Sziasztok!
Arra volnék kíváncsi, mennyire hisztisek a 10-12 hónap körüli babák, akik még nem lehetnek a dackorszakban.
Kitti (11) mostanában elég szörnyû.
Nem akar a hátára feküdni. A pelenkázás kínszenvedés, még ha adok is a kezébe érdekes új dolgot (már minden volt a kezében a lakásból, ami nem szúr és nem lenyelhetõ). Ha úgy fogom, hogy abból sejthetõen hátonfekvés lesz, már kezdi is a bömbölést.
Kajálás ugyanilyen. Ha beleültetem az etetõszékbe, elkezdi tépni magát. A kanalat akkor is ki akarja verni a kezembõl, ha éhes. Ha ilyenkor sikerül a szájára kennem egy kicsit, általában abbahagyja a hisztit, mintha elfújták volna, és elkezd enni.
Gondolom, mindebbõl már sejthtõ, hogy járókában sincs meg 5 percnél tovább, leginkább bele sem lehet tenni. Amúgy is elég gyakran követeli, hogy vegyem fel. Ha nem, keservesen sírva fakad.
Egy csomó dolgot csak kerülõ úton lehet nála elérni. Pl. ha almával kínálom, nem kell, csak ha én eszem. Játék nem kell, csak ha én játszom vele, vagy valami izgató (veszélyes) helyen van. Stb.
Néha úgy érzem, túl kevés ideig köti le bármi, és nmeglehetõsen gyorsan elfárad a mászásban. Olyankor, ha nem sír, csak ül bambán és szopja az ujját.
Persze amikor épp nem bamba és nem hisztis, akkor játszik, nevetgél, felfedez. De messze nem "folyton", korántsem "pörög", mint mások írják, és nem "vidám nyugodt baba", mint (állítólag) oly sokaké.
Elaltatni viszont viszonylag könnyû, és menetrendszerû.
Szerintetek ez normális?