Sziasztok!
Emma,
Ügyes vagy, hogy sikerült egy mellből etetned!
Én is próbáltam, de úgy döntöttem, hogy jó nekünk a két ciciből etetés is, Olivér egész jó súlyban van, úgyhogy mi ennél maradunk.
Mirr-múr,
Remélem, már nálad is megoldódtak a szopi-problémák!
Zsuzsi,
Én sem tudok tejcsi-ügyben sok tanácsot adni, de biztos van ott több is 40-nél! Nekem Kata, Orsi, Wish és Zsebi segítettek nagyon sokat, ők biztos tudnak neked is jótanácsot adni!
Melgyulladás: nekem megszámlálhatatlan sokszor volt, és szinte állandóan lázas voltam az első 1,5 hónapban. (Mindig 40 fok körüli lázzal, hisz a mellgyulladás nagyon magas lázzal jár! ) Kb. százféle orvossal beszéltem, és ezerféle jótanácsot adtak.
A lényeg: szoptass lázasan is! Semmi baja nem lesz a gyereknek. Ha kapsz antibiotikumot, amellett is szoptass (úgyis olyat írnak, ami mellett lehet, mégha a papírján kifejezetten tiltják is – nekem is ez volt )! Az antibiot végig szedd be, különben nem hat! Mindig a gyulladt mellből etess először, hogy ne apadjon el a tejcsi! Lehet, hogy így is elapad (nekem is kétszer apadt el ), de úgy tudod visszahozni, hogy nagyon gyakran (1-1,5 óránként ) mindig rápakolod a gyulladt melledre, akármennyire is fáj! (Általában csak az egyik mell szokott begyulladni, nagyon ritka, ha egyszerre mindkettő. ) Most nem jut szembe más, kérdezz nyugodtan, hátha tudok segíteni! Ja, és semmit ne csinálj, csak feküdj, pihenj – ez nagyon fontos – a tejtermelődés miatt főleg! (a magas láz miatt úgyis ki leszel ütve!) Az
www.lll.hu oldalon sok okosságot találsz még a mellgyulladásról. Én lázcsillapításra csak Algopirint használtam.
Kata, Zsuzsi,
Olyan szép ez a birkás pelus, honnan van?
Édesség-hmmm….most is eszem a mercit!
Nekem is ennem kell mindig vmi édességet! De szerintem a szopi miatt nem hízom, pedig elég sokat is kajálok. Bár a terhességgel feljött 12, majd lement 15, de azóta nem is fogyok!
Holnap megyünk kontrollra, hogy megnézzék, megvan-e még Olivér vesemedence-tágulata. A 6 hetes vizsgálaton látták először, remélem, el is múlt azóta! Olivér kinőtte a 68-as méretet, úgyhogy mi is inkább már a 80-asból veszünk.
(Már több, mint 7600 gramm…..!
) Gondolkodtam, szerintem Olivér azért is lehet ilyen jó húsban, mert még mindig szedem az Elevitet. A szülés után a sok lázas állapot miatt gondoltam, hogy kicsit felturbózom magam! Úgy néz ki, a jövő hét végén megtartjuk a keresztelőjét a húgomék kisfiával együtt. Van ötletetek, hogy hol lehet (nem habos-babos ) keresztelőruhát venni?
Zsebi, te hol szerezted be a tieidnek?
Pompi,
Szépségesek…