Hali.
Képzeljétek, hogy megszívtam...elmentem pénzt befizetni a Budapest Bankba. És mint kiderült, a férjem 7000 Ft-ot hagyott itthon, és én csak egy ezrest tettem félre belőle, így a papíron szereplő 5 rugó helyett 6 rugót hagytam ott a bankba, mert kivételesen nem számoltam meg, mielőtt odaadtam volna. De a pénztáros sem ugrált, hogy többet adtam oda. Na mindegy, nem fogok utána járkálni, csak marhára bepipultam saját magamra.
Bénianyu, szívemből szóltál!
Egyébként szerintem pl. a németek elégedettek. Ha megnézed, a nyári időszakban rengeteg nyugdíjas pár indul neki a nagyvilágnak a saját kis lakókocsijával, pl. nálunk is a strand kempingjében szoktak "lebzselni". Gyanítom, nem a gyerekeiktől kérnek kölcsön.
Ja, igen, rabok: a férjem erre is kitalálta a zsenitudományát, valahol igaza is lenne: úgyis rengeteg dolgozik közülük, a párom szerint abból fizessenek az ellátásárt. Jól is hangzik, de akkor meg senki nem dolgozna, és megint a mi adónkból élnének. Persze a vicc az, hogy emellett a férjem jól bebörtönözné az ittas vezetőket...ki érti ezt?
Hm, hét kiló? Irigy-irigy, rajtam 17 van pluszban, vagyis ha ennyit leadnék, akkor lennék 60-hoz közelebb, ami már igazán jó lenne, de egyelőre erről csak álmodozom. Nekem mozogni kéne, hogy lejjebb menjen a súlyom, de magamban futó-tornázó nem vagyok, nekem a konditerem lenne jó, de az megint pénz.
Biosokhoz passz, de szerintem, ha már nem szopik mennyiséget Beni, nem árt. De te érzed!
Kimike, akkor használd ki a szabidat, pihizz, már amennyit tudsz!
Peti meg továbbra sem beszél, de tegnap pl. rájött, hogy miként tud felmászni az asztal tetejére. Felmászik a székre, és onnan tovább, ez telik neki kb. 15 másodpercbe. Mikor kicsit arrább vittem a széket, akkor is próbálkozott, majdnem beesett a szék meg az asztal közé, nem nagyon érdekelte a dolog, félelemérzete egyenlő a nullával! Most van vagy egy méter a két bútor között.
Juca,
hát tényleg nem az államnak szüljük a gyerkőket, főleg, ha abból indulok ki, hogy semmi nélkül megkapom a kis GYES-emet, aztán próbáljam meg fenntartani belőle a gyerekemet, és akkor még magamról nem is szóltam ugyebár.
Huh, ez a cikk tényleg gáz. Egyébként az ilyentől megkérdezném, hogyha tényleg tisztességes családanya, akkor mikor szakít időt a félrekefélésre (csak azért, hogy a cikk témájánál maradjak)?
A próbálkozásra én is emlékszem, én is sajnáltam, hogy semmi sem lett belőle. Na és akkor képzeld, hogy nekem a 0 ázsióm azzal, hogy megszületett Peti, minimum -10-re esett, és így keresek munkát. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ.
Gabella, ez jó. Egyébként teljesen igazad van, a legnagyobb gyerekeinket elég nehéz akármire is rászoktatni.
Egyébként annyit azért hozzátennék, hogy a gyerek ahhoz szokik hozzá, amihez mi szoktatjuk, mert ugye szegény kire "hallgasson", ha nem a szüleire. Mi is vittük Petit világgá már törpekorában, semmi baja sem volt sosem, ő is marha jót tudott aludni a hordozójában, a babakocsiban, a szimpla sportjárgányában (pedig abban aztán rendesen összecsuklott), a mostaniban is jót szunyál, ha úgy hozza a sors, sőt a jelenleg használt gyerekülésben is colostokot játszik, ha elalszik, de fel nem kelne! Jó, lehet, hogy csak az apjára ütött.
Na rajtad felbuzdulva csináltam egy extra gyors ktgvetést, ha cirka cirkárum számolok mindent, akkor a végén cirka napi 1200 Ft marad a megélhetésre, gyógyszerekre. Osszunk-szorozzunk, mint egy induló.
Ismerős az érzés, amit írsz, néha velem is előfordult, hogy délután bealudtam a gyerekkel, mert akkor olyan jól esett, de amikor felkeltem, akkor úgy éreztem, mintha nem is szunyáltam volna egy percet sem.
Ezek már az új géppel készült fotók? Szuperek!
Wkata, ezért írtam, hogy erre vagyunk öten. Ha jobban belegondolsz, pl. a melegvíz és a villanyáram egy egyedül élő embernél tutira kevesebb, ha meg idős, akkor még inkább, mert mondjuk épp csak lemosdik, és nem üzemeltet kismillió elektromos berendezést.
A kérdésedre válaszolva egyébként igen, próbálja meg eladni, csak épp nem érne vele semmit, mert az tény, hogy kisebb lakás=kisebb rezsi, viszont árban a panellakások úgy működnek, hogy a kisebb pontosan azért kerül többe, mert a rezsin lehet spórolni. Ördögi kör ez is.
Ahogy Juca is írta, valahol nekem sem az a bajom, hogy vki idősen dolgozik, de akkor ne panaszkodjon, hogy neki az összes jövedelme kevés. Akkor vagy ez legyen, vagy az, és mennyit tudna az állam spórolni. És még így is emelik a nyugdíjkorhatárt. Végül is egész jó, mert mire mi betöltjük ezt a kort, már alulról szagoljuk a stressztől az ibolyát, így nem kell bennünket ellátni. Hm...
Meteor,
a közös ktg igenis függ a lakók számától, mert a költségeket aszerint osztják el. A fűtés az állandó, tény, az a lakásmérettől függ, tény. Viszont a többi kizárólagosan a lakón múlik...
Pancsira nincs ötletem, Peti is csinált egyébként ilyet, de akkor csak és kizárólag a ringatás és a köztünk való alvás jött be. Mondjuk neki a cumi is jó, ha épp olyanja van, beteszi-kiveszi. De az is jó, amit Wkata írt, csak apuka is kell hozzá, mármint, hogy bírja a gyűrődést.
A hippi napon jót mosolyogtam. Én mostanság nem merem bejátszani, hogy Peti ne fürödjön, szegénykém annyira leizzad napközben. Most is csupa kiütés a nyaka körül. Most is már gondolkodom azon, hogy két hét múlva szombaton milyen menetrend legyen, mert napközben valszeg Dunakeszin leszünk, és onnan úgy kellene hazajönni, hogy itthon lepancsiztassam a gyereket, mert este meg a mamám névnapját ünnepeljük.
Reni, igen, emlékszem a melegvizes dologra. Egyébként nálunk is egy cég van, de itt benne van az önkormányzat keze a cégben, valszeg ezért nincsenek annyira elszállva az áraik.
A receptet elraktározom magamnak, a férjem úgyis édesszájú.