Új privát üzeneted érkezett!

Szia Ancsi!
De jó, hogy itt vagy! Én ugyan már nem irkálok a Már megint megjött...-be, de azért rendszeresen olvasom. Szilveszteri babád lesz! Kép
A tünetek miatt ne aggódj, én holnapután leszek 12 hetes, de most sem érzek sokkal többet mint te. Igazából csak a múltheti ultrahang nyugtatott meg, hogy tényleg van ott valaki Kép.

Laura!
A tejet én is olvastam, meg azt, hogy nem szabad teljesen vízszintesen feküdni, a fejet jól alá kell támasztani alváskor. A könyvem,ben van is egy kép egy majdnem ülve alvó kismamáról.

Beja!
Én szinte mindig éhes vagyok, múltkor 5 szelet kenyeret ettem uzsonnára! Ez eddig nem volt rám jellemzö (már az uzsonnázás sem, nemhogy az 5 szelet).

Eszter
eszter

Sziasztok!

Szilvi!

Ha nem muszáj, hagyd a lányodra, mikor választja le magát, se a pocaklakódat, se téged nem károsít, ha még szopizik. Állítólag kb. a 4. hónap tájékán szokták leválasztani magukat a gyerekek, ha a mama újra babát vár, de ez nem törvényszerű. Van egyébként egy ilyen topic is, ami kifejezetten a terhesség alatti szoptatással foglalkozik, lehet, hogy érdemes lenne megnézned.

Laura!

A gyomorégés ellen nem lehet túl sokat tenni, de megpróbálhatod megfigyelni, hogy nem-e bizonyos kaják után váltódik-e ki, akkor azokat kihagyhatod. A víz, a keksz, a tej (hallottam langyos, mandulás tejről is, állítólag csodákat művel...), a félig ülő helyzet, vagy a jobb oldalon fekvés segíthet, de nem biztos, hogy megoldja a gondot. Gondolj arra, hogy már csak pár hét, és vége... Később még hiányozni is fog, hidd el...Kép

Mónika!

Nem feltétlenül a terhességtől vannak a foltok a fejeden, esetleg próbálj ki valami olyan sampont, ami gombás eredetű korpásodásra van, pl. Nisoral. Lehet, hogy használna a foltok ellen.

Ancsi!

Gratula és de jó neked!!! Egyetértek az előttem szólókkal, a tünetek egyrészt nagyon különböző mértékben jönnek elő, és mindenkinél más jöhet elő. Nekem pl. csak a szaglásom élesedett ki az első hónapban, csak aztán kezdett a mellem feszülni, de az se nagyon, a hányingert pedig MÁZLIMRA teljesen megúsztam...Szóval, csak nyugalom, ha nem is érzed, attól az a poronty még ott van, majd fogod érezni később, ha már mozog és nő a pocakod... Addig is boldog babavárást!!!

Puszi mindenkinek:

Dia
Dia

Eszter!
Akkor kissé megnyugodtam. Tehát akkor semmi gond a hormonjaimmal?

Olvasgattam ezt a topicot, nagyon szuper, jó hogy van ilyen a friss kismamáknak!
Gratula a szerzõnek! Kép

Ancsi
Ancsi

Ancsi!
Én a helyedben örülnék annak, hogy nem gyötör semmiféle kellemetlen tünet. Én végig úgy voltam vele, hogy mivel hallottam, hogy a hányinger 12. hét körül elmúlik (persze ez sem törvényszerü), minden héten annak örültem, hogy még nem kezdödött el, így rövidebb ideig tart majd.
Szerintem ez nem hormonális kérdés, mindenki másként reagál a változásokra, van aki könnyen viseli, van aki nehezebben.
Eszter
eszter

Eszter!
Tényleg jó dolog, hogy nem vagyok rosszul, de emlékeim szerint tavaly is kb. a 7-8. héten kezdtem undorodni a rossz szagoktól, hányingerem akkor sem volt.
(de tudod, akkor nem lett túl jó vége a dolgoknak, azért aggódom, a hasonlóság miatt....)

Ancsi
Ancsi

Ancsi!
Tudom, hogy nehéz, de ezt próbáld meg elfelejteni! Szerintem nincs összefüggés a két dolog között, ez alkati kérdés, koncentrálj a pozitív dolgokra, a jövöre és ne a múltra!
Eszter
eszter

Lányok, lenne egy kérdésem... az elsõ harmad hányadik héten ér véget? És ilyenkor a baba korát kell nézni, vagy az uccsó mensitõl számított hetek számát? Tehát pl. a baba 13 hetes, vagy az uccsó mensitõl telt el 13 hét, amikor vége az elsõ harmadnak?

Kösz elõre is, és bocsi, ha lefárasztalak TiteketKép
cupp, Beja
Beja

Eszter, Dia!

Köszönöm szépen a jó tanácsokat!

Ancsi!

Viráganya hozta létre a topicot, amikor már túl sokan voltunk a "ma megint megjött..."-ben. És nem akartuk a gólyavárókat a babavárók problémáival "untatni" és fordítva.

Pusssssssz: Laura
Laura

Ildi!

A vércukorhoz én annyit tennék még hozzá, hogy nálunk nem egyszerűen megszurkálják az ujjadat, hanem rendesen megcsapolnak. Ez azért nem ugyanaz, és tényleg kellemetlen, amikor már a karodat többedszer szurkálják.

Beja

Igazad van, valamit pancserkodtam reggel, és lemaradt az eleje. Majd holnap pótolom, mert ma már nem leszek napközben otthon. (most sem otthonról vagyok).

Sziasztok!

BGabi
Bánhidi

Beja!

Én úgy tudom, hogy az uccsó mensitol számított 13. héten kezdodik a terhesség 2. harmada.

Pussssssz: Laura
Laura

Beja!

Szerintem ugyanúgy a 13. hét, mint ahogy a terhesség 40 hét, és akkor a 40/3=13 alapon. Nem hiszem, hogy bárhol fontos, hogy most pontosan hol van, vagy igen?
Ildi
BGabi, részvétem a vércukor-vérvételekért, bosszantó a dologban, hogy létezik a technika, és még mindig szenvedni kelljen az embernek. Bár azt hiszem, még mindig inkább elviselni a vizsgálatot, és örülni, hogy tkp. felesleges volt, mintsem hogy kimaradjon és késõbb derüljön ki, hogy baj van.
Ildi
Pethes Ildikó

Laura, köszi, az jó lenne... már úgy várom, hogy belépjek a második harmadba... de gondolom, mindenki így van ezzel...
cupp, Beja
Beja

Sziasztok!
Kicsit el vagyok keseredve, mert hívott a férjem és nem tud velem eljönni az orvoshoz, ahova 8-án akartam menni. Gondoltam nem megyek a névnapomon, de ezt is feláldozva felhívtam a klinikát, hogy pénteken dolgozik e a doktornő. Kiderült egész héten szabin van de bent szokott lenni. A sógornőm 8.-ára van kiírva ( ő is hozzá jár ) és holnap megy hozzá. Szóval megkértem kérdezze meg mehetnék e hozzá pénteken. Szorítsatok, hogy sikerüljön pénteken menni, mert akkor nem kell egyedül mennem. Egyéb esetben mehetek egyedül a jövő héten. Veletek szokott menni apa?
Puszi
Mónika

Mónika!

Én fontosnak tartom, és ragaszkodom is hozzá, hogy életem értelme ott legyen velem a vizsgálatokon. Eddig háromszor voltunk, abból egyszer pont vizsgázott, de amikor befejezte a vizsgát, egybol rohant hozzám.
És olyan rossz volt nélküle... Ekkor voltam eloször terhesgondozáson, 7 hetesen, szinte lapos hassal. Minden más kismama már tolatott a hatalmas hasával, szinte mindenkinek ott volt a párja is, én pedig egyedül, látványos pocak nélkül. Kép Olyan furcsán néztek rám. De mire kijöttem a rendelobol, megérkezett életem értelme, és olyan jól esett, hogy ott van velem!

Szerintem ez is hozzá tartozik a gondoskodáshoz, nem?

Pussssssssz: Laura
Laura

Laura!
Én is így vagyok vele, hogy engem megnyugtat ha ott van velem. Nagyon számítottam rá, hogy eljön ezért is ért váratlanul, hogy pontosan akkor tartanak nekik a munkahelyen 3 napos oktatást, amire még szabit sem lehet kivenni. De azért reménykedem, hogy holnap délután az a hír vár, hogy mehetünk pénteken az orvoshoz. Egyébként a kolléganöim között van olyan aki furcsán néz rám, hogy miért is kell menni a vizsgálatra a férfinak vele soha nem jött senki. Nekem pedig ez lenne a természetes. Puszi
Mónika

Mónika!

Én mindig apával megyek dokihoz, elkisért a terhesgondozásra, söt még kora hajnalban a vérvételre is eljött velem, mert tudta, hogy utálom, ha szurkálnak.
Az elsö vizsgálatkor ö tulajdonképpen nem akart feltétlenül bejönni velem, de a doki azonnal behívta, így azóta automatikusan mindig benn van. És ez így helyes!

Laura!
A terhesgondozáson velem ugyanez volt a helyzet (rengeteg nagypocakú + én), csak a párom nyugtatgatott, hogy mindenki elkezdi valahol Kép. Tolatunk még mi is a rendelöbe! Kép

Eszter
eszter

Mónika, Laura, osztom a véleményeteket. Én csak azon csodálkoztam, hogy sima nõgyógyászati vizsgálatokra (mikor nem is baba-ügyben mennek) miért megy el egy csomó nõci párja is... (ugyanis hallottam már ilyet nem is egy helyrõl) Mondjuk ezt túlzásnak tartom... velem sosem jött a párom, csak mostantól fog szorgosan velem járniKép) Talán õ jobban várja a jövõ hétfõi UH-t mint én Kép Nagyon fontos, hogy ott legyen, hiszen a baba nemcsak az én ügyem, hanem kettõnk ügye, kettõnk gyümijeKép
cupp, Beja
Beja

Sziasztok,

Olyan jó rövid ez a hétKép)
Ancsi, én is gratulálok, olvasgatok a megint megjöttet és szorítottam is Nlked, bár oda már nem írogatok.

Beja,
Ne tudd meg én mennyire várom a 13. hetet. Bár gondolom így van ezzel mindenki..Kép

Amúgy jól vagyok, most kezdődget a szokásos délután émelygés..Kép Érdekes a fáradtság már nem annyira gyötör mint az elején. És képzeljétek.. Ez elképzelhető, hogy a babuci miatt kicsit már nőtt a hasam?
Mert én ilyeneket veszek észre a nadrágjaimon... Vagy csak azért híztam mert ugye a legeleje óta nem járok tornára?Kép Sürgősen be kell szereznem egy szobamérleget... Én ugyanis azon csoportba tartozom akik utálják mérni magukat de most már muszáj lesz...

Évike
Évike

Évike!
Szerintem simán elöfordulhat, hogy megnött a hasad. 8 hetesen már rajtam is látszott.
Én most fogom betölteni a 12. hetet és nagyon örülök neki, tényleg régóta vártam.
A munkahelyemen még nem akarom elmondani, ezért dugdosom a pocakom, nem tudom, meddig megy még.

Beja!
Azt én is furcsállom, ha a normál nögyógyászati vizsgálatra a párjukkal mennek az emberek, de a babavárás az egészen más. Legutóbb a dokinál mindenki a párjával várt, kivéve egy nagyon fiatal lányt, aki az anyukájával jött. Azt hiszem, mindenkinek ugyanaz jutott az eszébe... Persze nem azt mondom, hogy feltétlenül párosan kell menni, de ha lehet, az biztosan jobb érzés.

Eszter
eszter

Sziasztok!

Bóbita! Megkaptam a leveledet, köszönöm, csak egy kicsit el voltam havazva (munkahelyről netezek), ezért nem válaszoltam hamarabb.

Picur! Megvárom a 8.-9. hetet, hiszen a Doktor Bácsi, akinél az optimális családtervezés keretében voltam, azt mondta, hogy akkor menjek vissza, ha a második mensim is kimarad. Végül is ráér, én már tudom, hogy lapít valaki a pocakomban, vigyázok is rá, amennyire tudok. Többet a Doktor Bácsi se tehetne érte egyelőre, és szerintem nem hiányzik neki, hogy piszkálják... :-)
Nézegettem a táblázatot, milyen egyforma a kettőnk "sora". Furcsa, hogy ugyanannyi idősnek tudjuk a terhességünket, és mégis mást számoltunk a babánk érkezésére... Neked mikor volt az utolsó mensid? Nekem március 20. Lehet, hogy elszámoltam valamit? Az életkorunk is nagyon hasonló lehet... Szóval én is elmúltam már 30., csak szeretek lefelé kerekíteni... :-)

Márti
Márti

Évike, szija! Nadrágproblémáim már nekem is kb. két hete vannak, holott a mérleg még egyáltalán nem mutat egy grammnál sem többet... Én azt gyanítom, hogy mintha valahogy a derekam lenne vastagabb... Kb. 5 centivel bõvebb nacik lennének igazán jók... így tehát marad a gumis, vagy a biztonsági tûs megoldásKép
cupp, Beja
Beja

Lányok!

Nincs valami ötletetek, merre lehet kismamaruhákat kapni (a Mammuton kívül)? Ugyanis nekem is gondom van a derekammal, és eddig én nyáron mindig szoknyát hordtam, jó lenne egy vékony nyári nadrágot beszereznem.

Pusssssz: Laura
Laura

Sziasztok csajok!!!

Gondolom jol telt a hosszu hetvege!

Laura,
Gyomorsav ugyben. En is azt olvastam amit az Eszti irt, a fejed kicsit emeld feljebb amikor alszol.
Gatya ugyben. En ugye csak innen tudom, de hatha vannak ezek a lancok is otthon. Vettem egy SZUPER SZUPER gatyat amit talan meg a 9dik honapban is tudok hordani. Kb 8000Ft volt. Nagyon vagany sokzsebes vaszon, a hasa pamut es bovitheto. Ezt a C&U nevu aruhazban vettem. Amugy erdemes bemenni nem csak terhes bltba pl H&M ott is vettem egy nadragot amiben nincs gumi csak koto igy azt is eleg sokaig tudom hordani.

Ancsi,
GRATULA!!! Minden jot a tovabbiakban. Orulj ha nincs meg semmi, majd lesz. Nalam is csak a 8dik heten indult be, es legrosszabbul a 11-13heten voltam.

Beja,
A masodik harmad a 14hettol indul. (Utolso mensitol szamitva)

Monika,
Velem is mindig jon a parom, o is kerdezhet a dokitol. Es minden UHot a videoval rogzit, de csak azutan hogy a doki megnezte es intett, hogy mar veheti.

Szilvi,
Szoptatas. En nem vagyok a temaban profit, de en ugy hallottam , hogy nem lehet egyszerre szoptatni es terhesnek lenni. Marmint lehetni lehet, csak nem jo. Az anyukam abbanhagyta az en szoptatasomat amikor a hugommal terhes lett, pedig meg volt teje, csak ezt mondtak neki. Amugy ha tapszert adsz neki, es nem fog szopni elapad a tejed - persze lehet, hogy mar uj tanitasok vannak es lehet terhesseg alatt is szoptatani.

Sziasztok
PK
petrakovacs50

Sziasztok!

Ancsi! Igazán nem gond, ha nincsenek tüneteid! A Babóca akkor is ott van és persze nagyon jól érzi magát! Én a 10. hetet töltöttem és a szinte állandó fáradságon és egy-két hányingeren kívűl semmi tünetem nincs.

Sziasztok
Katus
Katus27

Bocs, ha valaki írta volna, csak nem figyeltem. A SOTEI-en 2 hete voltam terheléses cukorvizsgálaton, ami úgy zajlott, hogy éhgyomorra 8-kor a karomból vért vettek, megittam valami jó édes italt (ami speciel nekem jól esett, mert jó hideg volt és elvette az éhségérzetemet) ezek után pontosan 2 óra múlva ismét vért vettek, hagyományos módon.
Férjek a vizsgálatonhoz kapcsolatban az a véleményem, hogy ha nagyon ráérős a férj akkor persze menjen, de az én férjem általában délelőtt dolgozik, meg hisztis és utál várakozni, az meg kit érdekel, hogy a többiek mit gondolnak rólam, hogy miért megyek az anyukámmal, vagy a barátnőmmel. Igazán egyedül szeretek menni, mert lehet nyugodtan olvasni, így gyorsabban telik az idő.
Vica
Névtelen

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy én is felkerülhetek a listára (már a 21. hét vége felé járok)?
Ancsi!
Én igazából csak akkor fogtam fel, hogy lakik valaki a hasamban, mikor megmozdult. Pedig még hányingerem is volt, meg feszült a mellem. Kép)
Üdv,
cory
cory (cory)

Sziasztok!

Köszi a szoptatási tanácsokat, egyenlőre semmi változás. Tápszert soha nem kapott még, nem hiszem hogy kérné. Ma voltunk gyerekdokinál, szerinte holnaptól egyáltalán ne adjak neki, denálunk ez kivitelezhetetlen. Várok még egy hónapot, és ha akkor se mutat semmi hajlandóságot a leszokásra, akkor anyuval lesz egy hétig regeltől estig. Barátnőméknél bejött. Majd meglátjuk. Igazából mostanában én úgy érzem nem bírom így tovább, az állandó hányingertől/hányástól nem is igazán eszek, hiába szedek vitamint, lehet hogy én fogok teljesen kipurcanni.

Gyomorsav: Lilivel csak a végén égett a nyelőcsövem, most már az elején is. Ami bejött: Antagél vagy Almagél, vagy kell venni őrölt étkezési lenmagot és azt belekeverni lngyos tejbe (fúúúúúúúúúúúúúj)

Szilvi
Szilvi

sziasztok!
Szóval
1. cory
2. 3. ciklusban jött össze
3-4. 21 hét 6 nap
5. Budapest, XI.
6. 23 év
7. szeptember 7.
8. elsõ baba
Köszönöm!
cory
cory (cory)

Sziasztok!Eszter,nem akartalak ijeszegetni,de tényleg szörnyü volt,nekem nagyon nem szimpatikus ez a copfos doki...
Jó Nektek,hogy babát vártok,annyi szép dolog áll elöttetek! KépHányinger,hányás ellen változatlanul a Coca-colát javaslom!Mennem kell,sziasztok!Orsolya
orsolya (orsolya)

BGabi!

Az én lányom a 15 hónapos oltás után 2 héttel belázasodott, másnap 2 napig pöttyös volt. Az orvos szerint normális, de nem minden gyereknél fordul elo. Azért én mindig felhívom a gyerekorvost, ha valamiben nem vagyok biztos.

Kátya
Kátya

Sziasztok!

Üdvözlök minden régi és új kismamát! Olyan jó, hogy ilyen sokan vagyunk már!

Ancsi!
Ne aggodj amiatt, hogy "nem érzed" a babát. Ezzel én is igy voltam. A rosszullétek elmúltak és én is kezdtem kétségbeesni, hogy vajon tényleg van-e pocaklakóm?...
Végre már elkezdett nõni a pocakom, úgyhogy kezdem elhinni, hogy igaz!:-)

Móni! Köszi a doktorajánlót!
Jenei doktornõrõl én is csupa jót hallottam. Lehet, hogy megkeresem.
Azt én is fontosnak tartom, hogy az apa - ha teheti - elmenjen a vizságlatokra. Én többek között azért kényszerültem doktorváltásra, mert a dokim nem engedte, hogy a férjem megnézze a saját gyermekét az ultrahangon.

Voltam ma a körzeti nõgyógyásznál. Hosszas kérdezõsködés után derült ki, hogy a terhesgondozásba vételhez nem elég a terhesség megállapitása, hanem rákszûrés és kenetvétel is kell (a volt dokim ezeket nem csinálta, csak ultrahanggal vizsgált mindig...)
A körzeti nõgyógyász nagyon kedves ember, látszik, hogy szereti a kismamákat.:-) Dr. Jakab Attilának hivják. Valaki esetleg tud róla valamit (fõleg arra vagyok kiváncsi, hogy jó szülész-e és hogy mindig ilyen kedves-e)?
Terheskönyvem csak a jövö héten lesz :-(

Már alig várom!

Sziaztok! Vigyázzatok magatokra!
helga (helga)

Kátya!

Nagyon köszönöm! Ha holnap délutánig nem rendezödik a láz, akkor én is hívni fogom a doktornöt. Még egyszer köszi!!

BGabi
Bánhidi

Sziasztok!

Köszöntöm az újakat! KépKépKép

BGabi

<pre>
Cory 3.c. 22 hét 0 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Pocok 18.c. 20 hét 1 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Lara 1.c. 16 hét 1 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 15 hét 3 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 14 hét 2 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Helga 26.c. 12 hét 5 n Debrecen 22 év nov. 10. 1.b.
Móni 3.c. 12 hét 0 n Debrecen 27 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 11 hét 6 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Katus sok 10 hét 3 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 10 hét 1 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Gabi 1.c. 10 hét 1 n Nyíregyháza 27 év nov. 28-29. 2.b.
Laura 8.c. 10 hét 0 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Beja 8.c. 9 hét 4 n Budapest 25 év dec. 3. 1.b.
Szilvi Budapest 25 év dec. 7. 2.b.
Niki 10.c. 8 hét 4 n Bp. (Érd) 27 év 1.b.
Kinga 1.c. 8 hét 3 n Maglód 33 év dec. 11. 4.b.
Évike 3.c. 8 hét 3 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Indigó 2.c. 8 hét 3 n Budapest 24 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 7 hét 6 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 7 hét 5 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Ada 2.c. 7 hét 0 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Picur 1.c. 6 hét 3 n Kanada 31 év dec. 17. 1.b.
Márti 1.c. 6 hét 3 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
Kata 5 hét Budapest 22 év dec. vége 2.b.
Ancsi 4.c. 5 hét 0 n Adács 27 év dec. 31. 1.b.
</pre>
Bánhidi

Szép jó reggelt mindenkinek.
Én spec. most iszonyú rosszul vagyok, reggel majdnem elájultam a metrón, szerintem nagyon alacsony a vérnyomásom. Pont most olvastam a Rendelöben, hogy a terhesség elején általános az alacsony vérnyomás (nekem egyébként sem túl magas), úgyhogy mostantól iszom az erös teát, hátha attól jobb lesz. Az a baj, hogy még most sem vagyok jól, pedig amióta beértem, csak ücsörgök.
Milyen szép hosszú már a lista!

Orsolya!
Sajnálom, hogy ennyire rossz a véleményed róla. Nekem eddig nagyon szimpatikus, rendes, mindent elmagyaráz, bármikor hívhatom a mobilján. Persze lehet, hogy csak a saját betegeivel ilyen, ami azért nem túl jó tulajdonság.

Eszter
eszter

Sziasztok, jó reggeltKép

Hü de hosszú már a táblázatKép Jó sokan lettünk, szuperKép

Remélem, jól vagytok, nem üldöz senkit a rosszullét.

Ezt a hirtelen beköszöntött meleget hogyan bírjátok? Én mindig is arról voltam híres, hogy imádom és bírom is a meleget, most pedig 3 napja egyfolytában izzadok, mint egy paci, pedig ez nem volt szokásom... Biztos ezt is Babszemjankónak köszönhetemKép

A nem-rosszulléthez csak annyit, hogy nekem még egyetlen egyszer sem volt még csak jele sem annak, hogy esetleg egy picit felkavarodott volna a gyomrom, hányinger vagy ilyesmi... Vannak szagok, amiket egy-egy fintorral intézek el, de még attól sem leszek rosszul. Tegnap egy téliszalámis szendvicset dobtam le a tányérra azzal a jeligével, hogy egy morzsát sem többet, de akkor sem lettem rosszul, hanem csak egyszerüen nem akartam enni belõle tovább... ilyenek vannak, de semmi több... jó lenne, ha így maradna, de lehet ez még ezerféleképpenKép

cupp mindenkinek!

Beja
Beja

Laura! A Benettonban (WESTEND) nagyon szuper cuccok vannak kifejezetten kismamáknak. Az ára még elviselhet&#337;. Én pont tegnap voltam ott, nagyon klasz nyári nacik vannak.
Szilvi! A terhesség melletti szoptatásról van egy cikk a májusi Kismamában, szerintem olvasd el.

pusszancs mindenkinek: Andrea
Andrea

BGabi,nam találod ki mi történt:tegnap estére 39,9 lett a láza a kisfiamnakKép Hogy mitol vajon?

A tünetekrol:nekem az égvilágon semmi,de semmi.Néha el is gondolkodom,itt van-e még.De ha nem lenne,biztosan lenne valami jele annak is.Az elso terhességemnél sem volt semmi jel.Szóval,elofordul minden.

Mariann
Mariann

Jó reggelt lányok!
Olyan aranyosak vagytok! REmélem a dokim is megnyugtat majd, hogy valóban van egy kis pocilakóm!Kép

Már az is jó jel, hogy felkerültem a listára, ha az aljára, akkor isKép

Vigyázzatok magatokra, babócátokra,
Ancsi
Ancsi

Mariann!

Tegnap estére nekünk is 39,5 volt a láza, mára már nincs semmi, szerencsére, viszont van egy pár apró piros pötty. Úgyhogy minden egyezik az oltásról hallottakkal. Nálatok is biztosan az oltástól van a láz.
Jobbulást!

BGabi
Bánhidi

Sziasztok!

Beja! Az elképzelhetö legöszintébben irigyellek! Bárcsak alattam se mutatna többet a mérleg! Jó 3 héttel fiatalabb a babám, mint a tiéd, de bizony én máris észrevehetöen kerekedtem. Tudom, hogy ez még nem a baba, csak a megnövekedett étvágy miatt van, éppen ezért zavar. Mennyit fogok én így hízni a végéig?!?! Kép Mondjuk a férjem nagyon kedvesen áll a dolgokhoz, a baba számára növesztett védöpárnácskának nevezi a hasamon vastagodó hájréteget... Kép De akkor is nagyon kell vigyáznom, ha nem akarok azzá a bizonyos Michelin (?) emberkévé fújódni. Kép
Ráadásul eleve hízási periódusban ért a teherbeesés, ugyanis kb. egy éve szoktam le a dohányzásról, éppen a baba-tervezés miatt, és azóta szép lassan, de folyamatosan kúszott felfelé a testsúlyom. Kép

Orsolya! Lehet, hogy a Coca-Cola neked bevált az émelygés ellen, de én a számba venni se bírom. A rágondolástól is felkavarodik a gyomrom. Igaz, nálam még egyszer se fajult a helyzet hányásig, de mostanában állandóan elég rossz a gyomrom. A keksz és a banán rágcsálás segít valamennyit, de a szénsavas üdítöktöl sokkal rosszabb lesz. Persze ahány pocak, annyi émelygés... Kép

Eszter! Az alacsony vérnyomást én is szenvedem. Nekem is alacsony volt világ életemben, rengeteg kávé ivásával tartottam szinten, most meg alig tudok sok tejjel egy kis kávét meginni, állandóan álmos vagyok, szédelgek, stb. Felkelés elött percekig üldögélek az ágy szélén, és még így is sokszor meg kell kapaszkodnom valamiben útközben. Neked van valami bevált módszered ellene?

Márti
Márti

Sziasztok lányok!
Ma töltöttem be 12. hetet és nagyon boldog vagyok. Nagyon vártam már de sajnos még mindig szinte minden reggel hányok.
Szia Helga!
Én is a bethlen utcára járok a körzeti n&#337;gyogyászhoz. Vagyis most fogok elöször menni 10-én. Nagy István Gézához fogok menni, de még nem ismerem csak hallottam, hogy rendes kedves orvos. Ha hallottál róla írd meg! Tegnap vettem egy kis epret mert nagyon megkívántam. Puszi mindenkinek
Mónika

Márti!
Sajnos bevált módszerem nincs, eddig nem okozott különösebb gondot. Most viszont már másodszor lettem rosszul, szinte egy perc alatt elsötétült minden, kavargott a gyomrom, zúgott a fülem... Szóval elég rossz volt.
Úgy gondoltam (mivel sosem kávéztam) reggelente megpróbálok meginni egy csésze erösebb teát, hátha az is segít valamit.

Andrea!
A Westend-be én a hétvégén készülök elmenni, láttam ott egy kismama boltot is, oda is be akarok nézni. De köszi a tippet a Benettonról, mindenképp megnézem.

Most, hogy átnéztem a táblázatot, kicsit megdöbbentem, hogy szalad az idö. Lara és Perta lassan félidösek és egyre többen érjük el a 12. hetet is. Az én hasam egyébként már elég látványos, bár hosszú, bö blúzokkal még leplezhetö. A fönökeim pl. még nem tudják.

Eszter
eszter

Szia Eszter!
Az én pocim is látszik már, bár aki nem tudja, hogy kismama vagyok nem biztos, hogy rájön. De én már nagyon érzékelem a ruháimon és átalakult a derekam és a pocim. Neked egyébként vannak rosszulléteid?
Mónika

SZiasztok!
Annyi Kata van itt, hogy nem is tudom, hogy lehetne megkülönböztetni magam a többiektol :-)!
Hát képzeljétek, úgy tunik, mi is babát várunk! Iszonyúan örülünk neki. Dokinál még nem voltunk, de a babanetes kalkulátor szerint december 26-ra várható az érkezése, lévén hogy március 21-én volt az utolsó biztos nap...
Nekünk is elso baba, és január elseje óta próbálkoztunk már, most alig merem elhinni hogy sikerült.
A hetekkel még nem nagyon vagyok tisztában: ugye nem a fogantatástól, hanem az utolsó menzesztol kell számolni? Akkor hatodik talán?
Egy csomó mindennel nem vagyok tisztában persze - és még orvost sem találtam, illetve nem döntöttem. Esetleg van valakinek Budapesten, a Kútvölgyi kórházban ismeros, megbízható dokija? Mert nekem a Kútvölgyi lenne a legjobb.
Na sziasztok, mindnekinek jó örvendezést
mégegykata
mégegykata

Szia Mégegykata!

Üdvözöllek körünkben és gratulálok a pocaklakóhoz! Kép Légy szíves írd meg a fobb adataid, hogy BGabi be tudjon írni a táblázatba. Arra lennénk kíváncsiak, hogy hányadik ciklusban sikerült a baba, hányadik héten és napon tartasz, hol laksz (ezek szerint Budapest) a többit tudjuk.

Eszter, Márti!

Én is küzdöm az alacsony vérnyomásommal, idonként teázom, hátha attól jobb. A hirtelen mozdulatokat próbálom elkerülni, pl. felkelésnél, vagy amikor guggolok, hajolok (kertészkedésnél) és hirtelen fel kell állni. Talán ezek segítenek.
Nekem újabban a fejem is szokott fájni.

Puszi mindenkinek: Laura
Laura

Szia Mégegykata, üdv. a fedélzetenKép Gratulálok a karácsonyi aprósághozKépKépKép Jó egészséget, és vigyázz nagyon magatokra!
Cupp, Beja
Beja

Szia Mégegykata!
Hogy érzed magad? Most hány hetes a pici?
puszi
Mónika

Szia Mégegykata!
Gratulálok a babócához! Sajnos a doki kérdésben nem tudok segíteni, nem ismerem a Kútvölgyit.

Mónika!
A komoly rosszulléteket szerencsére megúsztam, csak egyszer-kétszer émelyegtem. Szerintem ezért is híztam meg ilyen gyorsan. Meg elég sovány alkat vagyok, a szervezetem most úgy érzem, raktároz egy kicsit a babának is.

Laura!
Köszi a tanácsokat, nekem eddig az egy helyben állássál voltak gondjaim. A metróban ma egy megálló alatt lettem rosszul, ami kb. 2 perc álldogálást jelent. Lehet, hogy a tömeg sem volt jó hatással rám, bár még levegö is jött be, ezért nem nagyon értem a dolgot. Még szerencse, hogy ott volt a párom (akivel egyébként félévente egyszer ha együtt utazunk reggel) és segített leszállni a következö megállónál.

Eszter
eszter

Szia Mégegykata!

Ezek szerint a mi babáink közel egyidösek! Az enyém december 25.-én fog érkezni a kalkulátor szerint, de persze a babák nem ismerik a naptárat... Kép Remélem, hogy nem pont karácsonykor fog tényleg megszületni...
A hetekkel én is mindig bajban vagyok, számolom így is, úgy is. A kismamakönyvem a mensitöl számol, de van egy nagyon klassz füzetecském, amiben hétröl hétre vannak képek a baba fejlödéséröl, és ott a fogantatástól eltelt hetek számítanak. Szóval oda vissza számolgatom, bele is zavarodtam gyakran, végül a naptáramba felírtam piros filccel az utolsó mensi óta eltelt heteket a keddi napokhoz, és a fogantatás óta eltelt heteket a péntekhez zöld filccel, mert számításaim szerint nagy valószínüséggel pénteken foganhatott. Azóta csak ránézek a naptáramra... Kép
Egyébként jól vagy? Milyen tüneteket tapasztalsz? Te is híztál már, vagy csak én vagyok ilyen falánk?

Márti
Márti

Szilvi!

Szoptatás és terhesség kérdéskörrõl találsz az Egy pici meg egy kicsi-ben , meg talán máshol is, meg a LLL oldalain is (õket a fõlapról a Nem vagy egyedül gyûjteményében megtalálod). A szervezeted most azt a sorrendet tartja, hogy elsõ a pici a pocakban, második a nagy odakint, azaz a tej, és csak harmadik vagy te. Így azt, hogy meddig vállalod ennek figyelembevételével érdemes eldönteni. Az irodalom szerint lehet, viszont nagyságrendekkel több pihenés, magadra figyelés kell hozzá.
Ildi
Pethes Ildikó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?