Új privát üzeneted érkezett!

Hmbori!!!
Itt van egy kérdés.... Ezt tedd fel a dokidnak, de előtte okosítsd ki magad a honlapról! http://www.pcos.hu/show_question.php?question=456
A Closty a metformin nélkül tovább súlyosbítja a meglévő betegséget. A PCOS-nek nem alapfeltétele a kiscisztás petefészek, bármilyen hülyén is hangzik! Ezt nagyon illene neki tudni...........

Teszek fel még egy linket is! Csak olvasgasd el őket, és számold meg, hogy hányszor volt benne "én megbízom a dokimban". És ebből hányszor lett terhesség...... Tippelhetsz! http://www.pcos.hu/igaz_tortenetek.html

Boldogan segítek, ha kéred, tedd csak fel a kérdéseidet. És kicsit lejjebb találsz egy PCOS topikot is! Hagyd hogy segítsünk!
Vendég

szakadék!

Igen, nagyon érdeklődve tanulmányozom az oldalt, az igaz történetekbe is már beleolvastam, de a doki-tesztelő kérdéseket pont nem találtam meg! :) Köszi!

Jól gondolom, hogy Te is érintett vagy a témában? Mindenestre gratula, hogy már csak 218 nap van a babád érkezéséig! Az első lesz? Ebben a topikban írtál már ilyen sokat? (Már 196 hozzászólásod van, pedig még csak egy hónapja regisztráltál.)

És nagyon-nagyon köszönöm, hogy ennyire segítőkész vagy, nagyon jól esik! :oops:
hmbori

Kéretlen prókátor vagyok, sokszor nem is érzem helyén valónak a beírásaimat. De mikor eszembe jut az elpazarolt 3 és fél évem, akkor azt gondolom, ha egy ember is meghallgatta, már jó!!! Igen, PCOS vagyok. De jó helyre vezérelt a sors talán..... Hülye nagy szavak! :wink:

Várunk a pcos-ok teherbeesési nehézségei című topikban, segítő kezekkel, orvos és intézmény nevekkel, tanácsokkal!
Pont ma lett egy babásunk.... Elég dúsan mézes a madzagom???

Borsóka a második gyermekem lesz, van már egy 13 éves nagy fiam!!
Vendég

Most elköszönök, holnap találkozzunk modaát!
Kicsit talán frissebb is leszek...... :oops:
Jó éjt!
Vendég

Látom sehol senki. Azért lenne egy kérdésem, hátha valaki válaszol.
A ciklus 17. napján elvileg hol kellene lennie a tüszőnek?? Az jó, ha még akkor is a petefészekben látja akkor az orvos a hüvelyi ultrahanggal?
Volt valakinek olyan tünete a korai terhességben, hogy szurkált a petefészke??

Előre is köszi a válaszokat.

Szilvi
szilvia80

Szia Szilvi!

Hát elég furákat kérdezel!
17-ik napon elvileg már nem kéne ott lenni????!!!!!!!!
Nem tudom,de ha késői pé van,akkor lehet ott!!!!
De hátha valaki okosabbat ir!!!!!

17-ik napon vagy???
Ha szurkál a petefészked,akkor most lehet pé-d!!!!
Korai terhességnél a poci egész területe is szúrkálhat!!!!!!
De szerintem a petefészek is!!!!
13 éve voltam terhes már nem emlékszem semmire!!!!

Én egyébként vagyok minden nap,de ha nem ir senki,kinek irjak???!!!
Neked most irtam,mert te is irtál!!!!

JÓ ÉJT!!!!
Vendég

Kriszti!

Köszönöm hogy válaszoltál! Hát nem tudom, bizonytalanságban vagyok. De majd két hét múlva kiderül.

Örülök hogy írtál. Legalább ezen a napon is írt valaki.

Jó éjt. És sok sikert.
Te hogy állsz különben?
szilvia80

A vonalzómon látszik!!!!!
Nagyon az az érzésem,hogy 2x volt pé-m!!
De nem biztos!!!!!
8-ik nap körül is és most is!!!!!
Elég érdekes és ritka!!!!
De ha igy van nagyobb lenne az esélyem de igy 10 hónap után,már nagyon nehéz hinni és bizni!!!!!
Drukkolok neked!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sok sikert!!!
Ha van kedved irj máskor is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SZÉP ÁLMOKAT ÉS JÓ ÉJT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Sziasztok!

Én teljesen új vagyok itt, remélem nagy butaságokat nem írok és főleg nem untatlak vele titeket

Az én kálváriám tavaly nyáron kezdődőtt amikor abbahagytam a fogamzásgátlót, megbeszéltük a férjemmel, hogy most már jöhet a baba (hittük mi)! A fogamzásgátló elhagyása után 1x még megjött rendesen, aztán 2 hónapig semmi, persze az első gondolatom nekem is az volt, hogy juhéjjj ilyen könnyen sikerült teherbe esnem, de sajnos a teszt, majd az orvosi vizsgálati is negatív eredményt mutatot. Aztán még 1 hónapig nem jött meg, ezalatt 2 orvosnál is jártam, hogy mi lehet ennek az oka, nyugtattak, hogy a fogamzásgátló elhagyása után előfordul az ilyen. Aztán szeptemberben beütött a ménykű, megjött...... De úgy, hogy aztán már nem is akart elállni, 3 hét táppénz, gyógykaparni nem akartak, éppen három gyógyszer félét szedtem mire megállt. Aztán jöhetett a Norcolut kúra 3 hónapig, a ciklusom "beállt" 45 naposra, azt mondta a nőgyógyász, hogy ennek is örülni kel?! Mindegy én örültem, ha ő azt mondja!
Most májusban volt egy vérvételem ami kimutatta, hogy nincs peteérésem, terheléses cukorvizsgálatot is néztek az is neg., ultrahanggal is vizsgált ott is minden rendben. A metfogammát szedem.
A dokim azt mondta, hogy Norcolut szedése után 1 évvel elkezdni adni majd Clostilbegyt nevezetű gyógyszert, ami, ha minden igaz egy kicsit elősegíti a peték érését! Szóval most itt tartok! Szeptemberben lesz az első Clostilbegyt kurám, kiváncsian várom?! Félek nagyon a csalódástól, de nagyon jól esik, hogy "kibeszélheti" magából az ember!
Valamelyikötők esetleg csinálta már végig ezt a Clostilbegyt kúrát?
Milyen eredménnyel?

Köszi a segítséget!
aminella

Szia Aminella!
Én negyedik hónapja,clostyzok,de ez az utolsó,első 3 hóhab 2x1 szedtem ,most 3x1 szedtem,még van egy havi,de azt már nem szedem be!!!
Nekem csinált peteérést!!!!!!
Csak annyit tudok mondani,hogy próbáld meg,nem vesztel vele semmit!!!!!
Van aki az 1 clostys hónap után terhes lessz,van aki több hónap után,van akinek még a clostytól sincs pé-je!!!!!
Majd meglátod!!!!!!
Sok sikert!!!!!!!!!!!!!
Ha érdekel még valami,megpróbálok válaszolni!!!!!!!!!!
Ha tudom,a kérdésedre a választ!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Sziasztok!

Nekem ez az első hónap amikor szedem a clostit! A progim lett nagyon alacsony 6,2. Nektek mikor kellett menni az első Uh-ra? Nekem a dokim azt mondta, h 8-10 cn között! Szval én hétfőn megyek. Mit lát ilyenkor a doki, nem korai még??

Ja és ha az estradiol alacsony az jelent vmit??

Mindenkinek megy a drukk!

Kép
kata05

Kata!
A progi miatt szeded a Clostyt? A dokid tudja, hogy az nem arra van???????????? A túró a fülébe....... Komolyan mondom csajok, némelyik doki eszméletlen!
Vendég

Kata!
A closty peteérést serkentő gyógyszer!!!!
Én a mensi 3-ik napján eddig 2x1-et szedtem most 3x1-et!!!
A 12-ik nap kell menni uh-ra mindig,legalábbis nekem!!!!!!
A peteérés szépen látszódik,sőtt az is,hogy megrepedt e a tüsző!!!!

A progi-ra én úgy tudom,hogy utrót irják!!!!
De van másfajta gyogyi is rá!!!!
Drukkolok én is!!!!
Vendég

Igen a progira adjuk az utrogestan ami általában kúp formájában használatos, de van tablettás változata is.
alacsony progi esetén vékony a méknyálahártya, így az utro megtapadás segítésére van.
Persze mikor elkezded alakalmazni kb. a 20.naptól még nem tudhatod ,hogy terhes vagy-e...
Closit általában a 3-7 napig használjuk, napi kettő az általános adag.
Uh- szabványszerűen a 12.napon szokott lenni.
Itt kell lennie legalább egy db. legalább 15mm-es tüszőnek.
A tüsző naponta általában 2mm-et nőhet.
14.napon ha szükséges Choragon tüszőrepesztő injekció a következő, majd házasélet a következő 24-40 órában.
Kata orvosára ne húzzuk rá a lepedőt egyből, csak kevés infót mondott el.
Progija alacsony, de valószínűleg nincs peteérésem sem.
Ez gyakaran együtt jár, tehát a clostit közvetlenül nem az alacsony progi miatt kapja.
Először legyen tüsző a clostitol, majd Uh és repesztés (vagy magától reped), aztán jöhet a progi pótlás.
k.vanda

Vanda!
Nem szándékoztam rá húzni a vizes lepedőt a dokira. De Te is véleményezheted, hogy alacsony progira, nem Clostyt kell adni. Annál is inkább, mert ha nincsen peteérése, annak van valamilyen oka. Miért nincsen kivizsgálva az ok maga? Miért egyből a Closty a magoldás, napi 2 szem "általános adagban"?

Az én babácskám is Clostys baba, félreértés ne essék. Napi egy szemet szedtem a ciklus 5-9. napján, és nem kaptam repesztőt sem, ilyen bogyó adag mellett nem kell repesztő. Ugyanis, ha nincs túllőve a Clostyval a tüsző, megreped bizony magától......

Azt, hogy valakinek nincsen peteérése, azt komolyan ki kell vizsgálni, nem pedig "szedjen Clostyt" felkiáltással elküldeni.....

Szerintem! Persze én csak egy sokat tapasztalt laikus vagyok, tehát igaziból véleményem van, és az érveim orvosilag nem állják meg a helyüket, az audodidakta képzésem minden bizonnyal nem elégséges az érveléshez is!
Vendég

Monácska!

Megkérdezhetem,hogy meddig szedted a clostyt mig sikerült babás lenned????
Vendég

Márciusban szedtem, akkor nem sikerült, aztán egy hónap pihenő, és júniusban babás lettem. Mindkét alkalommal 5 napon át napi 1 szemet.
Pedig pcos vagyok, és egyáltalán nem volt pé-em, ha nem szedtem a Clostyt, de kellett mellé a metformin is!

Én tudtam, miért nincsen peteérésem, kezeltem, már hónapokkal előtte szdtem a metformint, és szedem azóta is, és nem is fogom, nem hagyhatom abba soha, ha nem akarok cukros lenni később.

A peteérés hiánya bajra utal. Ki kell deríteni, hogy a szervezet miért állította le a normális működését. Van valamilyen oka, mint mindennek.
Vendég

Hű, lányok én fogalmaztam rosszul! A progim is alacsony lett, és az estradiol-om is. Ez alapján következtették ki h nincs pé-m. 3. naptól szedem most a clostit 1X1-et, és kapni fogok tüszőrepesztő injekciót!

Bár én nem attól félek h nincs pé-m, hanem a pco-tól! Egy év alatt híztam 13 kg-ot, ami sztem k..a sok! Kicsit félek a hétfői Uh-tól!

Kép
kata05

Monácska!

Köszi,hogy válaszoltál!!!!!
Szivből gratulálok a babához!!!!
További jó pocakosodást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Kata!
A pco-dat kezelik??? Mert a Closty önmagában nem biztos, hogy elég lesz, akár a sikerhez, akár a babácska megmaradásához......
www.pcos.hu
Vendég

Monácska, nekem még nincs bizonyítva a pco. Csak kutakodtam itt-ott mikor hirtelen meghíztam, és azt is olvastam h akár a pco is okozhat fokozott súlynövekedést!
Nekünk 13 hónapja nem jön össze a baba, és most kezdtük a kivizsgálást! Levették a 3. és 23. napi hormont. Most ez a két érték lett eléggé eltérő! Azt h innentől kezdve mi lesz még nem tudom!
Hétfőn majd megírom mi lett az eredmény!
Nagyon gratulálok a babához, és boldog babavárást!!

Vanda, Kriszti köszönöm a válaszaitokat!

Kép
kata05

sziasztok!
Először is a köszi a segítségeteket, hasznos mindenképp!
Nekem a closty adása előtt metfogammát adott az orvos, azt szedem...
Most szeptemberben kezdem meg az első kúrát, akkor nem is ellenőzni ultrahanggal, majd csak a második és a harmadik alkalommal, ha addig nem sikerül a babó, akkor vizsgáltatja ki a férjemet!
A pco-tól én is nagyon félek, de érdekes, hogy még egyik dokimnak se jutott eszébe, hogy ennek utána nézzen?!
aminella

sziasztok.

lanyok ha valakinek nincs pe-je akkor logikus hogy alacsony a progija,ha clostyval csinalnak pe-t akkor megemelkedika progi is.ez igy logikus.

kata ha meg akarsz bizonyosodni arrol hogy nem vagy-e pco-s kerj inzulin-cukor vizsgalatot.
szoritok neked hogy sikeruljon elso stimura.

Kép
monyo83

Szia MOnyo!

Hogy vagy mostanában? Hamarosan kezded a stimut??? Nagyon drukkolok neked!

Jó éjt.
Szilvi
szilvia80

szia szilvia,kosz jol vagyok.

a stimut vagy a kovetkezo ciklusommal(ezt ketlem,de van ra 1%)vagy inkabb az a azutaniba kezdjuk.
meglatjuk hogy sikerul.

veled mizujs?megy a homerozes?

Kép
monyo83

Sziasztok!

Látom hétvége van, forgalom sincs nagyon. Bár nekem lenne egy kérdésem!
Nektek emelte a hőtöket a Closti??
Én a 8.cn-en vagyok és 37,0 a hőm! :shock:

Kép
kata05

Monyo!

Én most a 21. napon vagyok. A hőmérőzést nem csinálom túl pontosan. Vagyis nem mérem minden nap. Egyébként napok óta 36,5 a hőm, ez magasabb kicsit mint a középidő előtt. Egy hét múlva esedékes a piri, ami nagyon remélem nem fog jelentkezni!

Szorítok neked, hogy minél előbb elkezdhessd a stimut, és minél előbb eredményes legyen!!

Ja, ilyen vonalzót hol lehet csinálni? Ezen az oldalon?

Szép napot!

Szilvi
szilvia80

Talán sikerült?

Kép
szilvia80

Sziasztok!

Először is szép estét Mindenkinek!
24-én sajna megjött a mensim :( . A dokim azt mondta,hogy a harmadik napján kezdjem a clostilt 5 napig 1 szemet naponta.Ez akkor azt jelenti,hogy 30-án veszem be az utolsót. És onnantól kezdve mikorra várható a pé? Mikor kell apával összebújnunk?24-től a 14.napon? Annyira szeretnénk már végre egy pozitív tesztet! Persze,gondolom Ti is! :wink:
Remélem ,hogy innen jövőre Mindenki gazdagabb lesz egy édes kis manóval!!! :D
prücsök2

Prücsök!
Mérd a hődet figyeld a tojcsifehérjét!
Én is mindent csináltam de a mostani ciklusban a closty beszedésén kivúl semmit!!!
Csak 2 naponként szex!!!!
Uh-on 12-ik napon szépen látszik a pé!!!!!!!!!!!!!!!
Sok sikert és mielőbbi babásodást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

sziasztok.

kata nekem a "closty"megemelei a homet.ez abbol adodik hogy nekem nincs normalis pe-m es nem termelek eleg progit,a stimu alkalmaval rendes pem,ami miatt tobb prrogim van es a hom is magasabb 2-3tizeddel.

szilva koszi.kivanom hogy piri keruljon el messzire.

prucsok az hogy mikor lesz pe-d az fugg attol hogy hany naposak a ciklusaid.
nekem 35 napos ciklusaim voltak altalaban,es 16 ik nap repedt a tuszom,14 ik nap kaptam a tuszorepesztot mert nem akartmagatol repedni.

Kép
monyo83

Sziasztok!

Kriszti köszi.
Monyo Köszönöm.Nekem sajna a ciklusom nagyon rendszertelen.60-70 napos volt,júniusban clostil-os kúrát csináltam,júliusban csak pecsételtem,azt hittem,hogy min. 2 hónapig megint semmi,aztán most 35 napra megjött-olyan volt,mint régen,fénykorában :) -,úgyhogy most nagyon örülünk,hátha sikerülne végre helyreállítani.Viszont az orvosommal kapcsolatban olyan érzésem van,hogy nem nagyon veszi komolyan.Egyszer sem mondta,hogy menjek uh-ra azért,hogy megnézze van-e pé-m! Úgyhogy eldöntöttem,hogy majd a 14.napon beállítok hozzá egy uh-ra.
prücsök2

prucsok jol teszed ha elmesz uh-ra.az a biztos,es ha veletlen nem akar megrepedni akkor a tuszorepi szuri is megoldas lehet.
hormonjaid hogy allnak?voltal vervetelen?mi a franctol nyult el enyire a ciklusod :roll:

kriszti neked milyen tuszod volt?milyen erteket mert a doki?

Kép
monyo83

Monyo! Amióta az eszemet tudom,mindig is ilyen rendszertelen volt,ezért is írták fel 18 éves koromban a fogamzásgátlót,hogy az majd helyre hozza.Persze.Amíg szedtem,természetesen órát lehetett volna hozzá állítani,de ahogy abba hagytam,ugyan olyan volt,mint előtte.
Az orvosom elküldött pajzsmirigy vizsgálatra,-uh+vérvétel-ott rendbe volt minden,úgyhogy most maradt a clostil.Júniusban szedtem előszőr,lett is tőle cisztám,aztán egy hónap szünet,és most megint elkezdtem.Nagyon bizakodóak vagyunk,reméljük,hogy most végre összejön a mi kis manónk! :D
prücsök2

prucsok.ciszta:(a fene egy meg.na de most majd maskent lesz,hisz ha elmesz uh-ra akkor megelozheto hogy cisztad maradjon.

nekem egy ev volt hogy elnyult a ciklusom,eloszor 60 majd 90 napra jott meg.majd beallt 35-40 napra,aztan terhes lettem es azota kicsit rendezodott a dolog.mar nincsenek hosszu ciklusaim.
mondjuk februar ota tudom hogy mi bajom(pco)es szedem ra a gyogyszert.

Kép
monyo83

Gabi!
Nem mondta én meg nem kérdeztem a tüsző méretet,annyit mondott van peteérés!!!!!

Prücsök!!!!
Jól teszed,ha elmész,de szerintem 12-ik napon menjél!!!
Én is úgy szedtem a clostyt,mint te 3-ik napon kezdtem elszedni!!!

LÁNYOK!
DRUKKOLOK MINDENKINEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

kriszti azert legkozelebb szerintem kerdezd meg,mert nem mindegy hogy mekkorak azok a tuszok es a mehnyalkahartya vastagsag sem mindegy hogy mekkora.

Kép
monyo83

Gabi!
Sajnos már nem lessz legközelebb,mert ez volt az utolsó clostys hónapom!!!!
Ezt a 3-4 hónapot még esélynek adom!
Azután feladom,mert a lobikig én nem megyek el,vagy ki tudja milyen vizsgálatig!!!!
Ha 30 év körüli lennék és első babás akkor belefognék,de igy nem 39 elmúltam!!!!
Vendég

kriszti en azert meg szeretnelek biztatni kicsit.
mivel semilyen vizsgalatod nem volt eddig nem tudjuk mi a bajod,igy egyaltalan az sem biztos hogy szukseg lenne mesterseges megtermekenyitesre.
szerintem keress egy masik orvost es csinald meg az alapokat.vervetel,aztan ha az is stimmel akkor esetleg egy atjarhatosagi.
ha hormongondod van azt gyogyszerrel lehet orvosolni.gondolj bele egy bogyo,amely kozelebb visz a babahoz.
nem kell mindjart a legroszabtol tartani,csak mivel te nem vagy kivizsgalva igy nem tudjuk a problema okat.
a vervetel alap dolog,nem ertem a dokid mert nem kerte rogton,a closty nem minden esetben megoldas.

szoval bizakodas es nem feladni meg semmi sincs veszve,de ha babat akarsz akkor keress egy masik dokit,mert ugy erzem ez a dokid mindig ugyanazt nyomja.

Kép
monyo83

Sziasztok!

Na azért még nem kell mindjárt a lombikra gondolni.
A következő lépés lehet az inszemináció, ami azért egy jóval egyszerűbb eljárás.
Amikor a férj rendben van, a petevezetékek átjárhatók, hormonkezelés mellett igen sikeres tud lenni az inszemináció.
Clostit sem kell feladni, 3 -6 hónap után (ha sikertelen), szünet után újból bele lehet vágni.
Sőt sokszor pont a szünetben jön össze a baba.

Orvosi konferencián hallottam,hogy sok párnál egészen banális probléma is nehezíti a teherbeesést.
egyszerűen keveset szexelnek:)
Azért ezen is érdemes elgondolkodni!
k.vanda

Sziasztok!

Kriszti szerintem se add még fel! Szerintem is érdemes más doktort is felkeresni, nálam is a 3. vált be, bár az biztos, hogy tökéleteset nehéz találni, ha egyáltalán van olyan!
Én mostanában valamikorra várom pirit, aztán kezdek bele a clostiba! Kiváncsian várom!
aminella

Lányok aranyosak vagytok!!!!!!!!!!!!!!!
Köszönöm a biztatást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Azt hiszem Gabi igazad van!!!!!!!!!!!!!!
A dokim,mindig azt "nyomja!"
Van 2 gyerekem,olyan nagy baj nem lehet!!!!!!!!
Lehet,hogy egy másik orvost még megpróbálok!!!!!!!!!!!!!
Vendég

kriszti ez a beszed,az hogy van ket gyereked az nem indokolja azt hogy ne keljen kivizsgalni teged.

hajra uj doki:)

Kép
monyo83

Harjá új doki!
aminella

Ez lesz az első closti kúrám, 3 hónapig próbálkozunk, aztán lépünk tovább, akkor vizsgálják ki a férjemet is!
Kezdésnek 2*1-et írt fel a doki, az 5-10 napon kell majd szednem!
Mennyi a max. idő ameddig lehet szedni a clostit?
aminella

amirella en ugy tudom max 6 honap,de nem bizti.

en is 5-10 nap szedtem,most igy igy lesz csak 3*1 et fogok szedni.

Kép
monyo83

Kivizsgálták már a párotokat is?
aminella

amirella nekunk szeptember vegen lesz apa vizsgalata es akkor kezdjuk a stimut ujra.

Kép
monyo83

Én azt hittem, hogy először azért megvizsgálják a spermát, legalább tudjuk, hogy azzal minden rendben van, mielőtt bármiféle gyógyszert adnak az embernek?!

Egy kicsit tartok a clostitól is, milyen mellékhatásai vannak? Monyo neked 3-ra emelték a napi adagot! Miért?
aminella

Sziasztok!

Aminella, nekem a dokim most mondta, h páromnak mindenfélekképen el kell mennie vizsgálatra, mert így nem biztos h eredmény lesz, és feleslegesen nem szeretne gyógyival tömni!

Monyó, köszi válaszod, akkor megnyugodtam!

Kriszti, lehet h tényleg a pihiben fog összejönni a baba!! Drukkolok!

Voltam Uh-n és van a balodalon 2 db 7mm-es tüszőm! Szerdán újra kell mennem!

Kép
kata05

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?