Sziasztok Lányok!
Kicsit beleolvastam végre a hozzászólásokba, sajnálom, hogy nem tudok jönni gyakrabban.
Mindenkinek gratulálok a családi gyarapodáshoz!
A kisbabák gyönyörűek!!!!! Gabi, örülök, hogy újra kismama vagy
Most a fiúk Balatonon vannak,
nem tudok elég hálás lenni anyunak, hogy ennyi energiával
gondoskodik a gyerekeimről, amíg én itt önmegvalósítok. előtte egy egész hónapig itthon voltak, akkor persze semmire nem jutott időm, csak élveztem a gyerekeimet.
Már rájöttem, hogy nincs értelme ha a 24 órás napból próbálok 30órást csinálni. Így most éjjelnappal a feladataimmal foglalkozom, hogy ha hazajönnek, akkor érezzék, hogy rájuk figyelek. Ráadásul kezdődik Viktornak az új ovi, Marcellnak pedig a bölcsi (családi napközibe megy végül). Olyan a gyerekeim természete, hogy szerintem a csaknem ötéves, aki már két évet járt oviba, nehezebben veszi majd a váltást, mint a kicsi, aki még soha nem volt közösségben. Amikor elmentünk megnézni a családi napközit,
bement a szobába, mosolygott, majd közölte: "Azta!!! Sok szép kislány!!!!!)
Majd köszönt a gondozónéni édesanyjának: "Szia mama néni" És leült játszani.
Kicsit kimentem, észre sem vette, majd amikor visszamentem megkérdezte: "Ebéd kész?"
Olyan kis napfény gyerek Marcikám. Viktor meg olyan, mint az egész naprendszer. Mármint bonyolultságát tekintve. Most olvastam az indigó gyerekekről egy cikket. Ti hallottatok már erről?
Kezdem azt hinni, hogy Viktor is ilyen. Nem akarok túl sokat belemagyarázni a gyerekembe,és mindig is igyekeztem objektíven szemlélni, de valahogy annyira bonyolult a világszemlélelete és iszonyú intuitív. Egy egyszerű példa, pl ha azt szeretném,hogy M egye meg a főzeléket, akkor azt mondom: "Jó étvágyat kisfiam, anya főzte, finom." És bekanalazza. Viktor pedig leül az asztalhoz és megkérdezi: "Anya, miért dönt úgy egy anyuka, hogy éppen borsófőzeléket főz?" Ezt megválaszolva még kiselőadást kell tartanom az egészséges rostdús táplálkozásról stb. Itt további kérdések következnek, kb 100. Ebéd kihűl, újabb kiselőadás a mikorhullámú sütőről. Hú nem mindig van energiám hozzá.
Vagy pl udvariassági rokonlátogatás, Vik közli: "azokhoz a buta emberekhez be nem teszem a lábam, iszonyú ostobák" És nem merjük erőltetni, mert kínos megjegyzéseket fog tenni, ha valamit észrevesz pl: "anya, ugye gusztustalan a lábgomba?" Úristen, annyira ciki helyzetek
Ugyanakkor meg örülök, hogy analitikus a szemlélete
Egyébként teljesen átlagos gyerek szerintem, csak valahogy a körülötte levő világot sokkal élesebben és más szemszögből nézi mint a többi gyerek.
A diplomamunkám befejezése elérhető közelségbe került, így már biztos, hogy kész leszek szept 30ig. és a kiadótól is kaptam plusz egy hónap határidőt a könyv fordítására, azt is befejezem okt 30ig.
Közben pedig egy jobsharing-ről szóló könyv írásában is közreműködöm. Ezek mind olyan dolgok, amelyek egyrészt feladatot adnak, másrészt nagyon érdekesek és jobban érzem magam tőlük.
Ígértem, hogy szervezek nálunk találkozót. Szeptember 10 délután jó Nektek? Azért lenne jó minél korábban, mert még akkor jó idő lesz talán és lehetünk a kertben. és amíg leülünk a homokozó mellé teázgatni, addig a gyerekek tudnak játszani. Fél öt körül esetleg?
Bocs hogy ilyen hosszú voltam, de ritkán írok....
Puszi
Dóri
Timi, épp gondoltam Rád, hogy mi a helyzet Veled. Biztos nem könnyű a kis örökmozgó mellett, de már nemsokára a kezedben tarthatod a kicsit! Nevét tudjátok már? Vagy titok?