Lányok! Smecta ügyben hallgassatok Mézgombira, az ő tesója doki, jobban tudja ezeket a hasmegfogós, fertőtlenitős hatásokat.
És bocs a félrevezetésért, én úgy tudtam a széntabi jobb, tévedtem.
Mézgombi!!!
Nem csoda, hogy fáradt vagy, feküdj is le mindig ha tudsz.
Julcsi ééédes, ez a lapát sztori-nagyon jóóóó-irigy irigy. 3 hónap ennyit jelentne? Az enyimé is fog majd ilyeneket csinyányi! Jujj, de jóóó!
Wawel, ne aggódj a suli miatt, ugysem tudsz mit tenni, el kell menni nem? Akkor meg generálj pozitív gondolatokat az üggyel kapcsolatban, mert olyan csápjaik vannak ezeknek a kis zseniknek, hogy csuda. Simán megéreznek mindent. Ahogy Prenata is irta rájött ha lazább, minden egyszerűbb.
Végre valaki, Kornél is kiszőkült, már kezdtem aggódni, hogy ez baj. Nem hallottam ugyanis ilyenről, de hát látványosan sok árnyalatot változott. Furi.
Kevesebb alvásigényű gyerkővel már én is talákoztam, de amit a drnő mondott az nagyon durva.
3 nap alatt tönkrevágná a babó kicsi lelkét, és odalenne az ősbizalom. Akkor már inkább suttogó a százszori bemenetellel.
Meteor! részvétem!4 foggal harapás fáj, 6-al elviselhetetlen. Én akkorákat szoktam orditani-sikitani, erre abbahagyja, a kis disznó megérti ám hogy mi a szitu. Beninek meg a cici nem kell éjjel, a csőrösből viszont 2 dl-t megiszik éjjel/ ébreés.
Én meg azon vagyok kiakadva, hogy nem minden nap egyformán szopik. Van hogy 5 ször van hogy 2 szer. Szegény cicim meg képtelen megfelelni az állandóan és szeszélyesen változó keresletnek. Már volt, hogy este kézzel fejtem, tiszta agyrém nem?De hát mégsem mondhatom neki, hogy ha ma nem szopizol 5 ször akkor holnap hiába szivod majd egész nap, mert ne termelődik annyi. Vagy ha me kétszer kérsz cicit, akkor holnap is csak kétszer kelljen.
Prenata! Birsalmalevél jóóóóóó! Ügyi vagy! Jegyeztem a házipatikába!
Éljen még egy változó hajszinű babó. Akkor nem nemnormális Beni, hurrá!!!!
Ügyi vagy, hogy mész a tanfolyamra , így kell ezt csinálni!!!!No meg az igazgató is ari volt!
Ex! Nagyon egyet értek veled a testi közelséggel, a nyunyuval, meg a cirógatással, sőt egyes esetekben még az együtt alvással is. Kinek mi jön be, nem minden baba egyforma.
Itt én abban látom a lényeget, hogy itt vagy ott, de még egy éjjelt sem aludt végig. Igen, ahogy többen is irtátok egyszer csak eljön, hogy 2 -3 évesen átalussza az éjszakát. De szerintem ha egy anyában felmerül a szakember kérdése, akkor el kell vinni!!!Ezt valahogy érzik az anyák. Ezért javasoltam Kittinek, hogy vigye el. Ráadásul ebben semmi fájdalmas, vagy macerás nincs. Máshol alszik anyával, mint egy nyaraláson.
[size=9][size=7]Engem hónapokig nyugtatgattak, már nevettek rajtam és hülyének néztek hogy Beni nem csinál semmit. Jajj, a nyuka, nem minden gyerek egyforma, ő fiú,lassabban fejlődik,lusta stb. De csak nem nyugodtam, felhivtam a Dévényest, aki azt mondta, tapasztalatai szerint az anyai megérzések minden esetben jók! Ezt így alakitotta a természet. Ja, és lusta ap van, de lusta gyerek nincs, ha nem fordul, annak oka van. Hát volt is! Csak az a bibi, hogy 5 hónapig van a csecsemők agyának olyan funkciótlan része, ami befogható mozgásfejlesztésre, ha nem hazsnálják, elhalnak azok a sejtek. Mi meg 6,5 hósan jutottunk el kezelésre. Bőgtem is rendesen, de azt mondta a Dévényes 8 hóig is megmaradhat ez az agysejtállomány. Nem tudom végül milyen agyrésszel, de Beni mára áll, fotel mellett lépeget. Igaz még gyengék a hát, far és lábizmai, vagyis hipotón, de óriásit javult. És ha nem hallgatok a megérzéseimre, nem erőszakolom ki ezt az egészet, akkor lehet hogy még ma is csak hanyatt fekszik szegényke. [/size][/size]
Szóval Kitti ha felmerült benned, én azt mondom igen is el kell vinni. Ingyen van, 2 napodba kerül, de megnyugszol a végén. Remélhetőleg a normális főorvosnőhöz kerülsz!!!De kár, hogy ne jegyeztem meg a nevét.
Na, lányok, nem akarok én ebből a nem alváskérdésből vitát generálni, sőt ahogy irtam nem is tudom hány évig normális ez, és mikortól lehet maradandó az alvásprobléma. De szerintem érdemes rá figyelni, foglalkozni vele.
Ja, a járással kapcsolatban azt olvastam 15 hó az átlag, de 18 hóig türelmi idő van, ám ha 18 hósan sem jár egy babó, ki kell deriteni az okát, szakemberhez kell vinni, mert annak már oka van!
Na, Kitti most már csak azért is menj el az alváslaborba, hogy okosabbak legyünk, kérdezz meg mindent és okosits bennünket.
Azt pl. tudom, hogy mostanság (8-12 hó)megváltozott az alvásuk, némely részén az éjszakának felületesebb lett, képesek felébredni, és pl.játék miatt akarattal ébren tartani magukat.
szopi! Lááányok, ha van valami minimális kis hatásom rátok, ne hagyjátok már abba a szopit!!No, jó az éjjeli az más, baromi fárasztó lehet már, de olyan jó ha sokáig szopizik a babó!!Blanka 2 évig, de még 3 éves korában is rácuppant poénból( vagy hogy meggyőződjön róla, lehet-e még neki, vagy még anya?-tekintettel nézett rám, és még csöppent belőle!!!!Szóval ha a babó nem akarja kérlek ne válasszátok el. Én látom a Blankán most már lassan 7 év távlatából milyen sokat jelent. Tudom, hogy ciki, nekem is mondták, hogy egy évesen már igen is el kell vá
lasztani. Dehogy kell!!Kik ők, hogy megmondják mi jó a saját babáinknak. Gab! bocs, tudom, hogy ez a téma téged érzékenyen érint, mert Mesi másképp döntött, de szerintem Te is egyet értesz azzal, hogy ha a gyerek akar szopni, akkor hagyni kell.
Tudom, néha olyan macerás már. Ma pl. Beni mig én vásároltam anyukámat bontotta ki a fürdőruhából.
Tejre fel!!!!
Apropó vásárlás! Vettünk kenyérsütőt!!!
Ex, bébikajáért mentünk a Tescóba, oszt jól vettünk egy kenyérsütőt. 7990 piz volt, noném, de olyan klassz. Meglepően részletes és jó leirás van benne, süt kalácsot, megcsinálja helyettünk a pizzatésztát(imádjuk a sajátot), nem is tudom leirni milyen klassz dolgokat tud. És olyan jó érzés, hogy adalékanyag nélküli, friss meleg kenyeret adhatok a babáknak reggelente. Blani meg vieti a suliba. Magosat, diósat, olajbogyis, oregánósat, fokhagymásat. És csak természetes anyagok vannak benne. Megnéztem ma egy kenyeret: stabilálószer, emulgeáló, savanyúságot szabályozó anyag, stb. Szóval ha valakinek épp ez jár az eszében, hát csak ajánlani tudom.
Ja, egyébként ez a Cory féle babatorta rém egyszerű, én tök béna vagyok a koynhában, nyújtófa is most volt először a kezemben, mégsem rontottam el, mert ez elronthatatlan!!!!Nem én vagyok ügyes, a recept nagyon jóóóóó!!!!!Azt sem tudtam mi az hogy felfuttani az élesztőt, csak lestem, hogy mi bugyog a tálban, még ilyet sosem láttam. De szép lett az tény, én hmm, milyen fincsi volt!!!Mindjárt kezdem a grizes hideget csinálni.Tudjátok holnap lesz a 15 fős másodbuli.
Na, dugultam ismét, szép hétvégét!
Andi