Kismok
Örülök, hogy jól telt a nyaralás! Biztos szupi lehetett. A Balaton-felvidék nagyon szép hely. Egy kicsit beavathatnál a részletekbe, úgymint merre jártatok konkrétan (különösen a zegzugos helyek érdekelnének
), hol szálltatok meg, mi érdekeset láttatok….
Na, az a +3 kg semmi!! Igaz, az azért durva, hogy ebből 2,5 két hét alatt ugrott fel, de gondolom, azóta nem ilyen gyors a súlynövekedésed.
Amilyen a pociban, olyan kint?! Hát, Fici ezerszer mozgékonyabb kint, mint bent volt.
Ezek a kisgyerkőcök néha olyanokat tudnak mondani, hogy az ember elájul. Naggyon édi lehetett!
Nekem a macis tetszik.
Nagyon igaz, amit a szopiról írtál! Én is volt, hogy azt hittem, azért nyügi, mert éhes, rohantam tejet felolvasztani, az meg nem kellett neki.
Hááát, a copfra gyúrás nehezen megy. Növöget a haja, de messze vagyunk még a lányos frizurától. Amúgy sem fogom szerintem hosszúra hagyni, amíg kicsi. Sokkal kényelmesebb neki is a rövid haj.
Kicsit megkésve, de annál nagyobb szeretettel kívánok Julcsinak Boldog Szülinapot!!!
Manda
Köszi!
Bár sokan mondják, hogy Apára hasonlít.
Szerintem egyikünkre se nagyon.
Mi volt UH-n?? Ha jól tudom, tegnap voltál. No, de majd inkább megkukkolom a BMC-sben.
Noémi
Köszi! Bár nem igazán egy lányos típus Fici, de azért az én szememben akkor is gyönyörű.
Még úgyis alakul.
Amúgy Fici meg a pasikat csípi nagyon. A nőkkel sokkal nehezebben barátkozik meg. Igazi nőci.
Tiza
Most hétvégén otthon leszünk. Meg majd Fici szülinapjának hetében. Majd jelentkezem, amikor ráérek és akkor talizhatunk.
Nem semmi, hogy már a második baba jár a fejedben. Én azért nem mertem ilyen korán vállalni a következőt. Leginkább azért, mert Fici nem volt egy könnyen kezelhető baba. Most már azért alakul.
Nemsokára neki is kezdünk öcsinek!
Ugyan, 4 db csokis keksz, az semmi.
De mondjuk két admirális szelet az itteni egyik cukiból, na az már jelentős kalória!
Emma
Mondjuk kicsit későn válaszolok, de hátha még aktuális. Én a családban senki előtt nem szégyelltem szoptatni. Végül is ez egy természetes dolog. Mondjuk nem raktam ki a cicit, de nem is bújkáltam. Kicsit elfordultam, rá a cicire Fici, és a pólómmal kicsit betakartam. Múltkor pl. fogorvosnál voltam, és elég nyügi volt. Fogtunk egy széket, és egy eldugott sarokban (ahova nem láttak oda) szépen megszoptattam. De már sok helyen van direkt szoptatós szoba (pl. IKEA, az OBI-ban van pelenkázó hely, asszem ott is lehet szoptatni).
A túl sok inger is fárasztó ám egy ilyen pici babának, és ha túl fáradt, akkor nehezebben alszik el. Lehet, hogy tényleg sok volt egyszerre ennyi látogató. Mi a karácsonyi rokonlátogatáskor jártunk úgy, hogy szinte végignyügizte az egészet. Ha újra kezdeném, megpróbálnám másképp szervezni a dolgokat. Később már jobb lesz!! Fici pl. imádja a társaságot, pedig nem járunk szinte sehova. Viszont mikor rokonlátogatás van, élvezi ezerrel.
Azért nem semmi vagy, hogy már pöröghetnéked van. Én ennyi „idősen” még alig tudtam ülni, nemhogy arra gondolni, hogy vhova kiruccanjak.
Nagyon szép Zalán baba!! Úgy nézem, a fiúknak több haja van, mint a lányoknak.
A hordozót csak a kocsiban használod, vagy rá lehet rakni a babakocsi vázra?? Mert a kocsiba próbáld úgy berakni, hogy inkább feküdjön, mint üljön. Sajna, a babakocsinál fix a dolog.
Mi Espumisan cseppeket használtunk, de nem nagyon használt. A masszírozás állítólag jó. Meg 3 hónapos korára kinövi.
Timi
Nekem kézi Aventes fejőm van, és nem panaszkodhatom rá. Mondjuk a szilikonbetétet nem használtam hozzá, mert azzal valahogy nem ment a dolog.
Látom, Anna baba nem siet kifelé. Szépen kivárja a kiírt időt. De talán addigra elmúlik ez a kánikula is.
Mona
Dani baba egyszerűen gyönyörű!! Szép frizurával született. Várom a szüléstörténetet!!
A pityergés miatt ne izgulj. Nálam jó sokáig tartott a depis időszak. Bár szerintem azért, mert Fici sokáig sárga volt és állandóan orvoshoz kellett járnunk, meg Apa sem volt velünk. Nem voltam egyedül, mert Anyukámnál laktam, de azért az más.
Tuti vashiányod van! Asszem még ilyenkor is lehet a magzatvédő vitamint szedni, abban van minden, ami kell.
Nekem a köldökcsonkra a gyerekorvos írt fel ecsetelőt, vmi kék színűt. Azzal kellett lekezelnem. Hintőport nem javasolta, mert csak becsomósodik. Szépen be is gyógyult.
Nagyon szépek vagytok a kórházi képeken! Rajtad sem látszik, hogy nemrég szültél!! Látom, Ti is bevetettétek a szopispárnát alvóhelynek. Szupi!
Szerintem is először próbáld meg elhagyni a teát, hogy tényleg az okozza-e a gondokat. Ha nem, akkor idd tovább!
Haga
Jó lett a tábla, csak a képek nem látszanak.
Nekem nem volt légszomjam, sajna, nem tudok erre mit írni. Remélem, azért azóta már jobb.
Szilvi
Nekem semmit nem adtak, hogy visszahúzódjon a hasam. Én vettem olyan bugyit, ami segített volna, mert direkt arra való volt, de sajna nem tudtam hordani, mert nagyon nyomta a gátsebemet.
Szép löttyedt is a pocim.
Nagyon cuki Mütyürke profilból! Szerintem nem is nagy az orra!!
Milyen messzire kell a fiadért menni?? Én azért tuti hordozóban vinném, mert sokkal biztonságosabb. Esetleg, ha odaértek, kicsit vedd ki, sétálj vele, és akkor kicsit tud pihenni a háta, mielőtt visszaindultok.
Csak nem lesz +20 kg a vége!!
Nelli
Hú, szuper mennyiséget magára szedett Brigi! Akkor tuti elég a tej. Most már ne izgulj!!
Remélem, ez az altatás dolog majd beáll. Inkább most aludjon el nehezebben, mint később. Nálunk sajna pont fordított a helyzet. Most nehezebb elaltatni, mint régen. (Höhö, ez jó. Régen. Mintha már olyan öreg lenne a kiscsaj.
)
Na, a fodrászról én is pont lecsúsztam, mivel Fici „kicsit előbb jött a kelleténél.
A vas mellé szedj C vitamint, mert segíti a felszívódását! Nekem ez tette rendbe a vérképemet. A 6. heti kontrollkor már teljesen rendben volt, pedig még vért is akartak adni szülés után.
Fici is cicincsüngő volt, így kénytelen-kelletlen bevetettem a cumit. Ui. akkor is cicizni akart, amikor nem volt éhes, csak hát anyán lógni olyan jóóó!
Drumka
Nagyon kis formás kiscsaj már most Barbara!!
Tündi
Azért Te sem vagy kismiska! Tele vagy energiával! Felújítás és suli, plussz még Bence és a pocak!
Ügyi vagy!! A diétáról ne is beszéljünk!
Boboka
Az ínyvérzés terhességi tünet. Majd elmúlik. Írhatnál bővebben magatokról!! Tudjátok már a baba nemét??
Baba
Csini pocak!! Kérünk vonalzót!! És részletesebb beszámolót!!
Rejtjel
Most látom, Emese ma 2 hónapos!! Gratulálok!! Apának meg a Kakamesterséghez!
Én is attól félek, hogy Fici is valami csúnya szót fog először mondani. Sajna, ha idegesek vagyunk, akkor azért röpködnek mindenfélék. Asszem, vigyáznunk kellene már.
Lara
Na, azért Te is idetévedsz néha?!
Remélem, minden OK Veletek! Úramatyám, már a felénél tartasz!
Neme tudható már??
Szilva
Te szegény, meg szegény Boldi!
A tápszer Ficinek sem ízlett. Még mindig megvan az egész doboz. Nem tudom, Sinlac-ot hány hónapos kortól lehet adni, de az nagyon bejött. Egyből megette.
Majd mindjárt írok rólunk is, mert volt egy kis para.