Sziasztok,
Bogár: szívből kívánom, hogy ne kelljen nektek sem használni majd a levett köldökvért, soha-soha-soha.
A hálapénzről pedig csak annyit, hogy ilyenkor szeretném a legjobban, hogy az egészségügyre valamilyen olyan rendszert vezessenek be (akár privatizáció, akár más), amelyben adott (vállalható) tarifáért elvárható és biztos szolgáltatást kapsz. Így elkerülhető lenne az, hogy bárki is rosszul érezze magát azért, mert esetleg más összeget adott az orvosának "hálapénzként", mint amit szoktak vagy esetleg elvárna a doki.
Amúgy meg azt gondolom, utólag adja az ember, tehát gyakorlatilag örüljön a doki annak, amit kap, s ne reklamáljon... márcsak a Hippokratészi eskü miatt sem.
Mellesleg egy i
nfó a frontokról: tegnap éjjel folyamatosan 10-20 perces fájásaim voltak, egész éjjel nem aludtam, s mérlegeltem, mikor keltsem a férjemet, hogy cipeljen be a kórházba. Aztán mégsem tettem, mondván bírjuk még ki legalább egy hétig, de minimum reggelig, amikor is a Mecsér dokihoz mentem felülvizsgálatra.
A gond csak az, hogy nem volt ma bent, mert reggel 2 szülése lett, majd még a kora reggeli órákban becsúszott neki még kettő, abból egy műtét is. Tehát kicsit bepánikoltam, hogy a ma reggel az Uzsokiban ezek szerint min. 4 szüléssel kezdődik, egyetlen orvosnál... mi várható még? Tekintve, hogy pénteken meg erős melegfrontot mond... Vigyázzon mindenki magára, főleg, aki 2-4 héttel van a kiírás előtt, mert zsúfolt 20-i hétvégének nézünk elébe a szülőszobán.