Sziasztok!
Jó kis pörgős topik lettünk.
Gratula mindenkinek a szép uh eredményekhez.
Nekem 2 nagyon szutyok nap áll mögöttem, megint vissajött a hányinger és hányás is, tetejébe a dokim tegnap akkora bunkó volt, hogy haz őskorban él, vele csapkodták volna le a mamutokat...
Lényegében annyi történt, hogy megkérdeztem tőle, hogy mit szólna a dúlás szüléshez erre kikelt magából, elkezdett mesélni a rossz dúlás élményeiről, mondta, hogy csak szülésznőt választhatok, sőt még a szülési tervtől is mereven elzárkózott (nyilván nem most akartam megbeszélni, csak egyeztetni, mit szeretnék a későbbiekben.) Mondtam neki, hogy az előző szülésnél (vele és az ügyeletes szülésznővel) nagyon profi volt minden szakmailag de emberileg több odafigyelésre és bátorításra lett volna szükségem. Erre közölte hogy arra való a szülésznő. Én ezt nem így gondolom. A szülésznő egészségügyi szakember és nem várható el tőle, hogy az egész szülés alatt a lelkivilágommal gyógypeddezzen, ha éppen úgy áll az igényem rá.. Végülis arra bíztatott, hogy menjek el a felkészítő előadásokra és aztán döntsem el. Kerek perec, kicsit (?) durván kijelentette, hogy ha nem tetszik, akkor válasszak más orvost és nem lesz harag de fel is út le is út, csá. Csak ültem, mint akit leforráztak.
Az már csak hab volt a tortán, hogy anyagilag sem úgy számolt, ahogy legutóbb ő maga mondta (lett volna kedvezményem a magánrendelésén, én ezzel neki megadva a tiszteletet nem kívántam élni, erre átvállalta, hogy kifizeti a magánlabor-költségeket. Most meg teljes díjat számolt és közölte, hogy akkor a labort is fizessem már ki. Ez plusz több ezer ft különbség volt.) Az meg már csak az én lelkemnek esett gyatrán, hogy ránézett a kisfiamra uh-val, de a képernyőt a világért felém nem fordította volna egy pillanatra.
Szóval dilemmázom
Mint orvosban, teljesen megbízom benne, de emberileg nem ez az első ilyen eset (6 hetes uh-on közölte, hogy túl kicsi az egyébként napra pont jó méretű petezsák és ez nem is biztos hogy terhesség na mindezt jó paraszt stílusban előadva).
A Kistarcsai kórházról nagyon kiválóak a tapasztalataim. Kivéve, hogy a gyerkőcöt születés után viszik mintha kötelező volna...
Úgy tűnik, hangulatember, mert a legutóbbi vizsgálatkor meg a popsim nyalta, ahogyan azt az ember egy magánrendelésen 8-10 ezer ft-ért/kb. 20 perc talán jogosan elvárja...
Ami még ellene szól, hoyg Érden lakunk, Kistarcsa innen baromi messze van, úgyhogy lehet, hogy a kocsiban szülök meg.
A Szent Imre volna a másik választás. A dúlák is javasolják és nagyon jók a szülésznők. Ott ügyeletes dokinál szülnék.
Párommal egyetértésban valszeg ez az utolsó szülésem, amennyiben minden rendben van a gyerekkel (nem szeretnénk harmadikat). Akkor pedig valóban dúlát kellene választanom, mert ez a nagy álmom és nem lesz még egy lehetőségem valóra váltani.
Még nem döntöttem, rágódom. Érdekelne a véleményetek pro és kontra is.
Bocs hogy ilyen böllérrre
eresztettem az írást de nagyon pörög az agyam...