg lecsippentették a madarak!!!!
Puszi, Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Sziasztok!
Mi délelőtt kirándultunk a szakadó esőben a kisboltig. Nagyon klassz volt!!! :lol:
Esőkabátok, esernyők, gumicsizmák.... és UGRÁLTAK a méteres sártengerben. Rajtunk kívül SENKI nem volt gyalog az utcán!!!!!
Mikor hazaértünk, kijelentették, hogy máskor is menjünk pocsolyázni!
Már itt is van az ősz????
Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Sziasztok!

Anitának boldog elsőt!

Educi: Pedig én úgy emlékszem küldtem Neked mailt, de semmi gond, ma elküldöm mégegyszer. És remélem eljöttök majd Ti is :D

Gabek: Pont most nézegettem Berreni új képeit az iwiw-en :) Milyen cuki a sok fogával, és mennyire nagy fiú már. Rengeteget nőtt.
Igen, lesz kocsim. Szeptemberben beterveztük a budget-be, persze elsőre csak egy használtat, jó az arra, hogy legyilkoljam. Aztán majd ha kifejlődik a vezetési technikám nagyon szeretnék egy Peugeot-t, teljesen beleszerettem a tanulás alatt. :wink: Apa irigy, ő azt mondta, hogy nem adja oda az övét, inkább vesz nekem. De asszem így jobban jártunk.

Tücsi: Ezen én is elgondolkodtam, hogy annak idején néhány dolgot csinálhattak volna a szülők jobban is. Már adták nekünk a gyümit meg mindenfélét jó korán, aztán nem is szopiztunk csak 6-7 hónapos korunkig. De nyilván akkor ez volt a trend, ezt tanították nekik.

Na megyek, mert még visszaszokok ide, aztán jaj a háztartásomnak.

Lilla

lilló

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Anitának Bolgog elsőt!

Majd jövök,csak egyeske rajtam lóg! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
anid

Nagyon sok boldog születésnapot ANITÁNAK!!!!!!!!!!

Tündi
Kép
Kép
_manó

BRRRRRRRRRRR ez az idő!
A ygerek ma egyik ablaktól a másikig rohangált!
Abban a fél órában amikro lementünk,az összes környező vizet felkereste! :lol: scak neki még nincs gumicsizmája!

Ma megkapta a Prevenár nevű oltást! (HÚÚÚÚára van),de meg sem nyikkant! Hőőőőős!

Pocaktéma
nem érzek semmit! sajnos nem lehet pihenni(egyeske :oops: ),ma is nekilódult egy kétméteres perem felé! :twisted: Futás volt!
KAtával mindig azt éreztem,hogy meg akar jönni!

Folyt köv. Vége a fürdésnek!

Kép
anid

ANITÁNAK BOLDOG SZÜLINAPOT!!!
Vendég

Az egyszer biztos,hogy most mááás az egész,de szept.6. mindjárt itt van! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
anid

Jó estét mindenkinek!

Leszakad a derekam, fogalmam sincs, hogy mitől!!! Ha nem lenne spirálom, máris a negyedikre gondolnék!! :D
Jó éjt!
Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Sziasztok!

:D Anitanak boldog szülinapot! :D

Timi, asszem anno Lilla küldte a listara, amit felraktal, akkor fetregtem a röhögéstöl, jo volt ujra olvasni! :)

Lilla, mennek a drukkok kedden!! Mikor vizsgazol? Szuper, hogy lesz rögtön kocsid, az az igazi.
Jo ötlet a matrac az agy mellett, cseles!
A szervezést még egyszer köszi (amugy lehet, h a szept. 10-15-i hét mégis jo lesz, szombaton jön haza Z, akkor kiderül tutira és megirom - remélem még idöben).

Tündi, azért irhatnal egy kicsit többet! Mi ujsag veletek? Jobban vagy mar?

Angyalka??

Idén még semmit nem raktam el, lekvart sem, pedig ezeket imadom csinalni, de az épitkezés miatt mindig Gödön vagyunk, ha van egy kis szabadidönk. Néhany kilo barackot azt hiszem elteszek, jo lesz majd. Most kiprobalom a leturmixolt valtozatot, tavaly zacsiba feldarabolva raktam el.
Moni, nalam is volt par adag, ami nem volt annyira szazas izre. Azokat összekevertem vmi gabonaval és ugy mar fincsi volt.

Muzsu, jol hangzik ez az "utonaszut"…. Mostanaban néha ugy érzem, h egyedül is szivesen lelépnék egy hétre. :oops:

Franciaorszag CSUDAJO volt! Anyukammal nagyon jol kijövünk, mindig öröm együtt lenni akkor is, ha semmi spécit nem csinalunk. Azért sokat jöttünk-mentünk azon a részen (dél-kelet), nagyon szép dimbes-dombos vidék, Vince is egész jol birta. A régi ismerösökkel is volt jo sok talalka, nagy kajalasok francia modra (bye-bye kilos elhatarozasaim :oops:), büdi saaaajt és rengeteg finom étel, sütemény... (anyukam pasija imad fözni). A bort sajnos (még mindig) csak nézhettem. :? Legutobb szoptattam és most sem lehet ugye.
Van ott egy fünyiro traktor is, Vince azon töltötte ideje nagyrészét :). A tarsasagot is nagyon élvezte.
Néhany napig pocsék idö volt, olyasmi, mint itt ma csak 15 fok mellett, kint 70 éve nem esett ennyi esö nyaron, csupa zöld minden! Amugy altalaban 25 fok volt, nem is hianyzott a nagy meleg.

Hazafele volt egy kis gazos ügyünk a Genfi reptéren, egy évvel ezelött sem volt vmi szuper élmény, rendkivül hülye személyzet dolgozik ott, ugy néz ki imadjak kicsinalni a gyermekes embereket, föleg azokat, akik egyedül utaznak gyerekkel...

Nalunk most beazik a tetö, becsöpög az esö a lakasba, remek, a közös képviselö meg sehol... :x

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Muzsu!
Merre voltatok a férjeddel ezen az utónászúton?
Az pedig hogy úgy érzed mintha a negyedik jönne, hát nem nászúton voltatok???? Akkor mit csodálkozol????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Egyébként fontolgatjátok hogy még egy negyedik babát is szeretnétek?

Lilló!
De jó hogy már mindjárt lesz jogsid, de azt ne feledd, hogy a jogosítvány még nem azt jelenti hogy tudsz is vezetni. Nagyon óvatosan kell közlekedni és majd ha rutinra teszel szert akkor mondhatod hogy tusz vezetni. Gondolom ezt Te is tudtad, csak most magamban is megerősítettem. Nekem 5 éve van jogsim de még mindig nincs rutinom. Mindig a férjem vezet. De most fogok járni esténként tárcra és akkor kocsival megyek. Remélem nem ütök el senkit. :roll: :roll:
Keddre pedig sok sok pozitív energiát küldök. Azért nem szerencsét, mert ez nem szerencse kérdése.

Sára!
Megvagyunk köszönjük szépen.
Igaz a gyomrom már megint sz@r. Felszedtem kőkemény melóvla (de tényleg) egy hónap alatt két kemény kilót, na azt most egy hét alatt a nyaraláson sikerült le is adnom. Így megint ott járok ahol elkezdtem. :cry: :cry: :cry:

Pocaklakó mocorog már???
Tudatosult már hogy van???

Irígykedve olvastam amit írtlá az otthon töltött időről. Én is imádom nagyon Franciaországot. Sokat jártunk ki mi is.

Voltunk gyerekdokinál feliratni a Menjugate-t. és kiderült h fitymaszűkülete van Iminek. :? :? :? :? :? Várunk még egy fél évet, hátha magától megoldódik a dolog, de ha nem akkor gyereksebészet.
Meg megkérdeztem a dokit nincs e valami ötlete éjszakai nem alvásra. Erre a válasza: hagyjam sírni.
Hát ki vagyok segítve. Ja meg csodálkoztak hogy még mindig szoptatom. Mondta a doki, hogy hagyjam abba a szoptatást és akkor végig fogja aludni az éjszakát. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Az aszisztensnő meg kérdezte hogy azért adok a gyereknek rendes ételt is, ugye??? Mert lehet hogy szegény éhezik anyatejen. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: . Nézzen már rá a gyerekre!!!!!!!!!!!!!!!!!!! majd 12 kiló.
Szerintetek normálisak??????

juj elbeszéltem az időt, az angol órámra meg nem érek oda....

szép napot mindenkinek!!!!

Tünde és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Szia Tündi,

már nem is emlékszem, hogy pontosan mikor is láttalak benneteket a dokinál...hát talán tavasszal valamikor. Azt hiszem, hogy mi akkor kaptuk a kullancs elleni oltást. Anyukáddal voltatok (gondolom édesanyád volt veletek). Korinak nagyon tetszett Imi, bár minden kisbabát imád.
Én csak megerősíteni tudlak abban, hogy ha már nem szopik Imi, akkor nagy valószinűséggel át fogja aludni az éjszakát. Kori még nem volt 2éves, amikor azt mondtam, hogy no itt az idő. Addig egy éjszakát sem aludtunk végig. Éjszaka mindig felébredt és rögtön sírt. Persze, ha kapott cicit, rögtön aludt is tovább. Amikor már nem volt cici, egyszer sem ébredt fel és azóta is klasszul alszik éjszaka. Persze ezt nem azért írom, hogy akkor most szegénytől vedd el, hiszen még 1 éves sincs és nem vagytok elkésve, csak azt akartam írni, hogy bizony úgy van, ahogy a doki is mondta. Az aszisztens nem egy Joli nevű hölgy volt? Ha igen, akkor ő a mi védőnénink és én inkább adok az ő véleményére, mint a dokiéra.

Szép napsütéses délutánt mindenkinek

Hédi
gyurmanó

Szia Hédi!

Nem tudom hogy hogy hívják a védőnőt. Nem mutatkozott be. :roll:
De egyébként tényleg rendesebb mint a doki.
Nekem az volt a problémám, hogy a doki azt mondta hogy hagyjam abba a szoptatást és akkor mellékesen át fogja aludni az éjszakát. És a védőnő is helyeselt, mármint hogy hagyjam abba a szoptatást. Mert hát már milyen nagy és Iminek már rendes kaját kellene ennie.
Hát nem pont a dokinak meg a védőnőnek lenne az a dolga hogy bíztassanak a minnél tovább tartó szoptatásra????

Nekünk egy nagyon édes védőnénink volt, de túl sok új társasház épült és sok lett a gyerek így a mi körzetünket átvette egy új védőnő (májustól) Azóta még nem jelentkezett. :shock: Így gondoltam felteszem az ügyes bajos kérdéseimet a gyerekdokinak meg az ott lévő védőnőnek. Hát utólag már megbántam.

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Szia Tündi!

Hát, én vitatkoznék Hédivel, doktorral, védőnővel.

A fiam 3 éves, 2,5 éves koráig volt tejcsizés. Felébredt többször, míg szopott, néha szopott olyankor és úgy aludt vissza, néha nem szopott és úgy aludt vissza. Viszont mindig is voltak éjszakák, amit végigaludt.

Mióta abbamaradt a szoptatás, ugyanúgy vannak éjszakák, amit végigalszik és sokszor felébred, a különbség annyi, hogy most már mindig szoptatás nélkül alszik vissza, de a közelséget, megnyugtatást igényli most is.

Lehet, hogy Hédinek úgy alakult a babával, hogy azóta alszik át minden éjszakát, amióta nem szopik, ezt eszembe sincs vitatni, csak az egyetlen, amit halkan megjegyeznék: amit az orvos és a védőnő mondott és ami velük történt, egyáltalán nem törvényszerű.

Még egészen régi babáskönyvekben is azt olvastam, hogy a gyerekek alvási ciklusa sokkal rövidebb a felnőttekénél, rengeteg dolog megzavarja (legyünk őszinték, a felnőttekét is), kb. ötéves korukig rendszeresen előfordulhat, hogy felébrednek. Persze, mint mindenben, itt is nagy egyéni különbségek lehetnek gyerekek között.

Inkább azt látom, hogy nagyon sokan, rengeteg (helyenként egészen elképesztő) érvet hoznak fel a szoptatás ellen (gyakorlatilag végig, persze kb. az első fél év után egyre gyakrabban). Szerintem nézz utána, tájékozódj és figyeld magadat és a babát - biztos megtaláljátok, hogy nektek mi a legjobb.

Én "rettentő" sokáig szoptattam, a végére a rokonság megjegyzései egész jól "lekoptak" rólunk, az (egyébként) nem gyermekes barátok meg észrevették, hogy nem árt a gyereknek, sőt... Még a párom is furcsállta eleinte, de aztán ő is egyértelműen látta, hogy mennyire jót tesz a gyereknek érzelmileg, hangulatilag, mennyire kiegyensúlyozott.

A végefelé inkább az a helyzet állt elő, hogy amikor finoman csökkenteni próbáltam a mennyiséget, mert terhesen már nem esett jól mindig, akkor a párommal és a barátokkal is meg kellett értetni, hogy rutinból ők ne kínálgassák anyatejjel a fiamat az én kontómra. :)

De a szoptatás végül egészen lassan, fokozatosan állt le, azt hiszem mindkettőnk számára normálisan alakult a helyzet. Nem bántam meg, hogy így alakult és a következővel már sokkal magabiztosabban fogom fogadni az ilyen jellegű tippeket.

És mondom, az éjszaka átalvására semmi befolyással nem volt.

Ezzel azt sem akarom mondani, hogy mindenkinek ennyi ideig kellene szoptatni - egyszerűen csak két dolgot mondok ilyen hosszú körítéssel (mert mindig sokat beszélek):

1. az éjszakai felébredés a gyerekek sajátossága nagy általánosságban, évekig; változó, hogy mikor, mennyire zavartalan az éjszaka,
2. elsősorban neked és a gyerekednek (meg a helyzeteteknek) kell eldöntenetek, hogy meddig akarjátok a szoptatást.

Tücsi
20150827140659

Tücsi, lehet, hogy lemeradtam egy picit... Babat varsz?

Tündi, Imire ranézve tényleg nem hiszem, hogy alultaplalt lenne :D

Nalunk érdekes volt a szoptatas vége. Nagyon tartottam töle, azt hittem, hogy V nem fog tudni nélküle elaludni aztan semmi nem volt, nem is kérte, csak tulaggodtam az egészet :)

Hédi, mi ujsag veletek?

Sára

Kép

Kép
saara

Még valami:

Le tudnatok irni légyszi, hogy ki hol volt 4ds ultrahangon, milyen volt és mennyibe került? és azt is, hogy a hanyadik héten voltatok, stb, stb...

Z eléggé ellenzi a dolgot, szerinte felesleges ("annyit nézhetjük majd ezt a gyereket amennyit csak akarjuk"), de én olyan kivancsi vagyok!!! V-nél annyira nem izgatott, de most... :roll:
Kedden megyek dokihoz, ha ö nem tudja megmondani, h fiu-e vagy lany, lehet, h ezt kérek a szülinapomra :lol:

Köszi!

Sára

Kép

Kép
saara

Saara - hát, igen, babát várok, így keveredtem ide a fórumra, hogy az orvosom átjött ebbe a kórházba és érdeklődni kezdtem róla és kaptam sok-sok hasznos infót. :)

A fiamat a Schöpf-Méreiben szültem még (mert ott volt a dokim).

Én kicsit előtted járok, október elejére-közepére vagyok kiírva.

Tücsi
20150827140659

Kedves Tündi és Tücsi

hangsúlyozom, hogy nem vagyok a szopi ellen, hiszen akkor én sem húztam volna ilyen "sokáig". Én egy kicsit már kínosnak éreztem, hogy a beszélni tudó gyermekem még lóg a cicin... A legrosszabb az volt, hogy előtte ezt a szót, hogy cici nem lehetett kiejteni, mert bármire képes volt érte. Sokat rötyögtünk a párommal, hogy még 18 évesen is szívni fogja. Annyira függő volt, hogy el sem tudtam képzelni, hogy ki fogjuk tudni iktatni az életéből. Ehhez képest simán és gyorsan ment. Mióta leszokott, még szorosabb a kapcsolat és jobban szeret bújni. Már nem is tudom, hogy olvastam valahol vagy valaki mesélte, hogy a másfél éves kor az ideális az elválasztásra.

Bocsánatot kérek a rossz fogalmazásért. Természetesen nem azt akartam mondani, hogy ez a tuti nem alvás ellen, de nekünk bejött. Nagyon érdekes volt, hogy előtte minden éjszaka felébredt többször és még keservesen sírt is, az elválasztás után pedig nem. Azt hittük, hogy rosszat álmodik szegény...na de minden éjszaka?

Tündi, remélem így vagy úgy, de sikerül majd megoldást találnotok az éjszakai felkelésre.

Sára, ha még nem tettem nagy gratula a pocaklakóhoz. Nagyon irigykedem áááám. Mi éppen fontolgatjuk a tesót. Korina annyira imádja a pici babákat, a játszón is mindegyiket képes hosszú percekig nézegetni. Itthon a babáját vigasztalja, fürdeti, eteti stb. Olyan édes. Az 52nm tartott minket vissza eddig is a tesókától...hááát majd meglátjuk, hogy mi lesz.
Vincét hogyan készítitek fel a tesó érkezésére? Mikor kell elkezdeni egyáltalán?

A következő kérdést nagyobb gyermekes anyukáknak tenném fel. Az normális, hogy a lányom eddig nem volt válogtós, mindent megevett. A gyümölcsöt most is eszi válogatás nélkül, de a zöldség már nem annyira csúszik és a sajt sem, ami eddig nagy sláger volt. Sőt imádta a sárgarépát, amit most kiválogat a levesből. Mindig olyan büszke voltam rá, hogy nem olyan, mint én voltam gyerekkoromban. Most meg az ebadta kölyke válogat. Néha tanácstalan vagyok, hogy mit is főzzek. Ti főztetek kétfélét arra az esetre, ha meglepne és már nem enné azt, amit tegnap még megevett?

Na dugultam

Jó éjszakát mindenkinek

Hédi
gyurmanó

Hédi, köszi :)

Nekem nem olyan nagy a gyerekem, de a jatszotéri beszélgetések alapjan ugy érzem a dackorszak része ez. Allitolag sok olyan gyerek van, aki egyik naprol a masikra megutal valamit és latni sem akarja azt a bizonyos ételt aztan par hétre, honapra ra ujra nagy kedvenc lesz.
Vince elég valogatos, raadasul az allergia miatt kiesik egy csomo minden. Ha olyat készitek, ami neki nem biztos, hogy 100% mindig van otthon olyan bébiétel, amit biztosan megeszik (mondjuk tökös :)).
Az elején két félét föztem, de ez igy nem élet szerintem...

Vincének amugy mondjuk mar egy ideje, hogy baba lakik a hasamban. Egyébként ö is teljesen odavan a kisbabakért, mindig fel kell emelni, h jol megnézhesse öket. Mostanaban nem annyira izgatja a dolog, de néhany héttel ezelött nagyon édes volt, mert gyakran felemelte a polomat és odabujt a hasamhoz csak ugy magatol.
Néha mutatja, hogy neki is van a pocijaban :).
Ma volt egy kevésbé jo tapasztalatom viszont :(. Még mindig sokat akar kézben lenni, nekem mar nehéz emelgetni és mondtam neki, h nem lehet, mert ott a baba a hasamban és faradt vagyok, nem tudom emelni. Erre ravagott egyet a pocakomra :(.
Utolag rajöttem, h hülye voltam, ez olyan mintha azt mondtam volna, h a baba miatt nem tudok vele foglalkozni. Erre figyelni fogok.

Hédi, amugy nem tudom mi ennek a "modja", de meg akarom venni a könyvet, amit Jutka ajanlott anno, azt hiszem "kistestvér születik" a cime.
Nektek meg hajra :wink:!

Sára

Kép

Kép
saara

Hédi, a fiam hároméves és kb. kétéves kora körül lett rettentő válogatós, pedig előtte ment minden. Nem tudom, hogy dackorszak függő-e, ha igen, akkor nála ez volt kb. az egyetlen tünet.

Nem főzök kétfélét, mert bele is bolondulnék. Egyrészt igyekszem olyanokat főzni, amit tuti megeszik, másrészt arról gondoskodom, hogy ha nagyon nem menne valami, akkor tuti vészhelyzet-kaják (joghurt, párizsi, virsli, melegszendvicskrém - jó egészségtelen lista, tudom) legyenek itthon.

A fiamnak inkább korszakai vannak: van, amikor mindig sajtos és párizsit akar enni, van, amikor hetekig rá sem néz, aztán újra a sajt lesz a kedvenc.

A legtutibb, hogy az én tányéromból kieszi, amit egyébként nem eszik meg, így legalább kóstolgat újdonságokat is, én meg erre számítva magamnak is úgy szedek, hogy jusson neki is.

Félnapos bölcsis volt (most félnapos ovis lesz), ott kicsit több dolgot megkóstolt, van ami bejött, azt elkezdtem főzni én is, de sok dologgal ott is visszapattantak. (Pici korától kapott zöldfűszereket, most még a petrezselyem levelet is kitúrja a kajából...) Abban reménykedem, hogy előbb-utóbb elmúlik ez is, mint sok más nehézség.

Saara, szerintem tényleg érdemes eleinte nem a babára fogni a változásokat. Én egyszerűen arról beszéltem, hogy milyen nagy már, mennyire sózsák és nem bírja már a kezem (nem is hazudtam, a könyökizületeim ugrásszerűen jobb állapotba kerültek az elmúlt hónapokban).

Igyekszem a nagyfiúság minden előnyét felvillantani előtte, hogy ennek örüljön és ne pici baba akarjon lenni. Eddig működik, büszke magára és örül, várja a tesót - aztán meg meglátjuk. Most már kénytelen vagyok néha a pocakméretemre hivatkozni, nem lehet egyszerűen megkerülni a témát, eddig nem idegelt be tőle.

Konfliktusok biztosan lesznek, most arra trenírozom magam és a környezetem, hogy szeretnie nem kell majd a picit, de tiszteletben kell tartania, hogy ő is ott van, vannak igényei, nekem ő is fontos és bántani meg egyszerűen nem szabad.

Komolyan tiszta előny, hogy van egy macskánk, nagyjából ugyanezekat kellett tisztázni vele kapcsolatban is a fiammal. :)

Tücsi
20150827140659

Tücsi, tegnap kimaradt:
El is felejtettem, hogyan kerültél ide, de mostmar rémlik!
Szerintem Te vagy a következö kismama a listan! :)

Tegnap is irtam, tényleg rettenetesen ostoba volt részemröl igy elöadni a dolgokat Vincének.... :?
Szoktam neki mondani, hogy mar nagy és nagyon nehéz és nem tudom annyit kézben tartani, de nem igazan érdekli egyelöre. Ö azt akarja, h felvegyem és kész. Valahogy kialakul ez majd. Remélem!

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok,

tiszta para vagyok a keddi vizsga miatt, folyamatosan fáj a fejem, megmértem a vérnyomimat és bizony 160/90 volt. Köszi előre is a drukkokat. Olyan jó lenne átmenni elsőre, mert se időm, se kedvem, se pénzem még pótórákat veszegetni, és 5-6 óra vezetéstől nem hiszem, hogy jobban menne majd, igazad van Tündi, majd ha később gyakorlok többet és lesz rutinom, akkor majd azt mondom, hogy tudok vezetni. Addig meg úgyis a papír a lényeg.

Tücsi: Teljesen ismerős, amit leírtál, hogy egyszer ezt eszi a kisfiad, aztán rá se néz hetekig, egyszer azt. Nálunk detto ugyanez van. Bí is ilyen kívánós fajta. Hetekig csak paradicsomot evett sajttal reggelire, mást nem fogadott el, most épp kiköpi a paradicsomot, ha a szájába teszem. Utána jött a joghurt korszak. Most azt se eszik. Milyen egyszerű volt míg szopiztak, nem kellett sokat agyalni a táplálásukon...

Én folyton attól rettegek, hogy alultáplálom a gyerekemet. Merthogy nem valami fényes az étvágya és alig eszik valamit. Persze tudom ez hülyeség, mert úgyis eszik, ha éhesnek érzi magát. De mégis...

Egyébként én se értek egyet azzal a dologgal, hogy ha majd nem szopik a gyerkőc, akkor majd alszik végre éjszaka. Saját bőrömön tapasztalom, hogy nem így van. Míg Bí szopizott, addig hol végigaludta, hol nem. Volt hogy hónapokig aludtunk éjszaka, volt hogy hónapokig nem. Szerintem ez inkább fogzásfüggő volt. Egy éves korában lemondott a ciciről, akkor kb 2 hétig megint végigalvós korszaka volt, de azóta se alszik, sőt most még rosszabb a helyzet, mint valaha. 3-4*fent van egy éjszaka. De erről már írtam.
Tök igazad van Tündi, az orvosoknak, védőnőknek az lenne a dolguk, hogy támogassanak a szoptatásban.
Én szívesen szoptattam volna még Kisembert, ha kérte volna. Bár a mai eszemmel azt mondom jobb így, hogy magától mondott le, és nem kell "erőszakkal" elválasztani.

Sára: Voltunk Gödön esküvőn múlt hétvégén. Nagyon tetszett a hely nekünk is. :wink: Egyébként az az egész rész jobban tetszik nekünk, mint itt a környék, szóval lehet ha tovább állunk innen egyszer, akkor majd arrafelé vesszük az irányt.

4D-s ultrahangon először a Megatoysban voltunk, 16 hetesen. 13ezer forintért. Ezért kaptunk egy képet és egy DVD felvételt.
Másodszor az Istenhegyi Géndiagnosztikán voltunk 30 hetesen. 8ezer forintért ugyanazt a szolgáltatást kaptuk. Ráadásul a doki, aki csinálta a Klinikán dolgozik Lintner Balázs. Tök jófej. Asszem kedden délután van ő az Istenhegyin. Ez utóbbit ajánlom Nektek. A jelenlegi lakhelyetektől ráadásul egy ugrás :wink: .
Egyébként a 16 hetesen többet láttunk, mert a 30 hetesen már nagyon nagy volt és sok volt a zsinór is, a méhlepény is kitakarta az arcát, mert úgy feküdt és nem akart mozdulni a vizsgálat alatt.
Azt mondják, hogy ha szerencsés vagy, akkor érdemesebb a 30. hét környékén menni, mert akkor már sokkal "babásabbak" a Kisemberek. De ha nincs szerencséd - mint nekünk se volt - akkor semmi nem látszik.

Kismamák, ha megírjátok nekem az adatokat, akkor beraklak Benneteket a kismamás táblába. Bár van akiét le tudom olvasni a vonalzóról (Cserági, Sára).

Szép hétvégét Mindenkinek!
Lilla

lilló

Lányok, felújítottam a régi táblát, de a kismamákról nagyon hiányos az adattáram.
Illetve, aki szeretne bekerülni legyen szíves küldjön adatokat priviben, vagy a lovelyblue@freemail.hu-ra mailben. Azokra az adatokra van szükségem, amiket a táblázat tartalmaz.
A kor oszlopot az anyukáknál töröltem, mert az már nagyon nem volt aktuális.

Kép

Bocsánat, Briknek és Cseráginak majd javítom a kistesó projektet pocakban-ra, de ezt most elnéztem...

lilló

Sziasztok

Lilló
pocaklakó kisfiú, neve sajna még nincs véglegesítve, mert ami nekem tetszik az az apjának nem, (a családnak sem, de az nem érdekel)
vizsga: hajrá hajrá hajrá hajrá, szerintem bizti sikerülni fog!!!!!!!!!!!

Megszeretném kérdezni, hogy volt e valaki úgy a terhessége alatt, így az utolsó 3-adban, hogy az ujjai zsibbadtak, mert nekem előszőr a jobb kezemen az ujjaim vége csak, de most már van hogy tovább is, vagy ma már éreztem az alkarom is (igaz ez nem fájt, nem is zsibbadt, csak éreztem), persze voltam olyan hülye csütörtökön, hogy találkoztam a dokimmal a folyosón, de ezt elfelejtettem kérdezni, mert csak picurka érdekelt, mert ismét kisebbnek mérték, igaz Ákost is mindig annak, de a dokim megnyugtatott,

Ja és szerintem sincs semmi köze az alváshoz az evésnek, vagyis hogy mikor mit eszik a gyerek. Mert nálunk is Ákos még most is felsír éjjszakánként, vagyis most már nem, kb. 2 hónapig aludt köztünk, kb. 1 hete a saját kis ágyában, de innen is át tud mászni hozzánk az apján keresztül, és meg is teszi vagy az éjjszaka közepén vagy később, ja és simán ment az át szoktatás, végülis párszor mellé feküdtünk és így nem került sírásba egyszer sem :lol: !

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

Anitának, Iminek BOLDOG SZÜLINAPOT, Erikának BOLDOG névnapot!

Lilló, köszi a táblázatos fáradozást! A nevek már megvannak, csak még nem tudjuk, ki bújkál odabent... De nagyon kis aktív tud lenni, tisztára, mint a nővére!

Dina és Manó kérdezte, mi újság a pocaklakóval,
a bökés óta pihiztem sokat, már visszaállt minden a rendes kerékvágásba, tök jól érzem magam. Voltam a dokimnál is, minden a legnagyobb rendben. Ha 1-2 héten belül nem jelentkeznek a genetikai központból, akkor fellélegezhetek, azt jelenti, nincs gáz.
Szept. 20-án kapjuk meg az eredményt, akkor a 2 név közül eldől, melyik lesz a nyerő. :)

Ja, és eddig a dec. 31., jan. 1., most pedig a jan. 3. időpont van kitűzve a nagy napra.

Dina, mióta volt az az éjszakai "UFÓLÁTOGATÁSOS" sírás, párszor megismétlődött! Egyszer-egyszer nappal, de volt egy újabb éjszakai. Átalussza az éjszakákat ébredés nélkül, egyszer meg felébred ötször, ebből éjfél körül félórás vígasztalhatatlan üvöltés. Végül a dentinoxos kenőcsözés után nyugodott meg, és a krémmel a kezében aludt el! :evil:
És a feneke is tiszta piros, pedig sosem szokott. Gondolom a foga lehet az az UFO...
Nálatok mizújs e téren?
Ja, nagyon várom már a szept. 6-át! A babaragacsok mennek folyamatosan, remélem nem csukod az ablakokat. Még viharban sem ér!

Tücsi, Tesóm is október elején szül a klinikán!

Alziza, Te merre laksz Újpesten? Mi Káp. II., Homoktövis lakópark.

Tök jó, nekem Brik melegíti elő az ágyakat, én Saaranak, Saara kinek?

Tényleg, ezt már annyiszor szerettem volna megkérdezni: Saara, Te Sára vagy, vagy csak mi magyarosítottuk a neved? Bocsánat, ha nem tudom az előzményeket, de ugye ha az ember lánya tudatlan, inkább kérdezzen...

Évi, milyen volt a szülinap? Tessék kicsit írni magatokról, meg a nagyfiúról!

Na most hirtelen ennyi, biztos elfelejtettem ezt-azt, de majd legközelebb...

A "mit főztünk ma" dolgot feleleveníthetnénk!
Én tegnap (mert ma nagyiéknál ebédelünk): almaleves, cukkinis lepény tejföllel, krumplipogácsa.

Puszi mindenkinek,

Cserági és Panka

Kép

Kép
cseragi

Sziasztok!

Lillo köszönjük a táblázatot!!!:-)

Egyre többet mozog a picikém, olyan jó érezni:-) Kicsit nehéz ez az időszak tudjátok szeptember, de amikor megmozdul és jelez a kis pocaklakó, úgy megnyugszom. Most hogy egyre közelebb vok a végéhez, kicsit félek azért, de közben várom. Tegnap Lili oda rakta a kis kezét a pocakomhoz és a tesója egyfolytába rúgott neki:-) Olyan jó érzés volt:-)

Én buta voltam mert most hogy nézem a táblázatot csak most láttam, hogy Cseragi gratulálok nektek a bébihez!!!!!!! Nagyon örülök:-)))

Erika nekem is sokszor zsibbad a jobb kezem, nekem se volt még ilyen egyik terhességnél se, nem nagyon figyeltem rá eddig mert én arra gondoltam hogy a vizesedés miatt lehet. Mert a kezem egy picit vizesedik:-)

Rita, Ági mi van veletek? Olyan rég hallottam rólatok?:-(

Puszi mindenkinek!!!!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!

Lilla!
Hogy lehet rakerulni a tablazatra?

Mindenki!
Tegnap voltam piacon, vettem ket fele oszi barit, szilvat, kortet. Akkor pepesitsem? Miert jo leforrazni elteves elott? Nyilvan pucolva kell eltenni, ugye? Ma nekilatok a turmixolasnak 8)

Szep vasarnapot mindenkinek!

Kép
boga

Saara!
Mi voltunk ketszer is 4D-s uh-on, egyszer a genetikain, mert a korhazban (meg a Margitban) nem ereztuk azt, h olyan alaposan megneztek volna, meg gond volt a szamitogepes rendszerukkel, meg hiaba kerdezgettuk, nem valaszolt semmire... Szoval elmentunk 4D-sre. Majd kesobb mar joval felido utan meg egyszer, mert azt mondtak, akkor mar latszik a baba pofija.

A tapasztalatunk az, h azert jo elmenni, mert nagyon alaposan es reszletesen megnezik a babat, minden szervet, csontjat, stb, es ez nagyon megnyugtato. Ha akarod, addig tornaztatjak a pocakodat, ill a babat, amig meg nem mutatja magat, vagyis h mi van a laba kozott..

Viszont babamozizas miatt en nem megyek el a kovetkezo babammal, mert Lujzikank arcara egyaltalan nem hasonlitott az a kep, amit a kesobbi felvetelen csinaltak rola. Es akkor is inkabb az volt jo, h megneztek, minden rendben van-e a pici lannyal :)

Ket helyen is voltunk, a Kosztolanyi ter kozeleben van az egyik, a Hattyuhazban a masik. Mindket helyen 12000 Ft volt, es felvettek DVDre az egeszet, amit meg is kaptunk.

Tucsi!
Miert veszelyes az egyszer mar kifagyott gyumi a babakra???

Kép
boga

Sziasztok

Én a Bakos István doktor úrhoz járok 20hetes vagyok most. a 2-es klinikán vezet le szülést.Ismeri valaki?
Szeretném őt felfogadni orvosomként de nem tudom ez anyagilag mit jelentene.Úgy tudom hogy ingyenesen csak a körzetheztartozó kh-ban lehet szülni aminekem az István kh de én oda nem akarokmenni.Viszont ha van választott orvosom akkor mehetek az ő kórházába szülni és az ellátésért nemkell fizetni mint egyébként a választott kh-ért.Nekem a 2-es számú klinika nagyon szimpatikus sok ismeősöm szült ott akik megvoltak elégedve és a doktor úrban pedig nagyon megbízom imádom őt és nagyobb biztonságban éreznépm magam ha ő vezetné le a szülést mint más.Amikro a lányom 2évvel ezelőtt meghalt a hasamban ügyeletesnél szültem a Szabolcs kh-ban de undorító volt nem csak az akkori orvsook hanem maga a kh is Akkor megfogadtam többet nemszülök ügyeletes orvosnál aki nemtörődik velem és hagy bennem elvérezni egy csecsemőt.

Tud valaki ez ügyben segíteni nekem?
Köszi Gabi
snopy13
Budapest XX. kerület

Sziasztok!

Lenne egy két kérdésem táplálkozás ügyileg.

Most kerestem elő a védőnőnk által adott hozátápis papírt, amin azt írja hogy nyers paradicsomot két éves korig ne adjak :shock: :shock:
De én már adtam Iminek, sőt. Majd minden reggelire ezt eszik, mert imádja.
Tud valaki valamit erről??? Mert ha tényleg ennyire kerülendő gyümölcs, akkor nem adok többet Neki.

A másik pedig, lehet hogy hülye kérdés, de a győri édes keksz mennyire elitélendő? Mert Imi ezt is imádja. Meglátja a csomagot és már ordít érte. :evil: :evil: :evil: Nem eszik sokat belőle 1-2 db-ot, de ha ez is rosszat tesz Neki akkor inkább eldugom.

Vélemény????

Volt még egy étel amiről nem voltam biztos, de már elfelejtettem. :roll: :roll: Na majd holnap.

Jah egyébként Nálunk a nem alvás nem fog függő. Valaki írta hogy nagyrészt attól is függ. Na nekünk most 2-3 éjszakát átaludt (9-5) Imi és közben FÉL ÉV kihagyás után kijött még egy foga.
Úgy látszik, hogy Nálunk ez a fogzás mérföldkő. Merthogy 5 hónapos koráig aludt mint a pinty, aztán kijött 6 foga és onnantól mostanáig nem aludt, most megint kezd aludni (mert megint jön a foga????) Hát nem értem.
Jah az lehet hogy 7 első fog után valami nagyobb hátsó fog jöjjön??? Mert nagyon fel van dagadva hátul az ínye, és már kint is az egyik csücske. Viszont a szokotnál sokkal nyugodtabb Imi. :D :D :D
Azért hozzáteszem, hgy így egy éves korára sikerült egy napirendet kialakítanom, amit a hétvége kivételével próbálunk betartani. Lehet ettől lett nyugodtabb....

snopy13!
Először is had gratulálja a babátokhoz!
Én nem ismerem a dokidat. De ha Te maximálisan megbízol benne, és a szülészetről is csak jókat hallottál, akkor szerintem nincs min gondolkoznod. A szülészetet illentően csak erősíteni tudom az elégedett szülők táborát.
Részvétem a lányotokat illetően. :cry: :cry:
Remélem most már boldogan várjátok a kis pocaklakót!!!!!
Ha esetleg van még kérdésed a klinikával kapcsolatban, kérdezz nyugodtan, mi szívesen válaszolunk.

Dina!
Merre vagy????
Hogy érzed magad?
Teszteltél már?
Vagy megvárod a vérvételt???
Kerestelek a kaális fórumon is, ott sem írtál!
Jelentkezz!

Jó éjt!

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Halihó Mindenkinek!

Bejelentkezem mielőtt azt hiszitek elvesztünk :) de csak a nyüzsi nagy nálunk. Hétfőn jöttünk meg a kempingezésből. Blanka imádta, bár főleg a barátaink sátrát látogatta és pakolászta a holmikat meg a gyerekek játékait. Estefelé pedig a futópályán pakolászta a bólyákat. :P Az éjszakákba ugyan beleszólt a foghozó manócska, de ezt leszámítva szuper volt!!! És apa meg én is élveztük, főleg mivel apa nem indult végül az Ironman-en.

Lilló,
Az éjszakák nálunk is nyűgösek. Van, hogy 2x kel, van, hogy 4x-5x, bár most a foga az oka. De általában iszik egy kis tejet és alszik is vissza, ám még mindig 6-kor kel általában. :( Mondjuk így napközben is a 2 alvásnál tartunk és a délutániba én is be szoktam szállni. :D
Kedden drukkolok!!! Én anno úgy kaptam merszet a belvárosi kocsikázáshoz, hogy egy kollegám jött velem (azaz vagy előttem, vagy mögöttem) a kocsijával 3 nap és utána már volt bátorságom. :) És szégyen ide, szégyen oda, én anno "megvettem" a vizsgabiztost :oops: , mert nem volt több időm tanulgatni, mivel már akkor is 2x voltam.

Evés terén nálunk most az a helyzet, hogy a kedvenc főzelékei egyáltalán nem csúsznak le. A tészta és a gyümileves általában igen, a kenyeret meg felkatonázva tányéron hordom utána, mert a garázsban matatva, vagy a nappaliban a játékok között sokakl jobban csúszik, mint az etetőszékben. Ez van. :roll: Majd, ha elég nagy és okos lesz, akkor leszoktatom róla.

Dina,
Mi is küldünk babaragacsot! Hajrá, hajrá!!! :wink:
A dokimmal 12-én randizom és akkor kikérdezem gyerek neurológusból. Házifeladatnak már kiadtam, hogy ajánljon egyet. :lol:

Erika,
Nekem is zsibbadt a kezem, de én amúgy nem vizesedtem. Csak a gyűrűimtől kellett megválnom huzamosabb időre. :)

Snopy,
Bakos dokit nem ismerem és a mostani rendszerből sem vagyok elég "up to date", hogy itt okoskodjak, de remélem most miden rendben lesz a szüléssel. :wink:

Jó pocakosodást a kismamiknak.
Ennyi elég mára belőlem, elteszem magam holnapra.
prücs

prucsok

Sziasztok!
Tündi: paradicsom 7 hónapos kortól, kivéve, ha volt allergiás megbetegedés a családban, akkor egyéves kor után. Nálunk nem okozott problémát, a gyerek imádta (most bezzeg meg nem enné).

Hát, itt vitatkozok sok táplálkozási szakértővel, de ha nincs allergia gyanú, akkor szerintem mehet majd a győri édes, de a méz miatt még várnék (egyéves kor után javasolt a méz a botulizmus veszélye - ronda ügy - miatt). A babapiskótával szoktak kezdeni, persze ha nincs tojásallergia veszély...

Szóval nem egyszerű, de nálunk működött, hogy ennyi idős korábban kétpofára ette a kiflicsücsköt és a babapiskótát, de allergia veszély nálunk nem volt, tojást már kapott. Hát, nem hízott el, sőt, vézna én is egyfolytában az alultáplálás miatt izgulok.

Boga: azért veszélyes a már egyszer felolvadt és visszafagyasztott mirelit a kisgyerekekre és öregekre, mert a bennük óhatatlanul megtalálható baktériumok felolvadás után nagyon elszaporodnak, utána az a mennyiség fagy vissza és az a nagyobb mennyiség fog ugrásszerűen tovább szaporodni a második felolvadás után.

Lilló, köszi a lehetőséget, küldöm majd mail-ben az adatokat.

Gabi! Dr. Bakos Istvánt itt sokan nem ismerhetik, mert most kezd csak ott dolgozni a klinikán (egy hete van ott). De küldtem neked privit és a másik fórumban írtam. :)

Cseragi, biztosan találkozunk majd. Most már azon drukkolok, hogy a gyerek kitartson addig, ma nagyon rám ijesztett, meg hízzon, mert túl vézna.

Saara, neked már megírtam, de hátha másnak is kell, 4D-t itt is csinálnak: www.drturi.hu, terhességi UH 7 ezer, terhességi UH + 4D babamozi 12 ezer.

Na jó éjszakát!
Tücsi
20150827140659

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?