Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Két kép a sokból.
Emese és én a Tecsoban.

Kép

Itt meg Emese amint dolgozik! :lol:

Kép

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Tescot akartam írni!! :oops:

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Szomorúan olvastam, hogy hosszú idő után ismét feszültség támadt itt a fórumon, remélem hamar tisztázódik a dolog és mindenki megnyugszik aki érintett a témában! :)

Szombaton Szolnokon voltunk a keresztszüleimnél (Nóri, gondoltam rátok). Múltkor írtam, hogy néhány hónapja költöztek oda egy közeli településről és megnéztük az új lakásukat. Tegnap egész nap esett az eső, itthon voltunk, csak vásárolni mentünk el.

Edith: Hogy sikerült a szülinapozás? Képzeld, pénteken a postára menet összefutottam a védőnőnkkel és ha már így esett, rákérdeztem a tej bevezetésére. Azt mondta, hogy mivel Joci már régóta tápszeres, nincs szükség fokozatosságra, egyből kaphat a szokásos tápszeres adagnak megfelelő mennyiséget. Még annyit fűzött hozzá, hogy a 2,8 % zsírtartalmút ajánlja, mert az se nem túl híg, se nem túl zsíros. Ma reggel már tejet adtam Jocinak, de csak a felét itta meg a szokásos tápszeres adagnak. Hiába. Csak nem megy egyből, meg kell szoknia ezt is. :roll:

Edi: Illéske nagyon édes a képeken. Most már tudjuk, hogy miért nem írtál napokig! :wink:

Kriszta: Látom, Mesi nagyon lelkesen cipelte a kosarat! Gondolom bele is pakolt egy csomó "felesleges" dolgot! :lol: Éppen a napokban jutott az eszembe, hogy vajon mikor jöttök errefelé?! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Nahát Kati! És merre voltatok? Mert rögtön lemegyek hídba, ha ráadásul még a közelben is voltatok ám!!!
Tejitatás: Én már régóta, 7 hónapos kora óta adom Lilcsinek a tejet. Én is a zsíros, 2,8 %-osat adtam neki, viszont hígítva. Hál'Istennek soha nem volt gond belőle. Meg főzött kakaót és maláta kávét is rakok neki bele néha, bár az utóbbiért nem repes.

Edi! Illés nagyon édi kis szőkeség! Látom, étvággyal ott sincsen gond!

Bölcsit elintéztem, decemberben kezdjük a beszoktatást. Addig is járunk majd játszócsoportba. Már voltunk 1x, nagyon élvezte Lilcsi. Én meg majd januártól melózok. Már fáj a szívem, dehát ennek az időnek is el kellett jönnie.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Nóri: A keresztszüleim a vasútállomástól nem messze, a Csokonai utcában laknak. Legközelebb majd szólok, mielőtt megyünk hozzájuk, de gyanítom, hogy az nem mostanában lesz. Jó hír, hogy Lilcsi szeret gyerekek között lenni. Biztosan nem lesz gond a beszoktatásával a bölcsibe, csak neked lesz nehéz megszoknod, hogy nincs veled egész nap. :)

Többiek, merre vagytok?! :(

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Hát igen, Kati! Az bizony tőlünk sincsen messzi... :cry: kb. annyira, mint a Vasúttól. Mi is ott lakunk az állomás környékén. De ígéred, hogy legközelebb?? :lol:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Én is szívesen mentem volna a talira, pláne, hogy a párom szó szerint éjjel-nappal dolgozik. Sajnos Pilisvörösvár is elég messze van a Városligettől, és nekem még telefonszámom sincs anim esetleg v.kit elérhetnék. Szerintem az meg nem járható út, hogy minden kisgyerekes anyukához odamegyek, hogy: ne haragudjatok nem ti forumoztok?
Nem baj talán a következő már jobban meg lesz szervezve és talán arra mi is el tudunk majd menni.

Rita!

Ha még olvasod ezt:
Mi ugyan annyira jól nem ismerjük egymást, de én személy szerint nem szeretném ha befejeznéd! Szívesen beszélgetnék veled, ha te is akarod, elküldöm priviben az e-mail címem.

Lányok nem tüntem el, csak hogy a Zoli tényleg nagyon sokat dolgozik, ezért igyekszem minnél több programot csinálni, és keveset otthon ülni, és így a géphez is kevesebbet ülök. A hétten talán már jobb lezs és jobban tudok jönni majd.

szirwen1

Sziasztok Csajok!

Kati, Elin köszi a bókokat, illéske étvágy tényleg mindig kíváló volt :D

Gratula nektek Kati a szolnoki új lakáshoz, ez nekem tőled még itt új, a többiek ezt már biztos tudták. Mikor költöztök? A dobozolást már elkezdted? Előre részvétem :roll:
Elin a tejcsizés éppen jó téma, én a múlt héttől adok Illéskének gyári tejet, mi is 2,8-as tejett vettünk és rögtön készítettem belőle neki egy kis tejbegrízt, mézzel mind megette és nem lett gond se.

Szirwen
ejnye-bejnye tényleg eltűntél és eddig eztt nem is nehezteltem, na most bepótolom :twisted: csak vicc volt :lol:

Kép

dr.ed
dr.ed

Sziasztok!

Nem sokan írtatok utánam! :cry:

Edi: Nem költözünk Szolnokra, a keresztszüleimhez mentünk látogatóba. :lol: Mi Törökbálinton lakunk és az én szülői házam tetőterét építjük be magunknak, de lassan haladunk, mert nem akartunk kölcsönt felvenni és spórolt pénzből csinálgatjuk. A férjem kőműves, így könnyebb a dolgunk, a kollégái segítenek neki amiben kell. :)
Én azóta is bajban vagyok a tejjel, mert Joci nem akarja meginni. Azt találtam ki, hogy veszek más fajtát, hátha annak az aromája jobban fog ízleni neki. (Végső soron nem akarom erőltetni, igazából én is csak nagyon ritkán iszom tejet, amikor megkívánom, lehet, hogy ezt is örökölte tőlem. :wink: ) A tejbegrízt érdekes módon ő is szereti. Én legutóbb baracklekvárt tettem rá neki.

Joci ma elég nyűgös, állandóan azt akarja, hogy vegyem fel. Biztosan a fogai miatt. :roll:

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!!!

Ismet eltuntem... Eleinte nem volt idom, aztan meg nem ment a gepem. Egyszeruen nem tudott bekapcsolni, egy bizonyos pontnal allandoan ujraindult. Meg most sem megy abszolut rendesen (lasd, nincsenek ekezetek), de holnap remelhetoleg mar mindent megcsinal Istvan, sot, meg FireWall is lesz a gepen, es akkor a virusok sem fognak idegesiteni.

Szoval jol vagyunk, kisse faradtan a hetvegi szulinapi hajsza miatt, aytan hetfon/kedden paradicsomot ;s ketchupot befoztem, ey utobbit csak ma sikerult uvegekbe tennem.

Millio keppel is ados vagyok, kirandulasokrol, syulinaprol, mindenrol... De csak kicsit kesobb tudok jonni, mert most Istvannak kell inget-nadragot vasalnom, mert zenelni megy este.

Jovok... :) (remelem... :oops: )

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

KAti, majdnem egyszerre irtunk.... :)
De tenyleg mennem kell most... :(

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Nalatok sem megy a babanet? mert mar egy jo ideje kinlodok a bejutassal! :evil: :evil: :evil: Jobban mondva csak a Tarsalgo nem jon be, maskepp meg csellel sem sikerult volna belepnem. :roll: :roll: :roll:

Istvan zenelni ment, Krisztat lefektettem mar, ugyhogy tennek kepeket. Nem igerem, hogy keves leszek. :wink: :roll: :oops: :P :lol:
Ezek a kirandulason keszultek.
A ket baba:
Kép Kép
Kriszta napraforgo magot szemezget:
Kép
Kriszta kirandul: Kép
Fociznak a kicsik es a nagyok: Kép
Kriszta eszi azt a par szerencsetlen szem malnat, amit talaltam neki: Kép
Masodik alkalommal, amikor gyerekek nelkul voltunk:
Kép

Na kb. ennyit valogattam ki, szigoruan szelektalva. Sok alkalommal, pl. a folyoban furdeskor nem keszult kep, mert nem mertuk vinni a kamerat. At kellett kelni a folyon es nagyon meredek helyeken ereszkedni-kimaszni. :roll:
A szulinapi kepek meg nincsenek a gepben, de majd potolom azokat is. Egyelore ennyi...

Jo ejt mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Meg nehany kozbe-kozbe keszult foto:

Sajna Krisztat szoritjak a sajat cipoi. Az enyemek jobban tetszenek neki :lol: :lol: :lol: :
Kép
Veszedelmes csaj a lanyom, meg a rokon sracokkal is kikezd :wink: :wink: :wink: !
Kép
Igy orult nekunk, amikor megerkeztunk:
Kép Kép Kép Kozben allandoan ju-ju-ju-t mondott, es forogva ugrandozott. Azt hittem, felfalom. Es pesze, bogtem... :roll: :oops:
Kukoricaeves:
Kép Kép
Egy napon a csajom eltunt. :? keresem mindenhol, hat o az erkelyen garazdalkodik. Fazott szegenykemnek a nyaka, ezert be kellett bugyolalnia ... bugyikkal. :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép Kép Kép Kép Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ez a szandalos kep :D :D :D :
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok Lányok!

Nem vagyok egy bőgős csaj, de azon amit Rita írt bizony elsírtam magam! :cry:
Ennyire félreismert volna???? :roll:
Az a privi volt az utolsó, amit a gépen el tudtam küldeni, és utána már bekapcsolni se tudtam, így az ő válaszát se tudtam már megnézni! Mint kiderült leégett a ventillátor, és az alaplap is sérült, és most tudtuk ezeket pótolni!
Én tényleg nagyon örültem volna ha Ők is eljönnek! Remélem ezt tudjuk személyesen tisztázni! :roll:

Edit
Nagyon jók a képek!!! Tündéri a kiscsaj, ahogy örül nektek!!! :lol:
Egyébként mindig mondják, hogy a második terhességnél nagyobb a pocak!

Bocsi, de most másnak nem válaszolok, meg kell emésszem ezt az egészet!!! Azt hiszem felhívom Ritát, mert nagyon bánt hogy alaptalanul ilyeneket írt rólam!!!

Puszi mindenkinek!

bogyo75

Beszéltünk Ritával!

Ez tényleg egy hülye félreértés volt, ugyanis annyira kapkodtam a privi megírásánál, hogy rosszul adtam meg a szolgáltató számát! :oops: Én egy ökör vagyok!!! :shock: :evil:

bogyo75

Kati" Szombaton Szolnokon voltunk a keresztszüleimnél (Nóri, gondoltam rátok). Múltkor írtam, hogy néhány hónapja költöztek oda egy közeli településről és megnéztük az új lakásukat. Tegnap egész nap esett az eső, itthon voltunk, csak vásárolni mentünk el. "
Áhá mindent értek, csak sokszor olyan gyorsan futom át, hogy néhány szál összekavarodik a végére.
:oops:

Kis mézzel próbáltad a tejet ízesíteni Jocinak?
Edit
Mi hír van a Mütyürke kilétéről tudjátok már? Tényleg nagy a pocid :lol: Tündéri Kriszta a hosszú fürtjeivel. Lassan Illéske haja is lányosan lobog, talán a mai műtermi fotózásunk után valamelyik nap fodrászosat játszunk. Ajjaj mi lesz ebből a tervből :roll:

Rita, Elin, Kriszta és az eltüntek puszi mindenkinek, mi most keresztszülős látogatóba utazunk pár napra (ahol a fiammal együtt 5 db. 10 év alatti fog csibészkedni), ha megérkeztünk jelentkezem.
Kép

dr.ed
dr.ed

Sziasztok!

Julcsi, Rita: Tényleg úgy örülök, hogy sikerült tisztáznotok a félreértést! :D

Edith: Olyan nagylányos már Kriszta! De komolyan! :D Emlékszem, annak idején mi is anyu cipőiben bukdácsoltunk a húgommal. :lol:
Hogy érzed magad mostanában? Remélem azóta sincsenek görcseid!

Lányok! Lenne hozzátok egy kérdésem: van még valaki itt rajtam kívül, akinek a védőnője nem javasolta a kakaó adását a gyerkőcének? (Azt mondta, hogy megterheli a veséjét, ezért legalább 2 éves koráig ne itassam Jocit vele.) Viszont reggel már kínomban kipróbáltam, egy egész keveset raktam a tejébe és úgy megitta. (Napokon keresztül hallgattam anyutól, hogy ez mekkora hülyeség, hiszen mi is azt ittuk kiskorunkban és semmi bajunk sem lett tőle.)

Joci ma nagyon rendes kisfiú volt. Segített bekészíteni a szennyes ruhát a mosógépbe. Én adogattam neki, ő pedig bedobálta a dobba. :wink:

Emőke, Betty, Mölli, Kati, Beuci, Mamóca olyan régen hallottunk felőletek! És hová tűnt D. Andi?

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Edi: Remélem Illéske jól fogja érezni magát a többi csibész között! :wink: Várjuk a beszámolót!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Nehany sor erejeig ismet elokerultem. Meg mindig sok a dolgom, de ugy hianyzik a forum, hogy bekukkantottam. :lol:

Kati, a kakaorol en annyit tudok, hogy szekletfogo es vannak gyerkocok, akiknel hasgorcsot is okozhat. A vese terheleserol en nem hallottam, de lehet, hogy azert mert van benne koffein. Viszont az instant kakaoban szerintem szinte semmi koffein nincs, mivel az mar nem a hagyomanyos modszerrel, alapanyagokbol keszul. Szerintem ha tenyleg csak egy kicsit teszel bele akkor nem arthat neki es igy legalabb megissza a tejet.

Rita, Bogyo, sajanalom a felreertest. En tudtam, hogy Bogyo nem direkt csinalta, nem ilyennek ismertem meg. En ot segitokesz, lelkiismeretes, megbizhato csajszinak ismertem. Gondoltam, hogy valami oka volt annak, hogy nem keresett meg teged. Remelem, Rita, jonni fogsz meg a forumra. Bar en is ritkan jarok mostanaban, azert sajanalnam, ha elveszitenenk.

Dr. ed nagyon cuki a kisfiad!

Edith, mar regen lattam Krisztarol kepeket es most teljesen el vagyok ajulva, hogy mar milyen nagylany! :shock: En is azt szerettem volna kerdezni toled, hogy tudjatok-e mar a nemet a kistesonak, de dr. ed megelozott.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok Lányok!

Olive!
Köszönöm a dícsérő szavakat! :lol: :oops: Nagyon jól esett!!!

Teszek fel képeket a találkozóról!

Kép
Ehez a képhez, nem kell kommentár! :lol:

Kép
Ilyen klassz hinta volt a játszón!

Kép
Zsuzsi nagyon csinos!!! :lol:

Egyébként a találkozó nagyon kellemesen telt, bár a Dávid még nem sok mindent tudott élvezni, de jókat aludt a jó levegőn!
Zsuzsi nagyon kellemes jelenség! Nagyon kedves volt velünk!
Ákival is egyből megtalálta a közös hangot!
Remélem hamarosan megismételjük a találkozást, és akkor már mindenki el tud jönni aki akar! :lol:

Most csak ennyi fér bele, mert kezdődnek az esti teendők!

Holnap jövök! Puszi mindenkinek!

bogyo75

Sziasztok!

Fogalmama sincs, hogy hol kezdjem az írást, meg kedvem se sok van (már 2 algoflex forte-t vettem be, de még mindig széz akarok szakadni :? ), úgyhogy gyors leszek!

Kati!
Látom "gondok" vannak a tejjel! Magába Enéh se issza, így én keverem egy kis táppal, vagy péppel, így már csúszik neki!
Próbáltam kakaóval is, de úgy se kellett neki, macikávét meg még nem kaptam (mert a kávét inná) ! :?

Edith!
Végül is a Te dolgod, de én nem adnék még málnát. Az okosok azt mondják, hogy olyan másfél éves korig nem ajánlott (allergia miatt), de a dokink mondta, hogy az sem baj, ha 2 éves koráig sem kap. Én kukoricát, és napraforgót sem adnék ilyen formában (félnék hogy félrenyeli, és megfullad, tudom, ez az én hülyeségem), de ez is a Te dolgod! Végül is ha Kriszta már tud olyan ügyesen enni, miért ne!
Amúgy nagyon jók a képek!

Talis képek is jók!

Most ennyi voltam, majd jelentkezem!

Jah!
Kati! Tudom, adós vagyok még 1 beszámolóval is! Ígérem, pótlom majd azt is!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Sziasztok!

Ismét megy a gép rendesen!!!! Hurrá! Igaz, még nincs rajta minden, de a legszükségesebbek már megvannak! :)

Bogyó, Rita, nagyon örülök, ha sikerült tisztáznotok a félreértést! :) A képekből ítélve, tényleg jól érezhettétek magatokat! :) Csodásak a gyerkőcök! Alida is hatalmasat nőtt - nagyon régen láttunk képet róla utoljára - és Dávidnak milyen világos lett a haja! :) Áki, látom élvezte a két kicsi társaságát!

Sancsi, Én most már úgy vagyok Krisztával, hogy lassan mindent adok neki. (NA nem kóla, csipsz, csoki meg ilyenek.) Tudom, hogy az aprómagvasakkal nem árt még várni, nem is kapott eddig semmit, a kiránduláson is azt a pár szem apró málnát találtam. Biztos, hogy nem lett baja tőle, nem is látszott semmi rajta. A kukoricán és a napraforgómagon (hámozott) meg picit csodálkoztam, miért ne adhatnám, de én attól sosem féltem, hogy ezeket félrenyelheti. Csak úgy egyszerűen. Sosem történt meg, lehet, ezért is vagyok bátrabb. És érdekes, mivel régebben a banántól egyszer fuldoklott, halálra rémisztvén engem, még most sem adom a kezébe, hogy egyedül egye, csak ha állandóan ott lehetek mellette. Úgy látszik, mindenkinek megvan a maga parája. :)

Kati, én is pépet szoktam tenni este Krisztának a tejbe, de csak azért, hogy kicsit tartalmasabb legyen, és éjszaka ne éhezzen meg. Reggel simán kapja, ő úgy is szereti. A Maci-kávét akartam én is javasolni neked, bár én nem ismerem, de több magyarországi anyuka adja a gyerekének. A kakaórol én is úgy tudom, hogy nem jó, bár konkrétan nem, hogy miért. A koffeintartalma eléggé logikus. Nálunk egyelőre még nem hiányzik.

Köszi mindenkinek Kriszta dicséretét. Mi is úgy vagyunk a hajával, hogy bizony jobb lenne neki, valószínű, ha levágnánk, főleg most, a melegben, de annyira édesek azok a fürtök, úgy gyűrűznek hátul, hogy nagyon sajnáljuk, hogy megváljunk tőlük. :oops: Egyelőre még nem nyírjuk, majd meglátjuk. :roll:

Edi, érezzétek jól magatokat, és hátha lesz majd kis pihenés is annyi manó között! :wink: :wink: :wink: Várunk vissza!

Olive, jó, hogy írtál! Az jó, ha hiányzunk neked! :wink: Én is sokat gondoltam rátok az elmúlt időkben, amikor nem tudtam jönni, bár az az igazság, hogy meg lehet szokni a nem-fórumozást is.
Drukkolok, hogy minél hamarabb sikerüljön a kipakolás, és már ti is rendben legyetek! Azért mutathatnál képeket arról, hogy hogyan rendeztétek be az új lakást! És Lolliról is ígértél, de én legalábbis nem kaptam. :)

Puszilok mindenkit!
Jó éjt!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Bocs hogy, eddig nem írtam, de nincs netem!
Nem tudom, hogy mi a baj, de napközben nincs online kapcsolat!

BogyÓ, Rita!
Örülök, hogy mnden rendben!

Cs. Kati!
Én maláta kakaót adtam Reginek, bió boltban vettem, és egészségesebb mint a hagyományos (de Drágább is).:cry:

Edith!
Kriszta nagyon édi!
Málnát még én sem adtam a gyereknek, epret már igen, de azt is csak alaposan megmosva és meghámozva.

Ezt gyorsan elküldöm amig még tudom!

szirwen1

Sziasztok!

Köszönöm minenkinek a tanácsokat a tejjel kapcsolatban. Eszembe jutott, hogy múltkor - nem most legutóbb, amikor összefutottunk, hanem még régebben amikor itt járt - mondta a védőnő, hogy majd ha már ihat tejet, akkor lehet neki karamellizáltat is adni. Majd kipróbálom. A tápszerre már nem szeretnék visszatérni, bízom benne, hogy előbb-utóbb megszeretia tejet, hiszen ennek az ízét is szoknia kell, mint anno minden másét. :)
Nem is tudom, hogy örüljek-e vagy nem annak, hogy más is úgy tudja, hogy a kakaó nem igazán jó ilyen kicsi korban, hiszen könnyű dolgom lett volna, ha ti másként tudjátok. :oops: :lol:
Én még nem is hallottam a Macikávéról. :o Majd utánanézek.

Zsuzsi: Alida hatalmasat nőtt amióta utóljára láttuk (3 hónapja?! :roll: ), nagyon szép kislány. :D

Olive: Én is nagyon várom már a képeket Lolliról és az új lakásotokról! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Nálunk is zajlik az élet. Már csak ilyenkor, délidei alváskor szoktam netezni, ilyenkor meg sokszor csak olvasásra jut időm, mind3 fórumra nem... :oops:

Szerintem Bettyék most költöznek, nem? Mintha egyszer azt írta volna, hogy augusztusban hurcolkodnak. Nagyon remélem, majd jelentkezik hamarosan és mutat képeket az új lakásukról!

Edit! Én is azt néztem, hogy mennyivel nagylányosabb Kriszta, mint Lilcsi, pedig fiatalabb...mintha gyorsabban fel akarna nőni, vagy mi... :shock: ?

Én is adtam már nyugodt szívvel málnát is és epret is (abból sajna csak keveset sikerült) Lilcsinek, semmi baj nem volt belőle. A zsenge főtt kukoricát is szereti, viszont a napraforgómaggal még nem találkozott. Én sem szoktam eszegetni...
Egy barátnőm kérdezte, hogy rizst adtam-e már Lilcsinek, mert ő még nem mert a 21 hónapos lányának adni, mert hogy nehogy megfulladjon tőle :shock: . Nekem ilyen eszembe sem jutott...már teljesen azt eszi, amit én.
Kakaóról nem hallottam a mi védőnőnktől, hogy ártana...Ritkán adok Lilcsinek, mert hátha olyan problémákat okozna, mint nálam ( :oops: ). De 3 dl-be egy teáskanálnyi instantot szerintem simán lehet. Íze miatt. Kávéból meg nem a Macit adom neki, hanem abból is árulnak malátakávét. 3 evőkanálnyit kell 1 l vízben felfőzni, leszűrni, és azt csak a tejhez kell önteni. A szállodákban is ilyet szoktak adni. Én az Intersparban szoktam venni, a kávék környékén van, kis ezüst színű tasakban. Nincs 200 Ft, és rengeteg kijön belőle. És persze koffeinmentes, hisz maláta. :)

Zsuzsit és lányát én még nem is láttam, csak most, végre!

Bogyó! Neked még mindig nem jó a neted?
Szerintem még Lolli babát sem láttam még. Én is kérek képet!!!

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!!!

Hmmm, elvileg mi már nyaralunk, gyakorlatilag még anyámnál vagyunk, ugyanis a párom kétszer fordul. Anyámat és nagyanyámat vitte le, de már lassan itt lesz és megyünk mi is Sok volt a csomag egyszerre nem ment volna!

Tej: Én megvártam míg Gery betöltötte a másfél évet és onnatól vezettem be. Tápszer nuku, csak tej. Magában ritkán issza meg Gery, de a kakaót egész jól megissza. Én nem hiszem, hogy lenne valami rossz a kakaóban, bár mindenki mást hall, gondol és tesz.
Málnát, epret, ribizlit, szedret imádja Gery, ezeket mind kapja, vagyis kapta mert már nem nagyon van. Szerintem óvatosan el lehet kezdeni ilyesmi gyümit, és ha nem csapja ki a gyereket akkor miért ne. Szerencsére Gerynek egyiktől sem lett sose baja.
Kukoricát is szokott Gery kapni, pl a tejszínes-currys-husos-kukoricás ragut imádja Gery, gyakran főzök neki ezt ebédre.

Kriszta milyen nagy! Most megint mintha hasonlítana Geryre, lehet hogy nagyrészt a hasonló szőke fürtjeik miatt! :-) :-)
Nah most ennyi voltam, mindenkinek üdv!!!!!! :-)))

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Elin!
Már jó a netem! tegnap is írtam!!! :oops:

Edit!
Szerintem már nyugodtan adhatsz Krisztának mindent! Egyedül ugyse hagyod amíg eszik, így nagyobb baj nem lehet!

Olive!
Végülis kaptál valakitől összefoglaló beszámolót?
Én is nagyon várom már a képeket!

Most megyek, mert megyünk be apa munkahelyére Dáviddal!!

Szép napot!

bogyo75

Bogyó! Valóban! Pedig olvastalak is ám Kép .

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok! :)

Mára már jóllaktam munkával, pedig még hátravan egy kis rámolás. Kitakarítottam a kamrát. Phiii, mennyi lim-lom összegyűlt egy félév alatt! (Az alsó része olyan kis raktárhelyiség, mert a bazárt nincs ahová tennem!) De most kíméletlen voltam: amiket máskor állandóan megtartottam, hogy még jó lesz valamire, most mindent kidobtam. Amennyit eddig használtam, annyit ezután is fogom. :roll:
Mindegy, most már túl vagyok rajta, de még a konyhát össze kell szednem. A hátam viszont már eléggé megfájult, úgyhogy most pihenek.

Sudi, jó nyaralást nektek, bár ezt már biztos nem olvasod! :) Szerintem is hasonlítanak a gyerkőink, bár azért mostanra differenciálódtak a fiús-lányos vonásaik. :) A hajuk pedig egyforma szőke továbbra is!

Szerintem (remélem, nem haragusztok meg) Illéske és Joci is hasonlítanak, csak egyik szőke, a másik meg barna. Amőgy nagyon szép gyerekek! :)

Na, bocs', most megyek, mert hazajött IStván és ebédet kell adnom neki. Még jövök! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kép Kép Kép [/img]

Gyorsan kuldok nektek nehany kepet. Jo keso van, mar megint ejszakaig dolgoztam. Sajnos nappal Lolli miatt nem sok mindent tudok csinalni. Amugy tunderi kiscsaj, sokat nevetunk rajta. Sajnos nagyon nehez mosolygos kepet csinalni rola, mert amint meglatja a fenykepzogepet, azonnal elkomorodik es tanulmanyozni kezdi a gepet. Lehet, hogy o is fenykepesz lesz, mint az apukaja? :lol: Azert, ha lesz egy kicsit tobb idom, keritek mosolygos kepet is rola, csak meg le kell toltenem a fenykepezorol. Ezek a kepek, amiket most kuldok, kb. 1 honaposak.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Hű, de sokan írtatok péntek óta! :shock: :shock: :shock: :P :P :P

Pedig már azt hittem, hogy egy jót pihenek, amíg elolvaslak! :roll: :) De gondolom, mindenki a családjával tölti, és ha lehet, valahol a szabadban ezt a "potya-szabadnapot"! :lol: :oops:

Képzeljétek, elkezdett folyni az előtejem. Most másodszor. A múlt héten vettem észre, hogy pecsétes a blúzom, és nem tudtam, mitől, de aztán rájöttem. Most is olyan furcsa nedvességet éreztem és hát megint kibuggyant pár csepp. :roll: Volt valakinek ilyen a terhessége alatt? Mert Krisztával nekem nem volt. Lehet ez vajon nagyobb mennyiség is vagy megmarad így a pár cseppnél? Ha csak amúgy folyna, kissé kellemetlen is lehetne! :roll: :oops:

Mint írtam, pénteken kitakarítottam a kamrámat, és estére úgy kikészültem, mintha egész nap fát vágtam volna. Azzal a szent meggyőződéssel dőltem ki, hogy másnap (azaz szombaton), tutti semmit sem csinálok, erre meg reggel mégis az az ötletem támadt, hogy vegyünk padlizsánt, és anyóssal karöltve, le is sütöttünk vagy 40 kilót. Kb. este 10-kor fejeztük be. De érdekes, nem voltam fáradt. Tegnap, csak a szokásos főzés-takarításban sokkal inkább elfáradtam, pedig nem egyedül csináltam mindent, hanem anyóssal, nála. Csak este jöttünk haza. Úgyhogy, így telt a hétvégénk. Kriszta szombaton egész nap az udvaron volt, körülöttünk sündörgött, meztelen popsival. Hát, ne tudjátok meg, számtalanszor pisilt, és élvezte nagyon, mondogatta is, hoyg pis, pis, és vagy 5x nyomott egy-egy kis kakit is, persze, mind más-más helyre. :lol: :lol: :lol: Azt hittem elfogy a popsitörlő! :roll: :lol: :wink:
Itt szörnyű meleg volt, nem is volt kellemes még emellett tűz körül ücsörögni (az udvaron sütöttük a padlizsánt rácson). De tegnap délutánra szerencsére jött egy kisebb vihar és pár szem eső, így elég sokat enyhült a meleg.

Ma, valóban, lájtosabb a napom, Kriszta is eleludni próbál a kiságyában, nemsokára odateszek főni egy kis lucskos káposztát ebédre. Ti ünnepeljetek, használjátok ki a szép időt-szabad napot, de azért ha mégis akad néhány percetek, ide is írjatok pár sort, ne árválkodjak itt annyira! :D

Olive, nagyon aranyos Lolli, Kriszta is megnézte a képeket és állandóan mondogatta: Lolibaba. :D Hihetetlen, hogy már 5 hónapos ő is, annyira telik az idő! Még csak most szurkoltunk, hogy kibújjék! :) Elkezdted már a hozzátáplálást? Hogyan csinálod te, ahogy itthon szokás vagy az angoloknak talán vannak más szempontjaik, érveik, tanácsaik? VAgy ilyen téren is eléggé hányavetiek?
Jaj, és a lakásról is várjuk a képeket! :wink:

Szép napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Szia Edit!
Ne árválkodjál egyedül... :lol:
Fantasztikus, hogy te mennyi mindent csinálsz! Még nem-babásnak is elég lenne ez egy napra, nemhogy babásnak! VIGYÁZZ MAGATOKRA!! És a padlizsán így lesütve eláll sokáig? Ilyet még nem is hallottam...de mondjuk nem vagyok 1 konyhatündér, hogy értsek ilyenekhez. :oops:
Tejcsi csöpögésre nem tudok mit mondani....nekem is volt, de később, az utolsó hetekben. És végig pótolni kellett a szopi mellé, mert nem volt elég. És akinek meg nem volt csöpögés, annak meg volt bőven teje. Tehát itt semmi nem mérvadó, hogy arra hagyatkozz. Krisztát tudtad valameddig szopptatni?
Lilcsi is szokott pucérkodni...a pisit is elengedi. Szoktam neki mondani, hogy "tudod, a pisit a bilibe kell engedni, nem a szőnyegre", közben mutatom is neki. Ő meg hozza a bilit, ráül, de már pattan is fel és megy tovább. És a szőnyegre csurrant... :lol:
A múltkor meg szabtam a földön párnahuzatokat, bérmunkába. Lilcsi meg azt kakilta le :shock: , még az volt a szerencse, hogy masszív volt a kaki, nem híg, fel tudtam szedni. :oops: . Biztosan csodálkozott volna a tulaja, mitől szagos az ülőpárnája?

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Nóri, a padlizsánt így lesütve turmixoljuk vagy fakéssel pépesítjük, és zacskókba osztva lefagyasztjuk. Persze, hogy hónapokig eláll így. Ebből készül a nálunk nagyon népszerű vineta, ami tulajdonképpen padlizsánkrém. A lányok közül itt sokan ismerik és szeretik is, nálunk is nagy kedvenc. lehet úgy készíteni, hoyg simán olajat kavarsz bele, és hagymát vágsz vagy reszelsz bele, de lehet ugyanúgy, majonézesen is.

Á, tudom, hogy nincs köze a mostani előtejnek ahhoz, hogy mennyi tejed van szülés után. Krisztával nem volt előtej (terhesség alatt) mégis rengeteg tejem volt aztán. Mégis csak 5 hétig szopizott a kis lusta. De most már úgy vagyok vele, hogy örülök, hoyg legalább ennyit kaphatott.

Édes lehetett Lilcsi a lekakált huzattal. :lol: :lol: :lol: Kriszta is szokott produkálni jópofa dolgokat, múltkor egy gombócot a pelusba, egyet a bilibe és egyet az előszoba közepére nyomott. :D :D Ezért nem merem én sem pelus nélkül hagyni őt a lakásban, mert majd kereshetném, hoyg honnan jön a bűz. :roll: :P :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Jaaa! Így már ismerem! Tavaj adott a barátosném. Az a hagymás verziója volt, hááááát....elfogyott, de annyira nem jött be. De megkóstolnám a majonézeset is.
Ugyan lesz-e tűzijáték? Jön a vihar szépen, mindig lesem az idokep.hu oldalát. Nem lenne jó még egy olyan tragédia, mint tavaj...azóta is okolnak mindenkit, keresik a felelősöket, de hát az "odafönt" van...

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Aranyos lehet a bilire szoktatas idoszaka. :wink:

Edith, pont akartam kerdezni toletek, hogy hogyan csinaltatok a hozzataplalast. Itt a vedononk magasrol leszar. Egyszer voltam tanacsadason, rogton, ahogy visszajottunk Angliaba. Az egesz annyibol allt, hogy megmertek Lolli testsulyat. Meg hosszusagot se mertek. Amikor rakerdeztem az anti refluxos tapszerre, csak bamult ram a vedono. Aztan elment, hogy valami konyvbol utananezzen, de nem talalta a konyvet. Azt mondta majd keres telefonon es ki is jon hazhoz, de azota se kep, se hang. Mondjuk nem is hianyzik, mert ugy tunik annyit se tud a babakrol, mint en. Aztan mentunk oltasra, ott is rakerdeztem a tapszerre, ott meg azt a valaszt kaptam, hogy kerdezzem a vedonot. :shock: Ezek utan merjek en itt barmit is kerdezni? :roll:

Az a rossz, hogy az osszes baratnom csak szoptatott, igy naluk mas volt a helyzet hozzataplalasnal. En meg ugye szoptatok es tapszerezek. Sose volt eleg tejem, de ha lett is volna se tudtam volna csak tejet adni Lollinak, mivel akkor minden kijon belole. Kb. 3 hete egy reggel kiprobaltam, hogy szopi utan nem tapit, hanem lefejt tejet adtam neki es megfogadtam, hogy ilyet soha tobbet nem teszek. Minden kijott belole. Ot is at kellett oltoztetnem, nekem is at kellett oltoznom es meg agyat is kellett huznom. Talan meg tobb is jott ki belole, mint amennyit megevett. :shock:

Szoval, a hozzataplalast megkezdtem, csak most nem tudom, hogy hogyan tovabb. Gyumit eszik, zoldsegek kozul repat, paszternakot, edeskrumplit, krumplit (ebbol csak keveset, nincs inyere egyaltalan). A zoldsegekhez is almat kell kevernem, kulonben nem eszi meg. Ja, imadja a sutotokot, csak azt itt nem lehet kapni. Anyukamek hoztak a multkor sutotokos bebietelt otthonrol, de mar mind elfogyott.

Itt pedig olyan bebietelek vannak, hogy a hajam egnek all tole. Vegigbongesztem, hatha ad valami jo otletet a fozeshez, de nemelyik meg egy felnott gyomrat is megkinozna. Ugyhogy eddig meg csak nehany zoldseget foztem es kutyultam ossze neki. Kifogytam az otletekbol, nem tudom, hogy mi mast lehetne meg adni egy kb. 5 honapos babanak. Nagyon halas lennek, ha valaki tudna segiteni.

Ja, es kepzeljetek a tanacsadas a haziorvosi rendelo varojaban van. Ott, ahol a beteg felnottek is varakoznak. Odahuztak nehany asztalt a babak vetkoztetesehez es ott kell a varoban pucerra vetotkoztetni oket es kozben fujja rajuk a legkondi a hideget. Ugyhogy ugy dontottem, nem kerunk a tanacsadasbol. Merlegunk van itthon, meg tudjuk merni mi is. Tobbet ok se csinalnak, akkor meg minek :?: :!:

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok!

Olive:
gabonakását is adhatsz Lollinak. Itthon és Kanadában is lehet kapni, úgyhogy gondolom, hogy Angliában is. Kanadában cereal volt a neve és édesítés nélküli is volt. Azt egy kis anyatejjel vagy tápszerrel összekevered és már kész is. Késôbb lehet mindenféle gyümölcsöt vagy zöldséget keverni bele. Mi rizzsel kezdtük, de van zab, árpa, kukorica is, ha jól tudom. Nagyon édes a kis Tündérkétek!

Már megint ilyen késôn keveredtem ide. Mondanom sem kell, hogy ebbôl nem fog egy valamirevaló hosszúságú hsz kikerekedni. :oops: Különben jól vagyunk, csak Alidának néhány hete volt egy enyhe szalmonellás fertôzése és még azóta sem jött rendbe egészen a kaki, úgyhogy holnap visszamegyünk a doktornénihez. Különben nagyon jókedv?, mostanában minden szót utánoz, csak valahogy túl sok szó hasonlít egymáshoz, így néha csak vakargatom a fejem, hogy mit akar mondani...

Edith:
Én is nemrég csináltam vinetát, de csak 2 padlizsánból. Mi nagyon szeretjük! Tényleg próbálj rendesen pihenni, persze Te tudod, hogy hol a határ.

Lányok, nem szerveznénk mégegy találkozót? Tudom, hogy nehéz a helyszínt megválasztani, de talán nem lehetetlen összehozni. Mi bárhová szívesen utazunk és érdemes lenne kihasználni még a jó idôt, amíg tart.

Na megyek alukálni, puszi mindenkinek!
zsuzsi 81

Szép jó reggelt!

Olive!
Lolli nagyon szép !!!!
Ezen az angliai szokásokon mindíg ki akadok!!! :shock: Hogy ott van a tanácsadás, ahol a felnőtt rendelés!!! :roll:
Sajnálom, hogy Lolli még mindig ennyire bukós! :( Mi azóta hagytuk el, mióta többször eszik "szilárdat"! Én is vettem Dávidnak AR-es tápszert, de nem vált be! Alig akarta megenni, és utána ugyanugy kijött az is belőle!!! :roll:
A hozzátáplálás nálunk elég egyoldalú, mivel válogatós a drágám!
Csak azt hajlandó megenni amiben gyümölcs van, vagy ami a mi tányérunkon van! :lol: :roll: Olyat hogy krumplifőzelék csirkével meg nem enné! Meg a sárgarépát se szereti!
Milupa tejpépet szoktam neki venni, azt viszont szereti! gluténmentes, és babatejjel készült vizzel kell csinálni!

Elin!

Nálunk Ákinál ez az ide oda kakilás kimaradt, ugyanis egyrészt nagyon hamar szobatiszta lett, másrészt ez a telken zajlott ahol anyósommal volt a nyáron! És nagyon szerencsés voltam, mert ahogy le került róla a pelus nem történtek "balesetek"!

Megetetem Dávidot. aztán még jövök!

bogyo75

Itt is vagyok!

Edit!
Nagyon ügyes vagy, de tényleg vigyázz magatokra, nehogy túl hajtsd magad!!! Én még sose ettem vinetát! :oops:

Zsuzsi!
Ez az újabb találkozó tényleg jó ötlet!!! De ennek megszervezésére most több időt kell szánni, hogy tényleg mindenki el tudjon jönni!

Mit csináltatok a hosszú hétvégén?
Mi elmentünk a hortobágyra a kilenclukú hídhoz, ahol hídi vásárt tartottak! Számomra kicsit csalódást okozott, mert teljesen olyan volt, mint egy sima kirakodó vásár!
Én lovasbemutatóra, meg hasonlókra számítottam! De ilyesmi nem volt! Lehetett volna menni egy túrára ami másfél órát tartott volna, és ott lehetett volna látni ilyesmit, de a Dávid nem biztos hogy ölben kibírt volna annyi időt, így ki se próbáltuk! :roll: :(

Most megyek, mert nagyon nyűgi ma a kicsi fiam!!!

Itt mindjárt esik az eső!

Szép napot mindenkinek!

bogyo75

Sziasztok!

Szólni akartam,hogy élünk!
Elköltöztünk,nagyon lassu folyamat az egész a Lénával.Alig marad idöm.Jönnek a szemfogai is .A régi lakással is nagy problémák vannak.Ha tudok majd jövök.Addig is puszi mindenkinek.
Betty és Léna

betty30

Sziasztok!

Betty, kitartást a berendezkedéshez, az eredmény biztosan megéri! :) Reméljük, azért jól vagytok, és Lénának is hamar kibújnak a szemfogai. NAgyon várunk vissza! :)

Julcsi, nem maradtál le semmiről, még te is készíthetsz ilyen padlizsánkrémet! :) Hű, nagyon rossz lehet, amikor a gyerek nem eszik meg mindent! Krisztának még nem tudtam olyat adni, hoyg ne szeresse. :D :roll:

Zsuzsi, jujj, remélem, azért sikerül elkergetni azt a fránya szalmonellát véglegesen a szervezetéből! Állítólag hosszú ideig társul szegődhet! Bár ez nem ijesztgetés akart lenni, én még sosem találkoztam olyannal, aki ezt elkapta volna.

Olive, én azt akartam írni, hogy ilyen korban kb ekkora zöldség- és gyümölcsskála épp elegendő. A tejpépet viszont tényleg kipróbálhatod, én is 5 hós kora óta adom Krisztának, és még most is állandóan van itthon egy doboz, bár most csak este teszek a tejébe. :) Rizs- vagy kukoricaalapúval érdemes kezdeni, mert ezek nem tartalmaznak glutént. MAjd nagyobb korában jöhetnek a többgabonás változatok. Szerintem ezeket az ételeket variáljad fantáziád szerint, nem kell semmiylen normáknak megfelelniük, csak Lollinak ízledjenek. :) És rendes sütőtököt ott nem lehet kapni, mert megsüthetnéd vagy főzhetnéd és kis adagonként lefagyasztva hosszú ideig eláll. Nekem így volt egész télen. Bébiételt ritkán vettem.

Nekem nincsenek túl jó híreim. Sajnos, tegnap többször folyt az orra Krisztának, és ma reggel óta megállás nélkül törlöm neki. Orrszívóval nem jön semmi. Többször tüsszentett is, pedig már tegnaptól kapott C-vitamint és egy Imunorezistan nevű gyógynövény-szirupot. Enni sem eszik rendesen, még a gyümölcsök sem nagyon csúsznak. Reggel én is tüsszentettem néhányat, de eddig még nem úgy néz ki, hogy valami bajom lenne. Ellenben már tegnap óta a hasam elég sietősre fogta az iramot , pedig fogalmam sincs mitől. NA, mindegy, remélem, megússzuk mindketten a nagyobb betegséget!

Szép napot mindenkinek! Írjatok! Ja, és hogy telt a hosszú hétvége?
KAti, merre vagy??????

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kedves mamák, babák és persze papák!
...mindenkit szeretettel várok Aug 30.-án 16 órakor nyíló kiállításomra a Fise galériába, Ahol a szeptemberben megjelenő Kaláka Ukulele verseskönyv illusztrációi mellett, egyéb grafikai munkáim is bemutatásra kerülnek.
A kiállítóteret babzsák foteleimmel igyekszem a gyerkőcök számára is hangulatossá tenni.

FISE GALÉRIA
1054 Budapest, Kálmán Imre utca 16. Telefon: 311-3051
http://www.fise.hu/

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok lányok!

Nem nagyon írtok az utóbbi idôben! :( Igaz, én sem viszem túlzásba, de azért igyekszem legalább olvasni.

Képzeljétek, úgy t?nik, találtunk egy bébiszittert Alidának! Nagyon normálisnak t?nik, egy egyetemista lány, pont annyit kér, mint amennyit mi is gondoltunk. Most volt nálunk elôször és Alidával is nagyon jól kijöttek. Reméljük, hogy heti két-három alkalmi 2-3 órával meg tudjuk oldani ezt az évet. Itt a babaneten valaki ajánlotta ezt a lányt és az az igazság, hogy ô az elsô, akit egyáltalán felhívtunk. Remélem, hogy beválik majd.

Ezt a találkozót, amit felvetettem, tényleg komolyan írtam. Szerintem ki kéne használni a jó idôt, amíg még tart és összejönni valahol. Nekem elsôre a Margitsziget jutott az eszembe, ott van játszótér is, lehet sétálni, enni-inni, kaját melegíteni és nem utolsó sorban jó a levegô. Ha nektek is van kedvetek, akkor viszont tényleg csináljunk valamit.

Most mennem kell, Alida megelégelte, hogy itt ülök egyhelyben és írogatok.

PVGvbvcv vvg vde ccfdcsxzxxxyh gcc zzcxxx
Ezt üzeni a többi babának!
Puszi
zsuzsi 81

Sziasztok Lányok!

Hát valóban nem írtunk ma sokat! :oops:

Kati merre jársz? Csak nem nálad is bekrepált a gép?

Zsuzsi!
Szerintem nagyon jó ötlet a margitsziget!
Örülök, hogy találtád babyszittert, és kívánom, hogy ne okozzon csalódást! :lol:

Edit!
remélem mára nem komolyodtak el a tünetek se Nálad, se Krisztánál! Lehet, hogy túl sokat kóstolgattad a padlizsánkrémet? :lol:

Nekünk a mai napunk nagyon elúszott, ugyanis délelőtt 9-15-tól 12-30-ig sétáltunk Dáviddal, és egy másik anyukával! Aztán lefeküdtünk aludni, és fél kettőtől négyig aludtunk! Kissebb nagyobb megszakításokkal. Mert hát mikor jöjjenek a szomszédok, ha nem ilyenkor! :twisted: De annyira fáradt voltam, hogy szerencsére simán vissza tudtam aludni, Dávid meg fel se ébredt!
Nem volt túl pihentető az elmúlt éjszaka. Pedig mostanában már alakult. De ez a hülye összevissza idő bekavart rendesen!
Pillanatnyilag főzök, és krumpliért még le kéne szaladnom, csak nincs hozzá lelkierőm! De nincs seemi tgond, mert rizs van itthon, jó lesz az is köretnek!

Megyek, mert Dávid nagyon nyűgös már! Nem bírja már a hintában tovább, hogy nem tud semmit rosszalkodni!

Szép estét mindenkinek!

Puszi Julcsi

bogyo75

Sziasztok!

Lányok, köszi az aggódást! Jól vagyunk, de az utóbbi napokban nem volt időm írni. Holnap majd beszámolok. :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Akkor most következzék az a beszámoló. :) Vasárnap a Budai Várban jártunk a férjemmel és Jocival, megnéztük a Mesterségek Ünnepét, csak sajnos a fényképezőgép itthon maradt. :oops: Joci elég jól viselte, toltuk a kocsijában is, meg aztán felváltva cipeltük, amikor már nyüglődött. Hétfőn már kettesben csavarogtunk a férjemmel a Duna-parton, megnéztük a légiparádét, azán amikor cseperegni kezdett az eső, hazaindultunk. A tűzijátékot már itthonról, a fotelből néztük. :)
Hétfőn a sógorom elhozta az anyósomat Erdélyből, náluk van elszállásolva, de a kedd délutánt nálunk töltötte. Várhatóan 1-1,5 hétig marad. Joci nagyon elbűvölte, annak ellenére, hogy a drága kisfiam fél év után nem emlékezve rá, nem akart odamenni hozzá.
Tegnap egy rokon kislánynál jártunk vendésgében itt a városban, aki két hónappal fiatalabb Jocinál. Aranyosak voltak együtt, egymásnak adogatták a játékokat, búcsúzáskor pedig Noémi meg is puszilta Jocit! :o
Ma reggel voltunk a 15 hónapos oltáson, amivel együtt Joci megkapta a második kullancs ellenit is, amit majd jövőre kell megismételni. Be kell vallanom, hogy rettenetesen viselkedett, ordított már a legelején is, amikor csak a méréseknél tartottunk ((81 cm és 10,73 kg), le kellett fogni még ahhoz is, hogy a doktornő megnyomkodja a hasát. :oops:
A tejet változatlanul nem issza meg magában, csak akkor, ha egy egész minimális karamellizált cukrot keverek neki bele. (230 ml tejhez egy csapott mokkáskanálnyit.) A védőnő és a gyerekorvos szerint az sem baj, ha kevesebb tejet iszik, hogyha egyébként bőségesen kap egyéb tejterméket.

Edith: Nekem a terhességem alatt nem volt előtejem, csak a szülés után jelentkezett. Jobban vagytok már?

Olive: Lolli nagyon szép a képeken és ha nem haragszol meg, szerintem nagyon hasonlít az apukájára! :) Hogy álltok a berendezkedéssel?

Most megyek, mert ma még nem is reggeliztem és már nagyon éhes vagyok.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Bocs, hogy ennyire eltüntem, de most tényleg minden összejött!
A párom még mindig sokat dolgozik, amikor meg nem akkor alszik! :roll:
A hosszú hétvégén jött a vakoló és bevakolta a ház elejét ahol, kicseréltük az ablakokat. Persze nem volt álványa és a gyerek, és háló szobán keresztül csinálta, ahol padlószönyeg van. Most dobhatom ki mindkettőt, mert nem jön ki a vakolat belőle. Pedig igyekeztem letakarni öket.
Tegnapelőtt voltunk fejlődésneurologián, kontrollon. Minden rendben, de a dr-nő nem érti, hogy Regina miért nem megy. Mi sen ezért vittük hozzá! Azért már az is megnyugtató, hogy rendben talált mindent, azért hogy nem jár, meg már rég nem aggódom, majd ha kedve lezs akkor elindul.
Tegnap megkapta a Regi a 15-hós oltást a pneumo-val együtt, szegénykém tiszta láz!
Most alszik, így van időm egy kicsit írogatni.

Cs. Kati!
Joci is lázas az oltitól?

Edith!
Nekem sem volt előtejem, csak Regina születése után indult meg.

Olive!
Én köleskását is adtam Reginek a hozzátáplálásnál.
Regina nem szerette a krumplit (én sem), a rizs meg megfogta egy picit a hasát, így maradt a köles. Nem fog és teljesértékü gabona, glutén nélkül.

Most megyek, Regina nyöszörög!

szirwen1

Szilvi: Jocin egyelőre nem tapasztalok semmiféle mellékhatást, azt mondta a doktornő, hogy kb. 10 nap múlva jelentkezhet láz, illetve kiütés a 15 hónapos oltástól és ha a kiütések enyhék, akkor nem kell foglalkozni velük, mert maguktól elmúlnak. Úgy tudom, hogy 1-2 napig állnak fent ezek a tünetek. Lehet, hogy Reginél az a másik oltóanyag a ludas?! :roll: Szegény!
Téged is sajnállak a hétvégén ért bosszúság miatt! :evil:

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok Lanyok!

Kati, nem haragszom meg, tenyleg az apukajara hasonlit Lolli. Sot, a csaladi gyerekkori kepeket nezegetven rajottunk, hogy kikopott sogornom. Teljesen igy nezett ki, mint Lolli.

Szirwen, a szambol vetted ki a szot! Pont akartam kerdezni, hogy adott-e valaki koleskasat annak idejen a babajanak. Felek egy kicsit a rizstol, mivel igy is kemeny a szeklete. Az AR-es tapszer elegge fogja.

A 15. havi oltas otthon az MMR? Itt teljesen mas az oltasi rend. En ettol az MMR-tol rettegek, mivel itt mar tobb orvos is bevallotta, hogy autizmust okozhat. Persze ezeket a dokikat uldozik, mert belekopnek a nagy gyogyszergyarak levesebe. Nagy business ez az oltas. Ugy hallottam Japanban 2 eves korig nem is adnak semmit, mivel megviseli a kicsik szervezetet nagyon. Itt Angliaban raadasul hamarabb adjak be az MMR-t, ami meg rosszabb. Beszeltem egy termeszetgyogyasszal es o azt javasolta, hogy kesobb adassam be, mert minel kesobb kapja, meg annal jobban toleralja a szervezete.

Holnap megyunk csipo UH-ra. Otthon amikor voltunk csiposzuresen azt javasoltak, hogy 6 het terpesz pelenka, aztan kontroll. Aug. 10-en kellett volna menni, de csak 24.-re kaptam itt surgossegi idopontot, pedig juliusban inteztem. Arra gondoltam, hogy lehet, hogy nem artana otthon is megmutatni a csipojet egy dokinak, mert hat, nem nagyon bizom az angol orvosokban.

Ja, meg Szirwennek szerettem volna irni, hogy en csak masfel evesen kezdtem el jarni, pedig nekem se volt semmi bajom.

Na, megyek, mert kozben fozok is es Lolli hamarosan felebred.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Az elobb elfelejtettem irni, hogy Reginek jobbulast! Hatha a nagy alvas utan jobban lesz.

KépKép
olive

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?