Új privát üzeneted érkezett!

Remélem, Apple érthető voltam. De ha bármi ilyen kérdésed van, szólj!
Vendég

Sziasztok!

Ancsa!

Én úgy látom, mind ahányan vagyunk itt, annyiunknak különböző tüneteket produkál a PCOS.
Ha beleolvastál a pcos.hu-ba akkor láthattad hogy ez alapvetően egy endokrin betegség, tehát nem nőgyógyászati eredetű, a nőgyogyi bajok csak a következményei a szervezet nem jó működésének. Ezért is „baj” ha a nőgyógyászok csak a tüneteket próbálják kezelni, mert nem mindenkinél sikeres. Jó lenne ha Nálad is az alapbajjal foglalkozna egy SZAKÉRTŐ orvos, utána sokkal de sokkal könnyebb lenne teherbe esni és úgy egyébként élni is. Szebb lehet a bőröd, lefogyhatsz, rendeződnek a ciklus problémáid, babásodhatsz, szerintem egy szakszerű kivizsgálást megér a dolog.
Merre laksz egyébként?
Azért kérdem, mert mindannyiunk tapasztalata az hogy nagyon sok hozzá nem értő van a mi betegségünkkel kapcsolatban és ez sok fejfájást okoz mindenkinek. Ha mondanál várost, talán a lányok könnyebben tudnának ajánlani valakit, akivel már van tapasztalat.

Gyere hozzánk és kérdezz bátran!
Én is nagy zűrzavarral a fejemben vágtam neki a „gyógyulásnak”, de mostmár jobb a helyzet. Mintha érteném hogy mi miért történik. :D

Üdv:
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Ancsa!

Tuti PCOS-s vagy!
Pco-s jellegű?! :twisted: Na ja!
Veleszületett?!
Hát végülis az tény, h. a leánymagzatnál már születés előtt elindul a petefészkekben a peteérés, majd megáll egy bizonyos szinten és pubertásig úgy marad, de azért a sok kis tüszőt (?) veleszületettnek titulálni kicsit erős! :twisted:
Keress másik nőgyógyászt, de méginkább endokrinológust!

Rejo!

Nálunk sajnos nem javított a helyzeten, pedig utána még a Rossmantól a régi 3-as végállomási Spárig legyalogolt a ded, és mégis kelt 3-kor. Annyira panírozta magát, h. végül apa vette kezelésbe!

Larán kívül ki tud jönni péntek délután? Mert annak priviben megadnám az elérhetőségemet.

rambóka

Sziasztok!

Rejoka mit eszel vacsira? Nem lehet hogy csak gyors szénhidrátokat? Mert attól lehet ám hypózni? Gyorsnak számít - állítólag - gyümi, joghurt stb..... Majd Csakegy vagy Lafi helyesbít, ha rosszul tudom.
Pécs városát imádom. :lol: Tele van élettel.

A pasik valóban bepánikolnak terhességkor. Nálunk is így volt. Több terhességi tünet volt rajta, mint rajtam. :lol:

Lafi :lol: súly: majd alakul az! Hidd el hogy pár év múlva büszkén fogod mondani, hogy mennyiből mennyit fogytál le! :lol:

Rólunk: Gergő 1346 gramm, s 29+3 napos. Tickerem kicsit eltér, de nem szeretném változtatni, mert ahányszor megyek dokihoz, annyiszor toszígálják a szülés időpontját.
VISZONT!!! Már majdnem elkezdtem forszírozni, hogy én nem szeretnék menni 32. heti terhelésre, mikor azt mondta a dokim, hogy nem terheltetni, de cserében két napra be kell feküdnöm a klinikára, hogy cukorprofilt csináljanak. Ez szeptember elején lesz, addig diéta, s nagyon örül neki, hogy normális a cukorértékeim.

Kavics pihenj sokat!

További szép napot!

Bee
beebeey

Lafi, Tücsök, Rejo, köszönöm, abszolut érthető volt!
Egyelőre ennyi elég, meglátom, h alakulnak a dolgok és ha lesz kérdésem jövök Lafi!
Most határozatlan időre vagyok felvéve, de az új helyen biztos lesz próbaidő. Na, majd látom, mi lesz ebből az egészből. Nagyon nem szeretem a szerződéseket, brrrrrrrr :twisted: , olyan sokszor át kell rágni, mire megérti az ember!

Kép
apple

Sziasztok!!

Ancsa! PCOS vagy. Lehet, hogy nagy sokk, de az vagy!!! Olvasd el a honlapot, és hallgasd csak meg tőlünk, hogy VAN megoldás, mind babásodási, mind fogyási, mind egészségmegőrzési céllal!!! Keress a honlapon egy pcos-hez értő endokrinológust vagy belgyógyászt a lakhelyedhez közel!!!! Hamarra!! 54 kiló nagyon sok!!!

Rejó! Pécs a kedvenc városom!!! Annyira gyönyörűséges. T-vel odamentünk először kirándulni, szerintem odadatálhatom a szerelmünket..... A Csontváry múzeumért ölök-halok!!! Jajjjj, nagyon vágyom hozzátok, de irtózatosan messze is van egyúttal...... De lehet, hogy megleplek benneteket holnap! :twisted: Nézek vonatot vagy buszt! Persze, ha nem bánjátok!

Monee! Csini görbicseked van!!!! Egész jól alakulsz Te lány!!

Hajni! Itt nem volt pé sajnos. Jól megtréfált a Balcsis leégés.....
Vendég

LÁnyok, Rambóka!

A kolléganőm orbáncos, már egy hete az, és én csak most tudtam meg! Egymást váltjuk, egy székben ülünk, egy gépet, klaviatúrát, asztalt használunk!!!!

Istenem! Lehet baja a babámnak? az orbánc fertőző.....
Vendég

ancsa81: Könyörgöm... hagyd ott S-t, az egy sarlatán!!!!!!!!!!!

Nem tudom emlékszel-e de anno írtam is, hogy 6 hetesen mennyire nekem ugrott, hogy miért alkalmaztunk ilyen brutális módszert mint a mttformin, meg eleve így meg úgy meg 2 fejű gyerekem lesz ha egyáltalán lesz, mert ne vegyem biztosra, hogy megmarad... (aztán ő volt az aki miatt nem akartak kiengedni a kórházból mert a fejébe vette, hogy a PCO+terhességi diab miatt a gyerekem RETARDÁLT (na jó, visszamaradt a fejlődésben mialatt a hasamban gyönyörűen fejlődött)... (bár a mai napig bennem él a gyanú, hogy azért tartott ott mert volt üres ágy a fizetős részlegen és jól jött a fizető vendég... )

Én egy ilyen emberhez az ellenségemet se küldeném...

Ráadásul több orvos is elismerte már a szemembe, hogy nem arról híres, hogy követné a tudományos eseményeket... (nem tudom hány évtizeddel lehet lemaradva)...

(csak ha ezt megpedzegetem a kistarcsai topikban akkor azonnal a torkomnak ugranak, olyan elfogult ott mindenki...)
Vendég

Apple
a www.csaladinet.hu-n a szakértők között van egy TB szakértő, ha felteszed neki a kérdéseidet, pár napon belül, nagyon szakszerűen válaszol (Szakbarbár álnéven működik). Én is minden apró dolgot megkérdeztem tőle, most, hogy visszamentem dolgozni.

Lányok,
létezik olyan, hogy a hőgörbe alapján van mondjuk peteérés, de ezt LH teszt nem mutatja ki? Melyiknek lehet jobban hinni?

Még egy kérdés: ha jól vettem ki a diéta lényegét, sok gyümit kellene enni. Na most egy hónap met után azt tapasztalom, hogy gyakorlatilag csak a gyümiktől rohangálok a wc-re, minden más teljesen ok. Most akkor egyek vagy ne egyek?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Monácska: Hívd fel a dokidat, az a biztos. Lehet ír fel antibiotikumot megelőzésképp...

Kép

Kép
bettica

linacska: a hőgörbe... (Az LH teszt engem többször is becsapott)
Vendég

(ja.. de a hőgörbe csak akkor ha minden körülmény tökéletes volt...)
Vendég

Nem kapcsolják, uh-ozik...............
Asszem bemegyek a rendelőbe!!!
Atyaég! Még csak 7 hetes vagyok, ha elkaptam, ennek a babusnak annyi! óóóó a francba!
Nagyon kivagyok!
Vendég

Monácska: Nyugodj meg. Ülj le, vegyél egy mély levegőt! Ne idegeld magad előre! Próbálkozz egy picit később felhívni, biztos meg fog ő is nyugtatni téged!
Tényleg próbáld meg nem hergelni magad.

Drukkolok!

Kép

Kép
bettica

Szakadék,
elvileg fertőző az orbánc, ha jól tudom, de elvileg mélyebb szövetrétegekbe nem hatol. Jó helyen van az a kisbaba, hidd el. Anno az énektanárnőnk rubeolás lett terhesen, és a babának semmi baja nem lett!!! De a doki biztosan megnyugtat, ha eléred!

Csakegy,
mit értesz azalatt, hogy minden körülmény tökéletes volt? Mármint a mérésnél? Amúgy csak azért kérdeztem, mert ma, a 13. napon, olyan szépen leesett a hőm, hogy gondoltam, ezt már csak követi peteérés, de se LH, se PG53 nem mutat még semmit. A PG egyébként nekem nagyon bejött, a lányom is annak a segítségével fogant, meg a mostani elvetélt kisbabánál is azzal jött össze. Szóval még nem biztos, hogy a hőgörbe emelkedni fog, csak kíváncsi voltam...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska!
Szerintem nem jól értelmezted a diétát...
Sok gyümi? Rengeteg cukor van bennük, szerintem csak mértékkel egyél! Én a tiltólistásokból is eszem, de csak kicsit.
Sok bennük a vitamin meg egyáltalán most van szezonja a sok finomságnak nemigaz?
Ha ma esett le a hôd, akkor ma van peteérésed nem? Az Lh teszt ezt 24-36 órával korábban mutatja, nem pont aznap!

Házitücsök!
Hogy derült ki ez a candida dolog?? Elég durva amit leírtál!

Apple!
Engem érdekel a dolog, hogy miért döntöttél így!

Alig élek. Kint dolgozom a Szigeten egy múzeum sátránál, munka után meg mentünk csápolni. Ma reggel 8-ra jöttek ajtórácsot szerelni hozzánk :shock: . Hmmm... nem bírom én már ezt úgy mint régen 8)

Lona
lona1

Lara, na mi volt ma????Kukis vagy puncis????
Vendég

Bee tuti gyógyitól volt a hipo, vacsira fél kifli vagy egy egész, sok sonka, paprika, vaj. pohár tej. sztem teljesen normális vacsi.

amióta lecsökkentettem a metet nem hipózom se éjjel, se nappal.

egyébként a Breyer doktornő pont azt ajánlotta éjszakai hipózás ellen, hogy este 10-kor lefekvés előtt egyek gyümit, almát vagy barackot, de én akkor is hipóztam. csak a gyógyicsökkentés múlasztotta el.

Szakadék gyere! :lol: Bár múzeumot nem terveztünk! :lol:

Kép

Kép
rejo

Hi!

Most értünk haza!
Egészséges inkább kislány jellemét mutogató babánk van.
Egyik este azt álmodtam, h kisfiúnk (Benjamin)mászkált az ágyon és lerúgta a műsoros pelusát. Másnap azt álmodtam, h kislányunk lesz (Lara).
Holnapra van időpontom genetikára: ott csak beszélgetés lesz.
:D

Kép
lara26

Lara, nagyon örülök, hogy egészséges!!!!
Még lehet, hogy fiú, mert úgy tudom, hogy a fiú a biztosabb.
A kolleganőm járt úgy, hogy tutti lányt mondtak nekik, erre minden rózsaszínes lett és a 30. héten kiderült a Majáról, hogy Levente!!!!
Benjamin?Lara?Szép nevek, eddig még nem is mondtad, hogy már vannak nevek.... :D
Vendég

Nekem teljesen mindegy, h milyen nemü lesz. :D
Olyan nehéz volt a névválasztás. Szerintem ezeknél a neveknél maradunk. :D

Kép
lara26

Ancsa!!! Örülök, h átnéztél hozzánk!!!

Kép
lara26

Monácska: Mit mondott a doki? Sikerült elérned őt telefonon? Bemész hozzá?

Lara: Hihi, szülésnél előbb úgy sem fog kiderülni. Én is úgy vagyok vele, hogy inkább mindkettőre készülök majd vmi semleges színnel, akkor nem érhet meglepetés... De gratulálok akármilyen nemű is lesz. A név választás tökéletes lett, ugyan még van idő választani másikat (igaz már nem sok :lol: ), ha találtok egy alkalmasabbat, jobban tetszőt :) Nekem mind2 név nagyon tetszik ;)

Lafi: Ti hogy vagytok?

Rejo: Majd csak hozzászoksz végre. Lassan fog menni, úgy tűnik, de nem is siettek vele annyira, nem?

Kép

Kép
bettica

Lara!

Dokink nézett?
Mert, ha nem látott kukucot, akkor tuti a puncis!!!!! :lol:
De jó, h. minden rendben!!! :D :D :D

Jössz holnap?
Tel. számom tudod? (Elküldhetnéd priviben a tiédet, h. tudjunk hívni, ha borul a menetrend!)
Ha nem zuhog, akkor kiülünk vhova.
Pontos kezdést majd holnap tudok mondani, mert a dedek délelőtti pihijétől függ, de szerintem olyan fél 3-tól.

rambóka

Ja Monácska!

Nem tudok mit mondani, ehhez nem értek.
De nem hiszem, h. a felszínes bőrfertőzés árthatna a babának!
Még ahhoz, h. te elkapd, ahhoz is vmi bőrsérülés kell, ahol behatolhasson, mert nem cseppfertőz!!!!!!
De a dokidat kérdezd meg, h. teljesen megnyugtathasson!

rambóka

Rambóka!
Akkor tuti a Lara? !! :lol:
Hiszen te is megmondtad, h rendben lesz minden!!!
Én inkább optimista vagyok, mint nem!

Holnap megyek, ha nem jön közbe semmi. Szerintem párom is jön.
Akkor a dedek megmondják, hogy mikor jó nekik!!!! :lol:

pü. megy

Kép
lara26

hát akkor szia kis-Lara!!!!

de milyen érdekesek a női, anyai megérzések, te fiút éreztél, én meg lányt..... :roll: de a lényeg, a lényeg, mindkét babó egészséges!!!!
Vendég

Lona,
akkor valamit félreértettem. Csak itt régebben írta valaki, hogy mindne második étkezésre próbál gyümit enni.
A gyümölcscukor is probléma egyébként? Csak mert 20 éve cukros barátnőm azt mondta, hogy annak a felszívódása független az inzulintól, úgyhogy a kristálycukor helyett is fruktózt használok most már.
LH teszttel kapcsolatban meg tudom, hogy korábban mutatja, de se tegnapelőtt, se ma nem mutatott semmit. Tényleg, lehet, hogy tegnap lemaradtam volna, mert tegnap nem csináltam, úgy voltam vele, hogy ha 24-48 órával előbb jelez, akkor a tegnapelőtti kimutatta volna két napra, így csak ma néztem újra.

Lara,
Általában a kislány még lehet születéskor fiú, de fordítva nem nagyon szokott. Hát az egyik ismerősömnek végig fiút mondtak, még a szülés előtti UH-n is, de szülés közben valahova eltűnt a kuki, és Dóra lett belőle :D Amúgy ha lesz még egy lányunk, Lili mellé Lara lesz ő is.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!
Elmentem a rendelőbe, a háziorvos szerint, ha a beteg bőrrel nem érzintkezek, akkor nem lehet baj...... Na, és ezt honnan tudjam garanntálni. Persze, nem fogdosom a lábát, de ki tudja, hogy mihez ér hozzá a kezével... És ha esetleg előtte éppen a lábát fogta, mert nagyon fáj az orbánc........... Nem tudom.
Vettem fertőtlenítő kendőket egy rakattal, és ha utána megyek, akkor fertőtlenítem a dolgainkat, mert egymást váltjuk, egy szék, egy asztal, egy gép, stb.......
Kicsit nyugodtabb vagyok. Most nem megyek 5 napig, holnap meg megyek a nőgyógyászhoz, vele is megdumálom a történteket. Végül is, semmit nem tudok már tenni.......... Pihenek, és ennyi! Minden kiderül hamarosan!
Vendég

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon szép jó napot kívánok!

Sajnos nem nagyon követem az eseményeket.Tesómék itt vannak a héten,lekötik az időmet!

+ma hajnalban elmentünk dokihoz,mert fájt a pocim,meg a derekam ,rózsaszínes váladék távozik néha.
A picivel minden rendben,szépen fejlődik.Csak szigorúan fekvésre vagyok ítélve.Azt mondta a doki a hormonhiány miatt van a rózsaszínke.Remélem nem lesz semmi baj.Ez a terhesség kikészít teljesen.

Monácska remélem minden rendben van a bőrbetegség van mi a fene miatt.Izgulok érted!!!

Rambóka írtam pü!

Kincs szintén megy a pü!

Legyetek jók ha tudtok!Sziasztok!
Millió puszi mindenkinek!

Kép

Kép
lecso

Lecsó!

A kérésedet továbbítottam!

Szedsz progipótlást? Utrogestan/Duphaston?
Nézetett a dokid progit?
Vagy mi alapján mondja, h. hormonhiány? :shock:
És, ha az, akkor mit vár a fektetéstől???? :evil:
Szerintem hívd fel a körzetidet és írass vmi progipótlást a 14. hétig, ha a nőgyógyászodnak ez nem jutott eszébe!!!!! :evil:

rambóka

Szia Rambóka!

Igen szedek duphastont 3X1-et,magne B6 3X2,merckformin 3X850 mg,pajzsmirigyre,materna,vas.

Ez nem a saját orvosom volt,mert hajnalba a kórházba mentünk be.Gondolom a duphastonból gondolta+mondtam pcos vagyok.

De erősen gondolkodom,hogy holnap elmegyek a nődokihoz és íratok fel utrogestant.Ha jól tudom abban sokkal több a progi.
A fekvést azért tanácsolta,mert akkor ha minden igaz jobb a vérellátás.

Köszike,hogy szóltál Szedermagnak.Azt elfelejtettem mondani,hogy nyugodtan megadhatod a mail címem,akkor tudok vele tárgyalni ez ügyben.

Kép

Kép
lecso

Monacska,
lehet, hogy hülye kérdés, de nem tudsz elmenni táppénzre? Én a 10. héttől táppénzen voltam. Igaz semmi bajom nem volt, de a dokim azt mondta, hogy nehezen jött össze, vigyázzunk rá! Mondjuk a munkahelyem is azt mondta, hogy innentől az a dolgom, hogy a babára figyeljek, írjam össze, milyen feladataim vannak függőben, és a többit ők megoldják. A főnököm ráadásul előtte pár hónappal jött, 58 éves férfi, olyan fura volt tőle.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lecso!

Utróban 10X annyi progi van!
Emiledet küldd el priviben, mert nekem nincs meg!

rambóka

Csajok, mi van ezzel a topikkal??????Uborkaszezon????

Aki felmentést kaphat:
Dimet mert most szült egy kis édi-bédi csajszt
Kavics, mert pakol utazás előtt

Na de a többiek???????

Anyókám, Kandikám, Nikim, Backa, Gina, Kincsem????????? (bocs, akit hirtelen kihagytam, de akik réges régen nem írtak, hol vagytok???)
Vendég

Sziasztok Csajok!

Nehéz tőletek elválni. :D

Már csak a fehérnemüim és piperék vannak hátra. De az már csak 10 perc. :D
Szerintem ha egy köbméteres bőröndöm lenne, azt is megtölteném. :shock: Csak az ÉN cuccaimmal. :?

Lecso!
Nagyon sok pihenést. Amennyire csak tudsz a tesó mellett! :wink:
Erre már én is rájöttem, hogy többet jelent, mint a Magne B6. Most lehet túlzok, de nagyon jól esik feküdni.

Rambóka!
Valamikor szeptemberben egy hétvégén leszek Pécsett. Remélem sikerül egy kis talit összehozni... :D

Lara!
Gratulálok Lara lányhoz! :D Kis puncis, tündibündi copfos kiscsaj lesz. :D

Linácska!
Ritka az ilyen főnök! :shock: Még nem tudom az enyimé hogyan fog reagálni, mert ő még nem tudja. :?

Puszi Nektek fiatalok. :D

8+2
Vendég

Lafi!

Melegít a gép! :lol:
Meg kéne egy-két új zebra is végre!!!! :roll:
Dobd fel a táblicskut, hadd lássuk kinek lehet szorítani!

rambóka

Linácska!
Most nagyon jót kérdeztél! Én sem tudom, hogy is van ez? Glükoz, fruktóz, cukor, gyümölcsök... na ezért kell elmennem Zentai Andihoz
Talán a lányok tudják!

Lona
lona1

Kavics!

De jó!!!! :D :D :D Aztán szólj időben, nehogy kihagyjuk!!!!!

Jó nyaralást nektek és vigyázz magatokra!!!!! Semmi sziklamászás, ejtőernyőzés, búvárkodás!!!! :lol:

Főnök értesítése:
Kis babacipők kirakása az íróasztalodra, babás magazinok elölhagyása, kollégák közt közvéleménykutatás babás dolgokban, munkába menet hatalmas plüsskutya v. azzal ekvivalens babacucc megvásárlása! :lol: :lol: :lol:

rambóka

Szia Lafi!

Én vagyok. :)

Épp anyák-leányanyák valamiért elveszített gyermekük történeteit olvasom és bőgök, más nem történik velünk.

Pár napja születtek kiscicáink és azóta mindennap rácsodálkozok az anyukájuk veleszületett ösztönösségére ahogyan eteti, védelmezi őket. Szeretgeti őket, dorombol nekik, összebújnak, simogatja, tisztogatja a cinyókat, pedig senki nem mutatta neki hogy kell. Egy állat, de ő is anya... hihetetlen!

Az e hónapos általános bőgés ideje elérkezett. :cry:
Lépek is lefeküdni.

Jóccakát mindenkinek!
Monee

Monee

monee85

Kavics!

De jó!!!! :D :D :D Aztán szólj időben, nehogy kihagyjuk!!!!!

Jó nyaralást nektek és vigyázz magatokra!!!!! Semmi sziklamászás, ejtőernyőzés, búvárkodás!!!! :lol:

Főnök értesítése:
Kis babacipők kirakása az íróasztalodra, babás magazinok elölhagyása, kollégák közt közvéleménykutatás babás dolgokban, munkába menet hatalmas plüsskutya v. azzal ekvivalens babacucc megvásárlása! :lol: :lol: :lol:

rambóka

Jaj Rambóka ne is mondd.
Ezek tuti módszerek.
Én nem is vagyok terhes mégis a kolléganőim kineveztek annak. A babanet és a babásújsg nézegetés tuti befutó! :wink:
A "Terhességem naplója" c. könyvet úgy dugdostam egy napon keresztül mintha aranyból lett volna, meg ne lássák, mert akkor nem mosom már le sosem magamról hogy nem vagyok babás. :?

Nah, tényleg lépek! Depi...

Kavics!

Jó nyaralást Nektek!

Monee

Monee

monee85

Monee!
Állítólag az állatok az anyukájuktól "tanulják", hogyan kell anyaként viselkedni.

Legalábbis majmokon volt egy brutális kísérlet.
Három csoportot képeztek:
1., az újszülött kismajom maradt az anyukájánál
2., az újszülött kismajmot elválasztották az anyukájától és egy egy plüsmajom mellé tették
3., elválasztották és egy rideg fém-robot- majomformáju gép mellé tették.

Azt tapasztalták, hogy azokból lesz jó anya, akiknek húsvér anyukájuk volt és gondozta őket.
Azok a kismajmok, akik a fém "majom" mellé lettek betéve, rossz anyák lettek. Nem gondozták a kicsinyeiket. Magukra hagyták, vagy bántották.
Állítólag nagy felhárborodást keltett ez az állatkísérlet.
Nem csodálkozom. :?

Biztosan tündi bündik azok a cicák. Majd ha kinyílik a szemük. Zabálnivalók... :D Annyira szeretem őket. :D

Rambóka!
Mindenképpen jelzem! :D
Vendég

Képzeljétek, Bogi tegnap du-n sárgabarackos Túróvarázst uzsonnázott. :(
Azt, amit bevontak most a boltokból a dioxin miatt.
Ha emiatt baja lesz, én megőrülök. :cry: :cry:

Még egy kérdés, mert nem bírom magamban tartani. Szerintetek az rendben van, hogy pedagógus anyám 1,5 hónapja (szünet van) annyit nem kérdezett meg, hogy kell-e valamit segíteni? Csak sms-ben: "Bírod még a sok munkát? Bogi szokja-e a babanapközit?" Kb. kétszer volt fent ez idő alatt, órákra.

Na, a lelkiállapotom látható. El vagyok keseredve és dögfáradt vagyok.

Kavicska nagyon jó pihenést, már bőven rátok fért!! Vigyázz magadra.

Többieknek ölelés
Vendég

Lona! Ha akarsz jönni Andihoz, és ha jó Neked a jövő hét kedd 19 óra, akkor Gyere velünk!
Írok Neked privit is holnap!

Kép
apple

Linácska:

[quote]A írta: gyümölcscukor is probléma egyébként? Csak mert 20 éve cukros barátnőm azt mondta, hogy annak a felszívódása független az inzulintól, úgyhogy a kristálycukor helyett is fruktózt használok most már.

A gyümölcscukor lebontásához is kell inzulin (a cukrosoknak is számolniuk kell az összes megevett gyümölcs CH-tartalmát!!!!!!!!!)... a különbség az, hogy a fruktóz lassabban emeli a vércukorszintet.. (míg a glükóz gyorsan)... Az, hogy melyik gyümölcs mennyire emeli (ld. milyen magas a GI-je... vagyis, hogy gyors vagy lassú CH-t tartalmaz) attól függ, hogy a glükóz vagy a fruktóz van-e benne túlsúlyban.

Az almában főleg fruktóz van, a SZŐLŐBEN, SZILVÁBAN, SÁRGABARACKBAN főleg glükóz... (ld. szőlőcukor, mazsola= tiltott gyümölcs sajna) ... megjegyzem ezért lehet olyan jó tartósítószermentes lekvárt főzni a szilvából és a sárgabarackból! (ld. a cukor tartósít)... úgyhogy a GI-diéta első és legfontosabb gyümölcs: AZ ALMA!!!!!!!!! (az nekem soha nem piszkálta meg a vércukrom!)

Ja... és az üzletekben kapható fruktóz állítólag nem is fruktóz hanem valami vegyi úton előállított xar :( (én is rá akartam cuppanni aztán többen is figyelmeztettek... gondolom valódi fruktóz is kapható de aranyáron és nemtudom, hogy milyen márkanév alatt)

(na ezt nekem is a dietetikusom mesélte el... de elég lyukas az agyam így ha valami logikai bukfenc lenne benne az az én hülyeségem miatt van:)
Vendég

Hihetetlen kimerült vagyok...

Valaki említette a sok gyümi evést, és hivatkozott "valakire", aki írta, hogy minden második étkezésre (próbál) gyümit enni. Na az utóbbi én vagyok. :D
De pl. a met elketdésekor 2 hétig egy falat gyümölcsöt nem ettem, cukrot, mézet semmilyen formában, semmihez. (tea keserűen).
Utána pedig a gyümikből is elsősorban narancsot és almát. (mákom volt, akkor volt szezonja). Tehát semmiképpen sem szőlőt, és banánt. De ezeket úgy,hogy előtte 2-3 órával ettem "szilárdabbat". És persze egyszerre nem sokat. Tehát sokszor keveset.

Norka, ne aggódj! Azt mondták, hogy így is jóval a határérték alatt van benne ez a hatóanyag. Másrészt én úgy gondolom, hogy ezek a dolgok csak nagy mennyiségben károsak. Pl. Ha Bogi több éven keresztül minden nap ezen élne. harmadrészt, abban is biztos vagyok, hogy több eltitkolt hasonló ügy van, mint gondolnánk! Csak azokat nem veszik észre! Mégis megvagyunk még!

Mona, nem lesz baj!

Kép
mamint

norka, nyugi. semmi baja nem lesz tőle!!!! nem egy vagonnal evett meg belőle. nyugi.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Akkor a tábla, ahogy kérted Rambóka:

Kép

Norka, ne aggódj, a dioxin akkor mérgező, ha nagy dózisban eszed, ezek óvintézkedések semmi egyéb. 1 db-ot megenni, nem gond, ha tömegesen vagy évek óta ette volna, na az lett volna gond. Nyugi!
Vendég

Sziasztok, jó reggelt!

Lafi drága, vagyok én, csak hulla állapotban leledzem... Ez az idő kikészít, aludnék egész nap... :roll:

Norka, nyugi! Attól az egy túróvaráztól nem lesz semmi baja!Olyan nagyon kevés az a lekvár, amit megevett!

Monácska, Te se idegesítsd Magadat, semmi baj nem lesz! Azért írd majd meg, hogy mit mondott a nőgyogyi!
Nekem is az jutott eszembe, hogy menj el betegácsiba! Vigyázz erre a babókára, pihenj!

Kavicska, nagyon jó pihenést Neked!

Lecso, nagyon drukkolok hogy rendben legyen minden!

Dimet, várjuk a szüléstörit! :wink: És a tickered is kicsit "elavult" már! :lol:

Lara, gratulálok a kis Larához! :lol:

Rejoka, örülök,hogy nem adod fel! :wink: Hozzá fogsz szokni, hidd el!
kicsit offtopik... 2 kérdés:
- nincs meg Nektek véletlenül a Thomas: Teljes gőzzel előre? A nagy mese, ami kb. fél éve volt a minimaxon.
- Daubner. Apának a narancsos trüffeltortát ajánlották, azt kóstoltad már? (holnap akarjuk levásárolni az utalványt :P )

Akinek nem írtam, bocsi :oops:

Rólam. Volt egy viszonylag rövid (4 napos) de első két nap tinilányosan erős mensim! :lol: :lol: Nem gondoltam volna hogy egy mensinek ennyire fogok örömködni...

Szép napot mindenkinek! Kujvája péntek van!!!!! :lol:

Kép

Kép
anyoooka

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?