Zsani!
Beszti segit, de csak ha itt van. Bocs, szerdán kipurcantam, tegnap meg nem voltam itthon (LLL, Veszprém, kondi + Nátán éjszaka egy csomót cicizett (nem evett, csak cumizott, viszont ha elvettem, akkor orditott)).
De a szopitopicban Ágci leirta az értékeket, ez nem tudom, hogy mennyire LLL, ha jól emlékszem Menta adatai:
hetente átlag
elsõ 3-4 hónap: 115-220 gr-t hízik,
4-6 hó között: 85-140 gr, és a
második félévben 45-85 gr.
Persze nem feltétlenül egyenletes, tehát lehet, hogy 1-2 hétre teljesen leáll (ilyenkor valami más fejlödés viszont megfigyelhetö (mozgásban, kommunikációban)), aztán többet hizik.
Tüni!
Szerintem ilyen nincs, hogy ad még két hetet. Miért, utána mit fog tenni? Egésznap téged pesztrál majd, hogy mikor töböd a gyerekedbe végre azt az elöször 1 kiskanál ennivalót? Vagy a tápszert értette alatta? ("Nem elég a tej...")
Zsanival egyetértek, hogy nem mindenáron a szopi, de ez szerintem nem az a helyzet, ahol kell bármit is tenni a szopin kivül.
És van még egy észrevételem:
Már az egész hozzáállás jelez valamit: alapesetben nem cél a szopi kiváltása!!! Tehát ha szeretsz, akarsz, tudsz szoptatni, akkor az 1. évben az anyatej a fö táplálék. Nem kiváltunk szopikat (ez az elválasztás), hanem a szopi mellé kap hamit pluszban, akkortól és annyit, amennyit igényel (hozzátáplálás). Ekkor nem csökken a szopik száma, továbbra is annyit szopik, amennyit szeretne (igény szerint).
Pár hónapja én nagyon filóztam ezen, hogy mit is csináljak, de aztán végül nem én döntöttem, hanem Nátán, aki nem volt hajlandó semmit enni eleinte a szopin kivül, igy maradt az, hogy szopi és utána kinálom. Ez mostanra teljesen bevállt. És látszik, hogy azért igy is lehet, mert nem igaz, hogy akkor nem fog enni mást, mert Nátán idönként 200 gr-ot is simán megeszik a szopi mellet.
De erre az egészre szerintem van még 2 hónapod. Ha nem akarod (és itt szerintem a gyarapodása nem indokolja), nem kell elkezdened, a te gyereked, senki (még az orvos sem) kötelezhet rá, hogy elkezd.
Igyál soakt, pihenj, legyen sokat cicin!
Beszti