Szia Zsuzsi,
A dokidat nem ismerem, de a többi kérdésedre válaszolok gyorsan, max. a frissen szült anyukák majd kiegészítik a válaszaimat.
A gátvédelem az opció, szerintem minden esetben a körülmények határozzák meg, hogy lesz-e gátvágás, vagy sem. Úgy tudom, nem tövényszerűen alkalmazzák, csak szükség esetén, de ezt a szülő orvossal kell egyeztetni.
A beöntés és borotválás teljesen opcionális, legalábbis úgy tudom, TE döntöd el, hogy szeretnéd, vagy sem. Javasolják.
A férj bent lehet a szülés alatt, kivétel a császár, mert állításuk szerint kicsi a hely, s nem fér el még egy ember.
Szerintem csak nem akarják kerülgetni az apát... utána azonban Ő az, aki végig jelen van a mosdatásnál/öltöztetésnél. A szülés után pedig feltehetően addig van veled a papa, amíg Te is a szülőszobán vagy. Ez úgy tudom, 2 óra, hacsak nincs tumultus, s kirakaknak a szobádba.
A kisbabák pedig attól függően vannak nálad éjjel-nappal, hogy milyen típusú szobába kerülsz, kéred magad, van hely... stb. Van olyan, amiért fizetsz (10e Ft körül/éjszaka), ez 1-2 ágyas, ott nálad lehet a kicsi, de be is adhatod kedved szerint.
Aztán van 3-4 (?) ágyas, ahol veled lehet a kicsi... s van olyan is, ahol hozzák neked a babát meghatározott időközönként.
Továbbá pedig, ha az ajánlott dokit nem tudod elérni, szívesen megadom az én dokim számát, maximálisan meg vagyok elégedve vele eddig (problémás terhességgel, hisztis hozzáállással a vége felé is mosolygós, ha hívom telefonon, visszahív... stb. ). De tény, hogy az Uzsokiban mindenkiről csak jókat lehet hallani, egyetlen "mumus" doki és szülésznő sincs, szerencsére.