Új privát üzeneted érkezett!

Picur, a székrekedésrõl annyit, hogy itt 1-2 hete egy csomót beszéltünk errõl, a lányok rengeteg mindent tanácsoltak nekem, én is ezzel küzdök. Ami nagyon bejön, az a szilvalekvár, 1-2 kanállal reggel és este... eléggé émelyítõ, fõleg nekem, aki mostanában édesség undorral küzdöm, de hidd el, megéri. Ezen kívül korpás joghurtot eszem naponta egyszer (gyümijoghurtba étkezési korpát szórok), és sok narancsot... Ezek mind elõsegítik a dolgokat... Ismerõs a szitu, amit írtál, én is kb. 1-2 hétig szinte minden éjjel bélgörcsökre ébredtem, és a rötyin meg csak szenvedtem, eredmény meg sehol... Terhesvitamint szedsz már? Mert ha igen, az abban lévõ vas is székrekedést okozhat... Én úgy csinálom, hogy ha 3 napja netán nincs székletem, akkor egy napig kihagyom a terhesvitamint (ebbõl szerintem nem lesz gond...) és aznap már sikerül is...
cupp, Beja
Beja

Sziasztok!

Most nem tudok írni, mennem kell. A Picur adatait majd pótolom, ha meglesz. Üdv. Picur itt Kép

BGabi

<pre>
Lara 1.c. 15 hét 5 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 14 hét 4 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 13 hét 6 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Helga 26.c. 11 hét 6 n Debrecen 22 év nov. 10. 1.b.
Móni 3.c. 11 hét 1 n Debrecen 27 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 11 hét 0 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Katus sok 9 hét 4 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 9 hét 2 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Gabi 1.c. 9 hét 2 n Nyíregyháza 27 év nov. 28-29. 2.b.
Laura 8.c. 9 hét 1 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Beja 8.c. 8 hét 5 n Budapest 25 év dec. 3. 1.b.
Szilvi Budapest 25 év dec. 7. 2.b.
Niki 10.c. 7 hét 5 n Bp. (Érd) 27 év 1.b.
Kinga 1.c. 7 hét 4 n Maglód 33 év dec. 11. 4.b.
Évike 3.c. 7 hét 4 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Indigó 2.c. 7 hét 4 n Budapest 24 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 7 hét 0 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 6 hét 6 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Ada 2.c. 6 hét 1 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Picur
Márti 1.c. 5 hét 4 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
</pre>
Bánhidi

Eszter!

A terhelésest nálam is elvégezték, pedig nincs is a családban cukorbeteg, tehát szerintem mindenkinél kell.
Nekem úgy zajlott, hogy vennem kellett gyógyszertárban 75 gr. glukózumot, ez kb. olyan fehér édes por, mint a porcukor. 2 dl vízben kellett meginni (borzasztó volt, a 2 dl-es pohár 3/4-ig volt a "porcukorral" el lehet képzelni, mennyi víz fért bele még a pohárba). Ezt otthon kellett reggel meginnom, és pontosan 2 óra múlva levetetni a vért.

Viráganya!
Örülök, hogy újra itt vagy!!! Kép Kép Nekem hiányoztál......

Petra!
A barátnom is a férjének a boxeralsóját hordta. Kép Én az alsónemuire még nem, de a rendes nadrágjaira már szemet vetettem. Azt hiszem, az utcán azért nem, de otthonra én is az o cuccaiban fogok feszíteni.

Pocok!
Én nem tudom, hogy mennyit fogok adni a dokinak a szülésért. Úgy gondolom, hogy megkérdezem tole, de mivel nem egy pénzéhes orvos, szerintem úgysem fog összeget mondani. Így hát majd a "teljesítménye" alapján ítélem meg: jelen volt-e egyáltalán, mennyit segített, vagy "átpasszolt" a szülésznore, bátorított-e emberileg, vagy csak személytelenül, mint orvosi eset voltam jelen számára, stb.

Pankamama!
Üdvözöllek körünkben! Kép
Természetesen szívesen fogadunk el mindenféle hasznos tanácsot a nálunk tapasztaltabbaktól!
Szoktál amúgy írogatni a babanetre? Nekem azt hiszem, ismeros a neved, de nem tudom, hogy melyik topicból.

Picur!
Örülök, hogy itt is velünk vagy! Kép Kép
Nagyon jó egészséget, boldog terhességet, könnyu szülést kívánok!

Mónika!
Neked jobbulást kívánok, és kívánom azt is, hogy minél hamarabb megszunjenek ezek a tünetek!

Pussssssz mindenkinek: Laura
Laura

Szijasztok!
Mónika! Picur! Gratula a babócához! Kép
Nálunk a 12.héten van az els&#337; genetikai UH, itt vizsgálják, hogy külsöleg
egészséges-e és megnézik a nyaki börredö (nucha) vastagságát. Ennek a
vastagságábol lehet következtetni bizonyos fejlödési rendellenességek meglétére
ill. meg nem létére.
Pocok! Akkor ezek szerint a 23. hét környékén van a terheléses cukor vizsgálat?
Pedig azt hittem, hogy nálam elfelejtettek ilyet csinálni, de ezek szerint csak
késöbb lesz...
Hány hetesen voltál a 2. UH-n, hogy nem láttad egyben a babát?
Eszter! Én ugy tudom, hogy ilyen cukor vizsgálatot mindenkinél csinálnak,
függetlenül a családban elöfordulo cukorbetegektöl.
Viráganya! Örülök, hogy jobban vagy! A kivánósság nekem is ismerös, én
is kitalálok minden nap valamit :-))))))))
Szijasztok, Lara
Lara

Jó reggelt!

Nekem az elején segített a székrekedésen az aszalt szilva is, és fõleg azért volt jó, mert mindig tartottam magamnál egy zacsival és amikor jött a rosszulléttel keveredõ farkaséhség, akkor csak elrágtam pár darabot és nagyon jól esett.
Babi múlt éjjel 1/2 órán át folyamatosan bukfencezett, nagyon érdekes már érezni is, hogy laknak bennem.

Akinek ruhagondjai adódnak lassan, azoknak ajánlom a Mammutban a Formes nevû boltot, bár nagyon drága (nagyon!!!), de csak itt kaptam olyan nadrágot, ami 1-9 hónapig jó (direkt kismamáknak kifejlesztve) meleg, kényelmes és nem úgy néz ki benne az ember, mint egy Michelin-baba.
Pocok

Sziasztok megint!

Lara!
Érdekes, de amikor a héten voltam uh-on, a doki már nézte a nyaki redöt (magyarázta, de én semmit sem láttam), és azt mondta, hogy minden rendben Kép.

Tegnap megkaptam a laboreredményeket (már amit nem a terhesgondozó vizsgál), a cukor kicsit alacsony lett, és az van benne, hogy üledékes a vizelet. Tudja valaki, hogy ez mit jelent?

Gabi!
A világért sem akarok kritizálni, a t&#369;blázat fantasztikus, de szerintem ezek a tegnapi adatok (nálam legalábbis). Tudom, hogy beledumálni mindig könnyebb mint csinálni valamit, úgyhogy mégegyszer ezer bocs!

Eszter
eszter

Itt a Formes linkje, ha valaki kiváncsi:

[url=http://www.formes.fr/an/h_an_h.htm" TARGET="_top]http://www.formes.fr/an/h_an_h.htm[/url]
Pocok

Sziasztok!

Eszter!

Tökéletesen igazad van, és köszi, hogy észrevetted. Már javítottam is, és így ma kétszer lesz táblázatunk. Reggel annyira rohantam, hogy ezek szerint elfelejtettem aktuazálni. A párom itt ült a nyakamban, hogy "menjünk már!!".

Sziasztok! Jó hétvégét! Pihenjetek sokat!

BGabi

<pre>
Lara 1.c. 15 hét 6 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 14 hét 5 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 14 hét 0 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Helga 26.c. 12 hét 0 n Debrecen 22 év nov. 10. 1.b.
Móni 3.c. 11 hét 2 n Debrecen 27 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 11 hét 1 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Katus sok 9 hét 5 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 9 hét 3 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Gabi 1.c. 9 hét 3 n Nyíregyháza 27 év nov. 28-29. 2.b.
Laura 8.c. 9 hét 2 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Beja 8.c. 8 hét 6 n Budapest 25 év dec. 3. 1.b.
Niki 10.c. 7 hét 6 n Bp. (Érd) 27 év 1.b.
Kinga 1.c. 7 hét 5 n Maglód 33 év dec. 11. 4.b.
Évike 3.c. 7 hét 5 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Indigó 2.c. 7 hét 5 n Budapest 24 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 7 hét 1 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 7 hét 0 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Ada 2.c. 6 hét 2 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Picur
Márti 1.c. 5 hét 5 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
</pre>
Bánhidi

Eszter!
Igazából nekem a betöltött 11. hét után csinálták ezt a nucha szürést. De ahogy elnézem te is ott vagy. Ugy tudom, hogy 2,5mm-nél kell, hogy kisebb legyen, akkor nincs gond. De akkor ezek szerint nálatok is szerencsére minden a legnagyobb rendben.
Szija, Lara
Lara

Sziasztok Lányok!

Indigo!
Merre vagy?!?! Nagyon várjuk ám az infót, hogy mit mondott az orvosod! Remélem jól vagytok!

Beja!
Az én babám papája :-) is így van vele, és ez tényleg annyira megható! Amióta megtudta, hogy áldott az állapotom, naponta többször felhív, kérdezgeti, hogy hogy vagyunk, reggel azt, hogy hogy aludtunk, stb. Mindig így, többes számban. Ami a legédesebb: minden jóreggelt, jóéjszakát és szia pusziból újabban jár egy harmadik, a pocakomra. :-) Én meg szipogok a meghatottságtól... :-)))

Picur!
Örülök, hogy az enyémmel azonos korú pocaklakó mamája is van már a csapatban! Kicsit korainak éreztem itt magam...
Jól értettem, eddig nálad se jelentkezett a rettegett hányinger? Bár ahogy olvastam a válaszokat (köszönöm &#337;ket!) igazán nincs korhoz kötve. Azért én remélem, hogy megúszom...

Pocok!
Szívemb&#337;l szóltál, mikor azt írtad, mennyire furcsa érzés, hogy laknak benned. Pedig azt hittem, hogy kés&#337;bb, mikor már látom majd ultrahangon, hallom a szívhangját, és érzem a mocorgását, akkor majd fel tudom dolgozni a tényt, hogy van valaki a hasamban. De ezek szerint akkor se lesz könny&#369;... Pillanatnyilag úgy érzem, hogy ez a legmorbidabb gondolat, ami valaha megfordult a fejemben...

Márti
Márti

Sziasztok Lányok!
Szeretnék csatlakozni a társasághoz! Jó volt olvasni eddigi levelezéseteket, úgy t&#369;nik ,jó kis csapat van itt!Kép
Szívesen megadnám az adataimat, de néhányra nem tudok válaszolni.
Katának hívnak, ez a második babám, véletlenül fogant, fogalmam sincs, mikor volt az utolsó menszeszem, az ultrahang 4-5 hetesnek gondolta szerdán a babát. 22 éves vagyok, Budapesten élek. Nem tudom mikorra leszek kiírva(nem voltam orvosnál és egyébként sem tudom mikor jött meg utoljára). Milyen adat is kell még? Asszem ennyi, sajnos nem vagyok túl pontos, de számításaim szerint december vége fele érkezik a kis manó, olyan karácsony körül.
Szeretném elmondani, hogy bár nem akartunk még második babát, NAGYON NAGYON BOLDOG VAGYOK!!!
És mindenkinek gratulálok a babákhoz!
Puszi KATA
KATA

Sziasztok újra!

Eszembe jutott még valami. Mostanában tapasztalok egy furcsaságot, kíváncsi vagyok, van-e valaki a csapatban, aki szintén érez ilyesmit.
Szóval kezdek kívánós lenni, ami önmagában nem is lenne érdekes, de az, hogy mitöl undorodok, és mit kívánok meg, az annál inkább... Vannak dolgok, amiket én nagyon szeretek, viszont Életem Párja utálja öket. Ilyen pl. a pattogatott kukorica. Nos, ezeket a dolgokat mostanában nem bírom megenni. Tegnap megláttam egy pattogatott kukorica árust, elindultam felé, hogy vegyek egy zacskónyit, mikor odaértem, és már egészen beleéltem magam a pattogatott kukorica evésbe (beszívtam az illatát, elképzeltem az ízét), hirtelen felfordult a gyomrom, és határozottan éreztem, hogy ha egyetlen szemet is bekapok, abból nagy hányás lesz...
Ugyanakkor vannak dolgok, amiket meglátok, és azonnal vadul vágyni kezdek rájuk, pedig eddig nem szerettem öket különösebben. Ezek a banánturmixtól a joghurtokon át a zöldbabfözelékig a legkülönbözöbb ételek, egy közös van bennük: Életem Párja imádja öket. Kezdek aggódni, mert bár eddig csak olyasmit kívántam meg, amit korábban is megettem, csak nem rajongtam érte különösebben, de mi lesz velem, ha valami olyasmit kívánok meg, amit én utálok? Lehet, hogy maholnap túrót fogok enni?!?!?!

Márti
Márti

Szia Márti!
A kívánásról annyit, hogy nekem volt olyan, hogy salátá kellett ennem este 8-kor. A férjem dolgozott így sms-t küldtem neki, hogy égr&#337;l földröl bárhonnan vegyen nekem salátát. 9-kor ért haza, de már szinte elvonási tüneteim voltak és nem is tudom mi lett volna ha nem kap. Egyébként nekem is nagyon furcsa gondolat, hogy laknak nálam. Van amikor elgondolkozom, hogy milyen hihetetlen és csodálatos dolog is ez egyben. Puszi mindenkinek
Mónika

Sziasztok!
Már megint én vagyok és azt szeretném kérdezni t&#337;letek mit tudtok Helgáról? Csak azért kérdezem, mert régen írt és ö is debreceni.
Mónika

Sziasztok!

Nos, a kaják.... Nálam van olyan, hogy éhes vagyok, állok a tele h&#369;t&#337; elött és nem tudom mit ennék... Szóval ez szerintem még rosszabb mint a kivánósság. Kép)

Katus
Katus27

Sziasztok Lányok!

Márti!
Anno és is megundorodtam a pattogtatott kukoricától a kávétól az ásványvízt&#337;l, ellenben és aki utálom a húst az étteremben mindenki megrökönyödésére marhapörköltet rendeltem. Na innent&#337;l kezdve mindenki tudta, hogy pocaklakóm van.

Beja! Köszi, látod jövök.

Laura! Ide is írtam anno, meg a szülés el&#337;tt topicba és most az " els&#337; napok, hetek" állandó lakója vagyok, oda várunk majd benneteket is.

A MÁV-ban a terheléses vércukorvizsgálat annyi volt, hogy vért vettek éhgyomorra, utána lezavartak a büfébe kiflit és tejet enni és utána 2 óra múlva ismét vettek vért. Ennyi.

Jó pihenést!

Üdv:Pankamama
Pankamama

Sziasztok,Kismamák!Nekem már van két gyerk&#337;cöm,a MÁV-ban szültem &#337;ket,dr.Herczegh Szabolcsnál.Nagyon jó orvos,ha vki még nem döntött,&#337;t nagyon tudom ajánlani,a ii.ker.-ben van a magánrendel&#337;je,kontroll:3000.-.Ha kell megadom a számát!Az epidurált tényleg nem nagyon csinálják,én a 2.babánál kértem,a szülészn&#337; azt mondta,hogy majd az orvos eldönti,valóban szükség van-e rá...,de aztán már nem is volt rá id&#337;,mert babus kirobbantotta magát Kép.Amúgy a laza,copfos doki engem összevarrt érzéstelenítés nélkül(nagyon véreztem,és meg kellett er&#337;síteni a gátvarrást),ez nem volt vmi jó!!!További jó babavárást Nektek!Orsolya
Névtelen

Sziasztok!

Úgy látom, itt nálunk a legrosszabb a terheléses vércukor vizsgálat. Irigyellek titeket, hogy ilyen könnyen átestek rajta. Nálunk sajna két óra alatt öttször vesznek vért. KépKépKép

BGabi
Bánhidi

Sziasztok lányok!

Én egyenlöre csak polyázo olvasotok vagyok, de egy terhességgel a hátam mögött bátran ajánlom, hogy aki reggelente rosszul szokott lenni, mielött fel kell az ágybol igyon meg egy kis pohár kolát.
Tapasztalatbol tudom, hogy segít.

Viráganya!
Én már csak tudom, hogy milyen egyfolytában egy hónapig rosszul lenni. Fogytam is majdnem 5 kilót.

Különben aki hajlamos rá a terhesvitalmintól is "remekül" rosszul lehet lenni reggelente.
Ez is tapasztalat. Amikor abba hagytam egy pár napra az Elevit szedését a rosszulléteim is elmaradtak.
Ennyit a jótanácsokból.
Mindenkinek jó pihenés, és gontalan boldog terhességet kívánok.
Sziasztok
Kriszta
dkriszta

Pocok,nagyon jók a ruhák!(Mégis,mennyire drága?)A terhesség után is lehet hordani a gatyódat?

Mariann
Mariann

hahó! A Coca-cola nekem is bejött,mindkét terhességemnél "vészes hányás"-om volt,kórház,infúzió....napokig a kóla volt az összes folyadék,szénhidrát,ami megmaradt bennem...persze a koffein+a sok cukor nem jo,de nem volt más választási lehetöségem,akinek semmi sem jött be eddig,az probálja meg nyugodtan!!egyik gyerekemnek se lett baja töle!Orsolya
Orsolya

Sziaztok!

Üdvözlök minden régi és új kismamát! Sajnos a gépünk mostanában sokszor lefagyott, ezért nem tudtam irni. :-(
Egyébként minden rendben van nálam.

Képzeljétek, szombaton voltam nögyogyasznal és megkértem, hogy hadd jöhessen be a férjem is megnézni a picit. Emlékszem, nekem milyen hatalmas élmény volt, amikor megláttam a csöppséget, meg hogy dobog a szive....
Szoval mondtam a dokinak, hogy a ferjem is szereté megnézni, de azt mondta, hogy nem jöhet be, mert "ugysem látna bel&#337;le semmit". Szerintetek hogy van ez?
Egy 12 hetes babából nem látna semmit?!
Szóval azt hiszem orvost fogok váltani.

Jah, meg azt mondta a doki, hogy mostmár a terhesgondozóban fognak vizsgálni. Szerintetek érdemes inkább keresni egy magán szülész-nögyogyászt, hogy ne mindig más vizsgáljon?

Amugy jol vagyok, a rosszulléteim elmúltak és nagyon boldog vagyok. Végre kezd nöni a pocakom!!:-)

Móni!
Üdvözöllek! Örülök, hogy egy városból vagyunk!
Ha van kedved ird meg, hogy mivel foglalkozok, melyik dokihoz jársz és hogy hol szeretnél szülni.:-)

No, eleget beszéletem..mindenkinek boldog babavárást és sok pihenést kivánok!
helga (helga)

Szia Helga!

Szerintem feltétlenül válts, és ha megteheted, inkább válassz egy magándokit.
Az én orvosom pl. mindig &#337; maga kérte, hogy jöjjön be a kispapa is, ha már amúgyis papás szülésre készüllünk, így minden UH-t és egyéb vizsgálatot láthatott, kérdezhetett, s&#337;t a magzatszívhangvizsgálatkor mindig &#337; kezelte a hallgatót, hogy majd a szül&#337;szobán ne legyen vele gondja...

Ha magándoki mellett döntesz, én teljes szívemb&#337;l ajánlom neked a Bálint család tagjait, &#337;k a Szent Imrében dolgoznak amúgy...

Szia:

Dia
Dia

Kedves Márti,

Kaptál e-mailt, pár napja küldtem neked ?

Bóbita
bóbita (bób

Sziasztok casjok!!!

Gondolom a tobbseg elvezi a jol megerdemelt 3 napos pihenot. Sajna majus 1 itt nem unnep, igy bent vagyok ma is.

Picur,
GRATULA, es persze udv a csapatban!!! Kivanom, hogy kellemes legyen a kovetkezo 8honap.

Laura,
Otthon mar a parom rovidgatyait is hordom. Nagyon gazosan nezek ki bennuk, de legalabb kenyelmes Kép

Viraganya,
Szioka, orulok, hogy ujra vagy.

Pankamama,
Gratula a kisbabadhoz. A tanacsokat szerintem szivesen veszi itt mindenki.

KATA
GRATULA es Teged is Isten hozott. Nekes is a legjobbakat!

Katus27,
Ismerem az erzest (ehes vagy de semmit nem tudsz enni) nagyon rossz. Eredmenye fogyas.

Helga,
Az en parom mar a 9hetes UHon bent volt es vegig kamerazta a monitort, a 13hetesre is bejott. Mi az hogy ugysem lat semmit, ez baromsag, el kell magyarazni es mindenki megerti. Lehet, hogy jobb lenne meg most orvost valtani.

Terheleses cukor: egy kicsit osszezavarodtam. Mikor csinaljak ezt pontosan?

A hasam novoget, vettem en is egy szuper gatyot. Nagyon vagany feher sok sok zsebbel (vaszonbol) de a hasa pamut es allithato nagysagu. Mar most fel tudom venni, es szerintem a terhesseg vegeig jo lesz.

Hetvegen voltam eloszor erezhetoen jobban (15het vegen jarok), igy ezt kihasznalva az egesz lakast kitakaritottuk a parommal. A hatunk a vegere majd leszakadt, de megerte, most szep rend van.

Tovabbi kellemes pihenest
PK
petrakovacs50

Sziasztok!
Helga, szerintem mindeneképpen fogadj valami magándokit, akkor csak o fog vizsgálni, a terhestanácsadáson legfeljebb átnézik a leleteket, de nem háborgatnak. Meg a szülésnél sem mindegy, hogy saját orvosod van, vagy éppen az ügyeletes, akirol sosem tudhatod, hogy milyen. Lehet, hogy tök szuper, de lehet egy pancser is!
PK, innen már jobb lesz, én innen imádtam a legjobban a babavárást, tök szupi lesz, hidd el. Azért nagyon ne eroltesd magad.
BGabi, mi a fenének vettek toled ötször vért?! Ilyet még nem hallottam.
Évi
Évi (Évi)

Évi!

Ez az ötszöri vérvétellel tudják legjobban nyomon követni, hogy a szervezeted hogyan bontja le a cukrot. Az elsö vérvétel még éhgyomorra történik, majd megitatnak tömény cukorral, és onnantól félóránként vesznek vért. A 2., 3. és 4. vércukor tartalma jelentösen növekednie kell, míg az utolsó, 5-nek pedig csökkennie. Okos dolog ez, csak rendkívül kellemetlen.

Sziasztok!
BGabi
Bánhidi

Szia Gabi!

Ilyen vizsgálatot nekem akkor csináltak 10 évvel ezel&#337;tt, amikor a laktóz-érzékenységemet vizsgálták, vagyis hogyan bomlik óráról-órára a tejcukor a szervezetemben. / sajna nem jól bomlik/

Üdv:Pankamama
Pankamama

Sziasztok!
Nagyon szepen koszonom mindenkinek a kedves fogadtatast! Kép
Akkor megadnam az adataimat a listahoz: utolso menzim ota 6 het 1 nap telt el; meg dokinal nem voltam - internetes kalkulator alapjan dec. 17-ere varhato (majd pontositanak a doki utan...) 1. ciklsuban jott ossze (most probalkozhattunk eloszor a veteles ota); es Kanadaban elek.

Meg egyelore nincsenek erosebb hanyingereim; nem kivanok semmi kulonoset. Szerintem ha nem lenne pozitiv teszt a kezembe nem is tunne fel semmi kulonleges. Neha faj a hasam - koszi lanyok a tippet a szilvalekvarrol; itt sajna csak az a kemeny dzsem van... az eddig nem segitett... majd probalom az aszalt szilvat... -
es hamarabb megehezem. Ja, es almos vagyok.

Orsi Te mikor mesz dokihoz? Marti Te megvarod a kovetkezo kimaradt menzid idejet?

Petra! Bocsi, ha megis irtad, de nekem ugy tunt vegul nem irtad le, hogy mit mondott a dokid a multkori ejszakai eros hasgorcsodrol? Az magatol elmult? Azota ugye nem ismetlodott meg?
Tok szupi, hogy mar a 15. hetben vagy! Kép
Ugy folporgetnem a heteket - kulonosen a multkori esetem miatt......

Mindenkinek kellemes pocakos napokat! Kép
Picur
Picur

ja, es 31 eves vagyok...

koszi! Picur
Picur

Sziasztok!!!

Igen Evi, lekopogom, de mar ugy tunik, hogy jobban vagyok.

Picur,
A multkori hasgorcsom a vastablettatol volt, aminek szedeset abbahagytam. Most diot eszek es vas plusszt iszom. Korabban is fajt a hasam, de az egy kicsit mas volt. Arra azt mondtak, hogy nagyon jo, mert nyulnak a mehszalagok.

Udv
PK
petrakovacs50

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a jotanacsot, megfogadom es orvost valtok.
Dia! Köszi az orvosajanlast, de en debreceni vagyok...
Tud valaki olyan orvost ajanlani, aki Debrecenben rendel es lehetoleg olyan helyen, ahol lehetséges az apás-szülés?

Elöre is köszi!
helga (helga)

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telt ez a hosszú hétvége!

Sajnos hányinger fronton a helyzet egyre romlikKép Nem tudom meddig még, minden nap azt hiszem, hogy na ezt már nem lehet felül múlni, de aztán jön egy újabb nap. Eddig már 3 kilót fogytam, ami mondjuk rám fér, mert Lili után is maradt még rajtam, meg el&#337;tte se voltam vékony.

Lili még mindig g&#337;zer&#337;vel szopizik. Bármit próbálok, nem akar lemondani róla. Ötletetek van?

Jöv&#337; héten megyek újra orvoshoz UH-ra (9-én), akkor pontosítunk, hogy hanyadik hétnél tartunk is valójában.

Szilvi
Szilvi

Sziasztok lányok!
az els&#337; terhességemnél kb a 7. hétt&#337;l a 11-ig állandóan hányingerem volt, de mindig az esti órákban volt a legrosszabb. most még csak az 5.-6. héten tartok, de már kezd&#337;dnek a rosszullétek.. mit lehet tenni ellene?
KATA

Sziasztok!

Mariann!

Jól emlékszem, hogy Te mondtad, hogy akkor mentek a 15 hónapos oltásra, amikor mi voltunk? Azért kérdezném, hogy mit mondott az orvos, lázasodhat-e utána a gyerek. A miénk azt mondta, hogy nem, de ismerösöké pedig azt, hogy igen. Ugyanis a fiam tegnap estére belázasodott, és nem tudom, hogy az oltástól, vagy esetleg beteg Kép
Írjál, légy szi!

Én különben jól vagyok, csak a hasam fájdogál, és néha van egy kis hányingerem.

Sziasztok!
BGabi

<pre>
Helga 26.c. 12 hét 4 n Debrecen 22 év nov. 10. 1.b.
Móni 3.c. 11 hét 6 n Debrecen 27 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 11 hét 5 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Katus sok 10 hét 2 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 10 hét 0 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Gabi 1.c. 10 hét 0 n Nyíregyháza 27 év nov. 28-29. 2.b.
Laura 8.c. 9 hét 6 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Beja 8.c. 9 hét 3 n Budapest 25 év dec. 3. 1.b.
Niki 10.c. 8 hét 3 n Bp. (Érd) 27 év 1.b.
Kinga 1.c. 8 hét 2 n Maglód 33 év dec. 11. 4.b.
Évike 3.c. 8 hét 2 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Indigó 2.c. 8 hét 2 n Budapest 24 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 7 hét 5 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 7 hét 4 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Ada 2.c. 6 hét 6 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Picur 1.c. 6 hét 2 n Kanada 31 év dec. 17. 1.b.
Márti 1.c. 6 hét 2 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
Kata 5 hét Budapest 22 év dec. vége 2.b.
</pre>
Bánhidi

Sziasztok,

Szép hetet mindenkinekKép Egyszerüen teljesen ámulatba estem mennyi kedves új kismama csatlakozott ezalatt a négy nap alattKép) Szeretettel üdvözlök mindenkitKép
Évike
Évike

Jó reggelt,lányok!

Gabi,mi a múlt héten voltunk oltáson,ha jól emlékszem kedden.A doktorno nem mondott semmit az oltásról,de nem lett semmi baja tole.Szerintem mástól lázas a kisfiad.Gyógyulást!

Mariann
Mariann

Szép jó reggelt mindenkinek!

Remélem, jól telt a hosszú hétvége (bocs a külföldön élöknek).
Velem nincs semmi különös.
Üdv az újaknak! Kép

Orsolya!
Egy kicsit megrémítettél a dokival, aki összevarrt, ugyanis én valószínüleg hozzá járok.
Remélem, nem lesznek vele ilyen élményeim, eddig nagyon rendes.

Eszter
eszter

Sziasztok mindenkinek!
Szia Helga!
Én tudok neked ajánlani két orvost is. A debreceni klinikán rendelnek: Harsányi Ágnes vagy Jenei Katalin. Mindkét doktornö aranyos, rendes. Mindkét sogornöm náluk szült. Én a Jenei Katalin doktorn&#337;höz járok. Most kell mennem a 12. héten.
Üdvözlök minden új kismamát. Sajnos nekem a rosszulléteim még mindig nem multak el s&#337;t. Azt hallottam, hogy ha majd a baba megmozdul akkor múlik el teljesen. Sajnos a múlt heti leveleket nem tudom elolvasni mert nem tudom letölteni csak 24-ig. Hogyan ltudnám megnézni?
Sziasztok
Mónika

Sziasztok!

Szeretettel üdvözlök mindenkit, minden új és régi babavárót! Kép Remélem, mindenkinek nagyon jól telt a hosszú hétvége! Kép

Én jól vagyok, csak egy dologban kérnék segítséget toletek. A gyomorsavam nagyon sok, de ilyen problémám még életemben nem volt, tehát biztos, hogy a terhesség egyik mellékhatását "élvezem".
Vízivással próbálom csökkenteni, a tiszta víz (úgy tunik) valamennyire közömbösíti, vagy legalább is higítja a gyomorsavat. Meg persze állandóan kekszet rágcsálok, aminek eredményeképpen szépen gömbölyödöm, csak éppen nem a pocakom no, hanem a csípom terebélyesedik elég rendesen.

Volt már valakinek hasonló problémája?

Pusssssz: Laura
Laura

Sziasztok lányok, jó reggelt mindenkinek!

Üdv. a fedélzeten minden új kismamának!!! Nagyon klassz, népesedik a csapat! Kép

Remélem, mindenkinek jól telt a hosszú hétvége!

Én jól vagyok, két nagy gondom az álmosság és az éhség. Bármikor el tudnék aludni, holdkórosnak érzem magam. Az éhséggel meg úgy vagyok, hogy hát természetesen (miért ne más napszakban???) este vagy annnyiira éhes, hogy sírni tudnék, ha nem ennék. Nagyon oda kell figyelnem, hogy mit és mennyit eszem, mert ha ez igy megy tovább, a michelin-gumibaba sehol sem lesz hozzám képest.
Ja, és trtént egy olyan, hogy tegnap elmentünk párommal fagyizni (az én hosszas unszolásomra, ugyanis akárhányszor fagyira gondoltam, összeszaladt a nyál a számban), és én, aki sosem szerettem a gyümölcsfagyikat, ettem egy citromot, egy joghurtos áfonyát, egy rumosdiót és egy epret... no commentKépKép

cuppppp mindenkinek
Beja
Beja

Laura,

Sajna én is hasonló gyomorsavtúltengési probkémákkal küszködöm. Nem tudok rá jobb módszert mint tej , vagy keksz vagy sima kenyér, kifli stb.
Nem tudom de kezdem magam egyre furábban érezni gyomorügyileg... Ez a rengeteg sav .. És kezdek émelyegni is általában esténként.
Beja, én épp fordítva vagyok mint Te, reggel/délel&#337;tt bírok enni de ebéd utántól míg el nem alszom egyszerüen semmit de semmit nem kívánok. Közben persze néha érzem hogy éhes vagyok, de mihelyt bármire is gondolok elfog a hányingre.. Ez szörny&#369;. Hál Istne csak mosta kezd&#337;dött...
Pussz,
Évike
Évike

Laura,

Sajna én is hasonló gyomorsavtúltengési probkémákkal küszködöm. Nem tudok rá jobb módszert mint tej , vagy keksz vagy sima kenyér, kifli stb.
Nem tudom de kezdem magam egyre furábban érezni gyomorügyileg... Ez a rengeteg sav .. És kezdek émelyegni is általában esténként.
Beja, én épp fordítva vagyok mint Te, reggel/délel&#337;tt bírok enni de ebéd utántól míg el nem alszom egyszerüen semmit de semmit nem kívánok. Közben persze néha érzem hogy éhes vagyok, de mihelyt bármire is gondolok elfog a hányingre.. Ez szörnyü. Hál Istne csak mosta kezdödött...
Pussz,
Évike
Évike

Sziasztok!
Nekem az a problémám, hogy nagyon korpás lett a hajam és foltokban piros a fejb&#337;röm. Azel&#337;tt soha nem volt ilyen bajom. Talán ez is a terhesség miatt van?
Mónika

Lányok!

Terheléses vércukorhoz még egy. A SOTE I-en (anno) óránként vették a vért, reggel 8-kor kezdtünk, 11-kor volt vége. Viszont a vérvétel annyit jelentett, hogy az ujjadat bökik meg (mintha varrás közben megszúrnád) és abból kennek egy lakmuszpapírra, az megy a pöttöm ketyerébe (akkora mint egy zsebszámoló) és rögtön adja az eredményt. Szóval azért csapolással nem jár a dolog.

Ildi
Pethes Ildikó

Jó reggelt!
Alig merek bejelentkezni ide, de a hétfõi tesztem
szerint VAN EGY POCAKLAKÓM! Kép Kép

A ma megint megjött topic "tagja" voltam,
lehet, már találkoztunk "odaát".

Remélhetõleg még hónapokon keresztül fogunk
itt találkozni! Kép

Ancsi
Ancsi

Ancsi, szijaaaaKépKépKép
Hát ez fantasztikusKép Ha tudnád, mennyit gondoltam Rád a hétvégénKép Nagynagy gratulaaaaaa Neked, vigyázz nagyonnagyon magatokra!!!!!
Van itt nálunk egy táblázat Bánhidi Gabi (a táblázatok nagymestere) jóvoltából, csatlakozz ebben is hozzánk. Ha felfelé lapozol, meg is láthatod a táblázatot. Add meg az adataidat a köv. képpen:
1. neved; 2. hányadik ciklusban jött össze a pici; 3. és 4. az uccsó mensidtõl számítva hány hét és hány nap telt el; 5. hol laksz; 6. hány éves vagy; mikorra vagy kiírva; 7. hányadik babádat várod.

Gabi, szija! Figyusz... szerintem a táblázat eleje szerintem lemaradt... pl. nem látom Petrát rajta... de Király Katit sem... Talán valami gixer volt és lemaradt...

cuppp, Beja
Beja

Drága Beja!
Már én is úgy vártam, hogy megosszam Veletek a nagy örömhírt!!Kép

Szóval az adataim:
1.)Kovácsné P. Anikó 2.) a 4. ciklusban jött össze a babóca 3-4.) 4 hét és 6 nap telt el 5.) Adácson lakunk 6.) 27 éves vagyok, a szül.kalk. szerint: dec. 31-re várható a baba 7.) elsõ babánk lesz

Kérdeznék valamit Tõletek, szakértõ kismamáktól:
az aggaszt, hogy mellfeszülésen és magasabb hõn kívül nem nagyon érzek semmit.
Ez nem normális dolog, vagy csak még korai bármit is éreznem kb. 4 és fél hetesen?

köszi,
Ancsi
Ancsi

Sziasztok lányok!

Tényleg tök jó, hogy ilyen sok kismama van, és fõleg, hogy tudunk így beszélgetni mindenfélérõl.
Ha még belefér, én is leírnám az adatokat.
1. Pocok
2. 18
3.-4. 20 hét 0 nap
5. Budapest
6. 27, 2001. szept. 20.
7. 1.

A kismamaruhák áráról csak annyit, hogy 1 db nadrág (ez a bizonyos trükkös-tágítható derekú) 24.000 Ft-ba tudott kerülni. Szerintem lehet késõbb is hordani, fõleg addig, amíg az ember hasa még nem olyan, mint elõtte. Még veszek egy farmert ott, aztán kész, bár a többi is nagyon jó, de bõ nyári ruhát szerezni nem olyan nehéz. Én nem csúszok bele úgy a télbe, mint sokatok, így nem lesz nehéz kihúzni több meleg ruha nélkül.
Pocok

Mónika!

Nekem nem lett korpás a hajam, viszont voltak gondjaim a piros foltokkal, de nem a fejborömön, hanem a homlokomon. De szerencsére elég hamar elmúltak. Remélem, hogy a kolleganoim nem azonosították a foltok eredetét! Kép

Kedves Ancsi!

Örömmel köszöntelek közöttünk, és kívánok nektek nagyon sok boldogságot egészséget!
A tünetek miatt pedig ne aggódj, 4 hét és 6 nap után még én sem éreztem semmit. Viszont ha visszaolvasod a topicot, láthatod, hogy elobb-utóbb mi minden vár rád! Kép Kép

Évike!

A tejet még nem próbáltam, de köszönöm szépen az ötletet! Le is rohanok a kisboltba érte!

Pusssssz: Laura
Laura

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?