Új privát üzeneted érkezett!

Szia Krisztinka!!!

Láttam én már alacsony hővel kismamit. :wink:
Mi, azaz én pénteken megyek tüszőnézőbe. :lol:
Már csak 1 szuri van.

Kamilla??????????????????????????

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Szebb napokat!

Ezt a jó kis negatív hangulatot én is csak fokozni tudom, egyelőre ott tartok, mint Sirkici, eldobnám a fenébe a sok tudományt, bár apa erősködik, mérjem csak a hőmet, meg kapkodjam be a vitaminjaimat...

Krisztinka, azért nem baj, hogy felfelé indul el újra, lássunk csodát! :lol:
Vendég

Sirkici:
Szerintem az elején mindenki azt gondolja, hogy hamar összejön a babó, aztán ahogy telnek a hónapok kiderül, hogy mégsem olyan egyszerű összehozni (persze kivétel azon szerencsések akiknek tényleg bejön elsőre).
Nálam is ez volt, két hónap spontán próbálkozás, aztán úgy döntöttünk, hogy felkeresünk egy családtervezési tanácsadót. Nem bántam meg és ajánlom mindenkinek. Kivizsgáltak mindkettőnket, elláttak jó tanácsokkal, és legalább afelől nyugodtak lehetünk, hogy rendben van minden (persze petevezeték átjárhatóságit nem csinálnak így rögtön az elején, de az ilyenkor még nem is lenne indokolt). Szóval ott is azt mondták, hogy sajna legalább egy évet rá kell szánni, és türelmesnek kell lenni. Persze ez iszonyú nehéz, és tök mindegy, hogy hanyadik sikertelen hónap, én mindig kiakadok amikor megjön.
Szerintem a hőmérőzés és az önmegfigyelések azért jók, mert így az ember megismeri a testét, a ciklusait, hogyan is működik, és ez bizony nagy segítség a babaprojektnél. Én már három hónapot végigmértem, és egész jól be tudom már lőni mikor is van a pém, de úgy gondolom csinálom továbbra is.
Hát ennyit így dióhélyban…..

Kérdésedre válaszolva ma reggel megjött…..
mirci74

Krisz: :D Húú, azért a szülés még fényéveknyire van...Legalábbis most úgy tűnik. :shock: Emlékszem a barátnőd példájára, erőt is adott. :wink:

Nem vásárolunk még semmit, nézgelődünk, csorgatom a nyálam, vacillálunk, mérlegelünk, költségvetésen dolgozunk. Majd ha már otthon leszek októberben, akkor jobban ráérünk vásárolni, Pestre felszaladni, ilyesmi.

Bíbi: Elmúlik az a nega hangulat pár nap múlva, de pére tényleg hessss legyen neki!!! :wink:

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee

Bíborlány:
Jó hallani rólad! Kár, hogy nálad sincsenek jó hírek!
Voltatok már családtervezőben? …és dokinál? Bár tudom doki iszonyod van……
mirci74

Mirci: Nem akarok okoskodni, de 30-on felül 6-8 eredménytelen hónap után jó az a HSG....Főleg ha UH-s, mert akkor nem is fáj (annyira) De nem legyen rá szükséged, addigra legyél babás!

jaimee

jaimee:
nálam már múlik a rossz hangulat...újult erővel előre nézek.......bár kellett hozzá a fórumosok támogatása is...
mirci74

jaimee: mi még 3 hónapnál tartunk, de úgy gondoltam ha januárig semmi szerintem is el kéne mennem hsg-re
mirci74

Jaimee:Mi az a HSG?
Mirci:Megyek dokihoz, aug. végén. Nekem is ma reggel jött meg, már kezdtem kiakadni, annyit váratott magára a piszok.

Kép
Vendég

Bíbi: HSG az a vizsgálat, amivel megnézik, hogy átjárhatók e a petevezetékek és valamilyen képet ad a méhről is. Kontraszanyagot tölt a doki a méhszájon át felfelé, a röntgenen pedig látszik ahogy a trutyi kitávozik a hasüregbe. Ha minden oké és a doki is az, akkor nem fáj, legalábbis nekem az átjárható oldalon nem fájt. Ha gubanc van, akkor piszokul fáj, 10/10-es a fájdalom, de pár perc alatt kiderül, hogy oldható e az elzáródás, és ilyenkor megéri szenvedni. Én röntgenesen voltam, a Tb állítólag csak azt támogatja, nem tudom. Az UH-s nem fáj annyira és pontosabb képet is ad.

jaimee

bíborlány: a hsg a petevezeték átjárhatósági vizsgálat.
nőgyógyászhoz mész, vagy családtervezőbe?
mirci74

Hát ez nem hangzik túl jól,szerintem kihagyom :lol: Két hónapja volt egy ciklusom, amiben volt már babakezdemény, csak elmúlott útközben, szóval szerintem ez nem gond. Nődokihoz megyek, aktuális a szűrés nagyon, de félek is, mert mindig P2, meg P2-3 között ugrál, aztán nem tudnak semmit kezdeni vele, illetve nem hagyom, aztán legközelebbre mindig jó lesz...
Vendég

Húúúúúú, Bíbi dokihoz megy! :lol: Bizti ne kísérjünk el? :D

Edződjél, mert amióta babát várok, úgy tűnik folyamatosan orvoshoz járok vagy vmlyen vizsgálatra. Nekem is eü fóbiám van, de jól fejledt. :wink: Kezelhető...

jaimee

Bíbi: Hát itt nincs mit félni. P3-as cit.-tel nem is szabad babaprojektbe vágni. Ha meg 2-es, akkor juhéééé!

Hogy vígasztaljalak, a rákszűrés jutalom, " a piece of cake" a méhszájvizsgálathoz képest, gondolj erre! :wink:

jaimee

Jaimee mami, erről a méhszájvizsgálatról most ne mesélj, nem mintha tudnám, mit jelent, de elég a mai napra a horrorból, még a végén megfutamodok. Apa fog elkísérni :lol:
Vendég

Bíborlány! Ahhoz a dokihoz mész akit javasoltunk amott? Ne félj tőle!
Én kifejezetten vártam minden vizsgálatot mikor kismami voltam. Nagyon ügyesen fájdalommenetesen vizsgál! És totál elmond mindent, nyugodtan kérdezz tőle, még ha te butaságnak is gondolod a kérdésed!
Vendég

Bíbi: Havi ellenőrzése a méhszájnak, nem nyílik e, nehogy vetélés vagy koraszülés legyen a vége. Lehet, hogy csak nekem fáj, na...Bocsi...És csak kb. 5 sec.

Á, nem futamodsz te meg, attól nem félek.

jaimee

krisztinka79,
M.helyen vagyok ezért csak gyorsban tudtam megnézni amit ajánlottál (FertilityFriend.com), de azon kívül, hogy regisztráltam magam, nem tudom, h. mit kéne csinálnom?? :shock: Pedig nagyon szeretnék egy ilyen profi hőmérséklet grafikont. Én még az egyik babás oldalról néztem le a sémát és azt vittem be excel-be. De a tiétek vér profi!! :lol:

Kérlek segítsetek?

Előre is köszi :)
Vendég

Fúúú, kinek is volt ilyen fertis leírása magyarul???
Ha nem megy a fertis, menjél a www.ciklus.hu -ra.
Vendég

Arikon!

A CHART menüben tudod felvinni a hődet, be kell írni egy helyen az időpontot is mikor mérsz,
a Cervical Fluid:= hüvelyváladék
Intercourse/Insemination= mikor szexeltetek, AM , PM, mindkető.....

Ezek a Primary fül alatt vannak. A secondary fül alatt a méhszáj állapotát tudod jelölni. an test fül is ahol azt jelölheted, hogy ovu tesztet vagy terhességit csináltál

Oldalta Chart menüben pedig van a Ticker, ahol vonalzót tudsz készíteni.

A ferty fogja bejelölni a pé-t majd. Visszamenőleg is felviheted a hőidet a legrégebbi ciklussal érdemes kezdeni.

Ha lukas karikát rajzol a görbédre az azt jelenti, hogy nem a megszokott időben mérted a hőd.

Ja és alegelején kihoz majd valami olyan űrlapot ahol be tudod állítani a szülinapod, a ciklushosszt, miben méred a hőd Celiusban vagy F-ben meg hogy hol méred szájban vagy hüvelyben.

Ha kérdésed van csak szólj!
Vendég

Krisztinka79!

Nagyon köszi! Amint hazamegyek belevetem magam!! :)
Vendég

Sziasztok!

Sikerült megcsinálnom, azonban nem tudom feltenni. Hogyan kell?
Vendég

Arikon!

Amikor a fertibe vagy ráállsz a görbére jobb egér és feljön egy kis ablak, azonbelül kép mentése másként és így lemented a gépedre, majd a gépen megkeresed és Photoshopban vagy a paintben megnyitod a képet és ott átméretezed a lényeg, hogy a szélessége ne legyen nagyobb 600-nál a magasságot úgy is ehhez igazítja a program és az is kisebb lesz, mint 600. Aztán elmented újra, de a mentés máskéntet választva és a kiterjesztésnél vagy a GIF vagy a JPEG/JPG-t választod.

Vonalzót is csináltál?
Vendég

Sziasztok!
Ma nem nagyon sikerült belépnem, csak most!!! :)

A hőm ma 36,5. Kiváncsi vagyok reggelre mennyi lesz. Szerintem leesik, mert a mellbimbóm majd szét szakad.

Kiváncsi vagyok, hogy hány napos lesz a ciklusom. Eddig:21;32nap volt. Beállhatna már.......

Bíborlány,
átérzem a vizsgálat előtti félelmedet. Én arra az elhatározásra jutottam, hogy megnézetem a hormonjaimat, pajzsmirigyemet..... De mindig elájulok vérvételkor. És 2 ampullánál többet eddig még soha nem tudtak levenni.....
Szóval elhatározás megvan, bejelentkezés várat magára.......
:)

Kép
Kép
gabi82

Szia Arikon!

Ha megvan a kép a gépeden akkor a melléklet feltötésére kattintva ki tallózod a képed és akkor a program beilleszti.

Krisztinka,
a hőd újra felfelé mutat!!!!!! :D

Kép
Kép
gabi82

Krisztinka79!

Alapvetően nem vagyok béna a szg. kezelésben, de most ez a kis "diagram" nem akarja beadni a derekát. Totál bénának érzem magam :oops: Az uram sincs itthon, úgyhogy ő sem tud segíteni, csak benned bízok!!! :)
Sikerült lementem a photoshop-ba, de gőzöm sincs, h. kell átméretezni. Ha van még energiád légyszi írd már le SZÁJBARÁGÓSAN!!! :D
Még1szer köszi...a türelmet is.
Vendég

Arikon,

photoshopban keresd meg a kép mérete vagy angolul: image size. Azt hiszem az edit menüben van(2.oszlop).
Ott adhatod meg a méretet.

Kép
Kép
gabi82

vagy image resize

Kép
Kép
gabi82

de ha a mérete kicsi, akkor fel tudod rakni....
Nekem csak pár kbájt szokott lenni. Ilyenkor nem is nézem a szélességét... :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
gabi82

De ez nekem csak fejből jött :oops: :oops:

Krisztinka,
ha galád rosszat írtam légyszi javíts ki!!!! :? :D

Kép
Kép
gabi82

Kép

SIKERÜLT!!!! Egészen más módon, ne is kérdezzétek hogyan, de most NAGYON örülök!!! :D
Vendég

Photoshop:
felül a 3. a KÉP menü azon belül a 6. a KÉPMÉRET és pixel méretet 600-ra kell állítani, de csak elég a szélességet, aztán mentés másként, itt a GIF kiterjesztést választod!
Vendég

Na látod megy ez mint az ágybaszarás
már csak a vonalzó kell!!!
Vendég

Gabi! Nekem már olyan hosszú a grafikonom, hogy kicsinyateni kell! Ja az emelkedés elenyésző, nem hiszem, hogy babás!
Vendég

Ügyes vagy Arikon!!!!! :D :D
Krisztinka,
A remény hal meg utoljára!!!

Amúgy elvileg a 15. dpo-n járok......
Érdemes tesztelni?

Kép
Kép
gabi82

Na csókolom!

Krisztinka, igen, egyelőre a Te dokid vezet, két ajánlással:)

Ma du. voltam papírokat intézni, mire megkérdezte az anyakönyvezető: Kisbabát vár? Én meg egyből tiltakoztam, hogy: Ja, nem. Most meg bánom,minek mondtam nemet, hiszen várok, csak még nem jött össze:) ( Azt hiszem, holnaptól fogyókúra :twisted: )
Vendég

Gabi, nézem a görbéd, de nekem ez a 15 dpo nincs meg :shock:
Vendég

Kép

Na most ez nem tudom, h. mit jelent? :shock:
Vendég

Arikon!

Azt mutatja, hogy a 25. napon vagy, a ferty még nem rajzolta be a pé-t, az a piros vonal, vagy szagatott piros vonal, ezért nincs dpo-d!

Ja a vonalzó kódot a profilodba másold be az aláíráshoz és akkor mindig látható nem kell mindig bemásolni!!!
Vendég

Sziasztok!

Köszi a hiányolást.
Sajna, mostanában kb. olvasó üzemmód van, mert pörögnek az események ezerrel és ilyenkor jutok csak gép elé.
A ház, a m.helyem, esküvőre megyük és ruha vásárlás volt.... szóval, pörgök az arcomon :lol:

babszika

Biborlány: Nehogy fogyózz most ha babát szeretnél. A fogyi ilyenkor nem jó mert nem leszel terhes miatta. A fogyókura gyengiti a szervezetet és nem fog megtapadni a picurka. Hagyd a fenébe majd fogyózol késöbb.

Amúgy csajok ti olyanok vagytok már mint egy számítástechnikus :lol:

A görbék szerkesztését úgy írtátok le, hogy azt hittem Japánul beszéltek. :lol:
csucsu05

Sziaasztok!

Bíborlány,
kicsit csaltam tegnap, mert megnéztem az eshetőségeket a fertiben.
De most az egyzer bejött!!!!
:D :D
Íme:
Kép :D
Na most ilyenkor mi van? Szerintetek nagyon gáz? Elvileg lehetséges, hogy tényleg volt pé-m?

Kép
Kép
gabi82

Ja és Bíborlány,
tényleg ne fogyózz. Nem éri meg...
Bár én is fogyozóm, de csak kenyeret nem eszem és én amúgy is elhízott kategória vagyok.

Kép
Kép
gabi82

Ha terhes lennék, akkor azt már mutatná a teszt, nem?
Veszek ma egyet. Pedig megfogadtam, hogy ez a hónap biztos negatív, úgyhogy nem tesztelek....
NEM BÍROM KIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!! :oops:

Kép
Kép
gabi82

Babszika,
hasonló cipőben járok. :D
De én hagytam egy kicsit elhavazni a dolgokat..... :(
Úgyhogy most az időm másodpercre ki van hegyezve....

Kép
Kép
gabi82

Jó reggelt!

GAbi!
sztem, ha volt pé-d, az nem akkor volt, mint amikor feri berakta... szóval, én még egy kicsit várnék a teszttel.

Fogyókúrázni semmi féle képpen nem szabad. Én inkább javasloma diétát és a mozgást. A mozgás azért is jó, mert mire jön a baba, már tök fittek leszünk és nem fog megártani egy kis lépcsőzés a babóval :lol:

babszika

Sziasztok!

Arikon ügyi vagy! :)

Gabi, szerintem is ha volt akkor később volt pé-d, próbálj kibírni még pár napot.

Bíborlány nem szabad fogyózni! Annyit megtehetsz, hogy sok zöldséget eszel, de ne kezdjél komolyabb dologba...

Babszi... mozgás, hát ez az ami nekem mindig kimarad, 1-1 nap mozgok aztán elfelejtődik :D

Kép
mercure

Mercure!
A mozgással nekem is problémáim vannak.... :lol: Olyan jó lenne, ha a gép előtti klaviatúra ütögetés mozgásnak számítana, mert akkro tuti országos bajnokok között sportolhatnék :lol: :lol:

babszika

Sziasztok csajok!
Először is köszönöm MINDENKI-nek, hogy ilyen rendi módon segítetek! :)
Ezek a rövidítések nekem elég kínai...
Gonolom a pé= peteérés, de mit takar a dpo? És szerintetek, h. lehet az, h. nem volt még pé-m, ha már a 25.napon tartok?? :shock: Bár mondjuk elképzelhető, mert nekem 37-40 naposak a ciklusaim.

Ja és a vonalzót, hogy kell bemásolni az aláíráshoz?

Egyelőre csak ennyi kérdéssel bombáználak Titeket. :lol:
Vendég

ha ilyen hosszú a ciklusod akkor lehet, mert pé utáni szakasz az 14 nap. Mondjuk jól ugrűl a hőd, kíváncsi vagyok pé után mit csinál

a vonalzómásolás: a profilba kell bemásolni a hivatkozást, de majd egy hozzáértőbb elmondja okosan :D

Kép
mercure

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?