Sziasztok!
Panny! Bocsi, én nem akartalak lehangolni, de tudom, hogy a gyereknek azért elég nagy trauma a szemüveg. A (kis)kamaszok pedig halál cikinek tartják. Illetve tartották a mi időnkben. Azóta azért valamelyest enyhült szerintem a helyzet, mivel már nagyon szép szemüvegkeretek vannak, nem csak azok a "szódásüveg" SZTK-sak. Nekem 20 éves korom óta van. Rövidlátó vagyok. Nem vészesen (-1,25 és -1,5 dioptria), de így is mindig hordanom kell, sem tv-t nem tudok nélküle nézni, sem vezetni stb. Egyedül az zavar, hogy napszemüveget nem tudok hordani. Bár a lencse fényre sötétedő, de azért annyira nem, mint egy normális. (Mondhatni, szinte észre sem veszem, ha elsötétül erős fényben.)
Viszont van egy másik sztorim. Egyik ismerősöm 10 éves kislányát elvitték szemészetre, mert folyton fájt a feje és nem tudták mitől.
Na, a doki felírt egy rövidlátó szemüveget. Meg is csináltatták. Nem lett tőle jobban a kislány. Aztán elvitték egy másik direkt gyermekszemészhez, az pedig azt állapította meg, hogy távollátó és felírt egy olyan szemüveget. Azt is megcsináltatták. A feje persze továbbra is fájt és semmi köze nem volt a szeméhez. Így most egyiket sem hordja...
Egyszerűen nem vágom, hogy lehet valakiről kb. 2-3 hónap különbséggel megállapítani pont az ellenkezőjét?!
Bocs Panny! Nem elriasztani akarlak, de tuti nézesd meg még legalább 2 emberrel a kisfiad szemét. (3-ból 2 csak ugyanazt mondja, nem?)
Lexi! Ha a táblát úgyis átírod, szeptember 6-án megyek legközelebb dokihoz (uh-ra).
Pepike! Komolyan, olyan jó hallani, hogy vannak még rendes főnökök...
Eszter! Te szegény! Az ilyen megjegyzés alap esetben is baromi jól tud esni az embernek, hátmég, ha várandós és a hormonjai is működnek! Hülye p.csa! Egyébként meddig szeretnél még dolgozni? (Nehogy a babának legyen valami baja az idegeskedésed miatt!)
Éva! Neked is szép a pocakod!
Mézgombi! Ezek a rémálmok úgy látszik mindenkinél kijönnek egyszer.
Nekem az első terhességem alatt is probléma volt az illatokkal. Akkor a són, borson és a pirospaprikán kívül mindent ki kellett takarítanom a konyhából, mert az összes többi fűszertől felfordult a gyomrom! (Egyszer volt, hogy befogott orral főztem. Amikor elfogyott a levegőm kihajoltam az ablakon és ott vettem újabb levegőt. Aztán egy darabig nem főztem...
)
A másodiknál nem volt ilyen. Most meg folyton valami rossz szagot érzek a házban - a férjemet már teljesen kiakasztom vele, mivel Ő egyáltalán nem érez semmit.
Szakadék! Szerintem is maradj Monácska, az sokkal pozitívabb!
Jim! De ugye minden rendben?! Néha írj magatokról!