Sziasztok!
Zsuzsu! Teljesen elhűltem a történtektől!
Ahol a 9 éves gyerek ilyeneket csinál, ott nagy gond van! Nem a gyerekkel, mert ő még nem méri fel a tetteket és következményeket, de a szülők valamit elcsesztek. De egy egészséges személyiségű 5 éves gyerek sem vetkőzik le önként egy másik gyereknek és veszi a fütyköst a szájába.
Szerintem ezek a dolgok azért vannak, mert a szülők sokszor sz@rnak rá, hogy ki és hogy neveli a gyerekeket. Nekik nincs idejük, mert dolgoznak, utána kedvük, mert fáradtak, majd a suli, de ott meg a sok gyerek között nem jut egyéni figyelem a gyereknek, ami szerintem elengedhetetlen a fejlődéshez. A bébiszitterre sem jó bízni sokszor a gyereket, mert ő sem tud olyan figyelmet szentelni a gyereknek, ami kell. Szóval szerintem nagyon sok szülő letolja magáról a szülői feladatot, pedig az egészséges személyiség kifejlődéséhez elengedhetetlen a gyerek-szülő közötti bizalmas, szeretetteljes légkör kialakulása. Az én munkahelyemen az elmúlt évben öten szültek és négyen visszajöttek dolgozni fél(!) éven belül!!! Kérdem én, milyen gyerek lesz abból, akit idegenek nevelnek?
Persze ez csak az én véleményem, nem kell vele egyetérteni, viszont én nem így akarom csinálni. Az első három évben a gyerek a fontos (persze nem majomszeretettel!) okosítani, terelgetni, erkölcsi-emberi értékekre megtanítani. Ha megvannak az alapok, akkor a közösség és a környezet már nem tud akkora rombolást véghezvinni a gyerekben, hogy utána az így visszaüssön.
Linácska! Sajnálom, ami Lilivel történt, nem lehetett kellemes neki. Ez a két hét biztos rossz lesz nektek, rossz bizonytalanságban lenni. ( Itt van például a pé utáni két hét: akkor most terhes vagyok vagy sem? Ugye tudjátok miről beszélek?
) Teszt: én nem tudnék ennyire nyugodt lenni, biztos tesztelnék.
Mégha nem volt kiskatona a közelben, akkor is.
El nem tudod képzelni, hogy ezek a babák mire képesek! Akkor és ott fogannak meg, ahol egyáltalán nem számítanak rájuk!
Szóval: tesztet akarunk látni és akkor majd békénhagyunk!!!
Kislibus! A görbéd egyébként milyen? Látszik szépen a két elkülöníthető szakasz rajta?
Juca! Ha írod a könyvet, akkor szólj! Egy-két érdekes fejezettel én is tudok szolgálni!
Asztrológus: meglepő módon nem mondott hülyeségeket! Beszélgettünk szülőkről, párkapcsolatokról, munkáról és nagyon jó meglátásai voltak.
A lényeg: a horoszkóp szerint lesz gyerekem. Időpontot nem mondott, szerinte az sarlatánkodás, mert a horoszkóp ilyeneket nem mutat meg, csak életutakat. Azt is mondta, hogy a gát bennem van.
A baj az, hogy nagyon erős akarok lenni mindig, minden élethelyzetben, nem szeretem kiadni az irányítást a kezemből és van bennem egy kimondatlan félelem, hogy mi lesz akkor, ha másoktól fog függeni az életem: a gyerektől, akihez alkalmazkodnom kell, a társtól, akinek a támaszára lesz szükségem mind anyagilag, mind érzelmileg, a főnöktől, aki vagy visszavesz vagy sem, stb. Tehát szerinte rendet kell tennem a fejemben, a nőies énemet kell elővennem és elfogadnom, hogy ez így teljesen természetes! Azt mondta, hogy sokat segít, az anyaságban, ha már most elkezdek úgy élni, mintha anya lennék. Végigvettük, hogy mit kellene a mostani életemen - állapotomon változtatni, ha lenne gyerekem: rendszerezettebb élet, nincs lustálkodás sokáig az ágyban, több házimunka, főzés, bevásárolás, kevesebb internet, rendetlenség, mirelit kaja, stb.
Azt mondta, hogy én már anya vagyok, csak a gyerek még valahol máshol figyel engem és ha ő (nem én!) alkalmasnak találja a helyzetet jönni fog. Úgyhogy megpróbálok anyaként élni, viselkedni, el kezdem már most megvalósítani azokat a dolgokat, amikre azt mondtam, hogy majd ha lesz gyerekem, akkor így meg így lesz. Hát lányok! Kemény munka vár rám!