Helló!
Grönland!
A szerencsétlen kifejezés baromira rossz ómen, több önbizalmat plíz!!! Majd itt kapsz tuningot, ha kell erővel is.
Ja a húgom flúgjai már régen nem foghatóak a születésre.
Szerencsére itt nagyon jó a doki és a védőnő is, a dokinéni igazi őrmester, nem valami babusgatós, de még nekem is rendelt vasat a szoptatás alatt, mert pár hajszálam lehullott a mérlegre. Kinga kicsit elfeküdte a nyakát a méhemben (alig volt észrevehető, de azért 2 hósan látszott). A dokinő rögtön küldött a Szabihegyre, a védőnő meg megadta a helyi Dévényes gyógytornász számát. Igaz mindkettő megállapította, hogy már korrigált, nincs semmi baj, de a gyógytornász dícsért, hogy korán vittük, és ez tényleg nekik köszönhető. Talán jobb is, hogy kimaradt a Katona módszer, sokkal durvább, mint a Dévényes. A lényeg, hogy a kisfickód szuperman lett, és kész.
Egyébként mit szeret csinálni? Mi érdekli?
Kislibus!
Mint ahogyan az emberek, a védőnők sem egyformák, vannak kedves öreg motorosok, és ifjú titánok.
Én eddig kettőt kaptam hivatalból, egyikkel sem volt bajom, bár habitusukat nézve ég és föld.
Viszont itt a baba-mama klubban is van egy csajszi, a Márti, na ő egy mókás jelenség, de ezért kedvelem. Nem rosszindulatú, de olyan, mintha még gyereket nem látott volna. Aztán kiderült, hogy már több felnőtt gyereke van.
Csak egy pici szössz: Kinga már 3 hósan kb. 1,5-2 órákat kinyomva tartotta magát, hason a kocsiban, a "kabriójában" nézelődött. (Tavaly ilyenkor voltunk vele Csibetáborban, és ott már volt, hogy két kaja között csak nézte a gimiseket, és elvigyorogta az alvást. Itt vannak képek:
http://kovacs-telekes.org/juca/blog/?p=508) Aztán hamar feltérdelt, és ringatta magát előre hátra, ez kb. olyan négy hónaposan már napi rutinjává vált. Majd még nem volt hat hónapos, mikor teljesen szabályosan elkezdett mászni, hihetetlen iramban. Nos Márti csak hápogott, hogy jaj milyen ügyes, milyen korán, hogy írjam, mutogatni kellene stb.
Mondtam, hogy ebben semmi érdemünk, és ha lajhár lenne, akkor is a mi kölköcskénk. No nyár elején ugye betöltötte az egy évet, jön a Márti, hogy hát ő azt hitte, hogy már rég szaladni fog ilyenkor, tanítsam meg járni.
Én meg csak pislogtam. Most ugye szünet van, szeptembertől indul a klub, és ahogy elnézem Kinga még mindig mászik, és nem fog elindulni. Kivi leszek, most mit mond majd. A másik parája, hogy minden héten 15 dekát kell hízni. Ha többet hízik, azért van baj, ha kevesebbet azért. Aztán ilyenkor mindenki csak legyint, hogy ugyan már Márti, nincs ebben a gyerekben mérleg!
No csak azt akartam mondani, hogy ő egy jelenség, és ha ő lenne a védőnőm, simán megtanultam volna kezelni, és a dokinőre hallgatnék a fontos kérdésekben.
Zsuzsu!
Aha Kinga még megmarad, bár kis Hudini, egyből kiszabadítja magát az övekből.
Tegnap egyébként lecsapott egy nyuszis mocira a játszón, mondtam, hogy csak akkor kap jogsit, ha már tud járni.
Ábelnek van motorja? Azzal azért lehet haladni rendesen!
Kacika!
Most kaptunk egy négy fiúgyerekkel rendelkező családtól hisztikezelési tanácsot: higgadt, halk, határozott akaratérvényesítés. Szerintük az esetek többségében a figyelemelterelés nem működik, hiszen a dackorszak lényege: lefektetni a szabályokat. Egy példa: de én be akarok menni a Balcsiba (szél, hideg, orkán, senki sincs a vízben)!!! Ilyenkor nem az a megoldás, hogy gyere inkább megyünk haza fagyizni, hanem elmondani, hogy hideg van, szél, orkán, senki sincs a vízben, vagy játszol a többiekkel a parton, vagy duzzogsz magadban, több alternatíva nincs.
Asszem erre még gyúrnom kell. Ők baromi profik, olyan jól nevelik a gyerekeiket, zsigerből, hogy csak bámulok.
Nekem még fel kell nőnöm a feladathoz. Persze babásan meg duplán ilyen nehéz lehet, úgyhogy csak sok erőt kívánhatok, meg, hogy a nagyik tudjanak egy kicsit tehermentesíteni. Egyébként Kingánál igaz, hogy a kinti levegő szabaddá tesz, kinn sosem nyüglődik.
Megyek is mert indul a napunk, bocsi, aki kimaradt a szaknévsorból!