pussz csajok!
Szakadék, nem azt mondom hogy jobb 4 kilós babát megszülni, és egy 3 kilós nem lehet olyan életképes! (a szülésznők és tapasztalat sokszor szülő anyukák szerint amúgy könnyebb nagy babaát megszülni, mert erősebb és jobban segít...hidd el a 3 kilós is ugyanúgy szétcseszi a hüvelyed...)
hanem a lényeg az, ha az a baba genetikailag és természeténél fogva nagyobbra nőne, mint a met hagyja.
a mi 4 kilós babáin teljesen tökéletes vc értékek mellett nőttek ekkorára, nem azért mert rossz volt a vércukrunk, hanem mert nagyok vagyunk. az én terheléses vc-m 4,5 volt terhesség alatt akárhányszor néztük. de 178 centi vagyok és 80 kilo, férjem jó nagy darab, nekünk genetikailag egy 4 kilos baba illik. Norka se kicsi, meg férje se, és te sem vagy egy apró darab, ezért lett 4 kilós babád, és most is ezért lesz.
Dimet méreteiből és férjéből kiindulva, sztem nekik kisebb babaájuk lett, mint genetikailag indokolt. (istenem félre ne értsetek, ezért írtam az elején, ez nem számít az öröm, meg a boldogság szempontjából!!!!)
De Dimet szinte naponta nézte melóheklyén a cukrát, és qrvára levitte neki terhesen a met, ami nem terhesen nem vitte le neki annyira. mert terhesen MÁSKÉPP működünk, másképp hat az inzulin, másképp hasznosul gondolom a zservezetünkben...
és nem igaz szakadék, hogy aki abbahagyja a metet, az rögtön szigorú diétára van ítélve!! Se okr, se alice nem diétázik, meg sokan még, meg kéne néznem a táblát, hogy példát tudjak írni. ha valaki, hát én ellenzem a pászkát meg a számolást életünk legszebb időszakában!!
Én nem hogy nem diétáztam, de bármit ettem ami jól esik, lekváros kenyeret reggeliztem kakaóval terhesen, mert azt kívántam (érdekes azóta nem kívánom ezt reggelire. biztos tudja a szervezetem mit akart) és 3,75 -ös gyereket szültem, ami teljesen normális.
mondom én nem tudok szemellenzősen csak petrányira hallgatni. én szerinte nem hipózhatnék a mettől. pedig qrva szarul voltam tőle hidd el.
lafi sztem te más tészta vagy. ahogy norka is írta. az alkatod, a túlsúlyod miatt a te esetedben elismerem, hogy tényleg szükséged van a metre terhesség alatt is. de könyörgöm akkor bíráljuk el egyénileg!!!
Látod okr se szedi, meg alice, meg sokan nem szedik, és nem is diétáznak (!!!) és nem lesznek diabosok!!!
lafi nem félek a mettől, és nem vagyok alapból ellene! (el ne hidj mindent amit írok
, de szeretek vitatkozni, és még jobban szeretek megérteni dolgokat. és szeretek gondolkodni) de az ész nélkül mindenkinek adjuk akinek semmi baja terhesség alatt annak is, még úgyis hogy nem tudjuk mit csinálunk és kísérleti nyúlnak használjuk...na ennek ellene vagyok.
én ne riogass azzal kismamit, ha nem szeded akkor tuti diabos leszel, mert itt szinte senki nem lett az!!! Ne viccelj, csakegy 7 akármennyi értékére mondták rá hogy diab!!! Bee -nek rossz volt a mérője, és nem mellesleg 7 hónaposan kellett abbahagynia metet.akkor tényleg megnő a cukor.
és lafi ez a legnagyobb gondom, amit Tűű is mondott, én is írtam előzö hsz-ben: akinek a szervezete diabos akar lenni terhesség alatt az met mellett is az lesz!!! Te vagy rá a példa! Tehát amit Tűű mondott, nincs bizonyíték rá, hogy használ. sztem nálad a kemény diéta használ inkább, de mondom, nálad nem vonom kétségbe, hogy szedned kell metet!
(én is szedtem gyógyit terhesség alatt, méhlazítót, mert muszáj volt.)
Norka hogy ellenzem a metet is meg szigorúbb diétát is terhesség alatt? persze. akinek jó a cukra mi a fasznak diétázzon???(bocsánat
) én is azt vallom, mint Szakadék, ez egy iszonyú nagy teher, számolgatni, pászkán élni, mikor akövet is megennéd, és lazán akarsz élni. Most Okrnak vagy Alicének minek kéne diétáznia??? Hogy 20 kilóval kevesebbel menjenek szülni, és szépen elfogyjanak a szülőágyon végkimerülésben? (norka láttad már okrisztát milyen vékony terhesen is??)
akinek rossz a cukra? na az diétázzon ezerrel!!
és akármit is mondtok, nme lesz mindenkinek rossz a cukra mégha PCOs akkor sem. lehet hogy nagyobb az esély? De akkor is, hány %-kal nagyobb? Azért a kis többletért nők százati, ezreit feleslegesen kínozni terhesen?
zsizsik Norkának is én nekem tökéletes volt a cukrunk terhesség alatt. nekem soha olyan jó nem volt a terhelése cukrom, mint akkor. attól van nagy babaád, hogy te is nagy vagy, és a férjed is!!! Te tökéletes cukorral sem szülnél kisebbet!! genetika! Képzeld el hogy néznél ki egy két és fél kilós gyerekkel a karodon?
Az Csakegy mérete!
Mona terhesség leején nekem is szőrösebb volt minden, aztán szépen javult, terhesség végén már nagyon ritkán kellett gyantázni.