Hali!
Jól megoszlanak itt a vélemények a nevek terén,és a tapasztalatok is azon a téren,hogy ki mit,és hogyan élt át ovis,vagy iskolai éve alatt?
A csúffólodás tényleg nem csak egy néven múlhat,olvastam itt a szemüveget,dundiságot is példának.Ez a 2 dolog olyan amin sajnos nem tudunk egyik napról a másikra változtatni.Muszáj elviselnünk,ha az "eszetlen"kis csoport társaink,vagy sulistársaink belõlünk üznek tréfát.Mást úgysem nagyon tehetünk,anyunak otthon elsírjuk,vagy elárulkodjuk magunkat az ovónõknek,tanárnéninknek.
De képzeljétek el,ha van egy kisfiú aki éppen "túlsúllyal" küzd,szemüveges,és még a nevén is elkezdenek bohóckodni.Én eltudom képzelni,hogy ha haza megy,akkor azt vágja a fejemhez,hogy anyu,duci vagyok,szemüveges is,és mért kellett ilyen nevet adnotok nekem?Ha szegénynek összevan törve a kis lelki világa,kibukhat belõle sok minden.
Tényleg a nevek között viszont vannak olyanok is,ami könnyebb céltábla egy-egy rosszcsont lurkónak.A névválasztás tényleg a mi felelõsségünk,döntésünk,én mindig alaposan tanulmányozom,és mérlegelem,hogy milyen név is kerüljön a születési anyakönyvi kivonatra.
A névtelen hozzászólására reagálnék.Honnan tudja,hogy Pocok nem nevelget ovis,vagy iskolás gyerköcöket?Valamint nem hiszem,hogy a Pocoknak majd mind1 lenne,hogy a gyerköcei esetleg csúffolódni fognak az oviban,suliban.
A végére vmit.Nekem is nagyon tetszik az a név,hogy Ajsa,habár én csak egy Ajsát ismerek,õ pedig egy két éves kislány kutyus a környékünkön
De nagyon tetszik,hogy gyermekeknél is találkozom vele.
Regi