Új privát üzeneted érkezett!

Lányok!!!

Mondjátok meg nekem,hogy az Öribabák miért olyan gyönyörűek???
Most megnéztem a Gólyahíren az Öribabák fényképeit,és mindegyik baba olyan szép,és gyönyörű,és életvidám!!! :lol: :lol: :lol:

Csodálatos teremtések!!!Bárhol látom Őket képen,itt vagy az iwiwen,vagy a Gólyahíren,de mindenütt olyan aranyosak!!!!! :lol: :lol: :lol:
kkriszi

Kkriszi írta:
Lányok!!!

"Mondjátok meg nekem,hogy az Öribabák miért olyan gyönyörűek???"

Mert NAGYON SZERETJÜK őket! :D
(úgy látszik, a szeretet szépít :wink: )

Kép
petyaanya

Jó reggelt!

Sajnos végetért nálunk is a nyaralás, mától újra indul a mókuskerék...

Ancsúr, szívből gratulálok a pici Vikihez!!! Remélem, még rengeteg büdös csomagot fog Neked produkálni! :p

Ez alatt a két hét alatt Csengém rengeteget változott! Úgy érzem, sokkal toleránsabb, kedvesebb lett Vincussal és a környezetével szemben. Vincus viszont hihetetlenül hisztis lett, állandóan felkéredzkedik és képes negyedórát is toporzékolni-üvölteni, ha nem veszem fel. Remélem, csak a kibújó fogacskák miatt van ez az állapot, mert elég idegőrlő... :oops:

Csenge megtanult karúszóval úszni, mélyvíz se zavarja, és bátran bele is veti magát, annyira ügyes csajszi!

Kép
Kép
Kép

Próbálok majd visszaolvasgatni, mi történt az elmúlt két hétben, addig is puszi mindenkinek.

Most nézem, Csenge vonalzója megállt a 3. szülinapjánál, lehet, hogy évente frissíteni kell? :roll:
rkata

Petyaanya!!!

Az biztos igaz,hogy a szeretet mindenkit megszépít!!! :lol: :lol: :lol:
Ezek a gyerkőcök pedig annyi szeretet,és olyan sok törődést kapnak,hogy ettől majd kicsattannak a boldogságtól!!!! :D :D :D

Ezeket a gyerekeket nem lehet nem szeretni,Őket ajándékba kapjuk a sorstól!!!
Ők nekünk születnek,hogy velük együtt legyünk a világ legboldogabb családjai!!! :lol: :lol: :lol:
Mi már most nagyon szeretjük a még meg sem fogant kisbabánkat,szeretettel gondolunk rá, és nincs olyan nap,hogy ne emlegetnénk Őt,hogy milyen lesz!!!! :lol: :lol: :lol:
Nagyon szeretjük,pedig még Ő nem létezik,csak a gondolatunkban van!!! :lol: :lol: :lol:

Most már tudom,hogy miért olyan gyönyörűek a gyerkőcök!!!!

Mert a SZERETET ,a BOLDOGSÁG mindenkit megszépít!!!! :lol: :lol: :lol:

A születendő gyermekünk életet adójára,pedig már most hálás szívvel gondolunk,hogy kihordja,és megszüli nekünk életünk
értelmét,a mi kisbabánkat!!!Nélküle nem lehetnénk boldog szülők!!!!

Reméljük,hogy egyszer mi is megérjük azt a csodát,hogy megszületik a gyermekünk!!!!
Hihetetlen,hogy egyszer ez velünk is meg fog történni!!!!

Néha olyan gondolataim vannak,hogy nekünk lesz egyáltalán gyerekünk??
3 év múlva lesz még örökbeadó anyuka,aki ránkbízza a gyermekét,hogy szeressük,és gondoskodjunk róla???

Nagyon bízok benne,hogy igen lesz egy anyuka,aki nekünk szánja a gyerekét!!!!! :lol: :lol: :lol:

Puszi mindenkinek:Kriszti
kkriszi

Csöpke!
Délelőtt írtam neked mailt, és most olvasom, hogy pont pár napja kerestél. Ha véletlenül nem kaptad meg üzenj!

Kép
mirosz

Mirosz:Megkaptam a leveledet,köszönöm szépen. :D Válaszoltam is. :lol:
Puszi nektek,minden jót!

Kép
csöpke

Rkata: nagyon ügyes Csenge, hogy már így beugrik a vízbe. Réka is szereti a vizet, imád pancsolni benne, de lehetőleg úgy, hogy sem a fülébe, sem a szemébe ne menjen víz :roll:

A képek nagyon jók, Vincuson a kisvonatban nem is látszik, hogy képes hisztizni :lol:

Kriszi: számomra is hihetetlennek tűnik, hogy egy nap majd csöngeni fog a telefonom, rohanok egy kórházba és ott lesz egy anyuka és egy újszülött, akit ránk fog bízni és mi leszünk az új családja. Annyira várom már és mégis néha annyira hihetetlennek tűnik, hogy eljön ez a pillanat. De mégis biztos vagyok benne, hogy van már valahol egy kis magzat, aki a mi babánk lesz. Két év alatt, amióta ezt a topikot olvastam, annyi csoda történt és mindegyik megerősített, hogy mindenkinek megvan a saját babája, csak ki kell várni.

Lányok! Milyen iratokra van szükség az örökbefogadáshoz? Mármint akkor, amikor a gyámhivatalban lemond a vérszerinti anya az örökbefogadó szülők javára a gyermekről? Mikor célszerű ezeket beszerezni?

Kép
Kép
sukmesi

sukmesi: A születési és házassági anyakönyvi kivonat(friss!!!!), orvosi igazolás,hogy egészségesek vagytok, jövedelemigazolás, a kórházból orvosi papír a babáról( pl.zárójelentés) Mi csütörtökön tudtuk meg,hogy Laura a mi babánk és pénteken beszereztem az összes papírt,kivéve az orvosit a kórházból,de azt lehetett később csatolni. Azt hiszem ennyi.
Puszi

Kép
csöpke

Sukmesi: köszi. :)
A tapasztalat azt mutatja, hogy gyámhivatalonként változik, hol milyen papírokat kérnek. Nálunk az első öf.-nál pl. kértek védőnői körny.tanulmányt, a másodiknál eleve vittünk, de nem kellett, kértek viszont friss gyámhivatali körny.tanulmányt Vincus megszületése után... Nekünk csöpkével ellentétben nem kellett semmiféle orvosi papír a kórházakból, szóval változó. Ami biztosnak tűnik, az mindkettőtök személyi iratai (szem.ig. + lakcímkártya), 30 napnál nem régebbi születési akvi.kivonatok és ugyanilyen friss házassági akvi. kivonat, munkáltatói jövedelemigazolások és háziorvosi igazolások.
Optimális esetben kb. tudod, mikor érkezik a baba, ehhez tudod igazítani a beszerzések idejét, hogy ne csússz ki a 30 napból. De "vészhelyzet" esetén is be lehet egy-két nap alatt szerezni mindent, csak nyomulni kell. :) :) :)
rkata

Rkata, Csöpke: köszi! :D

Érdekes, hogy olyan papírokat kérenek be újra, amit már az alkalmasságihoz is meg kellett szerezni. :? Rohangáljon csak izgalmában az ember mindenfelé :evil:

Kép
Kép
sukmesi

Azért valahol érthető ez, gondolj bele, az alkalmassági határozat és a tényleges örökbefogadás között évek tel(het)nek el, ami alatt egy csomó minden megváltozhat (speciel a születési adatokra ez nem jellemző, de pl. jogosnak tartom a friss házasságlevél bekérését).

Akartam már írni, a nyaralás alatt megismerkedtünk egy német családdal, kiderült, hogy szerettek volna Romániából örökbefogadni, de végül letettek róla látván az ottani viszonyokat (mindenféle tekintetben, úgymint ügyintézés menete, kenőpénz ide-oda..., gyerekek mentális állapota). (Szerencsére sikerült végül teherbeesnie a csajszinak.) Ők mesélték, hogy pl. Németországban olyan körülményes legális úton örökbefogadni, hogy 8-10 év (!!!) telik el, mire egy gyerek örökbeadható lesz (ergo ennyit kell várni a sorbanállóknak), újszülöttre, kisgyermekre az esély a nullával egyenlő.
rkata

Jogos :oops:

Érdekes, hogy Amerikában viszont szinte az összes "híresség" nagyon rövid idő alatt fogad örökbe, akár újszülöttet is... Ilyenkor nem tudok másra gondolni, csak arra, hogy pénzért veszik a gyerekeket. :roll: Persze kétség kívül jobb helye lesz a gyermeknek egy gazdag családnál Amerikában, semmint alultáplált legyen pl. Kambodzsában, de mégis nagyon-nagyon furcsa számomra ez az egész... VAgy ezekben az országokban lazábbak a szabályok és csak azért, hogy jobb dolga legyen a gyermeknek, kiadják őket külföldre? :?:

Kép
Kép
sukmesi

Hát, ha nem is pénzért veszik (nem gondolom, hogy megkockáztatható lenne ilyen közismert személyek esetén), de egy-egy nagyobb összegű felajánlás az adott országnak biztosan nem késlelteti az ügymenetet...
rkata

sukemsi: Ne izgul szerintem nemsokára hozzátok is beköszönt a gólya egy édes kisbabával, aki arra vár, hogy ti legyetek a szülei, és ezzel nem csak magatokat teszitek boldogá hanem azt az anyát is akinek megnyugvást jelent, hogy tudja azt milyen nagyon jó és szerető emberekhez kerül az ő magzata. Drukolok minden örökbefogadó családnak, hogy mihamarabb nagyon boldogok legyenek. Puszi nektek!!
roxy20

Kedves Roxy20! Köszönöm szépen amit írtál, nagyon sokat jelent számomra, hogy örökbeadóként így érzel...El tudom képezelni, hogy mennyire nehéz lehet lemondani egy gyermekről és mennyire bízni kell az örökbefogadó családban és hinni abban, hogy nagyon-nagyon fogják szeretni a gyermeket. Hiszen csak akkor lehet boldog az örökbefogadó család is, ha látják, hogy az örökbeadó anya minden lehetőséget mérlegelve, a gyermekének a legjobbat akarva és lelkében megnyugodva bízza rájuk a kis életet.
Minden jót kívánok Neked az életben, szeretettel: Mesi

Kép
Kép
sukmesi

Sziasztok!
Mindenki nyaral???? Az a jó!:)

Kép
kajla

Sziasztok! Talán még emlékeztek rám. Kicsit eltűntem. Egyrészt mert mindenféle volt (nyaralás, vízum ügyintézés stb.), másrészt mert próbálok minél kevesebbet gondolni a sok hosszú évre, ami még előttünk áll. Aztán mindig rájövök, hogy így talán csak nehezebb és mindig jobb lesz, mikor olvaslak benneteket. :D

Ancsúr! Ugyan nagyon megkésve, de nagyon gratulálok a pici Viktóriához! Legyetek nagyon boldogok! :D :D :D

Elhatároztam, hogy először jövő nyáron fogok sorszámot érdeklődni (persze az őszi levél után, amin rajta lesz), addig megpróbálunk nem a sorszámmal foglalkozni. :wink:
csut79

Kizsó Kingusának boldog szülinapot kíván a másik ünnepelt és családja! :lol:

Judit: nem akarlak elkeseríteni, de nem fog működni, hogy elhatározod, hogy nem gondolsz valamire. De miért is kéne elfojtanod Magadban? Teljesen normális, egészséges várakozás ez az időszak azzal együtt, hogy időnként a mennyekben, időnként a béka segge alatt van az ember (akkor jönnek a többiek és kirángatnak :) ). Igaz, hogy hosszúnak tűnnek ezek a hónapok, talán évek, de soknak nem mondanám, bár mindig óvatosan írok le ilyesmit, mert én két tündéri gyerkőccel a partvonalról könnyen dumálok. :oops: :oops:
Próbáld agyoncsapni valamivel az Előtted álló időt, használd ki, hogy még kettesben mehettek mindenhová a pároddal, mégha most úgy is gondolod, hogy már inkább hármasban szeretnél menni. (Nem panaszkodásként, inkább csak tényként: mi 3 éve nem tudjuk megszervezni, hogy kettesben elmenjünk egy hétvégére, tudod, mennyire hiányzik? :roll: ) Keress valami jó kis hobbyt, ami leköti az idődet és a figyelmedet, alkoss a leendő babaszobába, tervezgess, vásárolgass ezt-azt, gyűjts infót, olvass el néhány hasznos babás könyvet. És meríts erőt a többiek sikertörténeteiből, meglátod, a Tiéd is az lesz, csak még egy kis türelem!! :lol:
rkata

Drága kicsi Kingus és még kisebb Vincus baba!

Szülinapotok alkalmából sok szeretettel GRATULÁLUNK!!! :lol: :wink: :lol:

Kép

(Várjuk a képeket is ám :wink: )

Minden várakozónak üzenem, hogy minden Gólyát amit láttunk (mert volt nagyon sok) hozzátok irányítottunk az elmúlt héten... :!:

KépKép
napsugaracska

Sziasztok!

Drága Rkata!
Kicsi Vincuskádnak nagyon boldog szülinapot kívánunk!
Bocsi, hogy én csak most köszöntöm, de "lakásfelújítunk", és most ültem le pár percre! :)

Dolli!
Neked is köszi!
Képet talán este lesz időm feltenni, ha el nem alszom! :lol:

kizsó

Kingusnak és Vincusnak én is boldog születésnapot kívánok!
ildi_ko

Szia Vincus!
Boldog szülinapot !
( Most esett csak le, Te most vagy egy éves és már ilyen biztosan mész! :shock: Nagyon ügyes vagy!)
Kép

Kedves Kingus!
Te már olyan nagylány vagy, nem is tudom, mit is kívánjak Neked...
Sok boldogságot szülinapodon!
Kép

Kép
Kép
ggabszi

Ildi, Gabszi, köszi!

Kép a szülinapos

Kép a várva várt ajándék (és az unoka koszorú)

Kép mire lefényképeztük a tortát, már csak ennyi maradt belőle :lol:

Gabszi!
Nagyon eltaláltad a képet. A csajok most nagyon barbis korszakban vannak, és ha meglátja ezt a babás képet....! köszi
Képesek Zsófival órákig elbabázni! :D

kizsó

Boldog Szulinapot Kedves Kingus!Nagyon jok a kepek es csodasak a lányok!Na meg a torta!Nyam nyam.
Szép jo reggelt mindenkinek.

Kép
móncsi+3

Kizsó: látom, nem volt elég fürge a fotós! :lol: :lol: :lol:
Gondolom, volt nagy öröm az ajándék láttán!!

Köszönjük mi is a köszöntéseket, Ggabszi, ugye, hogy ugye? Erről rinyákolok hetek óta :lol: , hogy az én kis pockom milyen viharos tempóban nő, az előbb még egy büdös kis csomag volt (Ancsúr :?: után szabadon :) ), most meg mint a tornádó. (Anyósoméknál nem tudtuk olyan gyorsan menekíteni a porcelán mütyürkéket a polcról, ahogy ő jött, hogy megkaparintsa őket. :) )

Kép
Kép
Kép
Kép
rkata

Kedves Vincus!!!!!
Boldog szulinapoT!!(Idot kerek ne rohanyon igy )
Rkata olyan igazan meghato az elso kepetek!Na a tobbi se semmi!Nalatok is ez van hogy apa vagy anya fotozik es keves a kozos kepetek? :P :lol: Na ezek a nagy szemek!!!!!!Jaj elolvadok!
Udv mindenkinek megyunk a szurinkert 15 honaposak vagyunk.

Kép
móncsi+3

Az előbb írtam egyet és elszállt... :evil:

Kedves Kingus és Vincus, nagyon boldog születésnapot kívánok Nektek!!

Kizsó: Látszik a nagy öröm Kingus arcán, amikor a babát szorongatja :lol: Tud már bicajozni, vagy most fog megtanulni? Nagyon klassz színe van a bringának!!

Rkata: nagyon szép család vagytok, sugárzik a boldogság rólatok! :lol:

A férjem októberben lesz 30 éves és gondoltam, hogy pont a szülinapján elmennénk Prágába 3 napra, úgy, hogy teljesen meglepetés lesz számára az egész, csak út közben mondom meg, hogy merre megyünk :twisted: Már ha kibírom addig :oops:
Most nézegettem a prágai szállásokat, de mindenhol ki kellene fizetni a teljes összeget a szállásfoglalásért, de azt ugyi nem merem, mert jó esély van arra, hogy akkor jön a gólyánk :roll: Szóval vagy prágai út, vagy kisbaba lesz a 30. szülinapi ajándéka. VAjon melyik lenne emlékezetesebb... :lol: :lol: :wink:

Kép
Kép
sukmesi

Vincus!
Nagyon sok boldog szülinapot kívánok!!!

Kép

Kingus!
Neked is sok boldogságot kívánok!

Kép

Kép
kajla

Drága Kinguskának jöttem boldog szülinapot kívánni! :P

ISTEN ÉLTESSEN KINGUS!

Kép

És Vincuskának itt is boldog első szülinapot! :wink:

Kép

KépKép
amneris

Kinguska! Isten éltessen sokáig! Legyél nagyon boldog nagylány! Nőjjél nagyra! Azt hiszem hamarosan eljön majd az az idő, amikor a pasik állnak sorban... :lol: Na, Kizsó! Lecke feladva!

Csillagszemű, csodaszép, Vincus, hát 1 éves lettél, téged is éltessen az Isten sokáig! Csak így tovább, nőjjél te is nagyra, legyél szép nagy legény és törd össze a csajok szívét!!! Azt hiszem ez simán menni fog. :lol: Anya, apa kössétek fel a gatyátokat!

Te Mesi, szerintem tudod a választ te is, sőt szerintem mindannyian tudjuk a választ.

Épp tegnap mondtam apának, hogy remélem, hogy a jelenlegi gondjaink hamarosan eltörpülnek a legcsodásabb "gond" mellett, sajnos van belőle bőven. Már alig várjuk. Pedig még nagyon-nagyon messze van.

:lol:
kanga_mama

Sukmesi: nekünk van egy nagyon jól bejáratott prágai szállodánk, igaz, nem a közvetlen központban (két átszállás, kb. félórányi út), de nagyon nyugis helyen, házon belüli hangulatos étteremmel, és nem utolsósorban nem drága! Amikor közvetlenül foglaltam, csak a helyszínen kellett fizetnünk (kártyával is lehetett). Sajnos mostmár nem tudjuk kihasználni, csak apartmanba tudunk menni a gyerkőcök miatt (külön szoba kell nekik).

Hátha érdekel:

http://www.hotelgradient.cz/?lang=cs

Most nézem, hogy átalakították a honlapot, a fordítást még nem sikerült megcsinálniuk :), de a lényeg látszik: 1.500 CZK/2 ágyas szoba/éj (bőséges svédasztalos reggelit adnak).

Móncsi: ha nagyon akarnánk, meg tudnánk oldali a közös képet (rá lehet kötni a gépet a TV-re, azon szépen beigazgatnánk magunkat :) és távkapcsolóval exponálnánk), de oda lenne a spontaneitás.
rkata

Sziasztok!

Volt pár viharos napunk, de most már tápi váltással és Jiny irányításával úgy néz ki kopp-kopp rendben vagyunk. Egyébként kis hercegnő jókat alszik és szereti Halász Juditot, no nem annyira mint engem, na meg az apját, ha hazajön a melóból és hozzászól, ha hét méter mélyen alszik is, el kezd vigyorogni. :lol: :P :lol:

Vincus édes! Te gyönyörű szemű kisbogárka, boldog szülinapot kívánok neked!

Rkata: :lol: :P Na ja, az októberi talin még Vincus fenekét dajkálhattam egy kicsit, és Csenge jól letesztelt hogy alkalmas vagyok-e eme feladatra. :lol: :P

Kinguskának itt is nagyon boldog szülinapot kívánok! :lol: :lol:

Kizsó: Gyönyörű ! Hát ez a torta? :lol: Mi ma ünnepeljük a nővérkém szülinapját, reggel táncival melegítettünk. :lol: Hallod-e no nem azért, de hogy minden reggel csak úgy alszunk el, ha anya táncol velünk a cd-re. :lol: Kicsit ott van a kis csaj? :lol: Nap közben megy egyedül is, éjszaka is, anya vagy apa álomba puszil, de a reggel 6 óra az a tánc óra. :lol:

Ildi: :lol: Parancsodra aludtam egyet! :lol: :lol:

KépKép
ancsúr

Kingusnak és Vincusnak nagyon boldog szülinapot kívánunk! :lol:
simineni

Mindkét ünnepeltnek nagyon-nagyon boldog születésnapot és még boldogabb következő évet kívánok! :D

Rkata! Azt hiszem, leginkább így gondoltam én is, amit Te írtál: mármint, hogy próbálunk ezer féle dolgot csinálni (ami eddig sem volt nehéz). Állandó programok, szeptemberben folytatódik a suli is, már 2 hónapra előre be van táblázva minden hétvége. Szóval valahogy így. :wink:
csut79

Sziasztok

Kingusnak nagyon boldog születésnapot kívánok. Már kész nagylány.
Kép

Vincus neked is boldog szülinapot kívánok.

Kép

Kajla, ha jól látom te is szülinapos vagy. Sok boldogságot.
Kép

Kép
Kép
atan

Kizsó, a fej nélküli Malacka csóri, tényleg nem érte meg a fotózást. Kinek a pocakjában landolt ennek a nagyon kicsi állatkának a feje??? :lol: :lol: :lol: :lol:

Sukmesi, befizetni valahová az tuti baba. Nálunk is megvolt a lefoglalt tengerparti szállás+repülőjegy...és ugrott az egész hirtelen váratlan. Remélem sejted, nem is gondolkodtunk rajta, most mi is lesz! Szóval, befizetni:jó ómen, csak aztán..... :shock:

Ancsúr az eleje kicsit nehéz..., de valóban egy kis alvás sokat tud segíteni!

Kata, "Benőkét" megzabálom, annyira helyes!

Kép
Kép
ggabszi

Osztom Ggabszi véleményét, nálunk is be volt fizetve egy hét Zadar (szerencsére az öcsém el tudott menni a barátnőjével), amikor jött a telefon. :) Azt se tudtuk, hová kapjunk, az első az volt, hogy átírattuk a foglalást (persze tök fölöslegesen, Csenge csak egy bő hónap múlva érkezett :) ). Végül azért elmentünk előnyaralni (amikor megtudtuk a babánk várható érkezésének idejét), de nem foglaltunk előre semmit, hanem kempingeztünk. No és persze szinte semmi másról nem beszélgettünk, mint a jövőről. :) :)
rkata

Hát akkor úgy tűnik ez tényleg tuti recept. El kell menni minden évszakban valahová, hogy mindig legyen esélye megérkezni a babának. :D Mi ősszel megyünk New Yorkba. :roll:
csut79

Akkor nem is gondolkodom, gyorsan lefoglalom és befizetem, ha csak ezen múlik. :D :D

Kanga_mama: naná, hogy tudom :lol: Csak egy költői kérdés volt :lol:

Rkata: köszönöm a linket, megnézem, az ára tényleg nagyon kedvező!

Ancsúr: amikor alszik a hercegnő, akkor pihizni kell, minden egyéb megvár :roll:

Kép
Kép
sukmesi

Kingusnak és Vincének nagyon boldog szülinapot kívánok!!!!

Ancsúr,hogy telik az idő!!!Már a kis Hercegnőtök ma 3 hetes!!!
Gratulálok a 3 hetes szülinaphoz!!!!

Puszi mindenkinek:Kriszti :lol: :lol: :lol:
kkriszi

Kinguska, Isten éltessen sokáig !
Vincus, téged is, még egyszer

sukmesi, az út lefoglalása úgy tűnik tényleg tuti tipp. Dorka érkezésekor egy máltai út ugrott, Loránk érkezésekor pedig egy római hétvége.

Ancsúr, örülök, hogy megoldódott hami-kaki probléma. Milyen jó egy jó szomszéd :lol: :lol:

Kép
Kép
koko

Megint eszembe jutott, amit Gabika mesélt, hogy volt, aki azért utasította el babát, mert befizetett síútjuk volt. Újra és újra megdöbbent és elképeszt az ilyen eset.
rkata

Koko, nem semmi, hogy mindkét baba érkezésekor ez történt :D
Hajrá, babára várók, mindenki fizessen be gyorsan egy utazásra :lol:

Rkata: ilyenkor azért felmerül bennem az a kérdés, hogy mennyire szeretne az a család babát. Ezek szerint jobban várták ezt a síutat, mint a babát. A befizetett pénz meg szerintem nem lényeg ebben az esetben, hiszen ha elmennek és csak utána jelentekezik a baba, akkor az a pénz ugyanúgy el lesz költve, sőt, jóval több, hiszen az utazás, kaja stb. is pénz. Na mindegy, nem szeretnék ítélkezni, de tényleg megdöbbentő.

Kép
Kép
sukmesi

Nagylány Kingus! Kicsit megkésve, de nagyon boldog szülinapot kívánunk neked!!

Várakozóknak kicsit előlre: a HA-s tápi attól hogy hipoallergén még nem biztos hogy nem tej alapú. Ha tej allergiás esetleg a gyerkőc, akkor olyan tápi kell amiben nincs semmilyen tej származék. Se tejcukor, se tejfehérje. Ilyen tápszer pl a Milupa Aptamil HAT. Nem összekeverendő a Milupa Aptamil HA prev-el amiben tejfehérje van!!! Onnan lehet tudni hogy allergiás a gyerek, ha a székletben fehér pöttyök, gumók vannak. Megy a gyerek hasa, durvább esetben véres a széklet (ez miatt minden mást ki kell zárni -hasi Uh, széklet, vizelet tenyésztés) és fel van puffadva a hasa.
Normál esetben HA tápit adnak a babának, a legtöbb gyereknek ez tökéletesen megfelel. Csak akkor van gond ha allergiás. Ja, allergia vizsgálatot egy éves kor alatt nem csinálnak, csak a tünetekből következtetnek rá.
Elnézést a kiselőadásért, de lehet hogy szüksége lesz még rá valakinek. És sajnos ezt nem minden gyerekorvos(!!!) tudja.

Dóri tegnap kapta a 15 hós oltását, és az orvosi rendelőben (egészséges rendelésen, csecsemő tanácsadáson) összeszedett valami vírust... Hány, megy a hasa, lázas és köhög. :( Olyan kis gyámoltalan ilyenkor. :cry:

Mi nem megyünk nyaralni, bár nagyon szerettünk volna valamerre elmozdulni kicsit. Tönkrement az ágyunk, így a nyaralás pénzből ágyat vettünk... :?

KépKép
jiny

Drága Kingus, Vincus!

Utólag is boldog szülinapot!

Kép

Kép

Timi
latimi

Sukmesi: én azt gondolom, nem a pénzről van szó ezekben az esetekben, hanem megijednek. Vagy csak nem őszinték magukhoz, és valójában nem készültek még fel az örökbefogadásra, gyerekvállalásra. Csakhát akkor minek jelentkeznek? Gondolják, mire eljön az idő, meg is érnek rá? Csak a bizalmat (és az esélyüket) játsszák el...
rkata

Jiny, a vírusos betegség lappangási ideje 3-5 nap. Szerintem nem a rendelőben szedtétek össze...de csak belekotyogtam...

Kép
Kép
ggabszi

Sziasztok Csajok!

Nagyon köszönjük a köszöntéseket, aranyosak vagytok!
Bocsi, hogy nem reagálok név szerint mindenkinek, de nagyon fáradt vagyok!

kizsó

Sziasztok!

Látom, a hozzászólásom mindenkit elriasztott! :lol:

Végre sikerült tennem fényképet a vonalzóba! :D
Merre vagytok? :?:

kizsó

Figyelem! :lol:
Augusztus 18.-án, Balatonfüreden (Görögfalu) nagyszabású rendezvény lesz: http://www.stop.hu/articles/article.php?id=176349 Itt olvashattok róla bővebben!
Ott lesz a Gólyahír egyesület is (meg mi is :lol: ) a civil szervezetek között! Keressétek az emblémát!
Egy jó találkozási lehetőség!!! :lol:

kizsó

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?