Sziasztok!
Szia Reni! Örülök, hogy csatlakoztál!
Laura, Jadika, Reni
Nem semmi, hogy megküzdöttetek a babáért!
Mindig csodáltam azt a kitartást és küzdést, amit egy leendő anyuka tesz a babáért...a beültetés lelkileg sem lehet egyszerű.
Nekem nagy szerencsém lehetett. Volt egy hülye körzetis nőgyógyász, akihez egyszer mentem el 4 évvel ezelőtt és úgy rám ijesztett, hogy nekem majd sosem lesz gyerekem, mert mini spirállal védekeztem. Lehordott mint egy utolsó rongyot és azonnal levette a spirált. Pedig a régi dokim csak ezt a megoldást javasolta, mert nem szedhetek hormonokat. Így eléggé beijedtem és nem is gondoltam arrra, hogy nekem könnyen lesz babám.
Az első kisfiam egy tengerparti nyaralás emléke, ahol egyetlen egyszer nem védekeztünk (rögtön a menszesz elmúlta utáni napon), mondván, hogy most úgy sem lehet baj...Persze, akkoriban még épphogy az esküvőt tervezgettük és a munkahelyemen is alig egy fél éve dolgoztam...erre kiderült, hogy a baba jön! Természetesen örültünk, de egy pár napig még nem tértem magamhoz a kábulatból!
Most szintén májusban nem védekeztem először, hogy majd jöhessen a második, ha akar....hát egyből akart.
Az AFP vizsgálat nekem is megvolt hétfőn és ma délután már megkaptam az eredményt, hogy minden OK. Így majd csak a 20.héten kell UH-ra menni. Már nagyon szeretném látni a babót! A párom is szívesen elkísérne, remélem, el tud majd jönni vele. Egyelőre ki sem lát a munkából...
Apropó, Reni! Téged jogilag ki sem rúghattak volna! Ha bejelentetted, hogy várandós vagy, akkor törvényileg védett az állásod! Ezzel már többen nyertek pert! Nem akarlak jogi herce-hurcákra buzdítani, mert a saját és a babát egészsége a legfontosabb, de tudd, hogy ezt nem muszáj annyiban hagyni!
Ez elég szörnyű, hogy kis hazánkban még megtörténhet
Jadika,
Csatlakozom a többiekhez, nagyon csinos kismama vagy és már látszik a pocid!
Manka,
Ezt nem is tudtam, hogy a strept. szűrésért már külön kell fizetni...akkor a dokimmal majd én is megbeszélem majd, hogy legyen meg, a biztonság kedvéért.
Egy valami aggaszt...már az első terhességemkor is érzékeny volt a mellbimbóm, de most néha kicsit fájdogál is minden ok nélkül. Szerintetek ez normális? A dokim most szabin van, emiatt nem akarom zavarni..