Sziasztok!
A doki nem várja el, és tényleg tképpen csak hálát adhatok a sorsnak, hogy ennyire kötültekintő "jobb félni, mint megilyedni" alapon
.
(Ha csak 1x is rossz érzésem lenne vele kapcsolatban, akkor leváltanám.)
Nevekkel kapcsolatban:
a párommal azt beszéltük meg, hogy ha kislány, akkor ő nevez (Eszter), ha pedig fiú akkor én. A fiú névvel már Péteremnél gondban voltunk, mert én éreztem magaménak, és én tudtam!, hogy így hívják a pocaklakót
. Az akkori kívánságát teljesítve az anyakönyvezésnél kapott a fiú 2. nevet is, amit ő azóta 1x sem mondott a fiának (én sem).
Még a poci üres volt, amikor én már tudtam, hogy - ha fiú lesz - milyen nevet szánok neki. Erről tájékoztattam leendő kispapát, aki a Péter névnél már ismert tüneteket produkálta. Majd közölte, hogy rendben, de lánynevet ő választ. Természetesen rábólintottam. Ezek után olyan csajszi nevekkel bombázott nap mint nap, hogy szinte égnek állt a hajam. Majd végül megkérdezte, hogy mit szólnék az Eszterhez
, és én fellélegeztem. Utána kitalálta, hogy nem is tudja amit én fiúnak gondoltam...Kompromisszunot kötöttünk, és kitaláltuk a Bencét, ami egy tüneményes, aranyos név, csak nem éreztem azt amit a Péternél.
Azért, hogy olyan szenyó mégse legyek, felvilágosítottam a párom, hogy, ha kisfiúnk lesz, akkor Máté Noel (a Péter Kevin után ugye neki jár), és ha kislány akkor Eszter Anna (Annát én szerettem volna)
. Azt mondta, hogy annak idején egy picit haragudott rám, hogy eldöntöttem (egyedül), hogy Péternek hívják majd, de, ahogy hazaértünk a kh-ból belátta, hogy ez a gyerkőc erre a névre született (pedig én elsősorban úgy szelektáltam a nevek között, hogy szépen hangozzon az a név). Gál Péter
. Ugye jól hangzik?
Virág,
neked kellemes nyaralást
, vigyázzatok magatokra!
Te is hiányozni fogsz
. Jók legyetek
!
Kukacz,
mi még maradunk itthon (jövő hét csüt.-ig), úgyhogy addig én "boldogítalak". Egyébként teljesen igazad van (persze Virágnak is, bocs!) a dokival kapcs. Bár nekem 1x a gyerekorvossal volt egy rossz élményem: az első oltásra a gyerkőc allergiával reagált (oltás után 4-5 óra elteltével lilás foltok jelentek meg a lábán, a lába szinte forró volt, és a hasán, mellkasán pöttyök jelentek meg. Rögtön felhívtam a dokit, hogy jajistenemmostmitcsináljak alapon, és ő közölte, hogy most vidéken van, de a gyereket azonnal vigyem le a rendelőbe, ő tájékoztatja a kolléganőjét, aki így már várni fog minket. Kb. fél óra múlva már ott voltunk, és a doktornő megállapította, hogy igen, ez allergiás reakció volt, de már kezd múlni, úgyhogy nem ad kálciumot a babának. Másnapra megbeszéltünk a dokival egy "randit", és ahogy meglátott a zsúfolt váróban, számomra érthetetlen módon ideges lett, és a többiek előtt elkezdte, hogy én! hoztam a frászt rá! (nem fordítva!), hogy mi lehet a baj a gyerekkel, és méghogy lila a lába... Az volt a lényeg, hogy túlkombináltam a dolgokat - szerinte - és hogy én idegesítettem őt, mikor a gyerekkel nincs is baj. Kb. 2 mp alatt lezajlott, hogy most innen kifordulok, és majd kerülgetem a ltp-n, v. ezt a békát nyam-nyam. Az utóbbi mellett döntöttem, azóta se történt semmi, végül is elkönyveltem a dokit jó fejnek. Ja és úgy adja be az oltásokat, hogy nemhogy borogatni nem kell, de még csak be sem pirosodik
. Kb. 4 hónapja pedig elnézést kért, mert létezik! első oltásra allergiás reakció, csak neki pont az én fiam volt az első ilyen, és azóta volt még egy baba, úgyhogy ne haragudjak, nekem volt igazam
. Győzelem
! 2 hete voltunk lenn, és megjegyezte, hogy a picinél majd figyelünk az első Act-HIB-ra
.)
Bocs a hosszú sztoriért, de nagyon örülök, hogy nem fordultam ki rögtön akkor a váróból. Persze a gyerekért megtettem, de ha neadj'isten a saját orvosomnál 1x hasonlót tapasztalnék, úgy elporoznék, hogy csak na.
Nektek is minden jót
, vigyázz a kis családodra
!
Üdv,
Kriszta