Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Verna!
Igaz Zsani már túl van az 1 éves kortól.de én krémtúrót,vagy joghúrtot adok neki reggelire!Aztán az én kajcsimból is eszik!Virsli,sonkás kenyér-ilyenek!Te nyugodtan adhatod neki a tejpépet ahogy Nirceeleírta már!

Nircee!
Tényleg úgy van ahogy Verna írta,hogy "tankolnak belőllünk "!Zsaninak már nem kell a tankolás! :lol: :lol: :lol: Duracel elemmel működik!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

andibab! Na ma mindenféleképpen babázni fogsz!!!!!!!!!!!!!! :D :wink: :wink:

Sziasztok szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Köszi a tippeket, kipróbálom. Fagyasztott tejem már csak 1 adag van... :(
De a tejpépet kipróbáljuk, meg eszik már Lolo túrót, joghurtot is (uzsonnára adtam eddig neki, gyümölccsel).

(Egyébként szerintem Lolo amúgy is koffein-függő, mert terhesség alatt is és szopi alatt is végig kávéztam, napi 1 erőset... ;) ).
Vendég

Sziasztok!

Móni, de örülök, hogy már alig kell pótlás! Csak így tovább :wink:

Andinak ma lesz egy Ronija :lol: de jó neki!! A múltkor adtam vissza egy adag kölcsön babaruhát, hát erősen nosztalgiáztam az 56-os kis body-k meg rugik láttán...

Pimpoka, pont tegnap gondoltam rá, hogy rákérdezek, Lellének megjött e az étvágya, erre írod, hogy kitaláltad mi a gond. A krumpli. :wink: Még régen mondtad, hogy nem adsz Lellének egy éves koráig tehéntejes dolgokat. De írod, hogy tejpépet eszik. A tejpép is tehéntej alapú. Nem okoskodni akartam, csak leírtam, hátha nem tudtad, vagy nem vetted figyelembe. Ellenben lehet kapni gabonapelyhet, amit gyümölccsel is el lehet keverni, vagy anyatejjel. Én ilyenekkel próbálkoztam, de Sárának nem ízlett.

Verna, Sárika is csinálja néha a fejbeverősdit. Falba, kiságy rácsába. Olyankor úgy tűnik, zizi a csaj, de nem ilyedtem meg, mert a keesztfiam is csinálta, mikor kicsi volt, de okos kölyök lett belőle, úgyhogy semmi gond :lol:

Múltkor csináltam két csuris frizurát a leánykámnak, nagyon édi volt, megmutatom nektek. Elhatároztam, hogy így lesz a szülinapján is :D

Kép csuris Kép szőlőt eszek

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Ichtus: neked is köszi az infót, szerintem is normális dolog a fejbeverősdi, csak anyukámat akarom meggyőzni! :)

Hogy kiszőkült Sárika! :) Nagyon édes a kis copfos! :)
Vendég

Sziasztok!
Most aztán tuti jó idő van :). Anyukák, lehet sétálni a lurkókkal :)
Képzeljétek el, főztem paradicsomos cukkinis tésztát (olivaolajban meg bazsalikommal, oreganoval, meg ilyenek :)), hogy ez milyen isteni, azt el sem tudom mondani! :). Hát jól belaktam, úgyhogy most nem tudom, hogy fogok tanulni. :), de az biztos, hogy nem merek lefeküdni. Iszom egy kávét, egy C-vitamint, és kimegyek a kertbe, a friss levegőre, remélem, úgy menni fog.
Na, ennyit a fekvésről, tudtam én, hogy nem fog menni :)
Szép napot kívánok nektek! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ichtus, tudom sajna, hogy az is tehéntej alapú és a tejpépben nincs HA, legalábbis a humananak, a tejes dolgokra leginkább olyanokra gondoltam, mint a krémtúró, joghurt, túrórudi, sajt...stb.
Ma mondjuk megint nem hajlandó enni szinte semmit. A víz, üres tea zubog lefelé, gyümilé most nem tartozik a kedvencek közé.
Gabonapehely az gluténes, azt azért nem akarom még, de lehet egyszer én is megtörök.... :)
Egyébként most kekszet sem eszik, mert ami eddig volt a dino kids nevű ami mindentől mentes volt, kivéve a guarmaglisztet...:)

Nagyon aranyos Sára, nagyon nagy már.

Na még lányos anyukáktól akartam kérdezni, hogy a ti lánykáitoknak is van-e cicijük, már mint úgy értem, hogy nem tök lapos. Mert Lellének van, de látom Sárának és Lajának is. Állítólag, ha a mellizom erősebb lesz, akkor már lapi lesz, csak azt nem értem, a fiúk fekve nyomtak a pocakban, mert eddig akár hány kispasit láttam, senkinek nem volt cickója.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Katica:
egyébként nagggyon cuki a Sára copfja :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Pimpoka, köszi a rizses tippet, kipróbáljuk.

Rohannom kell, később jövök.

KépKép
tüccs

Pimpoka:
Te nem tudtad, hogy nem a mennyiség, hanem a minőség a fontos? :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Pimpoka: legutóbb a "nagyfiúk" (4-6 évesek) meg is jegyezték, mikor Lolot nézegették, hogy "nem látod, hogy lány, nagy cicije van". Aztán megkérdezték, hogy van-e benne tej. :)

(Erről jut eszembe, a tavalyi "év mondása", akkor volt 5 éves az egyik kisfiú, megkérdezte az anyjától, hogy van-e tej a cicijében. Anyukája mondta, hogy nincs, mert már nem szoptat. Mire a kisfiú: "Akkor ez már csak dísz." :) )
Vendég

Tök jó kaja ötleteket olvasok itt. Eddig nekem eszembe sem jutott a rizs (lehet, hogy azért mert én nem rajongok érte...), de most kipróbálom a csajnál, mert ő sem eszi meg a krumplit.
Egyébként le kellett vinnem a dokihoz tegnap, mert megint felment a láza. Azt mondta a dokinénink, hogy egyrészt jön felül a foga (nagyon meg van már duzzadva, és valószínüleg egyszerre kettő), másrészt meg valami kis vírust bekaphatott, mert a tarkójánál lévő mirigyek meg vannak kicsit duzzadva.
Ma már jobb kedve volt valamivel, de még nem az igazi. :? Láza már nem volt, inkább csak hőemelkedése.

Ichtus!
Tündéri Sára ezekkel a copfokkal! Hogy Lilinek mikor lesz ekkora haja, nem tudom... :(

Kép
Kép
giga1

Nem bíííírok ezzel az álomkórral! :(:(:( Olyan nehezen koncentrálok, hogy az valami hihetetlen. Egy óra alatt kb. 4 oldalt olvastam el. :(:(
Pedig már ittam két kávét és egy C-vitamint. De többet nem szabad :(.
Nem tudom, ti is ilyen álmosak voltatok, amikor babát vártatok?
Egyébként a vonalzómon az van, hogy anyának már nagy pocakja van. Érdekes, de olyan fura volt azt olvasni, hogy én és anya. :) Majd ha megszületik a babuci, akkor igen, de addig nem merem ezt a szót kimondani. Még olyan kicsit idegen a kifejezés nekem :) Hát igen, nem véletlen ez a kilenc hónap, nem igaz? Van, mire felkészülni... :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

sZIASZTOK!
Ichus!
Tündéri Sárika a copfokkal!Nagyon jól áll neki! :wink: :D

Pimpó!
Csajoknál ez hormonális dolog!!!!!!!!!Nekem szóltak,a korházban előre,hogy ne ijedjek meg,ha tejcsi jön a pici cicijéből!Ezek mind a női hormonok!Zsaninak is van cicije!!!!! :wink: Azt is olvastam,hogy még vérezhet is a nunijuk szülés utáni napokban! :oops: :roll: Hormonok miadt van az is!Nem én mondom!OLVASTAM!

tÜCCS!
A rizzsel csak csínyán bánjatok!Jobban fog mint a krumpli!Nehogy megfogja a pici hasát!Adni,módjával persze lehet! :wink: :)

Piroska!
Ez tök természetes,én is állandóan aludtam volna ,de nem nagyon tudtam,főleg amikor Zsanit vártam!Mikor Rolival voltam terhes,akkor minden délután aludtam eggyett! :D
Fini lehetett amit főztél!Szeretem én is az ilyen tédztákat! :wink:

Nézzétek milyen képet találtam!Olyan édes!
Kép
Kép
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Tényleg olyan édik a babák! :lol:

Andi!! Ez olyan izgi, mennek a drukkok!

Piroska, én is kómázom, leülök a TV elé, és azt veszem észere, hogy egy órával később van, pedig vasalni kellene! Iszok egy kávét, és felrázom magam! Talán a szervezetünk így szoktata minket a napközbeni gyors 1 órás alvásokra 2 szopi között?
(ja és tök éber vagyk alvás közben, a lekisebb neszre felkelek éjszaka, napköben ha csörög a mobil se úgy kelek fel, hogy rossz lenne, tehát gondolom már ki van a fülem hegyezve, hogy gyereknyöszörgésre pattanjak! :lol: )
Még 4 hét, jövőhéten megveszek mindent és utána összepakolom a pakkom... uccsó 3 hétben ugrásra készen várom babó érkezését! :wink:

Jutta

KépKép
jutta

Pimpoka, most már értem, mire gondoltál a tejtermékkel kapcsolatban, bocs, hogy belekotyogtam :oops:

Piroska, Jutta, emlékszem, én is bármikor tudtam volna aludni ilyenkor. Ki is használtam az időt, délutánonként aludtam is. A fül pedig tényleg hamar rááll a baba megmoccanására is, már akkor fent lesztek, ha megmozdul, nem is kell ahhoz sírnia :lol:

Köszi lányok a dícséreteket, majd tolmácsolom a kisasszonynak.

Sárika lábán ma volt először "igazi" cipő. Ill szandál. Kint játszott, és a zoknit keveselltem, ráadtam egy szandált, amit még régebben kapott. Állandóan le akarta szedni a lábáról, nem tudott vele mit kezdeni. De muszáj szoknia, nemsokára jön a hűvös idő, akkor már nem lehet mezítláb flangálni. Képzeljétek, volt egy 18-as édes kis rózsaszín velúr bőr szandálja, és azt már nem is tudom ráadni. 19-essel kezdünk. Soha nem volt a lábán :(

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Verna, ez nagyon aranyos volt!!!

Ichtus, dehogy, nem kotyogtál bele, csak néha én szoktam bugyután fogalmazni...

Tiop, azt tudtam, hogy hormonális ez a dolog, de azt hittem, hogy ez majd pár hét, mikor már kisimúltak a kis ráncok, eltűnik a cickó is.

A gyógytornász azt mondta, hogy ha feláll, akkor azonnak vegyek neki cipőt. Mert szoknai kell és ha már áll terheli a gerincét is. Szeptember 10én kell visszamenni hozzá kontrolra, akkor megkérdezem, hogy mos t mi legyen. Ichtus, ha betétes a szanda és eladod, megnézem esetleg, hogy jó-e nekünk.

Na majd jövök még, csak most fürcsi van és aluka....

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Először is mondom a legjobb hírt:
Találkoztam a kórházban Andibab férjével meg Bogival, és megkérdeztem, hogy mi a helyzet a család másik két tagjával. Nos, ma 11 körül császározták meg Andit, és mind a ketten jól vannak. Veronika nagyon nagy baba: 4 kiló fölött van valamivel, és 56 centi. :shock: Nagyon nagy babát növesztett ez a csajszi a pocakjában. Remélem hamar csatlakozik majd Andi, és majd a részleteket elmeséli Ő. :lol: De addig is innen kívánunk neki sok-sok egészséget és boldogságot ez egész családnak! :D

Voltam Szabónál. Teljesen normális volt. Csináltunk egy uh-ot, és minden rendben van a picurival. Nagyokat mocorgott. :lol: Korának megfelelő méretekkel rendelkezik. A vérzés egy haematoma miatt van. De ma nagyon-nagyon kevés vérzés volt már! Remélem egyre kevesebb lesz. Azt mondta, hogy addig pihennem kéne amíg vérzek. :?
A szoptatással szerinte is le kellene állni. Viszont sajnos egy kicsit nyitva van a külső méhszájam. Nagyon remélem hogy nem fog tovább nyílni, se a külső, de főleg nem a belső :!:

Lili sajnos megint belázasodott. Nem tudom, hogy miért van ez a hullámzás nála. Általában délelőtt nincs láza, délutánra viszont felmegy neki. Ma már 38,6 is volt. :( Jó lenne, ha hamar meggyógyulna!

Tudna valaki nekem abban segíteni, hogy hogyan lehet a tejet elapasztani?

Jó éjszakát Mindenkinek!!!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

ANDIBABNAK SOK GRATULA!!!!!!!!!

Giga,
örülök, hogy nincs semmi baj! Elapasztáshoz van homeós bogyó, az Urtica Urens 15 (az 5-ös az serkentésre való). Mást nem tudok.

Ichtus,
Marcinak már most 18-as a lába, és még nincs 9 hónapos! :lol: :roll: :? Mi is nemsokára veszünk neki zárt cipőt, mert már állandóan áll, és napok óta sétál is. Én úgy tudtam, hogy minél később kell cipő, mert mezítláb erősödik a legjobban a láb. Én a házban csak egy csúszásgátlós vastag zoknit adok Marci lábára, ha meg kimegyünk, akkor van egy 18-as szandija, ami még éppen jó, de már nem sokáig.

Ja, még azt akartam mondani, hogy Verna, nagyon köszi a Tescós ötletet, nem is tudtam, hogy van bébiétel vásár!
Elmentünk még aznap, és bevásároltunk: 22e Ft-ért!!! Megvettük az egész havi adagot: 30 üveg főzelék, 45 üveg gyümölcs, 10 üveg gyümölcslé és 2 doboz tejpép! Rengeteget megspóroltunk, de még így is sok! Majd teszek fel képet, őrület, sosem gondoltuk volna, hogy ilyen sok ez így egyszerre!
Kép Havi ellátmány - a kaják 2 sorban vannak!!!

Kép
Kép
nircee

Helló!

Giga, örülök, hogy minden rendben. Pihizzél amennyit tudsz!

Andibabnak gratula, szép nagy baba lett Roni!

Katica, nagyon irígylem Sára copfjait! Annyira cuki! :D

Szonja tegnap este lázas volt, hajnalban szintén 39 fok volt. EZen kívül semmi egyéb tünete nem volt. Reggel negyed 11-ig aludt, amit még soha életében. NApközben is elég nyomi volt. Délutánra megint melegedett a feje, és elvittük a dokinénihez. Azt mondta valószínű az egyik szemfoga nincs még kint teljesen és attól van.
Őszintén szólva nem gondoltam a fogára, mert már 16 kint van neki, és ezt is sokallom. :shock: Mondta is a dokinéni, hogy ennyi a két év körülieknek szokott lenni.

thenus

Sziasztok!
Andibabnak nagy gratula! :) Tényleg szép nagy lett (nem tévedett akkor az uh, esetleg lefelé egy kicsit... ;) ).

Nircee: örülök, hogy sikerült bevásárolni, mi is azt tettük! Most próbálgatjuk is a 8 hós kajákat rendesen - bár még van pár nap 8 hónapos korig, de ezek inkább állagban és mennyiségben térnek el, mert összetevőben nem találtam olyat, amit még ne ettünk volna... szóval elkezdtük szépen a darabos kajákat. :) Én olyan félve adom, de Lolot láthatóan nem zavarja. :)

Giga: örülök, hogy minden rendben, a haematoma az tud ilyet... a méhszáj meg: amíg csak a külső, addig nagy baj nincsen, nem első terhességben én úgy tudom, már nem ritka egyáltalán, hogy akár végig nyitva van kicsit - már ugye ha hüvelyi szülés volt.
Tej elapasztása: http://www.babafalva.hu/portal/modules. ... nt&tid=477

Amúgy ma Apa vacsoráztatott nálunk, és nagyon dicsérte a lányát, hogy szépen evett. :) Én közben cardioztam egy órát, közben pedig hangoskönyvet hallgattam. Így tök jól elszalad az idő, oda se figyelek, hogy közben biciklizek, futópadozok, meg elliptikus trénerezek - legközelebb már kipróbálom a taposót is. :)
Vendég

Köszönöm a tippeket az elapasztással kapcsolatban!

Nircee!
22e a havi adag? :shock: Nem sok ez egy kicsit?

Thenus!
Nem semmi, hogy Szonjának már ennyi foga van! Szegénykém biztosan megsínyli ezt a mostanit. Lili is nagyon levert, és lázas már napok óta a fogacskái miatt. Remélem hamarosan kibújik neki, és akkor túl leszünk az első 4-en.

Verna!
Hüvelyi szülés volt. Akkor megnyugszom egy picit, de remélem nem fog tovább nyílni. Bár a doki is vágott egy fejet, amikor megérezte, hogy kicsit nyitva van... :?

Kép
Kép
giga1

Giga,
de, nagyon sok, de én itthon egyáltalán nem főzök, ezt anyós vállalta magára, abból viszont nem adok Marcinak. Kiszámoltuk, hogy nem lenne sokkal olcsóbb az sem, ha csak Marcinak főznék (villany, víz, alapanyag 1 adagnak). Ha meg magunkra is főznék, akkor még több lenne, mert most így anyós fizeti a kajánkat, akkor meg nekünk kellene.

Kép
Kép
nircee

Értem-értem. Én nem mertem még összeszámolni, hogy mennyi nekünk egy havi kaja adag... :?

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Andibabnak hatalmas gratula!!! Reméljük minden rendben ment!

Giga!
Dejó, hogy nincs komolyabb baj. Mi aza hematoma? :?: És akkor nem is a szopi volt a gond?

Ichtus! Sárika gyönyörűűűű !!

Meddig tart ez a tescos akció?? Esetleg a jövő héten elmennénk mi is, feltéve ha még mindig tartani fog.

Szép hétvégét mindenkinek!

KépKép
tüccs

Tüccs,
aug. 31-ig tartott. :cry:

Giga,
mi is meglepődtünk, hogy ennyi a havi adag, mert korábban hetente jértunk venni. Néhány napja számoltam össze, hogy mennyit eszik Marci 1 hónapban, így már darabra tudtuk, mennyi, és mikor összeszámoltuk, akkor döbbentünk rá a valóságra. Úgyhogy a Tesco akció nagyon jól jött, mert így 5500 Ft-ot spóroltunk. :? Én is megpróbálom most leszorítani ezt úgy,hogy kombinálom a gyümit tejpéppel, meg azért mi is veszünk gyümiket, és akkor kiváltok 1-1 babakaját. De sokkal nem tudom leszorítani az adagot. Ez van. Majd ha már elmúlt 1 éves, akkor elkezdem csökkenteni a babakaját, és egyre többet kap a mienkből.

Kép
Kép
nircee

Andibabnak hatalmas gratula és jó egészséget kívánok nekik! :D

Igen, sajnos tényleg ennyi a bébiétel :evil: Mi is bajban vagyunk, mert inni sem hajlandó mást, csak ezeket a gyümileveket :shock:
Tegnap megkóstoltattuk vele a 100%-os narancslét, hű de lefintorította az orrát és még krákogott is hozzá :D
Szerencsére már csak akkor kap bébikaját, ha nem ehet a mienkből, de már megköveteli a szilárd ennivalót, csak ritkán hajlandó megenni. Frutapura már lecsengett, az üveges bébi joghurt és túrókrémeket adom neki, mert a Danoninoban is van E412 :idea: Ezért azt nem merem.
Szerencsére nagyon jó étvágya van, mindent megeszik.
De az az átmeneti időszak, míg csak bébiételeket evett, tényleg húzós volt! Főzőcskézni meg én sem akartam, mert most is van, hogy válogat és nem eszi meg, hanem más kell neki.
Hát a mai bababörzétől nem ájultam el, még szerencse hogy volt ingyenes belépőnk, de a parkolás is fizetős. Elhoztuk a megrendelt játékot, vettünk akciós Libero-t 2600Ft volt a nagy csomag UP&GO!
A turkálós cuccoknál pedig iszonyat tömeg, na ide se megyek többet. A HIPP-es standnál meg csak 2 fajta 1 éves kortól adható kaja volt, igaz jó áron 200Ft-ért. De ha valaki megveszi a jegyeket, akkor máris nem spórolt vele semmit sem :shock:

Kép
klmaria

sziasztok!
Giga!
Örülök,hogy nincsen komolyabb baj!Azért pihenj sokat!!!!!! :wink:

Tüccs!
Haematoma-vérömleny! :wink: :roll:
(lepény allatti)ha jól tudom! :wink: :roll: :?

nircee!
Igazatok van,hogy előre bevásároltok bébikajából,főleg,hogy jó áron vettétek! :wink:

Henus,Giga!
Jó búlást a csajoknak,remélhetőleg nincsen komolyabb baj!!!!!!!!! :roll:

Klmaria!
jó hallani felőletek,bár mostanában egyre többet itt vagy te is! :wink: :D

Andibab!
HATALMAS NAGY GRATULA!!!!!REMÉLEM MINDEN RENDBEN VAN VELETEK!
Kép

SZIASZTOK!SZÉP NAPOT MINDENKINEK!

Kép
Kép
Kép
tiop

Nagyon ki kell használni a bébikajás akciókat, mert tényleg rengeteget lehet spórolni! Az Auchanban egész nyáron 125 volt a Kecskemétis gyümölcs, aztán mikor legutóbb voltam, már fogyóban volt, következő héten meg már 170 felett... mi nyárra vettünk sok üvegeset, állandóan nyaraltunk, jöttünk-mentünk: jól jött.
Meg amikor valami újat vezetek be (pl. most a darabosat), akkor szeretek bébiételt adni.
Amúgy én főzök, akár adagonként: nem annyira vészes ám, főleg, hogy elég sokszor mirelitet használok. Borsót, répát, spenótot, tököt (azt én fagyasztottam, saját termés). Húst megveszem egyben, megfőzöm, pépesítem, fagyasztom - jégkockatartóban. Most is van egy adag pulykamell, meg pár kocka csirkemáj a fagyóban...

Egyébként a szopi abbahagyás vaklárma volt: este is, reggel is megint szépen szopizott. :) Szerintem mensi miatt lehetett...
Vendég

Sziasztok!

Andi nagy gratula a hatalmas bébihez!!

Giga, naa akkor kis nyugi, azért ez a méhszáj izé nem hangzik jól, de második terhességről lövésem sincs, azért tuti pihizned kellene sokat - Szabó mondása volt nálam, hogy a terhesség majdnem minden problémájára a leghatásosabb gyógymód a pihi! Persze tudom, hogy nálad ez kivitelezhetetlen, de kíméld magad! Abból baj nem lehet!

Ennyibe kerül a babakaja? Hűha, mondjuk én valószínüleg főzni fogok, bár gondolom az meg uncsi, ha én is azt eszem... majd kialakul, először úgyis szopi, remélem sokáig! :-)

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Elég rég jelentkeztünk..
Ma voltunk először babaúszáson, Márk nagyon ügyes volt, egy teljes órát töltöttünk a vízben, és úgy tűnt tetszett neki, bár igazából végig jobbra-balra nézegetett, gondolom nagyon új volt neki a sok baba, fura színek, hangok, meg az a rengeteg víz :lol: :lol: Kőbányán voltunk a Köszi Tanuszodában, kicsit lepukkant, de az úszásoktatás maga nagyon jó (egy anyuka mondta, hogy ők először a Rubint Hotelben tartott babaúszásra mentek, de ott az oktató is szörnyű volt és a víz is nagyon hideg).
Annyira kifáradt a Manó, délután pedig alig tudott aludni, biztos a sok új élmény dolgozott még benne.. aztán megfürdettük (na, az kész rémálom volt, mert öltözködni, pelust cserélni utál :? :roll: ) és végre elaludt. Most mélyen alszik, remélem kipiheni magát.

Andibab, gratulálunk! Majd várjuk a képeket, szüléstörténetet! Jó egészséget és sok boldogságot Ronihoz!

Linda! Örülök, hogy jelentkeztél, már aggódtam, hogy valami baj van.. megértem, hogy a szakdolgozat és Nati teljesen lefoglal, de hamarosan teljesen a kislányodra koncentrálhatsz. Jól van a lányka?

Bocs, hogy nem írok mindenkinek külön, de a gyerekek most úgy megindultak az új tudományokkal, hogy alig tudom számontartani. Minden babó nagyon ügyes, úgy látszik, egyik sem akar lemaradni :wink:

Még két képet felteszek az úszásról:

Kép
Kép

Jó éjt Mindenkinek!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Andi,
Gratulálok Ronihoz!Várjuk a képeket,szüléstörténetet.

Nircee,
Jól bevásároltatok!:)
Én inkább csak heti adagokat vettem,hetente elköltöttem 6-8 ezer forintot Levire.
Most már,hogy sok mindent megeszik,így kevesebb bébiételt veszek,így olcsóbb is.

Tegnap megtartottuk Levi születésnapját, 4 nappal előbbre hoztuk,mert mindenki most ért rá,szerdán dolgoznak.
Levinek nagyon ízlett a tortája,amikor el akartam húzni,hogy ne nyúljon bele,beletaposott,utána a lábárol nyalogatta a sütit,krémet.
Aztán már mindegy volt,hagytam neki,hogy belenyúljon és úgy egyen.
Majd rakok képeket kicsit később.

Amúgy köszönöm a rendőrös hozzáazólásokat!
A feljelentés megtörtént,több ponton is hibázott a rendőr,mint kiderült sietett leadni a szolgálatot.
Ráadásul öcsémék munkáját is leszólta.
Megkérdezte mivel golalkoznak,öcsém mondta,hogy vízvezeték-központifűtés szerelők,erre a rendőr azt mondta,hogy ő biztos nem csináltatna velük semmit,mert elárasztanák vízzel a lakását.
Ráadásul a 10.000-es csekket "gyorshajtásért " kapta,holott a 130 helyett kb 100-110-es mentek.
Azt hittük,hogy gödöllői rendőrök,de mint kiderült,autópálya rendőrség volt...

Szantre,
Milyen kis hurkás Márk!:) Nagyon édes!!!! :lol:

Katica,
Sárika gyönyörű!
Nagyon édes a két kis copffal.:)

Később jövök pár képpel!

Szép napot mindenkinek!

Kati és Levi

Kép
mano83

Sziasztok!

Andibab, gratulálok Ronihoz!! sok örömöt, és jó egészséget kívánok az egész családnak! Várjuk a képeket, és a szüléstörténetet, ha kicsit összeszedted magad :lol:

Szantre, nagyon édes Márk a medencében. Látszik rajta, hogy tetszett neki!

Kati, kíváncsi vagyok a szülinapos képekre :wink: Nekünk pont szombatra esik, így a napján meg tudjuk ünnepelni, itt lesz a család apraja-nagyja. 17-en kb. :lol: Édes lehetett Levi, ahogy a tortába belemászott.

Giga, örülök, hogy jól van a Kismanó, pihenj annyi, amennyit lehet!

Ez a babakaja ár tényleg rémisztően hangzik, de még jó, hogy volt ez az akció. Nekünk mondjuk már nem aktuális, mert Sára rég óta nem fogadja el a pépes kaját, darabosat eszik, egyedül :wink: sokszor a kanalat is majdnem kitépi a kezemből, ha levest, vagy főzeléket adok neki, olyankor ketten eszünk tovább. Gyümölcsöt meg talán kétszer evett boltit, mindig frisset adok neki.

Pimpoka, a szandi betétes, de azért nem szeretném eladni, mert a nagyszülőktől kapta Sárika, Velencéből hozták neki, mikor még pici volt. Majd hátha jó lesz a kistestvérére egyszer. Ezért nem érdemes előre lábbelit venni a gyerkőcöknek, míg lábra nem állnak, mert nem tudjuk előre, hagyas lesz a lábuk. Bátyámnak 22-es volt az első cipője :shock:

szép napot nektek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Andibab, gratulálok Ronihoz!

Ma az állatkertben voltunk és Laura nagyon jól érezte magát, főleg a simogatható és nyomogatható állatok keltették fel a figyelmét. Bár sikert arattak a kis patkányforma akármik is, amik úgy cikáztak az üvegkalitkában, hogy szinte követhetetlenné váltak.
Az új blog címe pedig: http://laurababa.blog.nlcafe.hu/ , de a www alá is beraktam.
Megyek, mert épp áll a bál valami "nem veheted a szádba" dolog miatt. :D
Vendég

Sziasztok!
Akkor itt vannak a képek,ahogy megígértem.
Itt még csinin,tisztán : Kép
Kép itt a lábával ette a tortát

Kép
végeredmény: Kép

Kép
mano83

Jaj de édes Levi! :lol: :lol: :lol:
Legszívesebben megzabálnám! (már bocsi) 8)

Kép
klmaria

sziasztok,

Andi!! Nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánunk immár a 4tagú családnak!!!

Móni, le a kalappal előtted!! kitartásod nem mindennapi!! tényleg nagoyn ügyi vagy amit szopi terén teszel!!

Giga, tejciapasztásra, hideg borogatás, legalábbis a kórházban így apasztják, ha gond van és nem szoptathat a mama.

Tündériek a gyerköcök, sajnálom hogy csak futtában tudok néha-nap jönni, de talán ha már beállunk egy rendszerre, azaz rájövök, hogy is van ez nálunk..

Álmosság, hát szülés előtti két napot végigaludtam, addig meg másfél óra volt amit egyhúzamban aludni tudtam, inkább csak forgolódtam, úgyhogy aki tud az élvezze ki ameddig csak lehet, hogy úgy és akkor alszik amikor csak szeretne, utána már csak párhuzamban a kicsivel :lol:

szép estét és jó hetet kívánunk Zsó

Kép
Kép
kispraga77

Tüccs,
köszi , jó, hogy írtad, hogy nektek is így volt az elején a szopi. Minden bíztató szó számít!

Szantre,
Márk baba nagyon aranyos az uszis képeken!

Zsó,
Köszi, jól esik, amit írtál! Remélem jól vagytok!!!!!!!! :lol:

Andi,
Gratulálok kis Ronihoz! Várjuk a történetet!

Móni

Kép
móni30

Jaj, Mano, Levi olyan cuki!!!!! Tényleg zabálnivaló, ahogy megművelte a tortát!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!!

Giga: Én elapasztottam a tejemet miután nem szopizott a Kristóf, a lehető leg kevesebbet kell fejni és azt is csak akkor ha már nagyon feszül a cici, és éjszakára vizes (hideg) borogatást kell rátenni, nekem 3 hét alatt elapadt a tejem, pedig rengeteg volt.

Nircee: szerintem nem olyan sok ez a kaja, mi is ennyit veszünk egy hónapra, és hát elis fogy. mondjuk nálunk a doktornő ragaszkodik hozzá, hogy 1 éves kora előtt se tejet se lisztes dolgokat ne kapjon a gyerek (mivel nagyon sok a tej és liszt érzékeny gyerkőc, és állítólag 1 éves kor után már ritkábban alakul ki.)úgyhogy mi a tejpépet és a tápszert gyógyszertárban vesszün (hipoallergén), de ott se olcsóbb, pedig receptre írják!! na mindegy az az igazság, hogy én is nagyon ritkán főzök a picurnak, mert imádja a bébi ételeket.

Andibabnak HATALMAS GARTULA!!!!!

Kép
tami2900

Sziasztok!
Andi:
nem tudom, gratuláltam-e, de ha nem, akkor most gratulálok és jó egészséget kívánok nektek! :)
Anyukák:
nem tudom eldönteni, milyen mellszívót vegyek. Egyébként a kórházban van mellszívó? Meg nem tudom, hogy olyat vegyek, ami az egészet leszívja, vagy csak olyat, ami maradék tejre van? Vagy inkább ne döntsek, csak majd a kórházban és akkor a férjecském megveszi? Ti hogy csináltátok?
Szép napot mindenkinek! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska,
Nekem Avent ISIS (kézi) mellszívóm van, ezt sokan dicsérték nekem, de ha újra választhatnék az nem kézi lenne.

Pont a mellszívóval szerencsétlenkedek, nektek beindul a tejleadó reflex fejéskor? Nagyon bosszant, hogy nekem nem sikerül, ráadásul Sebi hosszabb időkre el szokott aludni, ilyenkor fejnék, hogy fenntartsam ezt a tejhozamot...

Móni

Kép
móni30

Piroska: a kórházban max. kézi pumpás mellszívót használnak, de mivel az első napokban még úgysincs mit szívni, csak előtej van, nem valószínű, hogy ott fogsz használni.
Utána viszont, ha megtörténik a belövellés (kb. 3-5. nap), akkor valószínűleg szükség lesz mellszívóra.
Mit értesz azalatt, hogy az egészet leszívja? Bármelyik mellszívóval ki lehet üríteni teljesen a mellet, meg keveset is lehet fejni, ez csak rajtad múlik. Általában a kézi mellszívók hatékonyabbak. Nekem Medela van, és hónapokig fejtem vele úgy, hogy naponta egyszer üresre fejtem a mellem (de volt, hogy kétszer).
Amúgy a többség az Aventre esküszik. :)
Vendég

Moni:
én nem kézit szeretnék, az az igazság.
Verna:
akkor elég lenne, ha szülés után hozná be a férjem a kórházba? Én medelát szeretnék, az az igazság, hogy kinéztem egyet, az egy új fajta, a swing, de nagyon drága, 31000 ft. Viszont nagyon jó. A mini electric állítólag csak maradék tej lefejésére alkalmas. Inkább arra gondoltam, hogy megvennénk ezt a swing-et, de csak akkor ha lesz tejem. De én nem nagyon szeretnék a kórházban sem másét használni, mert hiába fertőtlenítik ki, azért a műanyagot teljesen nem lehet kifertőtleníteni, nem? Inkább veszek már a kórházba egyet. Ki tudja, ki használta előttem? Vagy mit gondolsz?
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Nem egyszerű ez a szoptatás... :?

Tami, micsoda válogatós egy kisfiad van :wink: Az anyatej nem tetszett neki, vagy a szopi nem ment?

Piroska, nekem is Avent kézi van, szeretem, egész jó, bár rosszabb napjaimon (amikor én is a reflex-szel bajlódok) eléggé kifáraszt a művelet. De én is úgy érzem, hogy bizarr lenne elektromos mellszívóval :? lehet, hogy ez hülyeség, de így érzem. Bár először idegenkedtem a fejéstől, mégis inkább fejek, mint hogy megfosszam tőle a kicsit, ha már úgyis van tejcsim. Amúgy én is megvettem szülés előtt, de a kórházban nekem sem volt rá szükségem, mert ha feszült a mellem, akkor jött a Picúr és evett :wink:
Móni, a reflexre azt írja az enyém használati útmutatója, hogy próbáljuk a baba szopási ritmusát utánozni - de szerintem a ráhangolódás legalább olyan fontos, hiszen nem gépek vagyunk :roll: Sok sikert a szopihoz!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Ja, Móni, bocsi elírtam, elnézést! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Szantre,
ez a swing pont olyan, hogy a baba szopási ritmusában szív, azért jó.
egyébként itt van a leírása: http://www.minimano.hu/index.php?main=m ... op=details
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nekem mindig beindult a reflex (meglehetősen fájdalmasan), javaslom fejés előtt a meleg zuhanyt.

Piroska: az elektromosak nem annyira hatékonyak, ami igazán hatékony, az viszont 100 ezres nagyságrend. (Mondjuk bérelni is lehet.)
Mint mondtam, mindennel üresre lehet fejni. Egyébként ne ilyen viszonylatokban gondolkodj, hogy napi egy-kétszer szopi után üresre fejed, mert az feleslegnek minősül - a "tartós" fejésre szolgáló gépeket olyan nőknek tervezték, akik pár héttel szülés után visszamennek dolgozni, és naponta 5-6-szor fejnek, akár munka közben, és a gyerek a lefejt tejet kapja meg. Tehát az, hogy te szoptatás mellett még fejsz, az feleslegnek minősül.
Én is gondolkodom mondjuk egy elektromoson, következő gyerekre, de csak azért, mert nagyon időigényes a kézi fejés és közben nem lehet mást csinálni. De lehet, hogy megbánom...
A kézi fejés jól működött...
Vendég

Piroska: szerintem kérdezz meg valakit, aki már használt ilyet, mert ez csak jó reklámszöveg... a kézi készülékekre is ráírják, hogy a baba szopási ritmusát utánozza...
Szerintem azt, hogy kell-e elektromos készülék, csak akkor fogod tudni megítélni, ha már legalább egy hónapja szoptatsz és fejsz - addig meg bőven jó a kézi... ;)

"Personal Fit szívófejekkel különböző méretű mellbimbókhoz is alkalmazható." - ez pl. elég nagy kamu, van benne egy szűkítő betét, ami amúgy semmire se jó...
Vendég

Sziasztok!

Kati, Levi csúcs, amit a tortával művelt :wink: :lol: Biztos mindenki odáig volt tőle a családban :wink:

Piroska, leírom az én tapasztalatomat, nekünk hogy volt. Kaptam, örököltem egy Medela kézi mellszívót, de a kórházban még nem használtam, kértem, mutassák meg, hogyan kell kézzel fejni, ott csak kézzel fejtem, mert igazság szerint idegenkedtem a mellszívótól. Ez csak az én hülyeségem volt. Aztán mikor hazajöttünk, kipróbáltam a mellszívót, és sokkal hamarabb végeztem a fejéssel, mint kézzel. De két hét múlva beadta a derekát a gépezet, és vettünk egy Avent kézit. Az is nagyon bejött nekem. Sok tejcsim volt hála Istennek, ezért kellett fejnem, hogy "ne duranjak szét". Mert több volt, mint amennyit Sárika megevett. Szóval én nagyon sokáig, 10 hónapig használtam a kézi mellszívót, 10 perc alatt lefejtem a tejcsit. Néha nehezen indul be a tejleadó reflex, de segít, ha előtte megmaszírozod a melled. (a kórházban ezt is megmutatják, csak kérned kell, mert maguktól nem tudják a csecsemősök, hogy ki mit tud, kinek mire van szüksége, szóval mindent kérdezz, és kérj!) Az elektromos mellszívóról nincs tapasztalatom, de mondom, nekem bevált a kézi. Hogy neked mi lesz jó, majd kitapasztalod. Mi leírjuk a tapasztalatainkat, és úgy is te fogod eldönteni akkor, amikor itt lesz az ideje :wink:
Ja, még annyit, hogy szerintem előre nem érdemes nagyon drága mellszívót venni, mert lehet, hogy nálad hamar be fog állni a kereslet-kínálat, és annyi tejcsid lesz, amennyi a babádnak elég, és nem lesz szükség az intenzív fejésre. Szerintem ráér a szülés után is, de mondom, ez az én véleményem, dönts szíved és belátásod szerint. :wink:

Lányok, nem tudjátok, hogy a mézet mikortól lehet adni? 1 év, vagy 1,5? Elfelejtettem :oops:

szép napot mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Tiop, milyen volt az első iskolai-óvodai napotok? Megint "üres" a ház, igaz?

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?