Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Judit!
Gyogynövény boltban tudod beszerezni.Szerinte kb.3 csomag fogy el belöle. Teatojásban készitettem. Belegyömöszöltem a levélkéket és belelogattam a teáskannába. Jo sokáig benne lehet hagyni ázni. Semleges ize van, tehetsz bele cukrot, citromot nyugodtan. Nem inditja be elöbb a szülést, tulhordtam a kispasit majdnem egy héttel, pedig nagyon sok teát ittam. A tapasztalatok is ezt mutatják. Van a K-ben szülésre felkészitõ tanfolyam. Mi ott hallottunk rola még anno...
Zsuzsix
Névtelen

köszi
Névtelen

Sziasztok lányok!
Érdekelne,hohy a Kútvölgyiben minden orvos egyformán ultrahangozik-e,értem ez alatt azt,hogy mindenki a saját betegét ultrahangozza,vagy vannak kijelölt ultrahangosok,akik profibbak a többieknél?Például a nyaki redõt vagy a genetikai nagy ultrahangot mindenki a saját betegénél nézi?Mik a tapasztalataitok a saját orvosotokkal?
Köszi az infókat!
Névtelen

Engem vegig a sajat dokim ultrahangozott, de o nagyon jo ultrahangban. Nem tudom, hogy ez altalanos gyakorlat-e, en minden esetre orultem neki.

Szia

Bori
Névtelen

engem is a saját dokim uh-zott, szinte dekára pontosnak mérte Danit, mint amivel született, mindent elmagyarázott, mit hol láthatunk.
De pl. õ szokott másokat is csak uh-zni, mert nem minden dokinak van uh képesítése is. Tehát nem minden esetben uaz uh-zik.
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Engem sosem uh-zott a saját dokim. Szerintem van 2-3 uh-s doki és hozzájuk járnak a kismamák.
eszterr

Sziasztok! Kép

Minden Kedves Anyukának és Ágnesnek!

Nagyon kellemes Húsvétot kívánok.

Eszter
eszterr

Sziasztok!
Vannak külön UH-os dokik. Ajánlani tudom a Mészáros dokit,sokak véleménye szerint nagyon jo benne. A nyaki redõt a Rendelõ részen levõ UH-on csinálják 4D-n. A Babinszki dr-nõ és csapata. Kérj bátran infot a dokidtól. Ha "kertel" keress másik dokit. Hallottam itt dokiról, aki UH-ik és fogalma sincs rola, hogy kell. Hebegett- habogott, aztán beszedte a "tiszteletdíját". A lány, aki nála szült majdnem ottmaradt, mert a gyereket ugy nyomták ki belõle. A "nagytiszteletû" nem vette észre UH-on, hogy keskenyebb a csípõje, mint kellene. Legyetek körültekintõek! A dokik NEM szentek!!! Zsuzsi
Névtelen

Sziasztok!
Én a Vida dokinál szültem,és hozzá jártam egyebekkel is.Engem mindíg Õ ultrahangozott,nyaki redõt is Õ mért,a genetikait is Õ csinálta,sosem küldött máshoz.Ezek szerint mások járnak hozzá a többi dokitól?Én azt hittem,mindenkit a saját dokija uh-zik.Akkor ki nem uh.zik az osztályon?És ez alapján kinek milyen végzettsége van?Szerintem írjatok neveket is,mert anélkül nehéz azonosítani!
sziasztok!Felhõcske
Névtelen

Sziasztok!
Én a Vida dokinál szültem,és hozzá jártam egyebekkel is.Engem mindíg Õ ultrahangozott,nyaki redõt is Õ mért,a genetikait is Õ csinálta,sosem küldött máshoz.Ezek szerint mások járnak hozzá a többi dokitól?Én azt hittem,mindenkit a saját dokija uh-zik.Akkor ki nem uh.zik az osztályon?És ez alapján kinek milyen végzettsége van?Szerintem írjatok neveket is,mert anélkül nehéz azonosítani!
sziasztok!Felhõcske
Névtelen

Sziasztok
Kellemes húsvéti ünnepeket mindenkinek
Gabi
Névtelen

Sziasztok !
Kis segítséggel, de azért idetaláltam Hozzátok !
Reményeim szerint nem sokára én is "Közétek fogok tartozni"...
Bár a baba még csak "gyártás alatt" van, azért már most megkérdezném, kinek van tapasztalata dr. Tóth Ferencnél?
Az ápr.10-i (névtelen) hozzászólót kivéve nem találtam semmit róla... Sajnos ez az egy kritika pont nem pozitív, pedig én eddig teljesen meg vagyok vele elégedve( két éve nyáron volt vele egy P4-es cit. miatti kismûtétem is, és nagyon kedves, emberséges dokinak ismertem meg ), de most kicsit elbizonytalanodtam...
Várom válaszotokat, erõsítsétek meg a véleményem, de jöhet további rossz kritika is !
Köszi !
ANLA

Szia!

Szerintem ha vegigolvasgatod az archivokat is, fogsz talani pozitiv velemenyt is a Toth doktorrol. En csak viziten lattam, de nekem szimpatikus volt, es jo velemenyeket hallottam rola. Szerintem nincs olyan orvos akirol valakinek ne lenne valami negativ velemenye, de ez nem feltetlenul az orvos hibaja, egyszeruen bizonyos szituaciokban (kiszolgaltatottsag) az ember hajlamos konnyen itelni, es hibast keresni.
A te szemelyes benyomasod a legfontosabb! Es meg egyszer mondom olvass vissza a regebbi dolgokba, sok jo velemenyt fogsz talalni!!

Szia

Reka
Reka

Már írtam, hogy az én dokim egyben uh-zott is, õ a Mészáros doki. Én meg voltam elégedve vele. Inkább többször megnézett vmit, mint elsiklana vmi felett. Elmagyarázza mit látunk, nyaki redõt is õ mérte, a nagy genetikait is õ csinálta, egyedül a 3-4D-s uh-tól nem volt elájulva, mert szerinte 2 dimenzióson is jól látható minden. De végülis a 3-4d-s is a 2D alapján számol. Nekem nem jött be a 3-4Ds, sokkal többet látok a 2D-sen.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Helló Anla!

Én Tóth doktornál szültem a kisfiamat. Nekem nem volt problémám vele, igaz tök gyors, problémamentes szülésem volt. Nem olyan barátkozós típus, az igaz, de ez engem nem zavart.

puszi,
Judy
Névtelen

Sziasztok Lányok !
Köszi a válaszokat, utánanéztem, megnyugodtam.
ANLA

Azt szeretném kérdezni, hogy a babának és a mamának mit kell vinni?
Olvastam hogy a mamák kapnak hálóinget. Betétet?
A baba kap pelust vagy vinni kell? Rucit kap vagy vinni kell?
Köszi
Babi
Névtelen

Szia!

A mamak kapnak haloinget, es betet is. A babanak is van pelus es ruha is (nagyon aranyos rugdalozok vannak). Tulajdonkeppen csak a szokasos holmik kellenek (konos, papucs, bogre evoeszkoz, torolkozo, stb) Vihetsz be textilpelust a baba feje ala bufizeshez jol johet.
Hirtelen ennyi jut eszembe.

Szia

Reka
Reka

Kedves Babi!
Van a kórházban szülésre felkészitõ tanfolyam. Elég laza, megismerhetsz egy pár szülésznõt, csecsemõs nõvért. Nagyon ajánlom!!! Mindent elmondanak. Ajánlom az utolsó 3 témát. Van egy füzetke amibõl lehet idõt kiválasztani. Az osztályon van hálóing amit megkötések nélkül lehet váltani. Pelenka a babcinak, ruhák, meg mindenféle. Kaját intézz magadnak, mert közös a konyha a kórház minden osztályával és nem tudják figyelembe venni a szoptatós mamák étrendjét. Amúgy a bababarát kórházaktól sokkal jobb, mert ez "mamabarát" is. Ha bármi kérdésed van szivesen válaszolok. Üdv: Zsuzsi
Névtelen

köszönöm a sok választ. Milyen idõpontokban van a felkészítõ? Délutánonként? Este?
Babi
Névtelen

köszönöm a sok választ. Milyen idõpontokban van a felkészítõ? Délutánonként? Este?
Babi
Névtelen

Sziasztok!

ANLA! Én két hete szültem a Tóth dokinál, és maximálisan meg voltam elégedve, pedig nem volt egyszerû szülésem, a vége császár lett. Valóban nem egy barátkozós típus, bár szerintem kiváló humora van (igaz, ez legyen az utolsó szempont...). A vajúdás alatt sem tûnt el a szürke ködben, igyekezett mindenben segíteni, hogy a manócskám hagyományos úton tudjon megszületni, és a kórházi bentlét alatt minden nap megnézte, hogy vagyok. Bármilyen kérdéssel, kéréssel lehetett hozzá fordulni. A másodikat is szívesen szülném nála.

Málnalevél-tea: én is ittam, és viszonylag gyorsan tágultam - délután fél egykor két ujjnyi méhszájjal vettek fel, négy órakor már nyomhattam. Igaz, amikor a teám elfogyott, két homeopátiás bogyót is szedtem, a Cimicifugát és a Caulophillumot. Ezek hasonló hatásúak.

Szülésznõ: nem bántam meg, hogy választottam (Zachár Erika), nagyon rendes volt velem az egész szülés alatt!!!

Ami még: a csecsemõsök között van egy-kettõ, aki szerintem nagyban hozzájárult, hogy lelkileg teljesen kikészülve jöttem haza. Olyan elvárásokat állítanak a friss mamák elé, amiknek szerintem lehetetlen megfelelni elsõ gyereknél. Igazából miattuk távoztam szinte menekülve (császár ellenére öt nap után) a kórházból.

Könnyû szülést, kellemes élményeket Nektek!
R
Névtelen

Szia R!

Akkor hasonlóak a tapasztalataink Tóth dokiról. Engem is gyakran megnézett a szülés után, a hazamenetel elõtti nap még este késõn is hajlandó volt a vizsgálatra, mert csak akkor értem rá a baba miatt. viszont a 6 hetes kontrollon elég furi volt, de lehet, hogy csak rossz napja volt.
A csecsemõsökrõl írt véleményeddel is maxmálisan egyet értek. Nekem csak egyikük segített sokat, azt hiszem Erzsi a neve. Nem tudom a katonás ott van-e még, de õ többször is megríkatott engem a szopival kapcsolatban.

Elsõ gyerekes anyukák, szerintem ne is annyira a szülésre készüljetek, persze az is fontos, hanem arra, hogy utána menjen a szoptatás és a baba ellátása, és kérjetek segítséget. mert magától tényleg kevés csecsemõs segít.

Pusz, Judy
Judy (fodroczy)

Szeretnék hozzászólni a "csecsemõs" témához. Én is nemrég szültem a K-ben. MINDENNEL maximálisan meg voltam elégedve KIVÉVE a csecsemõs részleget - persze itt is mint mindíg tisztelet a kivételnek. Ha kezdõ vagy számíts arra, hogy magadnak kell mindent egyedül kitalálnod, vagy pióca módjára rá kell járni a nõvérekre, hogy segítsenek, de persze ettõl egy idõ után totálisan hülyének vagy túlaggódó idegbetegnek néznek. Én nem is tudtam igazán örülni a kisbabámnak, mert lelkileg teljesen kikészültem az ott töltött 5 nap alatt. Ez nyilván az én hibám is, hiszen naívan azt hittem, hogy majd segítenek és elmondják, mit hogyan kell csinálni, behozzák hozzám a babámat, ha éhes, vagy épp elsõ reggel, amikor alig bírtam lábraállni. Ez persze nem így volt. Az is hozzátartozik a dologhoz, hogy én ráadásul nehéz eset voltam mert a babám nem akart szopni. Rossz volt a technikája. Egyre csak fogyott. Aggódó kérdéseimre csak legyintettek és azt mondták majd fog szopni, hiszen minden baba tud szopni. Az lett a vége, hogy a tejem nem indult be, a gyerek majdnem fél kilót fogyott és tápszer lett a vége. Azóta is (1 hónapja) küzdünk itthon, hogy rászokjon a szopásra - csekély sikerrel... Ja és mégvalami: borzasztó látvány volt éjszaka kimenni a babákhoz és látni, hogy kb 15 babára 1 nõvér "vigyáz", aki épp ott sincs. Meg kell azért említsem, hogy volt pozitív tapasztalatom is hálisten: Lilla és Böbe (róla már elõttem más is írt) nõvérek nagyon kedvesek és segítõkészek voltak, de sajnos nem lehettek ott mindíg...de már az a néhány bátorító szó is nagyon-nagyon jólesett amit tõlük kaptam.

Kicsit hosszú lettem, de egyszómintszáz: ha tudod mit kell csinálni (mondjuk 2. babádat hoztad világra) és nincs semmi problémád, akkor nagyon jól fogod érezni magad, ha viszont "problémás" vagy mint pl. én, akkor ne számíts sok segítségre a csecsemõsöktõl!

Trallala
Névtelen

Trallala!

Nálam ugyanez volt a szitu. A fiam vércukorszintje alacsony volt, szopizni nem akart, 20-30 ml-ket órák alatt. Tiszta ideg voltam, tej se igen indulgatott. Erzsi nõvér próbált segíteni, a katonás viszont megnyomta a melleimet és közölte, hogy az ön mellében nincs tej, miért nem eszem, iszom rendesen, miért vagyok ideges...És persze tápszerezték a gyereket, az alcsony vércukor szint miatt nem is tudtam mit tenni.
Tudom, hogy szülés után a hormonok miatt is depi az ember, de tényleg borzasztó volt az az 5 nap, most már máshogy csinálnám az tuti, több segítséget kérnék.
A szopival azóta is küzdünk, de örülök, hogy 6 hónapos a fiam és szopik, ha nem is kizárólag anyatejet kapott. Nekem a szoptanít sokat segített.

Na pusz, jó babázást, babvárást mindenkinek,
Judy
Névtelen

sziasztok!

En 2002 januuarjaban szultem Toth dokinal. Tulajdonkeppen nem volt semmi gondom vele, pedig nem volt egyszeru szulesem, de utanna odajott hozzam, es bevalotta, hogy ha eszreveszi, hogy ra van tekeredve a babanak a nyakara a koldokzsinor, akkor csaszar lett volna. Igy viszont ugy kellett szegeny gyereket kinyomni belollem, cirka 2 oran keresztul tartott az utolso kitolasi szakasz. A csecsemosokkel nem volt semmi bajom, nekem pont eleg volt amit segitettek es halas is voltam erte. Azt nem ertettem hogy a Judit nover (asszem igy hivjak) ,miert vagott pofat mikor megkoszontem a segitseget es adtam nekik egy ajandekcsomagot...Kép
Most az a gondom, hogy megint terhes vagyok, vagyis ez nem gondKép, csak nem tudom eldonteni, hogy visszamenjek-e oda szulni, vagy keressek masik korhazat!
Ha esetleg valaki megtudna adni a Toth doki mobilszamat, azt megkoszonnem, mert nekem sajnos mar nincs meg!

Judit
tiduj

Judit
20/9171027

Judy
Névtelen

Szia Judit,
a szám : 06 20 917 1027.
A K. kívûl elérheted õt szerda délutánonként az Istenhegyi Klinikán is : 224-5424.

Egyben köszönöm a véleményeket Róla, megerõsítettetek abban, hogy jó kezekben vagyok.

Anla
ANLA

Hi !
Látom, Judy is korán kelõ tipus !
ANLA
ANLA

Judy,

megnyugtat, hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel. Egyébként nem vagyok egy nyavajgós típus, de ez már nekem is sok volt. Pont azért kéne tapintatosbbnak és figyelmesebbnek lenniük a csecsemõsöknek, mert az ember valóban érzékeny lelkiállapotban van a szülés után. Ha még ráadásul nem is úgy mennek a dolgok, ahogy kell, természetes, hogy kétségbeesik... Persze gondolom, hogy a nõvéreknek is rengeteg gondjuk bajuk lehet és nyilván nem szórakozásból vannak egyedül sok babára, de könyörgöm, nem is lett volna egy szavam sem, ha szülés utáni reggel odajön valaki és mond 2 jó szót és elmondja, hogy "bocsi, nem lesz magára idõnk, de ha bármi gonja van, jöjjön segítünk, egyébként pedig most koncentráljon arra, hogy gyakorolják a szoptatást, hiszen ezt mindkettõjüknek tanulni kell." Ez kb 20 másodperc, és máris sokat segített volna az indulásnál...

Ja és még annyit, hogy én direkt az osztály alapítványának utaltam az adóm 1%-át és még ajándékkosarat is kaptak a végén... Remélem legközelebb (ismét a K-ben szándékozom majd szülni, ha aktuális lesz) más élményekkel távozom, ami a csecsemõs részleget illeti. (Persze akkor már én is tudni fogom mihez tartsam magam.)

Trallala
Névtelen

Ja és még annyit, hogy senki ne lepõdjön meg azon, hogy cukros vízzel itatják a gyerekét a kezdetektõl fogva. (Hatalmas lyukú cumisüvegbõl). Mivel nem értek hozzá, nem kommentálom, milyen hatással van ez a szoptatásra, de jó, ha az ember lánya TUD RÓLA és nem meglepetésként éri a dolog...

Trallala
Névtelen

sziasztok lányok!
A csecsemõs-témához szólnék én is hozzá.2002 nyarán szültem a Kútvölgyiben,ráadásul egyágyasban voltam.Azért írom így,mert rám aztán egy perc nwm sok ,annyi idejük sem volt.Ha nagy nehezen eljutottam császáros lévén az osztályra,akkor tudtam valamit idõnként kérdezni,de mindíg úgy éreztem ,nagyon zavarom õket a nagy semmittevésben.A gyereket a harmadik nap tettem egyedül tisztába,mert addig alkalmam sem volt rá.Egy alkalommal megjegyeztem,hogy érdekes,milyen szép a babám bõrszine,olyan egészséges barnának tûnt,erre elkezdtek röhögni,hogy az nem barna,anyuka,hanem úgy besárgult,mint a szél...Képzelhetitek..Persze mindez csak emléknek tûnik már,de akkor és ott én is borzasztó lelki állapotban voltam.Persze ez kivûlrõl nem látszik az emberen.Valóban ,ahohy már többen is leírták,nem veszik figyelembe azt,hogy szülés után hiperérzékeny az ember,plusz kialvatlan,bizonytalan,és ezer kérdése lenne.Persze ma már egy kérdésem se lenne,lévén keresztülmentem már mindenen.Ez kicsit olyan,mint az autóvezetés,a tanuló rettegve megy,a rutinos meg röhögve rádudál..Egyetlen kivétel volt:Erzsébet nõvér.Neki mindíg volt egy kedves gesztusa,egy megjegyzése,egyedül Õ foglalkozott velünk,még sapkát is választott a babámnak,mondván,nem illik rá amit elõzõleg ráadtak.Ezúton köszönök meg neki mindent.
sziasztok!
Névtelen

Sziasztok!

Én 2002 júliusban szültem elsõ babámat a K-ben. Maga a szülés gyors és könnyû volt 3 óra alatt a felvételitõl kezdve.
Utána 2ágyas szobába kerültem, ahová ritkán jártak be a csecsemõsök, így mohamed nem megy a hegyhez, akkor a hegy megy mohamedhez elvet alkalmaztam. Nekem is Erzsike nõvér volt a legszimpibb, az az arrogáns, tudálékos magas vörös nekem sem tartozott a kedvenceim közé, pláne, amikor a szobatársam kérte, hogy ha éjjel ébred a babája, akkor jöjjön ki, erre õ kiröhögte, hogy na persze majd kijön egy 2 napos gyerek a saját lábán. Ezt ilyenkor nem igazán vettük humornak...
Nekem is nehezen indult be a tejem, amit adtak cukrosvizet én átöntöttem a saját cumisüvegembe, nem is kapott szájpenézst a gyerekem. Viszont, az igazi nehézség itthon várt rám, mert itt kezdtünk el szenvedni a szoptatással, de megérte, mert 10 hónaposan is szopik a fiam, 6 hónapig csak anyatejet kapott. Én elsõsorban Erzsike nõvér tanácsait fogadtam meg és szerintem jól jártam velük, mert íme itt az eredmény.
Viszont elõttem szóló, szerintem biztosan lesz még kérdésed, ha lesz másdik babád, csak egészen máshogy fogunk hozzáálni a dolgokhoz, jobban megharcoljuk majd a saját magunk igazát az elõzõekbõl tanulva.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Kedves Mindenki, aki a csecsemõs témához hozzászólt!

Csak egy költõi kérdés: miért nekünk kell megharcolni alapvetõ dolgokért? Hát nem a nõvérek a "szakértõi" a témának? Hát nem õket (is) kell(ene) hogy vezesse valamiféle hivatástudat?

Ismét tisztelet a kivételnek!!!!

Trallala
trallala

Sziasztok!

Köszönöm Tóth doki számát, bár még mindig gondolokodom, de azért szivesen szülnék nála és a Kútvölgyiben is.

Judit
tiduj

A hálóinget elfelejtettem:
Szóval tavaly júliusban én csak 1 db hálóinget kaptam, amit a szüléskor bemenet a felvételikor adtak rám, aztán 5 napig semmit, uis annyian voltak akkor bent, hogy nem jutott Kép Szerencsére vittem 2-t így nem volt gond. Úgyhogy szerintem jó, ha van nálatok azért tartalék, mert nem vmi jó érzés a szüléskor teleizzadt hálóingben lenni még másnap is.

Trallala
Szerintem ezzel a harccal kezdõdik a késõbbi állandó harc a gyermekünk igazáért! Kép

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!
Mi a helyzet a betétekkel? Érdemes magunkkal vinni pár csomaggal, vagy elegendõ áll rendelkezésre a szülés után? Most is kunyerálni kell, vagy ki van rakva?
Köszi Móni
Moncsi

Én vittem a biztonság kedvéért, de hazaküldtem a párommal, mert adtak bõven, ki volt rakva az éjjeliszekrényre.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Kedves Mindnyájan!
Ritkán jutok ahhoz, hogy olvasgassam a kútvölgyis oldalakat, de most sikerült, hamar reagálok is rá. Hálóinget mindenkinek szívesen adunk, ritka alkalom az, amiikor egy-egy hosszú hétvége, ünnep kivételével napokig ne lenne hálóing.Igyekszünk mindenki igényét kiszolgálni. A szülõszobán átizzadt hálóinget a szülés után, amikor rendbeteszik a kismamát, minden esetben lecserélik, a gyermekágyas osztályra már tisztában érkeznek. A betéttel hasonló a helyzet. Kunyerálni nemigen kell. mindenkinek adunk igény szerint,kétféle méretbõl választási lehetõség is van, hiszen tudjátok, akik nálunk szültetek.A csecsemõsök "védelmében" csak annyit szólnék, hogy gyakran nem akarnak"nyomulni", várnak, hogy az anya kérdezzen, érdeklõdjön és ha nem sikerül a jó kommunikáció, akkor ez nekik is kudarc. Nem lehetne-e valamileyn módon valakivel ezeket a dolgokat megbeszélni, akár a Rákóczi Ágival, akár a csecsemõs részleg vezetõjével, Garay Marcsival. Így, néhány nap-hét után már nemigen tudjuk, mi volt a történés, mi az, amit másképp kellene, kommióunikáción javítani stb. Az osztályon dolgozók mind hivatástudatból vannak itt, szívesen, néha fáradtan dolgoznak itt, szeretik amit csinálnak. Másképpen nem lehetne karácsonykor, hétvégén, a nyári kánikulában vagy a gyereked betegágya mellõl eljönni dolgozni. És ezt, higgyétek el, nem a mundér becsülete érdekében mondom, mindegyiküket ismerem, kár, hogy nektek esetleg egy-egy rossz pillanat ragadt meg. Remélem, azért nem így van. A dolgok sohasem fehérek-feketék. Ahogy az orvosainkról is hallunk negatív véleményt is, vannak akik náluk szülnek elégedettségben.
mindenkinek jó babázást kívánok ebben a csodás tavaszi nyárban. Ha valakinek esetleg kérdése volna, csak magánban tudok rá válaszolni internet híján.
r.novaky@dpg.hu
Szeretettel üdvözlök mindenkit: Nováky Rita
Nováky Rita

Kedves Rita
Sajnos akkor én kivétel voltam (én voltam a minden esetben is a kivétel Kép), mert amint írtam, nekem nem cserélték le a hálóingemet... De megoldottam a problémát.
Üdv és jó munkát, egyébként korábban már írtam, minden mással elégedett voltam a kórházban, , másodjára is ezt választom majd.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!
Régota olvasgatok erre (novemberben szült anyukaként) és meglep, hogy semmi valtozast nem tapasztalok a csecsemöosztaly ügyében. Mindenki panaszkodik, a növérek többnyire undokok, söt megkockaztatom, szakmailag kifogasolhatok! En novemberben, egyik éjszaka kisétaltam megnézni a Babamat, mikor is éppen szellöztetett az éjszakas növér. Igaz, a Babakat betakartak a kis paplanokkal, de sapka csak az aznap születettek fején volt. Kifejezetten hideg volt a helységben! Néhany perce lehettem ott, amikor bejöt a masik növér és dideregve dörzsölgetni kezdte a karjat. Mire a masik megnyugtatta, hogy ö éppen szellöztet, innen a zimanko. Szerencsére a kolleginaja ugy fazott, hogy becsukta az ablakot, majd gyorsan bekapcsolta a fütést. Azon nyomban hozzalattak a babak fürdetéséhez...
A történet vége annyi, hogy ettöl, vagy nem, de a Babam az otthon töltött masodik éjszakan arra riadt fel, hogy tele van valadékkal az orra, nem kap rajta levegöt és még sirni sem tudott a szörcsögéstöl. Rank nem jellemzö lélékjelenléttel elöhalasztunk egy hosszu gumicsövet (egy inhalalo-készülék tartozékat) és azzal gyorsan leszivtam az orrabol a valadékot. Ekkor visszaaludt, mi pedig virrasztottunk mellette reggelig. Akkor irany a gégészet, ahol megfelelöbb eszközük van az orrvaladék leszivasahoz. Képzelhetitek, ott csücsültem a korhazban egy 5 napos babaval. Szörnyü volt, féltem nehogy elkapjon valamit!
A gyerekorvos szerint, valoszinüleg a korhazban nem rendesen szivtak le a valadékot a szülés utan. Lehet, de az is lehet, hogy szimplan megfazott... Nem tudjuk, de ez is csak egy adalék a csecsemöosztàly müködéséhez...
Nagyon tisztelem a kivételeket, de sajnos kevesen vannak ott a Kutvölgyi csecsemöosztalyan. Nagy kar, mert olyan jo kis szülészet ez!
Müzli

Sziasztok!

A segitségetekre lenne szükségem! A Vida doktor elérhetõségét szeretném ha megadná valaki! Nagyon sürgõs lenne! Elõre is köszönöm!
Ancsa
Névtelen

Kedves Rita,

csecsemõs témában: teljesen igazad van abban, hogy ott a helyszínen, még "melegében" kellene tisztázni a dolgokat, de szerintem sokan vagyunk úgy ezzel, hogy abban a lelkiállapotban, kicsit kiszolgáltatottan nemigen van kedve az embernek "reklamálni".

Ráadásul tele van az ember kérdésekkel, és nem is biztos abban, hogy igaza van-e. Mikor hazamegy és gyûjt egy kis tapasztalatot, akkor persze rájön, hogy nem volt az úgy jó...

Én is tisztelem a nõvéreket, amiért kánikulában, Karácsonykor, és a beteg gyerekük mellõl is bejárnak dolgozni, de azért ezt mások is megteszik. Egyébként külön tiszteletem MINDEN egészségügyben dolgozónak, hiszen nem könnyû a nehéz körülmények ellenére helytállni.

Az egész csecsemõs témát egyébként én részemrõl lezárnám azzal, hogy nincsen nagy probléma, de azért aki majd csak ezután készül a K-ben szülni, készüljön fel arra, hogy mit is szeretne és hogyan, mert nem biztos, hogy megtalálja a számítását és akkor határozottan ki kell majd állnia a véleményéért és "nyomulni" kell a kérdésekkel...

Trallala
Névtelen

Ancsa!

Vida Gábor telefonszáma: 30/212-2293
timi
efamily

Szia Timi!

Nagyon köszönöm a számot!

Ancsa
Névtelen

Sziasztok!

Nekem lenne egy kérdésem. Láttam a mtv1-en, hogy a Kútvölgyi Kórház újszülött osztályára egy újraélesztõ asztalt szeretnének venni és ezért minden anyagi támogatást szívesen vennének. A kérdésem a következõ: Tud-e valaki segíteni abban, hogy milyen számlaszámra lehet küldeni az összeget és illik-e akármilyen kis összeggel hozzájárulni.
2001. szeptemberében ott szültem az elsõ gyermekemet és szeretném ha a következõnek is ott adhatnék életet.
Amikor én szültem mindennel maximálisan meg voltam elégedve. Mind az orvosok, mind pedig a nõvérek munkájával.
Tudom, hogy ezt már régebben kellett volna, de egyúttal megragadom az alkalmat és köszönet a sok-sok segítségért és törõdésért.
Kati
kfk

Sziasztok!
Végre valaki elégedett volt. Nekem sem volt problémám. Voltak kedves és voltak undok csecsemõs nõvérek is. Mi a szobatársaimmal nyaggattuk õket a szoptatás miatt és segítettek mind fizikailag mind lelkileg. Zsuzsi
Névtelen

Sziasztok
Engem az érdekelne, hogy érdemes e a kútvölgyibe vinni mellszívót, vagy van ott valami segédeszköz?
Köszönöm
Kriszta
Névtelen

Kriszta!
Van elektromos mellszivo, de azt hasznalja mindenki (persze sterilizalt alkatreszekkel). Tehat alakulhat ugy, hogy nem kapod meg, amikor szukséged lenne ra, mert éppen foglalt.
Egyebkent az osztalyon vehetsz is Medela tipusut (4500 Ft.), nekem bevalt. Ez is szimulalja a baba szopasat, mint az Avent. Szia!
Akoti
Akoti

Sziasztok!

Elektromos mellszívó van. Én vittem be kézi mellszívót is, de akkor amikor én szültem (2001-ben) akkor árultak is kézi mellszívót. Szerintem most is van.

Kati
kfk

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?