Sziasztok!
Ági!
Tudtam, hogy félreérthető amit írtam, és direkt oda is írtam, hogy azt aki munka miatt adja be bölcsibe a gyereket, azzal tökéletesen egyet értek.
SŐT! Ha nem lennék távmunkás, nekem valszeg 6 hónap után már bölcsibe kellett volna adnom a gyerekeket, mert annyi kölcsön van a nyakunkon, hogy mindenképp dolgoznom kellett volna.
Remélem jól éreztem az írásodból, hogy nem vetted magadra amit írtam, mert amúgy meg egyezik a véleményünk azzal kapcsolatban, hogy aki hobbiból adja be a gyereket bölcsibe, mert szabad órákat szeretne magának, és nem dolgozik, az nem biztos, hogy jól teszi.
Niki!
A gyes mellett 4 órában dolgozhatsz munkahelyen, az otthon végzett munka pedig korlátlan idejű. Emelett mehetsz gyesre. Gyed mellett ugye nem lehet dolgozni.
Na most. Én kipróbáltam, hogy a munka mellett nekem Lili 1 éves korától járt a gyes. Akkor változott a jogszabály, így én ezt nem is figyeltem, a munkahelyemen nem szóltak, így fél évvel később igényeltem csak, pár hónapnyitól elestem, de mindegy.
6 hónap volt még az évből amikor kaptam gyest, aztán csináltam az adóbevallást következő évben, és akkor koppantam egy nagyot.
A gyes hiába adómentes, megdobta az adóalapomat, átugrottam egy másik sávba miatta, és 1 teljes havi gyest vissza kellett fizetnem a különbözet miatt, mert a munkahelyem meg ugye nem vette figyelembe az adóelőleg levonásánál a gyest. Gondoltam magamban ezt jól kitalálták, hogy nem a nyugdíjjal vették egy kalap alá a gyest, mert ugye aki nyugdíj mellett dolgozik is, annak az adóalapját a nyugdíj nem emeli meg, tehát ő tényleg nem adózik a nyugdíja után, a gyeses meg adózik a gyes után.
Na akkor gondolkoztunk, hogy lehetne mégis kivenni a pénzt, ami jár úgy, hogy ne kelljen aztán egész év után 2 havi gyest befizetni az adóba.
Így aztán következő évtől a törvény adta lehetőséggel élve elküldtük anyósomat gyesre. Így teljes egészében jár a gyes, csakhogy így meg alá kellett írnom egy papírt, hogy nem adom be a gyerekeket nappali intézménybe, akkoris, ha dolgozom!
Úgyhogy ez meg nekem előirányozta, hogy ha kell a gyes, nem adhatom be a gyerekeket bölcsibe.
Nem tudom értetted-e amit leírtam
Te hol dolgozol? Mert amúgy a nagyobb cégek már nyitottabbak a távmunka irányában, ha olyan a munkaterület, amit lehet otthon végezni. Pl. az Audi totál nyitott ebben a témában, meg a Volán is.
Na dugulok.
Más
Képzeljétek az esküvő előtt egy ronda árpa lett a szememen. Olyan mérges vagyok. Tegnap voltam dokinál, és mondott valamit, amit nem értettem, valaki esetleg meg tudná magyarázni?
Azt mondta, ha nem javul a szemem, pénteken menjek el a szemészetre, ODA NEM KELL BEUTALÓ!
DE ha nem kell beutaló a szakrendelésre, akkor mennyit kell fizetnem?
Beutaló nélkül 1000 Ft-ot kérnek el egy szakrendelésen, beutalóval csak 300-at. Ebben az esetben mennyit kell fizetnem, ha ide NEM KELL! a beutaló?
Puszi: Bogi