Új privát üzeneted érkezett!

Most végeztem a kórházi táska összepakolásával --- nagyjából.

Két kérdés a rutinosokhoz:
1) Ugye ruhácskát a bébinek nem kell bevinni, csak amibe majd hazahozzuk?
2) Mennyi pelust kell bevinni? a kórházban nem adnak egyáltalán?

Köszi előre is!
Emese

KépKép
emese1974

Sziasztok!

Én az Anyukásból kukkantottam át ide, mert kíváncsi vagyok a pocakosokra... :)

Sheepy: engem a 8. hónapban küldött el a dokim, mivel bezárt a Margitkórház szülészete, és egy ismerősöm ajánlotta nekem a Lintner tanár urat, ő az osztályvezető főorvos, nagyon kedves, szívélyes, és egyértelműen fogadott a 8. hónap ellenére. Most 7 hetes a lányunk, és a szülésről csak szépet és jót tudok mondani, az orvosom az éjszaka közepén bejött a szülésre.
Szóvaé szerintem keress magadnak egy dokit, és a szülésznő legyen az éppen aktuális, úgyis azt mondják, hogy mindegyik jó.

Emese: szerintem vigyél magaddal mellszívót, mert a kórházban csak kettő van, és az általában foglalt. A sterilizálást megoldják neked a csecsemősök. Ruhácskát csak a hazaútra vigyél magaddal, pelust én egy csomaggal vittem, nem adnak, bár a csecsemősöknél van, ott tisztába tudod tenni, és felöltöztetni, de án sosem ott csináltam.

Nelly

Kép
breeki

Tegnap este elfelejtettem leírni a legfontosabbat!
Tegnap voltam 6 hetes kontrollon, a kórházban, és mondta a doki bácsim, hogy hétfőtől kezdenek építeni a 2. emeleten egy új szülőszobát!!! Kb. 2 hónap alatt lesz kész. Néhányan közűletek már beszámolhatnak majd az új szülőszobáról... :)

Nelly

Kép
breeki

Breeki, köszi az infókat! Akkor egy csomag pelust is viszünk.
4 nap * 6 db, kb akkor a kisebb csomag elég.
Itthon most ez a nagy 90 db-os van, akkor veszek egy kicsit is.

Köszi!
Emese

KépKép
emese1974

Emese: nagyon szépek a képek!!!!

breeki: én is hallottam az infót, hogy októberre lesz új szoba..na ez rám mám nem vonatkozik. :) Elvileg Szpet. 25. a mi napunk, de, ha csak október végére lesz készen..Viszont evu, Rád már vonatkozik és ahogy látom vagytok még páran. Mázlisták. :D

Edis

Kép
ediske

Sziasztok Lányok!

Csak beugróban vagyok, most éppen alszik Tomek baba.
Szeretném Nektek megköszönni a gratulációkat, igazán nagyon aranyosak vagytok.
Nálunk kicsit zsufi most minden, nem igen jut idő netezésre.

Kutyafuttában a szüléstörténet (semmi extra):aug. 6-án este éppen a barátőmmel beszélgettem telefonon, mikor is jöttek a fájások, rögtön 5-6 percenként félpercesek voltak és igencsak rendszeresek. Így hát elindultunk a kórházba. A helyzet ott sem változott (nem erősödött), viszont az én világhíres extrém alacsony vérnyomáson igencsak megugrott, így éjjel 3/4 2-kor műtőbe, epi + császár, majd 2 óra 6 perckor megszületett a babucink. Ügyelet és szülésznők oltári rendesek, de ezt elmondhatom szinte mindenkiről. Külön kiemelném a RITA nevű védőnénit, ő nagyon kedves, aranyos, rendes .... volt.
24 óra fekvés, az őrző után már rohangáltam, így a 4. napon már haza is engedtek minket, mert kutya bajom sem volt.
Mindennel meg voltam elégedve (igaz egy ágyas alapítványi szobában voltam), jó érzésekkel távoztam.
Röviden ennyi!

Jó tanács mostanában szülőknek: vigyetek mellszívót, pelenkát, popsitőrlőt, cumisüveget a kórházba, mert ezekből hiány van! Ruhát adnak a babának.

Új vonalzót + képeket majd legközelebb, sorry!

Üdv Mindenkinek,
dalo

Kép
dalo

Ediske, köszi a dícséretet :D :lol: Ma Anyumék is látták és nekik is tetszett.

Dalo,nagyon köszi, hogy beugrottál és leírtad hogy vagytok és milyen volt a szülésetek! Örülök, hogy minden rendben van veletek. :!: Ha benézel hozzánk újra, írd le kérlek nekem röviden, hogy mi van az alapítványi szobában? Úgy tudom, hogy van benne WC és zuhanyzó, ugye? És ilyenek, mint hűtő, teafőzési lehetőség?

Köszi
Emese

KépKép
emese1974

emese1974: röviden wc, zuhanyzó, pelenkázó asztal, kis hűtő, egy kis asztal + 2 szék, tv, teafőzési lehetőségre 1 db mikró van kint a közös helyiségben. Szerintem tűrhetőek az állapotok, csak kicsit kicsi a szoba alapterülete, de szernitem így is megéri 9 EZER FORINTOT a nyugalom.

Rohanok,
dalo

Kép
dalo

Dalo, nagyon köszi a választ! Igen, mi is úgy tervezzük, hogy megpróbálok az egy vagy a két ágyasba kerülni, ha akkor, amikor megyünk szabad lesz akármelyik.

Emese

KépKép
emese1974

haliho!

Emese nagyon jok a kepek, aranyosok vagytok igy harmasban... :D

Dalo gratulalok a kis pincurhoz sok boldogsagot es kitartast a meleg faraszto napokhoz

hu lanyok tenyleg nagyon jo lenne az a szuloszoba de szerintem biztos csuszni fognak es engem sem fog erinteni de hat milyen jo lesz majd a tobbi kismamanak es talan majd a kovetkezo mokuskaval talan nekem is... :D

Gizella az en dokim Kaszas Tibor nagyon meg vagyok vele elegedve nagyon kedves, segitokesz stb. es ami a szulest illeti csak jokat hallottam rola.... igaz nem tudom de azt hiszem, hogy a korhazba nem rendel valahogy hozza csak a maganrendelobe lehet jarni amit en nem is banok, de hat ezt mindenki maga donti el... na szoval szivesen adok hozza elerhetoseget ha esetleg erdekel...

En sajnos meg semmi nem vasaroltam ugy gondoltam majd szeptemberbe elkezdem de mar nezegettem mindenhol...

puszi nektek es kitartast a melegbe de jon az eso ALIG VAROM...
Agi

Kép
cica_1

Cica 1 : köszi szépen :P
Egyébként nekem is Kaszás doki az orvosom :!: , és én is csak jót mondhatok róla. Nem is tudtam, hogy bent nem rendel. Én már 8-9 éve járok hozzá.

Emese

KépKép
emese1974

Emese: én 2 ágyas alapítványi szobában voltam, ott ugyan ez a felszereltség, és ha van rá lehetőség oda Apa is beköltözhet veled, az ára 6000 ft/nap/ágy.
Én pluszban popsikenőcsöt is ajánlom nektek hogy vigyetek, mert az sincs.

Nelly

Kép
breeki

emese: képek szuperek: mellszívót eléág hetente 2x 3x sterilizálni: a csecsemősök ezt megteszik helyetted.

mit vigyél stb a kórházba + dokik: www.golyahaz.hu (a jános honlapja)
kerekpocak

Haho!

Emese igen mintha emlekeznek hogy mondtad hogy te is Kaszas dokinal vagy.... majd varok szulesi infokat :D de biztos vagyok benne minden rendben lesz...

En szeptember 1-en megyek a rendelobe de gondolom te mar csak a korhazba talizol vele es addigra lehet mar a babocitok is kibujik.... :o ez eleg izgi meg minden mindjart itt van hu ha....

jo ejt puszi

Kép
cica_1

Sziasztok lányok! Rég voltam itt párszor és már "rég" szültem, 9 hete :). Csak jót tudok mondani én is, nagyon klassz, gyors volt a szülésem, nem volt fogadott szülésznőm, de aki ügyeletes volt az valami csoda volt, a tanulólányokkal együtt! És amennyire féltem az 5 ágyastól, annyira nem volt vele gond, teljesen jó volt, simán bírható az a 3 nap. És ténnyleg nem érdekelt, hogy járkálnak a látogatók, ,ma már az utcán is megszoptatok ha kell :lol: . A kh-ban mindent adtak, bár volt nálam popsitörlő meg pelenka, de a csomagban is van (Felicitas) popsikrém, mondjuk pelus meg törlőkendő csak kevés, de ha valakinél nincs és beviszi a csecsemősökhöz ott adnak mindent. A lényeg: én is csakis ajánlani tudom a Jánost, mikor kibújt PIstike már kérdeztem mikor jöhet a következő :lol: .
Hja, és a szüléshez vittem egy egész bőröndöt szőlőcukorral, "szülőzoknival", ,WC papírral, mindennel, aztán kellet mindössze 1 tusfürdő meg egy papucs és a TENA. MOndjuk egyedül voltam szerencsére a szülőszobán.
beber

[quote="sheepy"]
írta:
sheepyBogen : Akkor ez azt jelenti ,hogy Te ügyeletes orvosnál fogsz szülni ?
Barbi

Nem, Sziklai dr-nál fogok szülni, csak nem maszek orvos, nem választott orvosom, hanem hozzá tartozom területileg - már 7 éve ő a nőgyógyászom. Így nem akartam váltani.

Kép
bogen

[quote="emese1974"]
írta:
emese1974Bogen - a babu tényleg nagynak tűnik, abból amit leírtál. Akkortájt én is így álltam ... és fogott kicsit kevesebb evésre a doki bá, hogy könnyebb legyen a szülés. Megkérdezhetem, hogy mennyit híztál eddig? Én akkor a 30. hét táján jártam 15 kg hízásnál ... és a kisebb ebédek és szinte nulla csoki, de rengeteg gyümölcs hatására még most is ugyanott vagyok.
Emese

Hát, én 14 kg-t híztam a 30 hét alatt, s sajnos én is nagy kajálós vagyok - nekem is diétáznom kell majd nyilván. Ma voltam terheléses cukron, aztán csütörtökön megyek vissza a dokihoz a leletekkel, akkor beszéljük meg a hogyan továbbot! Hogy bírtad ki a nulla csokit?! Nekem ez a vesztem...meg rengeteg kakaót iszok.
Most én is ráállok a rengeteg gyümölcsre, reggelit meg vacsit normálisan ettél? Szénhidrát?!
Minden ötlet érdekel:)

Kép
bogen

[quote="breeki"]T írta:breekiegnap este elfelejtettem leírni a legfontosabbat!
Tegnap voltam 6 hetes kontrollon, a kórházban, és mondta a doki bácsim, hogy hétfőtől kezdenek építeni a 2. emeleten egy új szülőszobát!!! Kb. 2 hónap alatt lesz kész. Néhányan közűletek már beszámolhatnak majd az új szülőszobáról... :)

Ez nagyon jól hangzik! Klassz lenne, ha mire mi szülünk már pont kész lenne, van rá esély:)

Kép
bogen

Na, most már itt az idő, hogy elkezdjek végre dolgozni - ne csak netezzek! További szép napot Nektek is!

Kép
bogen

sziasztok!

Csajok ma szülésfelkészítő... én megyek, talizunk valahol vagy ott a helyszínen?

Kicsit megváltoztam de majd en felismerlek :lol:

Hát mit mondjak én is félek kicsit hogy túl sokat híztam még nem szólt semmit a doki csak az aszisztensnő mondta, hogy lassítani kellene amit persze belátok de hát csoki nélkül mit ér az élet ? :?

Fatima, Niki nem küldtetek képeket a babócikról de a tegnap bekukkintottam az anyukák topicba és felkutattam... mit mondjak nagyon édesek a kis csemeték egyszerüen gyönyörűek... :D

puszi
Ági

Kép
cica_1

hali kismamak, en is elek es virulok, csak pisilni sincs idöm a melotol

szept.10-töl kiiratom magamat, kesz

mindjart jön Laci, megyünk 4Dre

együtt megyünk a felkeszitöre is, lehet kesünk, de ott leszünk

rohanok, csok mindenkinek
Vendég

sziasztok,
Jó hír ez az új szülőszoba, mire én eljutok odáig, biztosan elkészül :)))
Zsófi, Te hogy vagy a 6. héten? Nekem péntek óta nincsenek görcseim, ellenben a melleim az utóbbi pár napban 2 mérettel nagyobbak lettek :)
Csajok, szülésfelkészítőre szerintetek mikor érdemes elkezdeni járni?
Köszi és üdv,
K.

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Sziasztok!

Kihez érdemes járni terhesgondozásra a Jánosban?
mutya

Sziasztok !

Bogen , Breeki : Köszönöm szépen az információkat !!!

Nézegetem a vonalzókat,hogy szülés kapcsán kivel találkozhatok majd a kórházban.
Úgy látom egy kicsikét előrébb vagyok, de ez még változhat, szóval néha majd bekukkantok hozzátok ,hogy ki hogy van ?

Remélem az új szülőszoba gyorsan kész lesz majd , mert szűken épp 2 hónap múlva érkezik a babám .

Kevinszpészi: Szerintem a szülésfelkészítőt jó pár hónap múlvára tervezzed, mikor már tényleg csak a szülés és az otthoni dolgok körül jár majd minden gondolatod .
Nagyon sok érdekes és hasznos dolgot mondnak , de rengeteg az infó , és jó frissen emlékezni rájuk.
6.7. hónap körülig biztos ráérsz vele.

Üdv , Mindenkinek !

Ja és Evu : ez a táppénz dolog egy okos döntés , nagyon rád fér már a pihi ! Okt. -i topikba is írd majd meg mi volt 4D-n Vandával !

Kép
sheepy

Cica1 és Evu: Szerintem most NE találkozzunk előtte, csak a helyszínen. Már úgyis odatalálunk:) Én meg nem tudom kiszámítani hogy érek, még a laborba rohanok be előtte a leletért - ma reggel voltam ugyanis a terheléses cukron... hát remélem jó lesz az érték! Akkor 17.00-kor, addig is sziasztok!

Kép
bogen

[quote="kevinszpészi"]
írta:
kevinszpésziCsajok, szülésfelkészítőre szerintetek mikor érdemes elkezdeni járni?

Szerintem akkor érdemes elkezdeni, amikor a 30. hét körül vagy. Előtte túl korai, később meg ki tudja mit hoz az élet és végig tudod-e járni! Mindenesetre nagyon hasznos, nem éri meg kihagyni! Még csak 1 alkalmon voltam, ma megyek másodszorra, de nagyon hasznos gyakorlatias az egész!

Kép
bogen

Sziasztok!

Jót hahotáztam itt magamban, olvasva a szövegeket.
Breeki - popsikrémet betettem ... aztán olvastam Beber hozzászólását és valahogy én is így érzem magam! Kint az előszobában csak az én kórházi táskáim állnak .. és hatalmas(ak). Ha mindazt bekapokolom, ami a Jánosos listán van, egy egész "teherautónyi" holmit viszek. Azt hiszem azért jó előre bepakolni, mert akkor még van mód a felét kitenni.

Nálam ez a fázis fog következni 8) :lol:

Cica 1
: nekem a következő időpont most vasárnap aug.24 CTG a kórházban .. aztán még nem tudom. Hannán is múlik, hogy mikor fog kibújni :!:

Kerekpocak: Köszi a dícséretet! :roll:

Emese

KépKép
emese1974

[quote="mutya"]
írta:
mutyaKihez érdemes járni terhesgondozásra a Jánosban?

Szerintem ez nagyon egyén függő, az a fontos, hogy magadban döntsd el milyen fontos szempontjaid vannak a szülés kapcsán és az alapján válassz orvost!
Én pl maradtam a területileg illetékes dokimnál, akiben megbízom, nyugodt megfontolt - nekem ez számít sokat. S azt gondolom nagy tapasztalattal bír, 50 felett van szerintem. Ő Dr Sziklay Levente. Jó szívvel tudom ajánlani bárkinek, de biztos nagyon jó doki Dr Pálmai Bálint is, sokan esküsznek rá!

Kép
bogen

Bogen - a kajcsizásról néhány gondolat.

A reggeli nekem csak nyers gyümölcs ... már 4 éve, függetlenül a terhességtől, vagy babagyártástól. Egyszer csináltam egy diétát, és ezt megtartottam belőle, mert nagyon bejött. Úgyhogy 5-6 féle gyümölcsből egy tálra felvagdalok és azt megeszem, és én utána 12-1-ig nem kívánok mást. Hétvégén persze van mindenféle finomság reggelire, amikor a párommal kajcsizunk együtt, de az csak 1x (max 2x) egy héten.

Délben - mióta nem dolgozom - max 1 tál étel van hétköznap. No desszert.

Délután szoktam uzsizni - megint csak gyümi, mondjuk dinnye ... esetleg - erre most szoktam rá - egy tejturmix. Isteni a friss gyümikkel összeturmixolva. Mondjuk málna, vagy szeder-banán kombinálva és tej.

Este - egy fél szelet kenyér felvágottal, és pari, paprika, sajt + 1 pohár tejcsi.

Este megiszom a málnalevél teámat ... ami meg a 36. héttől kell a táguláshoz.

És még mindig 14.5 kg hízásban vagyok.

Ami a csokit illeti --- borzasztó nehéz .... de tényleg nincs itthon semmi édesség (CSAK A KÓRHÁZI TÁSKÁMBA BEKÉSZíTVE, AHOGY YMONDTÁK ... CSOKIS NÁPOLYI - NYAM-NYAM 8) )

de azért a múltkor majd elepedtem egy kis édességért... úgyhogy két pofára tömtem be egy fél doboz vaniliás karikát .

De ez egyszer fordult elő csak!!!

Emese

KépKép
emese1974

Bogen - a kajcsizásról néhány gondolat.

A reggeli nekem csak nyers gyümölcs ... már 4 éve, függetlenül a terhességtől, vagy babagyártástól. Egyszer csináltam egy diétát, és ezt megtartottam belőle, mert nagyon bejött. Úgyhogy 5-6 féle gyümölcsből egy tálra felvagdalok és azt megeszem, és én utána 12-1-ig nem kívánok mást. Hétvégén persze van mindenféle finomság reggelire, amikor a párommal kajcsizunk együtt, de az csak 1x (max 2x) egy héten.

Délben - mióta nem dolgozom - max 1 tál étel van hétköznap. No desszert.

Délután szoktam uzsizni - megint csak gyümi, mondjuk dinnye ... esetleg - erre most szoktam rá - egy tejturmix. Isteni a friss gyümikkel összeturmixolva. Mondjuk málna, vagy szeder-banán kombinálva és tej.

Este - egy fél szelet kenyér felvágottal, és pari, paprika, sajt + 1 pohár tejcsi.

Este megiszom a málnalevél teámat ... ami meg a 36. héttől kell a táguláshoz.

És még mindig 14.5 kg hízásban vagyok.

Ami a csokit illeti --- borzasztó nehéz .... de tényleg nincs itthon semmi édesség (CSAK A KÓRHÁZI TÁSKÁMBA BEKÉSZíTVE, AHOGY YMONDTÁK ... CSOKIS NÁPOLYI - NYAM-NYAM 8) )

de azért a múltkor majd elepedtem egy kis édességért... úgyhogy két pofára tömtem be egy fél doboz vaniliás karikát .

De ez egyszer fordult elő csak!!!

Emese

KépKép
emese1974

Emese: Borzasztóan irigyellek a kitartásodért! Tényleg gratulálok!

Valószínű nekem is valami hasonlóra kell majd ráállnom, de reggel mindenképp kell ennem vmi "normális" kaját, mert a gyümölcstől ég a gyomrom sajnos... már a terhesség előtt is sok savam volt!

Szóval én vmi ilyesmit fogok holnaptól elkezdeni: reggeli 1 zsemle vmi felvágottal, sok zöldséggel, ebéd 1 tál étel és vacsira vmi turmix... azt amúgy is szeretem. Napközben pedig gyümölcsözök desszert gyanánt!
hát az édesség elhagyása a legkeményebb nekem, de magzatkáért bármit:)

Remélem nekem is kicsit lelassul, vagy megáll a hízásom... nem ártana! Amúgy sem voltam cingár nő, sosem!

Köszönöm a jótanácsokat, ötleteket...

Amúgy olyan jó Neked, hogy mindjárt szülsz! Irigykedem! :lol:

Kép
bogen

Ja, és még vmi: Ezt a málnalevél teát én is hallottam már többektől! Hol lehet venni? Simán drogériában?
Ez tényleg ennyire jó?

Kép
bogen

ja és még egy dolog ... szénhidrát. Elvileg a dokibá azt mondta, hogy ne nagyon egyek tésztát ... azt azért egy héten egyszer eszek, mert imádom és könnyű összeütni. Úgyhogy olaszos durum lisztből készült tészta egy tál ételt eszek valami feltéttel heti 1x - ennyi a szénhidrát.

Emese

KépKép
emese1974

Bogen ... igen ez a reggeli gyümölcsözés nagyon alkat kérdése. Több barátnőm próbált rászokni, de nem mindenkinek olyan a gyomra, hogy bírja. Szerintem amit leírtál az jól hangzik!!!
Ami nagyon sokat segít, az tényleg a csoki és a cukros levek elhagyása. Magzatkáért ki lehet bírni ... meg magadért is, mert a szülés könnyebb lehet kisebb súllyal, súlyú babával! A hízás egyébként megint csak alkat függő, több ismerős anyuka mondta, hogy az elején ők is többet híztak - ijesztő volt - de aztán a vége felé meg már nem híztak annyit ... bár tudom, ez a könyvek szerint nem egészen így van. De lehet, hogy egyszerűen ez is van mögötte, hogy ez az ütemed. Azért az odafigyelés arra, hogy mit eszünk azért jól jön.

Málnalevél tea .... nekem egy most szült második gyerekes anyuka írta fel a beszerzendők listájára, amit átküldött és rákerestem a neten és sok jót írtak róla. Én egy bio gyógyszertárban vettem ... szerintem ilyen helyeken lehet kapni. DM-ben próbáltam, ott nem volt. Ez nem filteres, hanem teadiós tea fajta. Én egyszer iszom egy nap egy bögrével. Elvileg a 36.héttől lehet / kell inni és még első gyereknél is órákkal tudja lerövidíteni a tágulási szakot, mert elősegíti a gyorsabb tágulást és felkészíti a méhet. .... Ezt olvastam róla legalábbis :P

A szülés miatt már kezdek ám izgulni ... meg várom is, hogy Hannácsak itt legyen ... meg azért jó is így, hogy még bent van. A fene tudja ....

Emese

KépKép
emese1974

Szia Vanda!

Én nem kaptam tőled emailt a pocakfoto-s oldalra, ezért nem is tudtam válaszolni Neked.. :cry:
Ha még mindig érdekel a fotózás kérlek írj megint! :D

Üdv
Anikó

www.pocakfoto.hu

[quote="evu"]j írta:evuo reggelt kismamak! :D

ma reggel szedelegve keltem, es miutan otthon lecsokoltam az ajtofelfat, Laci behozott meloba, nem engedett buszozni
most sikerült enni valamit, es kezdek jobban lenni.. :cry:

aludni okes volt, csak nagy volt a meleg.

ez muris, en tegnap szörtelenitettem, de ugy, hogy nevetö rohamokat kaptam a kadban, mert akarhogy büveszkedtem, nem lattam semmit igy az emlekeimre hivatkozva vegeztem ezt a müveletet...mar amennyire tudtam :shock:

en este görcsöltem kicsit, es mara a magne b6-om is elfogyott..

na, holnap vegre shopping Mininek!!!!!!!!jaj, de jo lesz :lol:

es a keddi 4D-t is nagyon varom, a legjobban Minike arca es a mehlepenyem helye erdekel..ugyanis azt almodtam, hogy csaszarra vagyok kiirva es ez nem tetszett :cry:

jaj, meddig lesz ilyen meleg? esöt kivanok!!! :?

kepzeljetek az unokatesom(ö is terhes.. :wink: )tegnap volt uh-n, es azelött meg 10 nappal!!! tehat 10 napon belül 2x!!!!!!!!!!jaj...meg csak 12 hetes raadasul, ugye tegnap csinaltak neki genetikait, de akkor nem tudom, hogy 10 nappal elötte minek kellett uh-ozni...azert megkertem, hogy legközelebb szoljon a baboja erdekeben, mert 2 külön helyen uh-oztak..na mindegy, hosszu..de azert vigyazni kell, hogy ne ilyen sürün legyenek a minik meglesve, nem? :? :shock:

na melozok, ma rövid napunk van, du kellene valami jo program, allatkertbe lenne kedvem menni, csak nemtom milyen meleg lesz..

Emese, kerlek ird meg nekem, hogy hol csinaltattatok a kepeket, mert ilyet mi is szeretnenk!!
www.pocakfoto.hu
nekem tetszik ez az oldal, irtam is mailt a lanynak, de nem reagalt.
Infot es kepeket Emese, bitte!!! :lol:

pusszancs
_manka

Manka, mar valtottunk mailt, köszi a valaszodat, kigondolom mikor lenne nekünk pontosan jo es akkor felhivlak!!

Nekünk nagyon bejön az oldalad es a stilusod :lol:

es a feltetelek igen kedvezöek, ugyhogy mindenkepen fogok jelentkezni.

csajok, nem mentünk elökeszitöre...a savam..nem birtam elhagyni a lakast :cry:

de be szeretnem mutatni gyorsan Molnar Vandat :lol:

Kép

maris szerelmesek lettünk a kiscsajba :lol:

kerlek meseljetek el holnap mi volt az elökeszitön!!!

pusszancs
Vendég

Emese1974: Köszi a sok jó tanácsot, meg az infókat! Mindenképp belevágok ebbe az étrendbe holnap, mert valóban nem szeretném ha a kelleténél jobban meg kellene szenvednem a szüléssel!
Már így is 2 héttel nagyobb koránál magzatka a pénteki UH szerint!!!

Biztos marha jó lehet már ez a készülődés, hogy mikor gondolja Hanna az érkezést! Nagyon várom már én is ezt az időszakot, meg persze némileg tartok is tőle... (Amúgy ha lányunk lett volna, akkor nekünk is a Hanna név volt az első helyen, de most úgy tűnik Balázs lesz :P )

Kép
bogen

Evu: Vártunk, kerestünk a szülésfelkészítőn, de így értem már miért nem voltál...

Nagyon klassz volt az előadás megint, a szülés volt téma - ami magáért beszél. Megpróbálom neked zanzásítani:
32. héttől napi 4-5 méhkeményedés tök normális, fájdalom nélkül
37-38.hét körül jósló fájások
Jelek: derékfájás, menses típusú alhasi fájás, WC-re kell menni, kemény pocak...
jósló fájás, valóban meginduló vajúdás közti különbségek
CTG
Mi történik ahogy beérkezel a szülőszobára?
borotválás, beöntés, gátmetszés+gátvédelem...
papírügyek
kitolási szakasz:félig ülő helyzetben széles terpesz...
baba kibújásának folyamata
apás szülés, szülésznő, orvos szerepe
születés utáni közvetlen 2 óra töténései: méhlepény, varrás, babóka mellre tétele, mosdás, mérés,
csecsemőrészleg
szobák, átalakítások...
Ha bármi konkrétan érdekel kérdezz rá, s azt részletezem, mert azért rengeteg infó volt megint:roll:
Meg néztünk egy filmet 2 nő vajúdásáról és szüléséről, hát az igen elgondolkodtató, de megható volt!

S egy jó hír, hátha mindket már pozitívan érint:
2. emelet átépítése a mai napon elkezdődött, 5 db 1 ágyas szobát alakítanak ott ki, várhatóan október 10-re készül el- ez ha jól értettem ráadásul nem fizetős, ugye Ági?
Persze addig meg nagy ramazuri lesz a szülészeten...

na, remélem az ízelítő s a mai téma hangulata átment!
Jövőhéten gyertek, akkor ez a téma folytatódik, légzés, relaxáció...stb.

Kép
bogen

Amúgy pedig segítsetek, mert van egy kis aggodalmam:
Ma voltam a laborban, s délután meg is kaptam a leletet, minden rendben, kivéve a vizeletem fehérje tartalma.
A maximum határérték 4, míg nekem 18 lett, ez majdnem ötszörös eltérés, mit jelenthet ez? Kicsit izgulok emiatt!
Van aki azt mondja semmi vész, van aki gyulladást, van aki fertőzést mond én meg nem tudom mit gondoljak, s a dokinhoz pedig csak csütörtökön megyek. Addig meg megesz a fene! :?:

Kép
bogen

fehérje alatt fehérvérsejtet akartam írni :!:

Kép
bogen

Evu: Ja és Vanda gyönyörű!

Na jó éjt mindenkinek :P

Kép
bogen

Sziasztok!
Én is akartam már az este írni de nem igazán működött az oldal... :( na mindegy...

Bogen szerintem minden fölösleges stressz elkerülése végett hívd fel az orvosodat vagy a védőnőt és ők pontosan tudni fogják mi a helyzet és akkor no para... :D

Evu tényleg gyönyörű a kis poronty :D

Majd a következő alkalommal elmondunk mindent még a felkészítő előtt de én is gondolkodtam ha így az elején kimarad egy alkalom még elvileg simán be lehet pótolni ha jól utána számolsz éppen még belefér hogy elmenj a következőre hidd el megéri mert bárki bárhogy meséli az nem ugyan az..

Jövő héten ajánlott hozni a kispapát... :!:

Újraélesztési tanfolyamról ki mit gondol esetleg szeretne valaki jönni már minden infó a tarsolyomba... :lol:

Ja igen azok a szobácskák tényleg nagyon jók lennének de modjátok, hogy pesszimista vagyok de szerintem nem fognak elkészülni ha meg mégis akkor kellemesen csalódtam.... :?

Na puszi lányok....
Ági

Kép
cica_1

Holnap megyek 14.00kor a dokimhoz, akkor mindenre fény derül... addig meg bízom a jószerencsében, hogy semmi bajom!
Drukkoljatok ti is, hogy semmi vész ne legyen csak én parázzam túl a dolgot!

Kép
bogen

ne aggódj biztos minden rendben lesz... de azért drukkolok

:!: én még mindig azt mondom hívd fel a védőnőt egy telefont megér egy nyugodtan átaludt éjszaka, nem gondolod?

Kép
cica_1

Bogen megpróbáljam felhívni az én védőnőme?

Kép
cica_1

szorítok, Bogen! :)

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Sziasztok!

Bekukkantottak Hozzátok!
Most csak a képeket lestem meg:

Emese: nagyon jók a műtermi képek. Nagyon csini kismama vagy!!!

Evu: Vanda édes kis pocaklakó. Biztos szép kislány lesz!!! Ez már most is látszik. :wink:

GRATULA az új anyukáknak!!!

Mindenkinek jó nyárvégi pihenést!!!

Kép
viky30

[quote="cica_1"]B írta:cica_1ogen megpróbáljam felhívni az én védőnőme?

Hát, az nagyon klassz lenne, ha fel tudnád hívni a védőnődet, mert az enyém elérhetetlen, hiába próbálkoztam délelőtt. A dokimnak meg csak a rendelő száma van meg, de persze szerdán nincs rendelés!

A vizeletem üledékében találtak fehérvérsejtet, a normál érték a papír szerint 0-4 között van, nekem pedig 18.
Ha ezt meg tudnád kérdezni nagyon klassz lenne!

Köszi

Kép
bogen

Sziasztok,

nemtom ki emlékszik még rám, nagyon régen nem tudtam se olvasni Benneteket, sem írni.
Bocsi mindenkitől, csak nagyon nagy vonalakban olvastam vissza, de szívből gratulálok a megszületett babáknak, és nagyon drukkolok a hamarosan szülő anyukáknak.

Bogen, nem mégis fehérje van a vizeletedben? Vérnyomásodat nézték mostanában? Remélem megnyugtatnak és tényleg semmi gond.

Velünk minden oké, nemtom anno írtam-e, de kislányunk lesz újra. Most nagyon jók lettek a leleteim, mind a labor, mind az afp. Lacussal toxémiás voltam, Virággal magas vércukrom volt, diétázni kellett, most remélem nem jön semmi. Én mondjuk nem tudok több tipikus terhes "betegségről" :D (remélem ti sem!)

Ha nem is tudtok alapítványi szobába menni, nagyon jó még a 9-es kórterem. Nem fizetős, de bent van a fürdő. Igaz háromágyas, de szerintem még az is elviselhető.

Evu, gyönyörű a lánykátok, gratulálok!

Doren

Kép
Kép
Kép
doreen

Bogen NINCS GOND
:!:
Azt mondta a védőnő hogy azért ez bonyolultabb (ehhez ő is többmindent kellene tudjon csíp-e a vizeleted, gyakrabban kell-e WC-zni stb) de a vizeletbe belekerülhetett valami folyás is és azért nagyobb....

DE ez semmiképpen sem túl magas szám..

Rosszabb esetbe lehet valami enyhe húgyúti fertőzés aminek nincs köze a babához

Tehát azt mondta emiatt semmi képen ne aggód szét magad mert nem lesz semmi probléma.
Remélem tudtam segíteni és egy kicsit megnyugtatni....

Puszi ági

Kép
cica_1

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?