Rifu,
ha nem akarsz tehéntejet adni, de valami tejszerűt mégis szeretnél, akkor esetleg próbáld (majd) ki a rizstejet. A natúr rizstej is alapból édeskés ízű, tehát nem annyira "anyatejidegen", mint egy tehéntej. (Szófiát időnként megkínálom és legalábbis ő szívesen iszogatja.) Vagy ott van még a zabtej. Mondjuk nem egy olcsó dolog, öt-hatszáz forint egy dobozzal
A szójatejet is mondanám, de mostanában annyi rosszat mondanak a szójára, hogy inkább nem ajánlom senkinek (csak én iszogatom itthon, zugban
A kalciumról én is azt tudom, amit Savitri írt.
Az én gyerekem is pohárból iszik; vettünk ugyan csöpögésmentes szuperpoharat is neki, de mivel nem ismeri a cumisüveget, ezzel sem tud igazán mit kezdeni. Egyelőre.
Nekünk a múlt évezredből ismert nagymama-féle vastagfalú, picit kifele hajló szájú üveg kávéspohár jött be legjobban, ha majd már lehet a kezébe adni, akkor kétfülűt fog kapni.
MÁS
Tegnapelőtt megkérdezte tőlem egy néni, hogy hogy csinálom azt, hogy még mindig szoptatom a 11 hónaposomat. Annyira zavarba jöttem ettől a -számomra hülye- kérdéstől, hogy hirtelen semmi értelmeset nem tudtam válaszolni, mert sehogy nem csinálom, illetve csak simán úgy, mint mások, hogy "csecsre" teszem a babát, mikor kéri. Motyogtam neki valami olyasmit, hogy nem időre, hanem igény szerint szoptatom, és a sok-sok cicizés serkenti a tejtermelést, meg hogy figyelek arra, hogy eleget igyak. És azóta is gondolkozom rajta, de most sem tudnék jobbat válaszolni
Viki