Sziasztok.
Szuper reggelem volt. Először arra nyitottam ki a szemem, hogy a gyerek ül az ágyában, sírdogál. Visszaadtam neki a cucliját, erre hallok valami malacvisítás szerűséget. Nem is foglalkoztam vele, Peti visszaaludt, én pisiltem, visszafeküdtem az ágyikóba. Hát a visítás az Istennek sem akart megszűnni, hát kinézek az ablakon, a benzinkútnál áll egy állatszállító kamion, ránézek az órára, 5.45. A visítást még nagy durrogások kísérték, most vagy enni-inni kaptak, vagy (ha rosszabbra gondolok), akkor elkábította őket a sofőr vagy a kísérője, mert szűk fél óra után megszűntek az állathangok. Akkor elindultak, és képzeljétek, a pasi nekiállt túráztatni a motort, ami itt a panelok között olyan volt, mintha egy vadászgép szállt volna el a fejem felett. Csoda, hogy Peti nem kelt fel. ÁÁÁÁÁÁÁ. Mondjuk ennek örömére csak nyolc után keltünk fel.
Persze egész délelőtt hisztizett a drágaságom, semmi és sehogy sem volt jó, aztán legurult öcsém ágyáról, 10 percig kerestem az egyik játéka darabját (azt hittem, hogy kidobta, én meg pont délelőtt ürítettem ki a szemetest), de a végén megtaláltam, aztán meg, mielőtt elindultunk a mamámékhoz, a fél pár szandálja után kutattuk végig a lakást. És hol van még az este...
Bénianyu, jó, sejtettem, hogy te nem az az anyuka vagy, aki lucernán neveli a gyerekét.
Egyébként szerintem NEM lehet egy 6 év alatti gyereket hús nélkül egészségesen nevelni. Utána meg már csak el tudja dönteni, hogy miként étkezik, de addig szerintem sokkal egészségesebb nekik a fehérjeigényüket a húsfélékből kielégíteni.
Hát egyébként minden tiszteltem Benié, de ahogy írtam, nálunk csak a bolti kaják jönnek be egyelőre. Gyanítom ennek a kevés foga is az egyik oka, mert pl. a múltkor a natúr joghurtba csak beletörtem a barackot (puha volt nagyon), de voltak benne kicsit nagyobb darabok is, és nem kellett neki. Ugyanez lenne a túróval is, az tuti. Majd ha lesz még 4 foga, akkor már talán jó lesz neki a házi gyümijoghurt is.
Nagyon remélem, hogy minél több olyan van, aki nem iszik mű izét. Én igen, de csak lájtot, terhesen is azt vedeltem (édes volt, de ugye cukormentes, az édesítőre meg immunis vagyok), meg ásványvizet. A sztori konkrétan egy étteremben esett meg, ahol ugye, ha valami családi party van, kipakolnak mindent, aztán azt veszik el, ami kell.
Hm, nálunk az ivás téma egyáltalán nem így zajlott. Én is próbálkoztam így, de nálunk egy ideig Peti egyáltalán nem volt hajlandó inni, SEMMIT. Próbáltam én mindennel, néha kapott babateát, de azt sem preferálta, viszont a vízzel semmi baja. De így is egy kis teve veszett el benne, mert hiába eszik szárazat és kínálom utána akármivel is, egyáltalán nem biztos, hogy iszik. Ez van.
Hallod, nem semmi a fiad. Hagymaevés nyersen. Ez igen!
Én vegetázok. Lehet, mű, viszont több benne a fűszer, nem csak só. Persze csak módjával. Mondjuk, amit mi eszünk, abból is kap, abban jobban érződik.
Nagyon jó az elosztás, ha én ideülök, tőlem odaégne a konyhában az, ami épp fő.
Kimike, Peti még nem kapott gyümilevet. Sajna mindegyik sűrítmény meg cukor (kivéve a házi), még a bébiitalokban is van valami, ami édesíti. Így nálunk Peti leginkább vizet kap, télen esetleg majd megint teát, kicsike cukorral. A bébiitallal meg majd lesz valami, van a spájzban egy nagyobb meg egy kisebb üveggel.
Na látod, akkor Milán is elég karakán egyéniség ivás terén. Én is azt mondom, hogy inkább igyon, mintsem baja legyen.
Juca, tetszik ez a prioritás lista, fagyi nálunk is módi, a hét végén Peti a tölcsérét nyalta, ahogy engem utánzott fagyievészet közben, így nyalhatott az én adagomból, a túró rudiból eddig inkább csak a túrót eszegette, a csokija nem módi, viszont a mamáméknál tudja mutogatni, hogy neki csoki kellene. Épp ma mondtam a mamámnak, hogy sebaj, ha ad, de legalább ne ebéd előtt. És mivel ma Peti viszonylag keveset előebédelt, talán belátja, hogy nekem van igazam.
Cukorkából Peti a Tic Tac-ért van megveszve, napi max. 1 szemet kap, ha épp eszembe jut neki adni, vagy nagyon kunyizik érte. A többi cukorkával még ráérünk, mert amilyen kis együgyü, egészben nyelné le, azt meg nem szeretném, ha a torkán akadna.
Andy, hát én egy másik helyen olvastam félszemmel, és most, hogy Gabella Benin észrevette, és kiderült, hogy ez a "szülinapos póló", felbátorodtam, és írtam, hogy mi a helyzet.
Szerintem írj te is, maximum a hajukat fogják tépni, hogy ennyien nem kapták meg a levelüket.
Na igen, Petinek is volt olyan időszaka, hogy szólnom kellett a férjemnek, hogy óvatosan közelítsen az ágyunkhoz, mert Petinek kilógott keze-lába, és az ő ágya meg a miénk között alapból is kicsi a hely.
Mennyi cumija van Daninak...
Marcy, mikor mi eszünk chipset (hát nem vagyunk az a "lucernán élő" család), akkor Peti is kap, és nagyon tudja rágcsizni. Dettó a kukival. De ha nem látja, nem kéri, és nekem ez így jó.
Járáshoz hajrá Marci!!!!
Jaj, ez az utolsó kép, szuper jó. Ja, a vödrösről jutott eszembe, nálunk már nincs itthon akkora műanyag vödör, ami jó lenne Peti fejére...
Mári, jól értem, akkor eszik Vencus gyümit, de dobozosat. Ugye jól értettem??? Egyébként tudod, Peti is sokáig csak bébikonzervet kapott, mondjuk leginkább az én lustaságom miatt, viszont tény, hogy mióta reszelt, házilag összetört gyümit kap, azt is megeszi.
Tejterheléshez a drukkok mennek.
Meteor, hát az időjárás itt meg elég változó. Reggel még az eső is esett, ki is készítettem az útra Petinek a hosszú nacit meg a pulcsit, de mikor elmentünk, már sütött a nap, így a pólóra nem volt szükség, azt betettem a járgányba. Még jó, mert most megint ború jött a derűre.
Jaj, ilyen élményeim nekem is vannak, csak nálunk már akkor nyekergett Peti, ha hátat fordítottam neki, hogy lefeküdjek én is. (Alapból úgy alszunk, hogy a mi a fejünk az ablak fele néz, Peti meg pont arra lát, így mindig rálátunk.) Így volt olyan, hogy a férjem "rendesen" aludt, én meg "fejjel lefele", és így minden OK volt.
Játszótéri incidenshez passz, sajna nem lehet mit tenni, a szülőket úgy sem lehet megnevelni, mindig is voltak és lesznek is ilyenek, akik e téren igen magas az ingerküszöbe.
A Túró Rudiban tényleg nincs semmi különös. Én valamelyik nap Győri Édes Kismackót vettem Petinek, hogy úgyis reklámozzák, hogy milyen jó, és mi volt benne? Guargumi... Na mindegy, csak gondoltam, megosztom veletek.
Reni, az üres flakonokat Peti is imádja hurcibálni, pakolászni. Mondjuk az üvegekkel is így van, csak győzzünk figyelni rá, hogy épp mit kaparint meg.
Ruhánk nekünk is van egy rakattal, de ha épp nem fogok olyat találni, ami épp kell, majd turizok, remélem, akkor épp nagyobb ruhák lesznek az üzletben. De egyelőre még van mit adni a kölökre.
Ó, Kinder tojást már Peti is evett, Húsvétkor. Csak pár falatot, de ugye muszáj volt adni, mert látta, hogy mi esszük.
További szép napot.