Sziasztok,
Nagyon rég írtam, holott minden nap elolvasom a bejegyzéseket, csak valahogy képtelen voltam érdemben hozzászólni a beszélgetésetekhez, inkább csendben maradtam.
Először is szívből gratulálok a gyerkőcökhöz azoknak, akik időközben szültek. Nagy örömmel olvastam, hogy szinte mindannyiótoknál problémamentesen zajlott a dolog.
S nem utolsósorban köszönöm a kórházi beszámolókat, mindenféleképpen megnyugtatóan hatott rám, mint szülés előtt álló kérdésekkel-teli-levő kismamára.
Krém: én a Milupa krémjét használom, mérhetetlenül zsíros, szerintem az illata (ez már inkább szag) sem jó, viszont vékony testalkatúként mérhetetlen nagy a hasam (legalábbis szerintem), s eddig semmilyen repedés nincs rajtam. Pedig serdülőként attól csíkos lett a fenekem, hogy kicsit meghíztam anno. Úgyhogy eddig nekem bevált. Viszont a has méretét tekintve, gondolom, nektek is mérték az elején, hogy mekkora volt, s most mekkora. Nálam 30 cm-t nőtt kerületét tekintve... ez talán nektek is támpont, hogy mekkora a pocakotok. Bár tényleg nem tudom, mi számít nagynak, én minden reggel őszintén rácsodálkozom Pocóra.
A kórházba beviendő tanácsot pedig köszönöm, épp ma gondoltam rá, hogy vajon mit kell bekészíteni a kicsinek, de ezek szerint csak popsitörlőt. Tud valaki tanácsot adni, melyiket érdemes venni?
Bár gondolom, ez is olyan, mint a pelenka... egyik babának ez jön be, a másiknak az.
Szülés időpontja: ki érzi úgy, hogy hamarabb fog szülni a kiírt időpontnál? Már a legelején is biztos voltam abban, hogy hamarabb érkezik Annácska/Gitácska, de mostmár szinte a nyakamat teszem rá, hogy aug. 20-26 között megérkezik a kiscsaj. Egyre nehezebben bírok mindent, borzalmasan fáradékony vagyok, s ezek a frontok sem tetszenek a kicsinek... hidegfrontnál egész egyszerűen egész nap rúgkapál. Nálatok van valami észrevehető hatása a frontoknak?
Jóslófájás: kérdezte valamelyikőtök, hogy miről lehet felismerni. Pont ma beszéltem erről a védőnőmmel, akinek jeleztem, hogy kb. két 2 hete rendszeresen érzek olyan görcsöket, mint a menstruációm alatt + ugyanolyan derékfájást, s átlag 20 percenként megismétlődik haskeményedéssel természetesen. Azt mondta, hogy ez bizony jóslófájás.
Teendő: feküdjek le, s szedjek Magnéziumot, legalábbis a 37. hétig. Utána már ezek jelentkezésénél semmit sem, de addig jó, ha legalább egy kis MAgnéziummal rásegítünk, hogy véletlenül se legyen szülésindulás.
Jó hosszúra sikeredtem, de valahogy kapcsolódni szerettem volna azokhoz a felvetett témákhoz, amikhez érdemben hozzá tudok szólni.
Andrea