Szia Manó!
Az állandó frász szerintem tök normális, meg az is, hogy bizonytalan vagy mindenben, mivel az első babádról van szó... Ezzel én is így voltam.
A szoptatáson, ha megy, szerintem se érdemes túl sokat görcsölni, ha baj van, majd ráérsz, de általában az egész szoptatás alatt maximum egyszer-kétszer szokott gond lenni (HANGSÚLYOZNÁM, mielőtt a többiek leharapnák a fejem, hogy itt most tök normális, minden tejtermelési gondtól mentes szopiztatásra gondolok...). A baba megtanulja a szopizást, te pedig a szoptatást, szerintem ez mindkettőtökben olyan ősi ösztön, amit ha hagysz elszabadulni, nem lesz vele problémád...
A dömping, mint az élet minden területén, itt is hatalmas és zavarbaejtő. DE NE HAGYD MAGAD!!! Én azt javasolnám, hogy először is szépen fixáld le magadban az igényeidet, és aztán kezdj csak nézelődni. Így már rögtön az elején egy csomó zavaró dolgot ki tudsz majd szűrni... Nem kell a legdrágább babakocsit megvenni, hiszen a gyerek úgyis egymilliószor fogja összesarazni, stb, de azért legyen neked és a babának is kényelmes és jól használható, legyen mosható a huzata, stb... Ugyanígy a ruháknál, az ágyneműknél, hálózsákoknál és minden másnál is dömpinggel fogsz találkozni, de a végén úgyis úgy fogsz járni, mint mi, azaz lesz majd egy-két bizots befutód, márkád, amihez ragaszkodni fogsz. Esetleg, ha van a családodban vagy a baráti körödben babás ismerősöd, kérd meg, hogy menjen el veled és segítsen választani. Biztos, hogy nagy segítség lesz, főleg mivel ők már ki fogják tudni szűrni, hogy mi az, ami ugyan tündéri és gyönyörű, de halál felesleges a babának...
Amúgy a Graco hordozója (csak hogy tovább bonyolítsam a helyzetet...
) úgy van kialakítva, hogy a babát csak úgy tudod belecsatolni, hogy a gerince tök egyenesen, egy vonalban van, így nem törik meg. Ezért tényleg lehet teljesen újszülöttkortól használni. Sétálni különálló babahordozóval elég kényelmetlen, hiszen azért elég batár szerkezetekről van itt szó, de ha olyan babakocsid van, amire rá tudod csatlakoztatni, akkor semmi gond.
Na abbahagyom, ha gondod van, és tanácsra van szükséged, gyere hozzánk, szívesen látunk, és majd mindenki rádzúdítja az egymásnak egyébként tökéletesen ellentmondó tapasztalatait...
Puszi és boldog gyerekvárást:
Dia