De jó, hogy itt a meleg! Többrétegû öltöztetés kilõve! Kiscsaj szokásos formájában, két óra szopi, két óra alvás. Megrendeltem az Urticat, hétfõn hozzák, remélem, segít. Nagy ész vagyok, internetes bogarászással rájöttem, hogy az Urtica=csalán!
Timici
Erõt öntöttél belém, Julka ma reggel volt három hetes, és kezdtem már bezsongani a folyamatos szopitól. De hátha nõ nálunk is a teljesítmény!
Norka
De édes Jázmin! És látom, máris szeret öltözködni, olyan "de szép vagyok" vigyorral feszít a sapikban!
Andi
A bölcsõhalál idegrendszeri fejletlenség, túl mélyen bealszik a baba és elfelejt levegõt venni. Túl nagy csend "segít", ezért ajánlják azt, hogy az elsõ fél évben a babus aludjon a szüleivel egy szobában(l. horkolás, mint zajforrás
). Mi béreljük a légzésfigyelõt Snoopytól + tartott egy fejtágítót is nekünk vészhelyzet kezelésére vonatkozóan. Pl. felvilágosultam, hogy a rázás mit sem használ, max. kitöröm a gyerek nyakát, mert ha ne adj isten nem szuszog, akkor tónustalan is.
Nekünk nagy megnyugvás a légzésfigyelõ, mert Julka, akárcsak a testvérei, csakis hason alszik jól.
Andy
Gyönyörû ifjú Márk, így lányos szemmel!
Beu
A nagy súllya született babák lassabban híznak, mint a kis súllyal születettek. Ne parázz, jó a súlya! Nõdoki mit ért a bébikhez?
Nagyítani nem tudok, mert csak egy kis számgép kamerám van, ami ráadásul alapmódban mûködik csak, mert nem kompatibilis a szoftvere. Apanyúzás folyamatban digit kameráért.
PIldi
Gratula Anikóhoz
Szép nagy babus! Snoopy informált, hogy jól vagytok. Sajnálom, hogy hiába volt a sok lépcsõzés
Pedig látom, hogy még engedtek neked egy napot! Micsoda kivételezés, hogy már 3 nap múlva hazaengedtek? Azért gyere néha ide is! Melyik topikban fordulsz elõ gyakrabban?
Zsuzsi
Tegnap még kórházban voltak, Leventének magas volt a hematokrit szintje, valszeg besárgul.
No akkor közkívánatra a tejszaporító praktikák
 Malátakávé.
Maláta van akinél tejserkentõ vagy édeskömény csepp ebbõl egyszerre pár cseppet szabad és napi adag se lehet sok.
Ezenkívúl rám például õszibarack lé is ilyen hatással volt, ja meg madártej. Azt tudom nagymamám rántottlevest etetett volna velem, nekem az nem jött be.
 dió
 õszibaracklé vagy más rostos
 Teakeverék: kecskerutafû, ánizs, édes köménymag 1:1 arányban
 vagy Komló, melisszavirág, bodzavirág, édeskömény, ánizs, köménymag keveréke 1-1 rész.
 Vagy 2 rész görögszéna (foenum graecum) 1-1 rész: köménymag, ánizs, édeskömény.
 Édeskömény illóolaj. Ez nagyon tömény, egyszerre csak 2-3 csöppet egyél kockacukorra szopogatni, (az íze elég rossz), vagy egy kanál tejjel. Szerencsére elég ritkán kellet használni, mert jól szoptak a gyerekek, de ha reggel ettem, estére érezhetõen több tejem volt. 3 hétnél hosszabb ideig nem szabad használni egyfolytában. Aromax olajat szoktam venni, ez 100% tisztaságú.
 Teakeverék: citromfû, kakukkfû, csalánlevél, édeskömény, kecskeruta, kamillavirág. Naponta másfél litert. A másfél liter éppen felforrt vízbe kb. 6-7 púpos teáskanál. Letakarni, majd 15-20 perc múlva leszûröm.
 Urtica D4 nevû homeopátiás bogyó: az a jó benne, hogy nem kell állandóan szedni, hanem csak 3 napig 2x5 golyó.
Aztán mikor megint úgy érzed hogy kevesebb a tejci, megint 2-3 napig.
 Vagy Oleum Ricini D6 homeopátiás bogyó 2x5 golyocska, ha nem jó, 1x5.
 Teakeverék:
40g kerti kakukkfû
30g bazsalikom
80g kecskeruta
50g csalánlevél
50g édeskömény
50g ánizsmag
25g majoranna
ezt össze kell keverni, 1/2l vízbe 2ek., leszûrve ízesíthetõ.
 A homeopátiás doktor néni javasolta:
1. hét: napi 1x5 Aconit D30
2. hét: napi 2x5 Urtica Urens D12
3. hét: napi 2x5 Alfalfa D12
4. hét: mint a 2. héten
5. hét: mint a 3. héten, stb.
 Alkoholmentes sör
 Madártej
 Tejserkentõ golyócskák:
Hozzávalók (kb. 40 golyó):
250 gr búza, 150 gr árpa, 100 gr zab, egy marék kesudió, 150 gr vaj, 150 gr barnacukor.
Elkészítése:
a gabonát lisztté õröljük, a kesudiót finomra aprítva aranybarnára pirítjuk, ezután hozzákeverjük a vajat, cukrot. 10-15 másodperc múlva levesszük a tûzrõl, és ha kicsit kihûlt, 3-5 evõkanálnyi vízzel elkeverve 2-3 cm átmérõjû golyócskákat formálunk.
A teakeveréket lehet váltogatni.
Urszila