Olga, igen mehetünk együtt, még úgy néz ki, hogy vonattal megyünk!
Most néztem meg az Elvirán, hogy mikor indulnak a vonatok. Te melyikkel szoktál menni?
Tegnap azt mondta a tanulmányi osztályon a hölgy/ csaj, hogy vigyek igazolást arról, hogy tgys-en vagyok és akkor elméletileg megkapom a költségmentességet. Még nem kaptak miniszteri utasítást. Amúgy 17000 Ft, egy hónap, nem egy ökör ára, másra is elszórjuk havonta ezt az összeget. Ja és azt is kérdezte, hogy miért nem jelentkeztem a tavasszal államilag támogatottra és nappalira, mert amikor meglátta az érettségi eredményemet, azt mondta, hogy ejha. Én meg előadtam, hogy akkor szültem.....stb.
Kicsit banya leszek megint, pedig nagyon szeretem az anyósomékat, ma is kiviszik a gyerkőcöket a kertbe, kivéve Petit és csak vasárnap hozzák őket haza. Szóval tegnap amikor mondtam, hogy felvettek meg minden, akkor láttam rajtuk, hogy igazából nem szárnyallnak a tényektől, na de mindegy, de amikor mondta a nyósom, hogy ő a maradék szabiját kifizettette, na akkor kinyílt a nemlétező bicska a zsebemben. Ígyis még gondolkodunk, hogy hogyan oldjuk meg a péntekeket, mert ugye Imike nem ovis és akkor vigyük őt is mindig magunkkal? Petikéven anyukám el-el sétálgat még, de két gyereket nem tudok és nem is szeretnék rábízni. Főleg azért, mert nem tudjuk hova fektetni. nNa meg ha Petike megéhezik, akkor anyukám megcsörget és megyek szopiztatni. De ezt is csak kb. 3 hónapig fogjuk csinálni, mert amikor már betöltötte a fél évet, akkor már nem csak anyatejet ehet és anyukám is megtudja etetni itthon és akkor Imikére is tud majd vigyázni. Szóval három hónapról van szó, ez kb. 6 péntek lenne, de meg se kérdezte, hogy hogyan tudjuk megoldani, vagy segíteni hogyan tudnának? Szerintem nem is gondolták, hogy meg tudom csinálni a felvételit!
Na meg úgy vannak vele, hogy majd anyukánék segítenek, azzal a címszóval, hogy ők úgyis nyugdíjasok!
Na reggel meg anyukámtól hidaltam le majdnem. Felhív reggel, hogy ők arra gondoltak, hogy nemsokára úgyis szülinapom lesz, mit szolnék hozzá, ha vennének nekem egy hasizomerősítőt és egy comberősítőt? Hát először is eléggé meg kellett válogatnom a szavaimat, hogy nehogy rögtön tűnjek megbántottnak! Mondtam neki, hogy köszi, de ugye megegyeztünk, hogy nem veszünk egymásnak semmit, csak a gyerkőcök kapnak ajándékot! Azt gondoltam ez meggyőző lesz! ÁÁÁÁÁÁÁ. Mondja erre, hogy ő tudja, hogy a pincében van kondigép, de akkor nepközben nem tudok lemnennei, mert a gyerekeket nem tudom hova tenni. És elkezde az előnyöket sorolni.........
, mi meg már mentünk volna be a városba!
Na de aztán elővettem a diplomatikus Ildikót és kellő hatékonysággal értésére adtam, hogy nincsen szükségem rá, majd úgyis tornázok a fősulin! Erre ő: igen, de az csak két hetente lesz.....na itt már kész voltam, mint a házi feladat
.De a végén mégiscsak hagyta magát lebeszélni róla.
Reméééééélem!
Délelőtt ügyeket intéztünk a városban négyesben, Imike elaludt a buszon, szegény Ancsika alig bírta tartani. Lekínlódtam Petivel a babakocsit a lépcsőn itt nálunk és Imikét beletettük Peti kocsijába. Elég komikus látványra sikeredtünk, úgy nézett ki Imike Peti kocsijába, mint aki csuma részeg és az asszony tolja haza taligával.
Petikét meg Ancsika hozta, hát ő meg nagyon élvezte, mert mást is látott nem csak az eget!
Na Peti már nem bírja tovább a rattan fotelban, úgyhogy megyek, meg amúgy is sok voltam, így egyszerre!