Sziasztok Csajok, végre itt vagyok!
Köszi a bíztatást, nagyon jó lenne ha ez végre sikeres hónap lenne
Breni, Horviban gyorsan fordul az időjárás. Tegnap még viharos szél, másnap szikrázó napsütés. Ne aggódj, még lesz szép idő addig!
Megigértem írok egy storyt az útról...ha uncsi, ugorjátok át.
Egyik nap picit felhős volt az ég, ezért beültünk a kocsoba és elindultunk dél felé Rijeka irányába, mert az időjárás jelentésben az volt, hogy arra javul az idő. Sortban, trikóban mentünk. Sajnos ott is felhők voltak, ezért egy hirtelen ötlettel úgy döntöttünk, elmegyünk Plitvicébe a tavakat megnézni. Hegyen-völgyön mentünk és mire odaértünk, ott már köd, eső és kb. 10 fok volt. Már útközben megálltunk és vettünk két pulóvert...szerencsére.
Ott viszont még a helyben árusított esőkabátból is kellett kettőt vennünk, hogy végképp meg ne fagyjunk. A tavakat először busszal közelítik meg a látogatók és a vissza utat mindenki gyalog teszi meg... Amellett, hogy gyönyörű volt a táj, 3 órát gyalogolni permetező esőben hát nem volt az igazi, pedig a java csak ezután kezdődött...
Haza, úgy 6 óra körül indultunk. A GPS viszont egy elég nagy kerülővel akart minket vezetni, ezért inkább kinéztünk egy utat a térképen, ami egy nagy erőn át vezetett. Bazi félelmetes volt félig besötétedve, kanyargós murvás úton, mentünk a semmibe
Egyszer csak halálfejes táblák voltak az út mellett és piros szalagok...kb. fél óra múlva jöttünk, rá, hogy ez egy olyan út, ami mellett még nincsenek fölszedve a bombák
Tehát nem szabad letérni az útról sehol! Na asszem itt rettenetesen megijedtünk...a szűk úton megfordulni sem lehetett. Végül átevickéltük ezt a szakaszt, de az erdőből kiérve még egy jégeső is elkapott minket. Éjfél lett mire visszaértünk a szálláshoz, ahol jó meleg nyári este volt...Asszem eddigi életem legmeglepőbb utazása volt ez a kirándulás
Ez volt a legek legje, de egyébként az egész nyaralás nagyon kalandos volt
viszont nem akarom, hogy megunjatok