Szia Martyr!
A CMV a cytomegalovírus, mindenféle bajt tud okozni a magzatnál. A lakosság legnagyobb része átesik ezen a fertőzésen. Ránk egészséges felnőttekre voltaképpen veszélytelen, tünetmentesen is át lehet esni a fertőzésen, vagy egy kis felső légúti tünetekkel zajlik, s eszébe se jut az embernek, hogy ez más, mint egy kis nátha. Aztán innentől kezdve magam sem tudom mi igaz rá, s mi nem. Ahány orvost, genetikust megkérdeztünk annyian mondtak annyi félét, hihetetlen, de nem volt 2 ember, aki ugyanazt mondta volna. Hogy el lehet-e kapni többször, vagy csak egyszer, hogy meddig zajlik a fertőzés, meddig van kb IgM-az az ellenanyag az anyai vérben, ami "friss" fertőzésre utal. Erre mondta a háziorvosom, hogy ők maguk sem tudják igazán, hogy s mint van.
És nálam úgy derült ki, hogy én kértem a TORCH vizsgálatot (a munkám miatt, sajnos ismerek olyan gyerekeket, akik magzati korban fertőződtek). Szóval beletrafáltunk. Amúgy fel sem merült volna, mert ezt a vizsgálatot az orvosom szerint csak akkor nézik, ha gyanú van rá uh-on. Nálunk pedig végig rendben volt az uh.
Te miért izgultál a toxoplazma miatt az előző terhességednél?? Én azon át sem estem még, pedig vidéken nőttem fel, s volt kutyánk-macskánk. Erre meg azt mondták a dokik, hogy "Kár, hogy nem esett át rajta, mert így akkor bármikor elkaphatja!" Köszi.
De 100 szónak is 1 a vége, így minden izgalmával együtt is, életem egyik legcsodálatosabb hónapjai voltak, annyira szerettem várandós lenni, igazán áldottnak éreztem az állapotomat, s mindvégig reménykedtem, hogy minden rendben lesz. S úgy lett.
Remélem a dokid megnyugtat majd! Hol fogsz egyébként szülni? Az is fontos (ezt azt hiszem már Dokiék is kifejtették) hogy legyen gyerekorvos a kórházban, ne csak hébe-hóba járjon arra.
Üdv
Ági