Mona
Jó kis szüléstörténet!
Hogyhogy fizettetek?? Valami magán kórházban voltatok?? Nagyon ügyes voltál! Ha jól vettem ki, akkor EDA nélkül csináltad végig?! Minden elismerésem!!
Szerintem egyél, ami jól esik. Ha vmi nem tetszik a pocijának, úgyis jelzi. Én is úgy tudtam, hogy semmi K betűs, de máshol meg azt olvastam, hogy abszolút gyerekfüggő, hogy mennyire érzékeny arra, amit a mama eszik. Úgyhogy azért ne éhezz!
Tejet tényleg ne igyál túl sokat. De gondolom, nem literszámra iszod.
Szopimennyiségre én is azt olvastam, amit Tiza írt. De ne oszd el a szopik számával, mert nem mindig szopik ugyanannyit. A napi adag legyen meg, akkor jó. Bár Fici nem volt egy túl sokat szopó baba, mégsincs semmi baja. Nálunk a max. egyszeri szopi 120 volt, de azt vissza is bukta. Aztán olyan 70-90 közöttire állt be, de volt, hogy még ennél is kevesebbet szopott. A cicinlógás ismerős. Ha nem vagy cumi ellenes és érzed, hogy csak dudlizik, nem szív, akkor szerintem érdemes bevetned a cumit. Ja, és semmit nem csinálsz rosszul!!
Ficit én elég sokáig mértem az elején, de főleg amiatt, hogy koraszülött volt. Később már csak esténként, fürcsi előtt, majd hetente, majd egyáltalán nem.
Szilvi
Azért nem voltam/vagyok ám sokat egyedül. Meg ha Apával vagyok, ő nagyon sokat segít. Egy rossz szavam nem lehet rá!
Pedig szerintem akkor is kicsit fiús Fici.
De majd „belejön”.
Úszógumi – hát én meg pont azon gondolkodtam, hogy minél előbb jöhetne már a következő baba, mert akkor arra tudnám fogni az úszógumit.
Na, meg szépen kitöltené a lógó lebernyeges hasamat.
Én úgy olvastam, meg a védőnéni is azt mondta, hogy felváltva szoptassak. Egyik etetés jobb cici, köv. bal. Nekem bevált. Ha már nagyobb, vagy esetleg jobb étvágyú a gyerek, akkor lehet mindkettőből. Én csak mostanában szoktam az esti lefekvés előtt mindkettő odaadni neki. Eddig elég volt az egy.
Köldökzsinórvér levétel – én is sokat filóztam rajta, annyira, hogy végül nem lett belőle semmi. Egy másik topikban olvastam viszont, hogy előfordul, hogy leveszik, mégsem alkalmas tárolásra. Próba-cseresznye. Na, meg az anyagi oldala is megfontolandó. Én a köv. babánál lehet, hogy vetetek le.
Szerintem nem különbözteted meg ezzel őket. Sőt, lehet, hogy hülyeséget írok, de lehet, hogy esetleg neki is jól jönne egy esetleges betegség esetén. Bár, gondolom, az apucik nem ugyanazok. Akkor viszont nem tudom.
Na, sokat segítettem?!
Tiza
Szerintem maradjunk inkább a 20-i héten való találkozásban, akkor hosszabban itthon leszünk. Most már hétfőn megyünk vissza.
Ja, új albérletbe költöztünk. Eddig jó! (kopp kopp kopp) Az elrendezése is jobban tetszik. Mondjuk kisebb, de nem is kell nekünk nagyobb. Úgyis Ficivel vagyok egész nap, arra meg bőven elég 1 szoba.
Így is állandóan figyelni kell, mert kész akrobata. Olyan karizmai vannak, hogy néha csak lesek.
Pl. a TV egy íróasztalon áll, a kisasszony meg simán felhúzza magát a szélébe kapaszkodva úgy, hogy a lábai majdnem nem érnek le a földre. Aztán van egy „relax” fotelunk, aminek a támlájára úgy felmászik, mint egy sziklamászó. Eléri a támla tetejét, abba kapaszkodik, és már fent is van. Majd megpróbálom egyszer lekapni. Szóval, kész életveszély.
Nem semmi, hogy már bevásárolgattál?! Én egy beszari anyuka voltam (meg vagyok is), ezért nem mertem soha hosszabb utakra indulni vele, mert mi van, ha elkezd sírni… stb. Na ja, nem rólam kell példát venni.
Hú, azt a képet megnézném!!
Manda
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
De ezt úgyis tudod!!!
Tynus
Hú, Léna mekkorát nőtt!!
Vagy Te jársz ritkán?!
Nagyon csinike! Biztos a boltból vannak a rucik, igaz?! Én Debrecenben találtam egy jó turit, ott szoktam nézelődni. Legutóbb túrtam neki 2 szoknyát, egy kockás meg egy ünnepi rucit. Majd lefotózom és felrakom.
Jó, hogy nincs gondotok az evéssel. Fici már csak egyszer kel éjjel, vagyis hajnalban. Kb. 3-4 körül, akkor magam mellé veszem, kap cicit és 6-ig még húzza. Néha-néha felriad éjfél körül is, de akkor elég a cumit visszarakni. Viszont napközben még mindig 2szer alszik, 1szer délelőtt és 1szer délután. Múltkor 3!! órát aludt egyfolytában. Már majdnem bementem, hogy mi van vele. Meg újabban nem nyafisan ébred, hanem felkel és dumál. Szerintem van, hogy már jó 10 perce fent van, mire észreveszem.
Léna nagyon belehúzott, hogy már feláll. Nemsokára már el is indul.
Jó nyaralást!! Irigy-irigy!!! Na, meg főleg jó időt!!
Nelli
Sajnos, nem tudok más megoldást. Nekem a cumi bevált. Szerencsére elfogadta. Na, meg az is jó, hogy nem lett cumifüggő. Általában csak elalváshoz kell.
A cicin elalvás nálunk is ment sokáig. Aztán már azon sem volt hajlandó elaludni, ami még rosszabb. Egyszerűen akkor nem tudtunk mit kitalálni. Szerencsére, mostanra rendeződtek valamennyire a dolgok. Kis ringatás, séta és dúdolgatás. A lányok nem tudnák elringatni néha?! Vagy nem akarod erre rászoktatni?? Esetleg szerezz be egy hordozókendőt, mert abban úgy is tud cicizni, hogy szabad a két kezed.
BOLDOG SZÜLINAPOT ELŐRE IS!!!
Rejtjel
Nagyon csini cuki Emese!!
Ne olvasgass! Legalábbis ne túl gyakran, mert rögtön a tüneteket fogod keresni, mikor semmi baja a gyereknek.
Hát, én sem tudtam, hogy van ilyen. Most már csak attól félek, nehogy ne használjon a kenőcs és esetleg műtét legyen. Bár erre még nem kérdeztem rá.
Ja, az oltásoknál Fici is ordított, de hamar megnyugodott. Aztán volt egy időszak, amikor az egész tanácsadást végigüvöltötte.
Susy
Gratula!! Ügyesek voltatok!! Az óvatosságod meg érthető!!!
Timi
Na, az esős idő sem csalogatta elő Annát?!?
Mi is 50-et akartunk adni (bár lehet, hogy más szerint kevésnek tűnik, merthogy a profnál szültem, de hát nem vet fel minket túlzottan a pénz; na meg amúgy sem lettem volna hajlandó többet adni), de nem fogadta el.
Lara
Azért ha lesz kép, akkor ide vele!! De a lényeg, hogy egészséges!!
Tündi
Csak így tovább! Szerintem sem lesz gond, hogy fogysz, mert a baba úgyis elveszi, ami neki kell. Jó takarítást!! És sikeres vizsgákat! +++++++ a cukoreredményhez!!
Ejha, Bence szép szál legényke!! Nagyon helyes!!
Szilcsi
Szegénykém!
Hát azért remélem, nem annyira Ficis Boldi.
Főzni én még most sem főzök. Max., ha Apa is itthon van. Mosás az OK. Vasalás este. Takarítás, ha Apa itthon van. Bár imádja a porszívót!
Mármint Fici. Mondjuk most már tervezem, hogy néha főzőcskézek, de ez köszönhető az új albérlet elrendezésének.
Ruhák?? Én szerencsére beleférek a régiekbe, de régen sem voltam egy nagy ruhavásárló. Most meg inkább Ficire költöm a pénzt, nem magamra.
Hidd el, Boldinak a Te hangod a legszebb!! Fici tök szereti, ha énekelek neki. Sokszor hallgatunk Halász Jucit, nagyon szereti. Meg amúgy is a zenét. Olyan édes! Amikor meghall egy dallamot, és ül a földön, elkezd előre-hátra hintázni! Meg tudnám zabálni! Mostanában meg, mióta nem cicin alszik el, általában sétálva ringatom el és szoktam neki énekelni is. Elég jól bevált.
Nagy gyerekes mamik!
Kaja témában lenne kérdésem. Szóval, Fici kb. napi 5ször kap enni. Reggel és este klf. tejpépet, tízórai és uzsi gyümölcspép, ebéd főzelék és társai. Lefekvés előtt még szopit is kap, meg hajnalban is szopik még egyszer. Ennyi ugye elég??? Meg azt nem tudom, hogy eleget adok-e neki. Ha sok, azt tudom, mert akkor elfordítja a fejét, de ha kevés azt nem, mert nem mászik utánam, hogy "Anya!! Adjál még!!". Várom a jó tanácsokat!!!