Andi,
semmiképpen nem állt szándékomban megijeszteni. Nagyon jól tetted, hogy a Péterfyt választottad, felkészült orvosai és szülésznõi vannak, nagyon emberiek a szülõszobák (egyszemélyesek), a császármetszésben pedig õk a legprofibbak, az új eljárás egyik fõ alakja, Krasznai professzor ennek az osztálynak a vezetõ fõorvosa.
A csecsemõsnõvérek pedig nem gonoszak, csak sok a munkájuk, és a tavaly nyári kánikulában kicsit elengedték magukat. Nyaggatni kell õket, attól a pillanattól kezdve, hogy indulsz a szülõszoba felé, ki kellene deríteni, hogy kik lesznek attól kezdve mûszakban, nem csak abban a félórában, hanem a következõ idõszakban is. Aztán amikor odahozzák a kicsidet (ebben a Péterfyben nincs pardon, ha egészségesen születik a bébi, odahozzák neked) mindjárt kérd a csecsemõs segítségét a szoptatáshoz. Ha bírod, tartsd ott magad mellett a kicsit, ha nem, az se okozzon problémát, mert az elsõ nap tényleg nincs szüksége még rád annyira. A második napon a Péterfyben kis bevásárlókocsiban odatolják neked és attól kezdve veled van. Éjjel-nappal. Tehát rajtad múlik, hogy hányszor szoptatod. Neked most már megvan az a helyzeti elõnyöd, hogy tudod: gyakran Kell szoptatni a babát, hiszen igényli is, meg a tej beindulása szempontjából is fontos. A csecsemõsökhöz pedig szerintem mindennap be kell sétálni, mondjuk az esti fürdetés után, amikor már nyugalom van és kötetlenül beszélgetni a szoptatásról -teljesen hülyének fognak nézni, de kit érdekel? Ez ne keserítsen el, pár nap múlva nem leszel ott, viszont sokat tanulhatsz. A szoptatás sikeében pedig HINNI kell.
A La Leche Liga telefonos tanácsadása: 214-3309, itt néhány magánszemély telefonját adja meg az automata, és velük egészen kötetlenül beszélhetsz a szoptatás bármely kérdésérõl. A Szoptatásért Magyar Egyesület üzenetrögzítõs telefonja: 316-6763, e-mail:
szme@freemail.hu, a brossúrát pedig a következõ címrõl kérd: SZME 1024 Bp. Margit krt. 55. Felbélyegzett és megcímzett borítékot mellékelni kell. Ha érdekel, én is leírom, én mit csináltam az elsõ hetekben (mai napig szoptatok, napjában többször).